Момиче или момче, АВГУСТинче в корема на мама расте! - 5

• 27 311
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте сладурики! Имах вируси, нямаше ме 3 дена, а  на компа ми сложиха "Линокс" вместо "Уиндолс". Много яка оперативна система  Grinning
И аз съм на мнение, че психирането по време на бременност е масово. Не трябва да е така. Я се огледайте, колко хора има на планетата  Laughing Циганурите да не би да правят скъпите изследвания  Mr. Green  Една бременност ако върви нормално няма нужда от всички тези притеснения. Наслаждавайте се на тези месеци! Относно видеозона, не всички имат възможност да си плащат по 30-40лв. всеки път. Тези пари за някои са малко, за други са много.
Да се надявам, че ние с детето няма да боледуваме тази зима! Като отшелнице сме вкъщи  Grinning Скорошно оздравяване на болните   bouquet

# 571
Четох форума на проф Кременски и не видях бременна, на която да не препоръчал втори БХС...  Wink Чудя се защо   Simple Smile

Госип, отговорът, който ти е дал се припокрива почти на 100 % с останалите му отговори като естество на разясненията. Само дето не ти е казал, че трябва да отидеш на лична консултация... ма с твоите страхотни резултати, щеше да бъде малко нахално  Wink

И все пак си мисля, че БХС е най-акуратно да се тълкува от АГ. Е, такъв, който може, очевдидно не е всеки. А Кременски е генетик.

Между другото нашата колежка бременилка linab e отворила тема за PAPP-A. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700039.0

# 572
miriana86, точно за "циганурите" си мислех оня ден и установих, че за моите 33 год. не съм виждала мангал с Даун.... Обяснението сигурно е, че генетичните и хромозомните аномалии зависят от етничексата принадлежност.... афро, азиатец, кавказец....

# 573
Аз още си чакам резултатите от БХС.До четвъртък трябва да ги имам и ще се включа по темата.Мисля да поискам и мнението на д-р Кременски.

За витамините - днес си купих от тези "Pregnacare + omega 3".Двуомях се между тях и "Пренатал", но тези ги е пила моя позната и каза, че е доволна и си избрах тях.За сега не са ми изписвани, но някак имам чувството, че е добре за мен самата да приемам нещо вече.Така усещам нещата.Но няма да прекалявам с приема.Решила съм за сега поне да ги пия през 2-3 дни, а след като ми ги назначи док вече да ги пия всекидневно.  Simple Smile

За количките - днес обикаляхме с моят по магазините и установих, че модели, които съм си харесала в нета по снимка, на живо изглеждат ужасно зле и несигурно.Със сигурност количката ще я видя и пипна и тогава ще си дам паричките.Пък и с всичко останало ще е така.Око да види, ръка да пипне...   yes

Получих си кръвните изследвания и урината.Хемоглобина ми го излиза перфектен - при референтни стойности от 120 до 160, моят е 141.Но 5-6 от показателите не са ми в норма.Малко над нормата, но не се вписват в границите.Дано това не е притеснително.Не ми хареса никак показателя за Урина - Ph, който е 7.По принцип човешкото нормално Ph не е ли 5,5?

newsm78

# 574
Instinct, със сигурност знам, че по време на бременност (някои или дори повечето) показатели от ПКК излизат от стандартните референтни стойности. Това е абсолютно нормално, но със сигурност трябва да ги интерпретира док.... А хемоглобина ти е направо за завиждане.... Мойто пък Ph на урината е май 3.5 и не са ми дали сигнал за тревога.... сигурно и този показател е функция на бременността, но виж за това не съм сигурна, не знам нищо.

# 575
Аз имам резултати от БХС ииии.... ВЪОБЩЕ НЕ ВИЖДАМ НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО ВИЕ ПУБЛИКУВАТЕ!!! Състои се от 4 реда. Иначе май трябва да съм много доволна, предвид моите 36 год ни най-малко не съм се надявала на такова съотношение:
"Калкулираният риск за тризомия 21 е под cut off(гранична стойност ), което показва нисък риск.

Калкулираният риск за тризомия 18 е по-малък от 1:10000, което показва нисък риск."
Тризомия 18 /   <1:10000      
Тризомия 21 /   1:1095   

Това е всичко -няма нухални и никакви прочие подобни. Нито пък плацентарни...  какви са тея тризомии... newsm78
Но смятам да бъда много доволна, все пак, пък.., след 2-3 дни дъм при частния, той е с по-развързан език като за 50 лв., та се надявам там на повече подробности. Като нищо може да реши той отделно изследване да иска /надявам се да не се случи/, аз ще му кажа, че не ми е правена ФМ, да ми я направи и от там да си вземе парите.

# 576
lepelissima, разсмя ме  с "той е с по-развързан език като за 50 лв.,"  Joy

Ти къде прави БХС? Сигурно не е в Майчин дом- София..  newsm78

# 577
Нее, silviti, от Пловдив съм и тук си правя всичко за сега, надявам се да не виждам зор за нещо да търча до София..
Вчера във фейса като видях една мама какъв резултат е публикувала - днес от сърце и завидях! Едни графики, подробности, пък цветно... чак красота. Simple Smile И най-ме беше яд, че изследването и е в лабораторията, където винаги съм ходела до сега, а за тази, където направих сега настоя док, че с тях работи.. пфу!

# 578
Интересно... аз си мислех, че само в Майчин дом - София се прави тоя прослвут БХС.... ето че имало и други лаборатории за целта.

Тризомия + номер е медицинското наименование на синдромите Даун, Патау, Едуардс  и т.н. Тризомия 21 е Даун и ти си със супер резултат, доколкото схващам Simple Smile

# 579
Благодаря!   bouquet   И на мен ми звучи добре, наистина надхвърля и най-смелите ми очаквания! Simple Smile

# 580
Вчера бях на шопинг разузнаване и мисля, че си избрах текстилите за бъдещата стая на бебчо... Имам предвид за перденца, обиколник, спални комплекти, декорации.... Та ето ги:

# 581
Silviti, Много са хубави. Искам и аз да знам вече момиченце или момченце ми живурка в тубмачето, че да започнем и ние да си купуваме това онова. Както казва кумата ми: сърбят ме ръцете да харча пари за бебешки работи.  Wink Оооо, исках да ви питам за НТ към 14-седмица (както съм аз), знаете ли какви са нормалните размери.? Не мога да си намеря някои от изследванията от предната бременност и малко се притеснявам . Както казах днес ме върнаха от Майчин дом и чаааак другата седмица сън на БХС. Моя доки уж погледна и каза само: норма (на сестрата за да запише ) обаче аз мернах само за миг и мисля че видях 2,9, не съм сигурна може и друго да е било. Струва ми се доста...какво е кажете???

# 582
silviti, супер са текстилите, които си подбрала.И аз като всички вас вече искам да знам пола, но ще почакам поне още 2 седмици.

Аз имам някакъв спомен, че имаше списък с всичко необходимо за новороденото и мамчето, но не помня къде го мернах.Включваше дрешки, беберони, абе наистина всичко.Някой да знае къде може да има подобно линкче?

# 583
  • София
silviti, супер са текстилите, които си подбрала.И аз като всички вас вече искам да знам пола, но ще почакам поне още 2 седмици.

Аз имам някакъв спомен, че имаше списък с всичко необходимо за новороденото и мамчето, но не помня къде го мернах.Включваше дрешки, беберони, абе наистина всичко.Някой да знае къде може да има подобно линкче?

http://demo.stenik.bg/piggyshouse.com/uploads/spisak.jpg  - за това ли става въпрос?

# 584
радея, мисля, че е същото, което съм гледала преди време.Благодаря.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт