ЛЮЛИНската дружинка чака свойта валентинка!

• 42 654
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
Мигла, да не се окажем и съученички Simple Smile хихи Определено драпам да го запишем там, макар че повечето учителки от моето време, вече не преподават, но класата си е класа!

Честито на Зелено човече!!! Смелост се изисква за това, аз май никога няма да се реша на второ, все оправдания си намирам.  А вчера видях бебето на моя приятелка и като го гуших и така ми се прииска още едничко.... Flutter

# 361
  • София
А вчера видях бебето на моя приятелка и като го гуших и така ми се прииска още едничко.... Flutter
Ани, действай тогава и то бързичко  Hug Две деца се отглеждат много по-лесно, отколкото само дете. Те си играят заедно и така освобождават мама от непрестанно висене на ръцете и по крачола  hahaha И са много по-щастливи.
Моите са с 14 г. разлика и малката расте сама на практика. Ако бях с малко по-прясно ЕГН веднага бих родила още едно, би им било 100 пъти по-щастливо детството и по-готин живота после  Mr. Green Ама на, закъснях и то много  Rolling Eyes

# 362
Хей, ЛЮЛИНската дружинка, здравейте  smile3525

Искам да ви попитам за мнения, гледам, че има и с по-големи дечица, така че имате определено какво да споделите. Синът ми е на година и половина, няма да го пускам на есен на ясла, но другата есен се надяваме да ни приемат на градина. На зима ще подреждаме градините по желание и се чудя коя да е нашия фаворит. Ние живеем в трета част, но най-близко ни е градината в четвърта част. От 2 години живея в Люлин и нямам никакви впечатления за градините тук. Ще съм ви благодарна да споделите къде са били вашите деца, доволните ли сте от базата, лелките и т.нат. Ако вече сте разисквали скоро тази тема ми кажете в коя точно тема е да разгледам. Искрено ви благодаря предварително. Лек и успешен ден!!!!

# 363
  • София
Анн– успех със записването, аз съм доста по-голяма от теб, и моите преподаватели вече не са там. По мое време българин беше само учителят ни по български език и литература - Пешев, рисуване- Крачунова, по пеене, май това бяха. Моя приятелка вчера се похвали, че си е записала детето след няколко месечно щурмуване, само с връзки и е много трудно. Хем тя също го е завършила Пушкин. Така разбирам усещането, което си почуствала като си гушнала бебчето.
Arim - така е, 2 деца на близка възраст си играят заедно! Чудесно е, че си имаш второ, нищо че разликата е голяма!

# 364
  • София
На зима ще подреждаме градините по желание и се чудя коя да е нашия фаворит.

За съжаление ситуацията в София показва, че не това е начинът за подредба на желания... Ако сте сравнително нормално семейство, смисленото поведение е да следите подробно СТРАСТната тема, да изучите тънкостите за пресмятане на шанса и да сложите на първо желание градината с най-голям шанс. Иначе няма лошо да се събират мнения, но ако ви е важно все пак детето да го приемат в държавна ясла/градина, уви, това е начинът.

От скромния си опит смея да твърдя, че "шокът" идва с появата на първото дете. При нас второто просто се вписа в ежедневието и имам силното подозрение, че ситуацията отново ще се повтори. Определено момата спомогна за намаляването на егоизма на батко, а и повечето деца всъщност тайно или явно обичат братята и сестрите си  Mr. Green

# 365
  • София
Зелено човече, поздравления! Много се радвам- около мен вече има доста семейства с по три деца! Simple Smile

# 366
# 367
Зелено човече, честито и лека и безпроблемна бременност до края!
Игнатова, ДГ в ІV м.р. -55 ОДЗ Иглика е градината, в която дъщеря ми ходи от ясла до сега и като цяло съм доволна. Случихме на госпожи, а в яслата, ако не са сменяли персонала също са много приятни сестрите - Сергиева и / на другата й забравих името/. Като цяло условията са прилични, ремонтираха я преди 2 години основно ДГ - изолация, дограма и т.н., но все пак като във всяка държавна ДГ си има и минуси: децата са много, в повечето групи над 30, че дори и до 35 има записани, макар че не всички ходят редовно, тъй като доста се боледува, храната е със съмнително качество и количество, но повече едва ли може да се направи с ограничените средства и при положение, че доставките им се спускат централно. Директорката е от две-три години и е с амбиции, има доста допълнителни занимания. Стискам палци да ви приемат там или където искате и вие е удобно.
Не знам какво стана с упорития слух, че данъчното ще го ремонтират пак за ДГ, като гледам нямат никакво намерение да се изнасят от там службите.
Така че зелено човече е права, вижте опашките преди класирането, преценете къде колко места има и колко кандидати са с предимства и тогава си преценете шанса, като все пак известно пътуване е за предпочитане от това да останете без ДГ.

# 368
А ако не ни приемат и тази година на детска градина,мисля да намеря някакви курсове ,забавачница почасово в района иначе зимата ще умрем от скука,ако някой е водел детето си да сподели къде.И да питам зимата детето ще става на 3 ,дали е подходяща възрастта да учи английски ,рисуване мисля че ще е добре и танци народни:)
Пробвайте в читалището, имат детска забавачка с английски и рисуване, моите впечатления са добри.Намира се в бл. 341, който е от високите в ІІІ м.р. точно срещу Т Маркета, до едно кафе и магазин за мебели. Имат и сайт - http://konstantinvelichkov.com/?page_id=63

# 369
Mira_p, много ти благодаря за изказаното мнение. То определено ще гледаме и къде има свободни места, но си е добре да сме информирани и да имаме някакви предпочитания. А за данъчното и аз бях чувала това, но като гледам няма такива изгледи, иначе щеше да е перфектно, защото то се пада зад нас. Но уви...

Приятен уикенд!!!!

# 370

Mira_p, много ти благодаря за инфото.Бяхме на море една седмица и не съм си отваряла пощата .Утре се прибирам в София и ще проучвам и ще ви пиша и аз допълнително. :  bouquet

# 371
  • София
Здравейте Simple Smile
Люлинска мама съм на госпожица на 9 месеца. Искам да я запиша на детска кухня, но е алергична към белтъка на кравето мляко. Моля да споделите впечатления (ако някой има такива) за детските кухни в района, които имат меню за алергични деца, мисля че включително и държавната детска кухня има и такова меню. От частните педиатърката ми похвали Ози, но гледам че тяхното меню го дават за след годинка, а иначе аз съм си набелязала Вълшебник и Беборани. Благодаря ви предварително  Hug

# 372
Здравейте Simple Smile
Люлинска мама съм на госпожица на 9 месеца. Искам да я запиша на детска кухня, но е алергична към белтъка на кравето мляко. Моля да споделите впечатления (ако някой има такива) за детските кухни в района, които имат меню за алергични деца, мисля че включително и държавната детска кухня има и такова меню. От частните педиатърката ми похвали Ози, но гледам че тяхното меню го дават за след годинка, а иначе аз съм си набелязала Вълшебник и Беборани. Благодаря ви предварително  Hug
привет! Моят син също беше с такава алергия и слава Богу, я преодоляхме с годинките. Аз по тази причина, взимах точно Ози и то от осмия месец, много му харесваше и я хапваше с голямо желание!

# 373
  • София
Светла, привет  Hug
Провери Ян Бибиян от кой месец хранят децата. Според директорката на нашата детска градина те единствени от частните кухни имат всички лицензи и доказателства за качеството на храната. В детските градини е забранено внасянето на храна отвън, но те приемат само Ян Бибиян за хранене на алергични деца.
Моята щерка беше в 41 СДЯ и там има меню за алергични деца. Те взимат храна от кухнята-майка, която разнася по кварталите. Сигурно си права като казваш, че и държавната кухня има такова меню.

# 374
  • София
Светла, и моят син беше с такава алергия. Към казеина на кравето мляко. Не мога да ти помогна обаче с кухня, защото никога не съм ползвала. Сигурна съм, че ще намериш, защото тази алергия е много разпространена при децата.  Peace Само исках да споделя, че дадох краве кисело мляко чак към 2 годинки. До година и половина давах само Фризопеп- формулата за алергични деца, която по ЗК се отпуска, козе сирене  и пъдпъдъчи яйца ...и така го преодоляхме този проблем. Израстнахме я тази алрегия,/Слава Богу/ която се прояви като беше на 40 дни детето и сега ядем всичко.

Общи условия

Активация на акаунт