Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 194
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Лили, закусваме около 8,30 обикновено с някакви филийки, принцеси, макарони, палачинки...Зависи с какво ми се занимава. На обяд хапваме останалата от предната вечер вечеря. Няма много претенции какво ще и поднеса. Следобед хапва много малко- две бисквити, малко солети и кисело мляко, а вечерта си вечеряме всички заедно ...
Нашата кака имат тържество на 17-ти в градината. Сега се чудя дали да не я пусна още в понеделник на градина преди да сложим на Лили ваксината, за да е подготвена. Тя няма да има специална роля, защото беше дълго в другата група, но все пак ще се вълнува детето. От друга страна не знам дали си струва да рискувам поставянето на ваксината. Ох, откакто се роди малката все някакви такива дилеми пред мен- коя от двете да ощетя за сметка на другата Sad
Да оздравяват болните дечица!  Hug

# 391
  • Стара Загора
Да ви се оплача и аз. Алекс от понеделник е с много висока температура, но интересното е, че му пари само главата и бузите са зачервени, тялото му е с нормална температура, а краката и ръцете са ледени. Нослето му е запушено, но няма хрема. Температурата почти не спада от Нурофен и Панадол, които редувам на 6 ч., само от Хексалгин. Сряда вечерта му намазах челото и крачетата с оцет и вода, спадна и към 2 ч. пак се повиши т.
Снощи преди лягане пак вдигна т., дадох му Нурофен без Хексалгин и реших да пробвам един бабешки лек- намазах му ходилата обилно с белтък и му обух чорапки. След 1 ч. го преоблякох целия, беше мокър все едно съм го заляла с вода. И от тогава няма температура, не знам дали е от белтъка или просто е щяла да спада, но факт е че от снощи е без температуропонижаващи лекарства. Ще видим днес как ще е!
Люби, на твое място бих пуснала каката да се подготви за тържеството. Ваксината може да се отложи, ние още не сме сложили тази за шарките, че все се редуваме болни- но емоциите от тържеството няма да се повторят. Нека се радва детето! Аз съм казала на нашата докторка, че чак лятото ще го водя- поне тогава по- малко боледуват.

# 392
Минди, сякаш описа нашия вирус. Дано лека го изкарате! каката ще я пусна понеделник, вече го реших. А днес ще се чуя с личната кога ще слагаме на Лили ваксината. Вярвам, че няма да има проблеми за 2-3 дни на градина Simple Smile

# 393
  • София
Галактик,мислим ви!Дано да се оправи малката!

За биберона все още смятам,че е рано да я махам.Пак сравнение с баткото Wink,той сам я отказа към 1г и 11м без никакви дилеми.Като наближи тръгването на ясла тогава ще съм в чуденка,защото доколкото знам там не дават да се ползва.
Прясно мляко в чист вид за пиене не съм давала,но кремчета съм правила,тиква варена с мляко също и т.н.

# 394
  • Beyond the Frontiers
Много температури, много нещо  Sad

Аз направо започнах да давам панадол и Нурофен през 6 часа, въобще не чакам да вдигне температура, защото много я изтощават вече. Снощи пак ми вдигна, през нощта - не. Чакаме сега. До 48 часа след започване на АБ-то трябва да има подобрение и да спрат температурите, ако не пак ще тичаме при лекаря. Т.е. днес вече не би трябвало да вдига, за сега няма.... Praynig

И ние не сме сложили последните 2 ваксини, просто не мога да я задържа и 2 седмици здрава покрай баткото. Но пък се утешавам, че като ги изкара всички градински вируси от сега, в градината/яслата ще е по здрава.

# 395
Галактик, стискам ви палци! Дано сте приключили с температурата и да вървите към подобрение!  Praynig

# 396
  • София
Но пък се утешавам, че като ги изкара всички градински вируси от сега, в градината/яслата ще е по здрава.
Нещо не съм сигурна,че мога да разчитам на това,въпреки че звучи обнадеждаващо Simple Smile.Иначе се радвам да прочета,че няма температура вече и дано да не вдига повече.Предполагам,че антибиотика вече е подействал.

# 397
И аз съм с тези надежди за болестите на есен, ама като гледам колко индивидуално е всичко... Докато станат на по 5, няма да ни е лесно май...
Времето е чудесно днес, ще опитаме да се поразходим семейно, а преди това и малко на площадката ;0 Слънчев ден момичета и хубави новини за болните декемврийчета!  Hug

# 398
  • Beyond the Frontiers
Но пък се утешавам, че като ги изкара всички градински вируси от сега, в градината/яслата ще е по здрава.
Нещо не съм сигурна,че мога да разчитам на това,въпреки че звучи обнадеждаващо Simple Smile.Иначе се радвам да прочета,че няма температура вече и дано да не вдига повече.Предполагам,че антибиотика вече е подействал.

Нищо сигурно няма, ама все пак някаква надежда Mr. Green

София е добре, няма температури. Давам си АБ-то и нещата се нормализират.

Вчера ни беше тежък ден - 2 детски рождени дни и вечерта 3-ти на леля ми. Въобще лудница цял ден, но децата се забавляваха много.

# 399
  • София
Браво на вас!Щом малката е имала сили за толкова рожденни дни,значи си е възстановила силите Simple Smile.

# 400
Момичета спрях си фейса и сега не съм ви следила известно време. Имате ли информация за майчинството - кога ще го преведат, защото аз все още си чакам а няма никой за м.03 и имате ли мнение за еднократната помощ от 50лв за майки с деца от 1 до 2г

# 401
За майчинството мога да цитирам това:

Цитат
МАЛКО ИНФО ЗА ПАРИЧКИТЕ: Момичета, от този месец датата на ведомост в НОИ се измества, ще плащат първи вторник или четвъртък след 9то число на месеца, или казано по друг начин този месец пари ще вземем на 11ти, през май месец пари ще влезнат на 14ти и т.н.

# 402
Точно се чудех защо още не са ми изплатили майчинството! Благодаря, Теди Simple Smile
Софи, тези 50лв ще ги изплащат при две условия- детето да е на възраст между 1 и 2 годинки, също и  майката да получава детски помощи.

# 403
Люби, не е задължително майката да взима детски. Да, реално тя ще отговаря на условията за детски, за да вземе тези 50лв., но пък може поради някаква причина (например незнание) да не е подала документи за детски. Wink Аз разбрах, че условията за тези 50 кинта били майката да взима 240лв. (т.е. тези, които работят, няма да ги получат), да е осигурена (ако не е, как по дяволите ще взима 240лв., че не се сещам?!?!?!??!?!) и... третото не го помня. Embarassed

# 404
Ееееееех, мамицата им!!! #Cussing out

Цитат
Току що звънах в централата на НОИ и от там ми казаха , че пари ще има на 16.04 и вече ще е така.При зададен от мен въпрос защо никой не си направи жеста да бъде подадена информация в сайта им и че се получава месец и половина без пари, което не е справедливо спрямо майките, освен да ми кажат , че съм права друго не направиха и, че щели да предадат въпросите ми на ръководството.Това е момичета

Данните са от преди 8мин. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

В допълнение:

Цитат
Превод на 16-18.04, на 21.05 за май, ае честито. Вече ще се превеждат след първа ведомост, която е при тях пон. и сряда след 9-то число

Общи условия

Активация на акаунт