Ползвахте ли контейнер за строителни отпадъци при ремонт?

• 11 528
  • 15
  •   1
Отговори
В момента правиме голям ремонта на новият ни апартамент.И се чудиме дали да си вземем такъв контейнер пред входа за да може всичко да натовариме и да го извозат.Струва 80 лв.-4 кубика.
Използвахте ли такова нещо и от коя фирма?

# 1
Да, ползвахме контейнер. Хората, които къртиха, имаха ангажимента да го поръчат и извозят след това, така че не мога да препоръчам конкретна фирма за контейнери.
Важно е контейнерът да е пред блока, едва след като сте изкъртили и събрали всичко в чували. В противен случай, съседите ще се възползват да напълнят контейнера ви с всякакви отпадъци (стрителни и други), преди вие да сте успели да  го ползвате по предназначение  Simple Smile

# 2
  • София
Да наистина е добре всичко да сте свалили пред блока и тогава да викнете контейнер.Другият вариянт е камион.

# 3
  • София
На няколко пъти плащахме за извозване на отпадъка и някаква такса за сметището. Контейнер не сме използвали, защото както са писали и преди мен, щеше да се превърне в контейнер за битови отпадъци.

# 4
Боже, какви са тези глаголни форми?
правиме - правим
чудиме - чудим
натовариме - натоварим
За пълен и непълен член друг път.

# 5
И ние ползвахме. Намерих няколко фирми в нета и се обаждах да сравня цените. И при нас беше 80лв за 4кубика.

# 6
Естествено, че ползвахме. Заявихме май в общината и го докараха в деня, когато щеше да се изнася строителният отпадък. Точно поради причините, изтъкнати по-горе.
Сега пък имам един малък проблем, който май ще се превърне в голям. Трябва да изхвърля два моноблока /тоалетни чинии/, а цял контейнер ми се свиди да наема. Дали пък няма някакво решение за мъничко строителен боклук, който да се натовари /легално/ в мъничък контейнер и да не струва 80 лева?

# 7
Обади се в общината да питаш дали не може да ги закараш на сметището и да платиш за изхвърляне.
Ние сме правили така, но не в София.

# 8
  • София
Ползвахме. Докара си го фирмата, която ни прави ремонта. Нямам представа каква му е била цената  Rolling Eyes

Знам, че в контейнерите не трябва да се изхвърлят строителни отпадъци, но каже те ми, моля ви, нормално ли е фирмата, която събира отпадъците да подмята покрай контейнерите едно един плот за бебешко столче за хранене и някаква пдч плоскост вече цял месец и да не ги взимат с останалия боклук? newsm78 Многе се дразня -  като погледна през прозореца и баш това ми е пред очите

# 9
  • София
Естествено, че ползвахме. Заявихме май в общината и го докараха в деня, когато щеше да се изнася строителният отпадък. Точно поради причините, изтъкнати по-горе.
Сега пък имам един малък проблем, който май ще се превърне в голям. Трябва да изхвърля два моноблока /тоалетни чинии/, а цял контейнер ми се свиди да наема. Дали пък няма някакво решение за мъничко строителен боклук, който да се натовари /легално/ в мъничък контейнер и да не струва 80 лева?
Начупи ги на парчета и можеш да ги хвърлиш в контейнера.

# 10
Циганите с каруците извозват такива неща, даже отвътре ще ги изнесат.

# 11

В Пловдив на много места из гради има контейнери за строителни отпадъци. Тях ги поставя общината безплатно и всяка седмица ги подменя. Същите са по размер като тези които си ги поръчваш.
Предполагам си от София, при вас няма ли такава щедрост от общината. Все някъде ще има, или другите варианти са: моноблока в колата и разходка до сметището или околните селца.

# 12
Ползван кенеф в колата си няма да сложа, пък дори и да е моят. А то, ако ще трябва да обикалям по сметища, май по-изгодно ще е да си наема контейнер за 80 лв. Ще питам и циганите с каруците, ама те май повече търсят разни използваеми неща, а не се занимават с извозване на строителен отпадък до  официално сметище извън града. Да ги натроша пък съвсем не ми се връзва - къде точно би било удобно да я свърша тая работа? В двора на кооперацията, на тротоара? Тц, не става.
Общината ни е скръндзава - не бута гювеч. Май само покрай оная кампания "Да почистим България за един ден" се осигуриха камиони, които да извозят боклуците /то затова и беше толкова жалка цялата работа - уж да почистим паркове и градинки, а пък народът просто го разбра като безплатно отнасяне на вехториите от мазета и тавани/.

# 13
Алтернативата на контейнера е камион, естествено зависи за колко боклук говорим. Струва около 50-60 лв. с таксите включително. А може и на по-добра цена зависи от разстоянието и уговорката със шофьора. Освен съседите, другото лошо при контейнера е, че ако се намира на тротоара и ще стои там няколко дена, може да се наложи да платите тротоарно право, иначе идват едни чичковци и лелки (няколко на брой) и следват санкции.

# 14
  • София
baibibi
Слагаш моноблока в контейнера и го трошиш на парчета.

Общи условия

Активация на акаунт