Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 106-тa тема

• 148 831
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте  newsm51
Пак сте творили неуморно Hug
Пепчо и при теб е много вкусно както винаги
  bouquet  bouquet
Ани ето рецептата както съм я копирала и твойта торта е много хубава smile3501

За блатовете:
300 мл вода
350 г кисело мляко
90 г какао
250 г брашно
500 г захар
9 г сол
2 бакпулвер
1 шушулка ванилия
130 мл фъстъчено олио
3 яйца
За шоколадовия крем:
250 г масло
300 г пудра захар
200 г натурален шоколад
2 с.л. какао
100 г заквасена сметана
За украса:
0 шоколадови трохи или шоколадови пръчици
Първо смесете сухите продукти за тестото за балтовете - захарта, солта, брашното и бакпулвера, остърганата шушулка ванилия. Разбъркайте ги. След това добавете яйцата, олиото, киселото мляко и какаовата вода /разбърквате какаото с топла вода и го оставяте да изстине/. Смесете хубаво всички продукти с помощта на миксер. Намажете три тавички с масло, застелете ги с хартия за печене и разделете тестото в тях. Изпечете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 минути. След това още топли ги извадете от формите и ги оставете да изстинат.За крема сипете в купа маслото, пудрата захар, какото и сметаната. Разбийте го с помощта на кухненски робот или миксер. разтопете шоколада на парна или водна баня и го добавете на струйка към крема, като не преставате да бъркате. Разбийте още една минута и кремът е готов. Пригответе си поставка за торта и кръгло парче картон. Върху тях поставете първия блат и го намажете с 1/4 от крема. След това сложете втория блат, като внимавате краищата на блатовете напълно да съвпадат. Намажете със следващата порция крем. Следва третия блат и намазване на цялата външна част на тортата с крема. Оставете още една част от крема. Сложете тортата в хладилник да се стегне. След това я намажете още веднъж цялата отвън с крем и я загладете като едновременно я въртите и я притискате с гладка шпатула. След това полепете по цялата торта шоколадови трохи /от шоколадови бисквити или кекс/ или шоколадови пръчици.Шоколадовата торта се сервира със стайна температура. За да я разрежете използвайте затоплен нож.

А за днес закуско-обяд- пицобаница на Сиер

и от съботния ден един тутманик,половината с пръжки,а другата половина със сирене,че девойката не яде пръжки в компанията на първи опит с домашната бозичка на Пепчо

Усмихнат и топъл ден!!! smile3525

# 466
Някой тествал ли е усуканицата с лук и сирене да я направи с пресен лук, спанак/лапад/коприва и сирене, дали се получва  newsm78.  Чудя се дали да опитам, нещо ме е ударило на зеленотия, опитвам се да докарам пролетта по-бързо  Crazy

# 467
  • София
Някой тествал ли е усуканицата с лук и сирене да я направи с пресен лук, спанак/лапад/коприва и сирене, дали се получва  newsm78.  Чудя се дали да опитам, нещо ме е ударило на зеленотия, опитвам се да докарам пролетта по-бързо  Crazy
Няма причина да не стане!Трябва само малко да се задушат.

# 468
Несполучливият ми опит за шоколадови макарони  Laughing

# 469
 пеп-4o , искам у вас на гости Stop
 *Polly* , много добре изглежда тортата, а най-важното е, че е вкусна Peace
Последните страници са разбиващи от вкусотии  bouquet

Пиле с маслини, сирене и кашкавал

Кремче

# 470
  • ГОре на черешата...
Благодаря на всички за чудесните пожелания Hug!

Пепчо
, как изкушаваш само - то мекички, то чийзкейк /само да знаеш откога му се каня на Еликсировия Laughing чийз, кога ли ще стигна до него.../ и този на Све изглежда убийствено Crazy!
Питката на Мидко съм сигурна, че е била много вкусна, както и тутманика на Дорка.
Ани_д, божествен медовик!
Анибор, вземам си раковинка, капитан Флинт, пилето е много изкушаващо, ще се прави определено.
Павлинаимима, интересн сладкиш! Поли, тортата е чудна, сигурно е била много вкусна!
Стелиана, като за първи опит мисля, че са идеални!
Луча, идвам ти на гости, ааааа какво пиле само, пък и кремчетата какви са накипрени...

А у нас днес скромно - яхния свинско с картофи:

Печена тиква:

Кекс:

# 471
  • Някъде на път....
.......
 и един ягодово-малинов чийзкейк......
Рецептичка има ли си?  Flutter

# 472
Здравейте кулинарни вълшебници!
Отново е много вкусно при всички .... Heart Eyes   bouquet

от мен - Пастет от червена леща

Салатка " Слънчице "  Simple Smile

и Бонбони с бял шоколад и малини

# 473
И аз да споделя малко набързо скалъпени вкусотийки. Бях се настроила повече да се завъртя в хладилника, но един грип ми провали плановете.

Торта с кремът, който ми остана от Ореховата торта, но тази е с готови блатове

Вчера за вечеря имаше воденички с лук

Ореховки по рецепта на Пеп-чо(нямам идея защо станаха такива бледолики)

За вечеря днес имаме мусака

А за следобедно кафенце- кашкавалки от многолистно тесто

# 474
  • На брега на реката
Едно спънато руло от мен.
Големи вкусотии видях,  добре че сте вие, та да вляза от време на време в кухнята. Големи сте вдъхновителки   bouquet

# 475
Днес от мен само една питка и се връщам да се насладя на вкусотиите ви! Hug

# 476
  • София
Привет!
Прости Пилешки бутчета с бира в йена

Гарнитурата им е бял ориз

Плодова пита със сладко от сини сливи

# 477
И от мен днес само питка

# 478
дробчета в масло и браунис какесчта

# 479
  • Варна
Мама,Маги прекрасни питки
Мари ета тортата ти е направо фантастична и всичко много апетитно
Гуинет ,Пепи винаги вкусно меню,Близнаците разкошно
Прекрасни рулца и тортички,сладкиши и бисквитки,ястия,супички и салатки от всички направени майсторски от всички
От мен супичка от свински крачета,наденичка,зелеви сарми и милинки

Общи условия

Активация на акаунт