Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 196
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Нямам думи, отдавна смятам, че държавата има политика на геноцид спрямо майките. А за тези 50лв май накрая ще сравним кой е взел и кой не и ще стане ясно  ooooh!

# 406
Здравейте и от мен
вече наистина думи нямам за тази наша"мила родина" ooooh! ooooh!и аз преди малко приключих тел.разговор с Нои-потвърждавам,казаното от Теди-ведомост след 9 работни дни на месеца,т.е април 11,04 а за май към 21 Whistling Whistling Whistling

за тези 50лв-ако доходът е под 350лв и детето е м/у  1 и 2г- ooooh! ooooh!
ако греша ме поправете,то явно ние няма да вземем,не че и детски взимаме-то затова ме е най-много яд с това разделение и хиляди условности Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 407
Майчинството си го чакаме на 16.04. Данните са от няколко места, вкл. и от моя позната в НОИ. #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
За 50-те лв. също дойде инфо току-що:

Цитат
Днес ходих да подавам документи за детски надбавки, на въпроса "Отговарям ли на критериите за получаване на еднократната помощ от 50 лв?", ми беше отговорено, че най-вероятно в постановлението, което още не е прието ще залегне, че могат да я получат само майки, които в рамките на 3 поредни месеца са отговаряли на условията за получаване на детски. Уж имаше само три критерия, а още повече стесняват кръга

# 408
Аз до колкото чух, тази надбавка от 50 лв ще я дадат на тези, които вземат детски. Ще ги пуснат двете неща заедно, ама май през май.... През април някакви други ще дават, ама не разбрах какви.

# 409
Аз за детски не се класирам тази година (надвишавам с 19лв) съответно губя още 70лв на месец за 2-те деца и още 50лв еднократно което не бих нарекла коректно от страна на държавата. Тези които взимат детски и отговарят на критериите да вземат и още 50лв.  А някои да останем само с 240лв майчинство......

# 410
Има чувството, че се цели да се настроим помежду си майките.Вечните въпроси за детските помощи, за майчинските втората година... Настройват се майките, които вече работят срещу тези, които още си гледат децата. А това вече е кофти!

# 411
а не би трябвало да има каквото и да е делене нито м/у майките нито м/у децата.

И другата ми болна тема защо не отпускат и помощи за тези които не са класирани в ДГ а трябва да се върнат на работа?! Малко е далече но все пак класиранията са скоро и работодателите ми чакат да им кажа кога се връщам (все пак 240лв не ми стигат и трябва да се работи)

# 412
Истината е, че на държавата не може да се разчита. Всичко е подаяния, трябва да намерим начини сами да се справяме.  Confused

# 413
Цитат: "Днес ходих да подавам документи за детски надбавки, на въпроса "Отговарям ли на критериите за получаване на еднократната помощ от 50 лв?"...:

Значи трябва да ходим да подаваме документи за тези 50 лева ли? Не се ли отпускат автоматично? Знаете ли къде трябва да се подават, какви документи са и какъв е срокът?  #Crazy  #Crazy  newsm78

# 414
за тези 50лв,мисля че в социалните Rolling Eyes

а относно политиката на държавата спрямо майките е ,според мен е направо от родилното да се връщаме на работа Mr. Green Confusedа за децата,кой ще се грижи и как ще растат,никой не бива да знае Rolling Eyes Rolling Eyes

# 415
  • София
Момичета, а някоя от вас може ли да ми каже какви са условията за детски и евентуално необходимите документи, че аз досега не бях се замисляла по този въпрос newsm78

# 416
Ако очакват да ида до Русе да подам документи за тези 50лв, няма как да стане Simple Smile Повече пътни ще оставя. Аз си мисля, че автоматично ще ги пресмятат някак...
Пипи, трябват ви служебни бележки на двамата със съпруга ви за доходите в последната година. Не трябва да са повече от 350лв на член от семейството за месец. Искат и документ от педиатърката, че са проведени всички прегледи и имунизации, попълваш една декларация, искат ти акт за раждане на детето, лични карти ваши и свидетелство за брак за справка... Поне при мен така беше...

# 417
  • София
Люби, значи се гледа една година назад, така ли? Защото преди да почна да вземам 240 лв., със сигурност с майчинските от първата година минавахме границата от 350 лв. на член от семейството, което ще рече, че нямаме право на детски надбавки.... newsm78

# 418
Люби, значи се гледа една година назад, така ли? Защото преди да почна да вземам 240 лв., със сигурност с майчинските от първата година минавахме границата от 350 лв. на член от семейството, което ще рече, че нямаме право на детски надбавки.... newsm78
да,да по тази причина ние съ що не получаваме детски надбавки Rolling Eyes

# 419
Ще ми се да взимам достатъчно висока заплата, че хич да не опирам до техните помощи! Но 70лв за двете деца са осезаеми за момента!

Общи условия

Активация на акаунт