Как я направи бе, жена, много идейно Лея,
браво на ИВето

Хайде и Борко опита картофчето
Как я направи бе, жена, много идейно 

И хем не я яде много, пробвах и домашна био, и от Хип, яде по 10-20 гр. макс, днес ни беше 5-я ден 

И аз не бих оставяла малкия,ако се грижат по този начин за него 

А тя Фери е отговорила 
Ама тогава се движех с 6 майки всеки ден и беше супер лесно да се водим всички заедно, а сега направо се спекох ( ама така е като не съм си писала някъде по-подробно) 

.
Ще ме извините, че ще се включа само по темите от последните страници, ама така е като не коментирах цяла тема - иначе съм ви изчела от-до!
И страшни теми бяхте подхванали - то не бяха филми на ужасите, езотерика и свръхестествени явления 
Пък за годинката вече ще бъде по-така, тогава ще е истинският празник - сега нещо като репетиция. Иначе мъж ми в крайна сметка пак реши да поканим 100 човека, добре че маман ще дойде да удари едно рамо в подготовката 
Месечинкото голям сладур, всеки път ме изумява колко голямо изглежда това дете, направо първокласник - моят мандаринчо с беззъбата си устица и почти голата глава (расте му мъхче само и то право нагоре като на чичко Тревичко
За протокола - Алексей още не е захранен, чакаме упорито 6-те изпълнени месеца (иначе забелязвам, че вече млякото започва да не му стига, изобщо вече си има признаците, че е готов за някакво по-сериозно папо), зъби няма също - понадути са венчетата, но няма пробило. Иначе не знам той доколко е готов за захранване, но майка му е вече същинска енциклопедия - събрала съм 1 шкаф с пюрета и каши (обичам да се зареждам предварително
), знам от-до всичките почти каши и пюрета на пазара, прочетох май почти всичките разновидности какво съдържат 
Споделям мнението на Блонди, че бебчо преди годинката няма нужда от разнообразие, това само майките си го втълпяваме - храната преди годинката е основно за запознаване с нови вкусове, текстури и консистенции, а вкусът на бебето се разширява значително след една година. Освен това цял живот бебето ще опитва нови неща, до годинката то се запознава само с много малка част от храните и то най-вече с тези, които са полезни и безопасни за него.
Жизнен и енергичен е, та съм спокойна, че всичко му е наред. Понеже станаха едни бурни коментари във Фейсбук по повод едно клипче с "динамична гимнастика" на едно бебе от две луди рускини и се зачекна темата за закаляването, ще вметна, че аз много вярвам в него като идея. Не бих казала, че точно закалявам малкия, но гледам често да излизаме дори и в по-студено време, а ако няма възможност го оставям да спи в шезлонга добре завит, но на отворена врата, така че да свиква с по-хладния въздух. Не го обличам дебело вкъщи, а и навън често е по-леко облечен от другите деца - все си мисля, че това му помага. Също така правим много динамична гимнастика по негово желание - обожава да го вдигаме високо, да го увесваме за кратко с главата надолу, изобщо малко екстремен тип е
, пък и както съм 1,65 като ръст оптически още повече ме скъсяват, но какво да се прави - с половинки има риск да останем сами на плажа с милото, след като всички останали избягат с писъци
На всичко отгоре му се очертава кандидатстване във Военна академия през април и дори не е сигурно какво ще стане след това, дали и кога ще ползва отпуска - дано му дадат, че особено лятото ще полудея съвсем ако постоя още малко в София 

, да споделя по темата оставяте ли бебето само, ако отидете до WC
- аз го оставям за много по-големи интервали, например за да простра, да сготвя в кухнята или нещо друго да свърша из къщи. Естествено случва се да мрънка и да заплаче, обикновено му подвиквам и го успокоявам доколкото мога, но не е нещо фатално в крайна сметка. Дори понякога си се къпя също, докато той си играе в шезлонга, закрепен с коланите. Ако имам по-дълга работа в кухнята, например, вече го нося при мен, а той гледа с голям интерес всичко наоколо 
Не мисля, че е проблем, че сладкият ти картоф не е био, но го накисни във вода, да ти е по-спокойно. Аз мисля за картофеното пюре на малкия в бъдеще да взимам нормални картофи, но от тези френските с по-тънка люспа - на мен поне ми се струват по-подходящи за пюре
Сладък картоф може и да взема епизодично, просто за разнообразие, но ще гледам да се огранича с продуктите, които е по-вероятно бебо да яде и в бъдеще - примерно по тази причина предпочитам да не давам пащърнак. 

Изяде една лъжичка и като че ли не беше очарован.
Ще трябва да потренираме с лъжицата.
Борко изглежда много доволен 
А и в случая не говорим за гледане по цял ден,а за половин час в съседната стая
Ама както и да е,всеки сам си решава как ще си гледа детето. 
.