Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 237
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Честито на мама Lili и в тази темичка  Simple Smile

# 646
  • София
Честито бебче и от мен, Лили  bouquet Да са ти живи и здрави синовете и много да те радват! Hug

Аз да си призная /малко засрамена, де/, че след като прочетох разказа ти за раждането, се зарадвах, че скоро не ми предстои... Embarassed Rolling Eyes

# 647
dilyankataa, ама то и при теб не останало... Хайде леко, бързо и безболезнено да ти е! Ще чакаме новини! Hug
Марса, няма да се шашкаш по отношение на операцията! Татко 2 изкара, за по 10-15 минути приключва всичко. Нищо не се усеща по време на операцията, нищо не боли после. Тъй де, ако е нещо свързано с диоптрите (за другото не знам). Татко не знам кво точно имаше, ама от много малък е с очила. Сега всичко му е ток и жица! А за следоперативния период... Няма ли при кого да изпратиш за известно време малката (баткото предполагам е достатъчно голям, за да може да приеме защо не го гушкаш да го носиш известно време, ако изобщо го носиш де)?

# 648
  • София
Лили, браво на теб! Бързо май си стигнала 7 см. разкритие. Първото раждане нормално ли беше? Питам, защото аз бях секцио (седалищно). В 9 сутринта ме приеха в болницата с контракции на 5 мин., супер регулярни. В 6 вечерта ми изтекоха водите и имах 1 см. разкритие Rolling Eyes Набързо ме вкараха в операционна, не знам иначе до 2 см. колко щях да чакам още. Много ми се иска второто раждане да е нормално, но се чудя колко ли ще продължи? И дали беше така заради седалищното положение на бебето, знам ли...

Марса, успех на операцията! Един приятел си беше правил, беше минало много леко и най-важното с много добри резултати. Дано и при теб е така, ще стискам палци.

# 649
Благодаря за пожеланията на всички Hug
Бръмбазък Да нормално беше първото раждане.Предизвикано в 37г.с със система.Много трудно получих разкритие,до пълно стигнах след 22 часа,но тогава бях с епидурална,и всичко беше по леко като че ли.
Знам ,че не е тук мястото да ви занимавам,но искам да попитам.От както се роди Тим е на АМ,ака около 30 пъти за 24 часа.Акото е малко като количество,но все пак е ако.Жълто със семенца,мирише много лошо като на оцет.Много плаче по време на акане,свива се ,прави гримаси ,абе показва че не му е добре,и не само по време на акане,ами изобщо.Постоянно реве.От 24ч сигурно плаче 20.Не съм се сблъсквала с такъв проблем с Ази и не знам как да процедирам.Казах на педи ,а тя каза ,че това е нормално(мисля ,че съм ви казвала ,че тук в тази държава всичко е нормално #Cussing out #2gunfire)).Сега сме на Aptamil 1.Ако някой е имал същият проблем моля да сподели,че съм много притеснена.Извинявам се ако съм досадила на някой.
 Hug Hug Hug Hug

# 650
  • София
Това с консистенцията на акото май беше нормално,но болежките при изхождане май не са!Малък е още за колики!Знам ли?

Теди,баткото отдавна не го нося.Той даже си предлага помощта и аз се смея като си представя как ще сложи сестра си в дълбоката кошарка за спане.При това положение не се знае кой,кого трябва да пази,мене или нея Wink.А,малката няма къде да я дам за гледане,така че няма да ми се размине някое и друго вдигане .Аз обясних на докторката какво ми е положението,а тя каза че и сега не трябвало да вдигам тежко,не само след лазерната процедура,така че не трябвало да се отлага Thinking.

# 651
Marsa Благодаря,че все пак изказа мнението си Hug
Педи беше у нас,каза ако продължи така до утре да и звънна и да да решим какво ще правим.Претегли го ,като го родих беше 3350,а сега 3240 newsm78

# 652
  • София
Лили, за акото не мога да взема отношение, но за колики според мен не е рано. При моя син започнаха горе-долу по това време (6-ти или 7-ми ден някъде), но не са били така силни, ако е колики при вас де. За спада в теглото не е много ако е роден 3350, а не изписан толкова. Май всички бебета губят от теглото след раждане. Моята мишка беше 2900 при раждането, изписаха ни 2720 при все че беше наддал 20 гр. последния ден. Ще стискам палци всичко да е наред при вас!

# 653
 Lily, разказа ти ме върна към моето раждане.. Имаше момент само питах за епидурала.  #Crazy

....а за теглото, загубата до 10% от първоначалното тегло е нормално.

# 654
Здравейте мами:)
Честито за новороденото бебче на Лили Трифонова. Да ти е жив и здрав,той , братчето му и цялото ти семейство! И мен много ме боля тогава, и накрая се стигна до секцио.. Минало заминало.
Относно аки-то на бебчо - аз съм голема паника - и това, което описваш ми е доста притеснително с тия семенца... Дано скоро да му мине или поне педиатърката да предприеме нещо..
Една мама беше питала за млякото, от непознат източник - и мен ме притеснява, затова и не бях давала, но един ден взех ,уж си казах, че ще е само за нас, но и на детето правих нишестенце - нищо му нямаше. Може би пак ще купя.
Относно цикъла - не го много засичам кога трябва да ми дойде, но мисля че не ми е много редовен (все още се кърмим, предполагам за това). Така, че не мисля че е притеснително, ако не е както преди.
Да висподеля опита на снахата, относно махането на памперса. Нейното дете е  по-малко от нашите декемврийчета с около 2 месеца. И от месец и нещо са без памперс. Каза ми, че ако го махаме, трябвало от "раз". Смисъл и вкъщи и навън да е без памперс. Щото така свикнала бързо. Преди това, около месец - вкъщи без, навън със. И майката казва - че е нямало много файда от това. Колко е вярно и приложимо при всеки не знам. Само споделям какво съм научила. Може и аз да пробвам така, но като се позатопли още малко.
Спирам, да не напиша пак некой ферман  Mr. Green
Хубав ден на всички  smile3525  sun

# 655
Връщаме се от море и колко хубави новини!
Лили да ви е живо и здраво момченцето! Много радост на цялато ви семейство да носи!  Hug Аз също мн се изненадвам от това положение с какането. Да не е някаква реакция към млякото.. Ако имаш възможност, консултирай се по не по телефона с някой педиатър, на който имаш доверие тук примерно...  Rolling Eyes
Дилянката, успешно раждане ти желая!  Hug
Леана, честито ви хриастиянче! Бог да го закриля!  Praynig Hug
Дано не съм пропуснала някой Simple Smile Ние изкарахме супер на моренцето. Само един следобед валя, през останалото време бяхме в басейна или на плажа. Децата се забавлявах страшно и ние за пръв път разтоварихме добре. Успяхме да си спретнем разходки и до Балчик и Варна. И всичко това само за 5 дни  Grinning Иначе по едно време съжалих малко, че махнахме памперса, защото Лили иска да си пиша само на нейната приставка за ВЦ и ходихме честичко пеша 4 етажа  до стаята да пишаме...  Mr. Green

# 656
  • София
Люби,направо ми звучи нереално да сте си починали с двете деца Laughing.Но много се радвам,че сте успели да се насладите на почивката!
При нас всичко е по-старому,с изключение на факта,че не я нося.Тя има навика и протяга ръчички Confused.Малко е трудно и за мен,защото с гушкане мога лесно и бързо да я махна от някои забранени неща,а сега това става с увещания и теглене Simple Smile.

# 657
Marsa,  ходихме на почивка с приятелско семейство. Имат момиченце колкото каката и на практика двете си се забавляваха постоянно. С Лили беше проблем това обикаляне да пиша на тоалетната, също и това че се редувахме кой да остане на коктейлче и кой да я приспива в 11 Grinning Иначе и двете се киснеха в басейна, занимаваха се с хилките за федербал, гледаха игрите на билярд и тенис на маса... Аз съм мн доволна, на фона на ежедневието с тях двете си беше супер. А и за пръв път почиваме на хотел на първа линия и няма такова удоволствие да излезеш и да си на плажа. Няма мъкнене на чадъри и поне 2 торби сума време. Прехода от басейна до плажа е за 2 минути и всичко беше мн удобно. На фона на предишните години си е истинска почивка!  Mr. Green
И да допълня, че ни излезе същите пари, като миналите години,  с по-ранната резервация и онлайн заплащането...

# 658
  • София
Ето точно това мъкнене по два пъти на ден до плажа в жегата е унищожително!И аз си мечтая за такова място,ама не ми се отваря парашута Crossing Arms.

Между другото-къде бяхте?

# 659
Тази година ние ще почиваме в Бг, но само като се сетя целия път който трябва да изминем и то с повръщащо дете, направо ми се отщява.  ooooh! Иначе вече съм резервирала тук таме и малката ще е с нас. В началото си мислех да ходим само с ММ, но той ми вика, че сигурно няма да можем да я оставим за 5 дена при бабата, че постоянно ще я мисля, а и нейното хранене е малко сложно. Вече си мечтая за дните, когато ще може да казва, че и се повръща, че сега го прави без предупреждение и не знам какво да слагам, че да не оповърне всичко. Доста често ни се случва, като тръгнем някъде, да се връщаме да я преоблечем.   #Crazy

Добре, че поне във Варна нашите живеят на такова място, че може и пеша да ходим до центъра, но определено ще ми трябва количка, тъй като мислим да не взимаме нашата, а да си купим някаква съвсем обикновена лятна.

Общи условия

Активация на акаунт