В момента чета ... 16

• 35 787
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
За любителите  на хоръра: Кутия с форма на сърце на Джо Хил, издържана в типичните за жанра похнати. Действието се развива бурно и страхонито от още от първата страница на книгата.

# 661
  Въпреки че гледам да не разделям хората на мъже и жени, на "такива" и "онакива" и т.н…, с удоволствие забелязах, че най-любимата ми книга за 2012 г. е на жена (Олга Токарчук – „Правек и други времена“) и има вероятност и за 2013 г. да е така (Маргарет Мацантини „Да дойдеш на света“).
А ето че ми предстоят още две жени - "Черно мляко" на Елиф Шафак и "Стая" на Ема Донахю.

Благодаря ти за поста, Свет! И аз не ги делях, докато не докоснах "Черно мляко". Явно е трябвало да се случи. Не искам да ги сравнявам, но имало и друга страна на медала ... А мен ме чака Олга ...

# 662
Зарязах  още на втората страничка любовникът мечо пух , и сега започвам разкази от Артър Конан Дойл.

# 663
  • София
Имам въпросче към почитателките на Ф.Г. - "Пленница на короната" за коя кралица е? И ако може впечатления от нея ...? Май  не си спомням някой да е споделял, че я чете  Thinking
mijjjka, темата за историческите сериали една съфорумка горещо я препоръча. Книгата се явява продължение (хронологическо) на Бялата и Червената кралици, не зная дали си ги чела? Съфорумката каза, че Пленница на короната е по-хубава от другите две.
Аз ги имах, но ги загубих  ooooh! и много се чудя дали да купувам Пленница на короната, но определено съм я набелязала за прочит.

# 664
  • София
Вени, Бялата и Червената кралици съм ги набелязала за прочит, но още не съм ги чела  Simple Smile
А ето в Goodreads как я дават хронологията на прочит на поредицата "Войната на братовчедите"   Thinking

1) The Lady of the Rivers - Повелителката на реките - за нея някой отзиви ?
2) The White Queen - Бялата кралица
3) The Red Queen - Червената кралица
4) The Kingmaker's Daughters - Пленница на короната
5) The White Princess (not yet released) - Бялата принцеса /още не е издадена/

Ще я прочетем "Пленницата на короната", след като отзивите са добри за нея, няма начин!  Grinning
Жалко, че в Читанка не се планира нищо от Ф.Г.  Rolling Eyes

# 665
  • София
Нахълтвам нахално в тази тема със самочувствието, че чета много (една книга месечно), но вие ме поставихте на място!  Embarassed
В момента чета "Джули и Джулия"

# 666
  • на североизток от Рая
Нахълтвам нахално в тази тема със самочувствието, че чета много (една книга месечно), но вие ме поставихте на място!  Embarassed
В момента чета "Джули и Джулия"

hahaha

Симпатяга!

Пиши по-често!  Hug

# 667
Аз довърших "Никога,Никъде,Никой" на Нийл Геймън. Много съм доволна от книгата. Грабва още от самото начало,написана е много увлекателно,стилът на автора е много лек и приятен.

Започвам "Денят на Чакала" на Фредерик Форсайт. Гледала съм филмите,очаквам и книгата да е на ниво.

# 668
  • на североизток от Рая
 Снощи довърших "Стая". Останах със смесени чувства до края на книгата.
 Тежка книга е, четох и мислих. Ще търся в нета да прочета още около тази история.
 Не искам да коментирам повече, защото може да настанат дебати.

Оценката по моята система за оценяване е 5/10.

# 669
Нели, давай коментарите, нали това е една от целите...

# 670
  • Sofia

noshtna_ptica , моля те като прочетеш "Да остана ли?" да кажеш дали ти харесва книгата, няколко пъти вече я заглеждам да я купя и се спирам ( не че са много парите ) , но ще се радвам  и ти да си кажеш мнението  newsm78

Според мен е тинейджърска книга. Написана е мило и трогателно, но остана безнадеждно далече от мен. Допускам, че проблемът е в ЕГН-то ми...  Wink

# 671
  • Пловдив

Написана е много увлекателно.Освен това историята ми е страст.Харесвам я Peace

По повод "Любов в сърцето на Италия" - чела съм друга книга от същата авторка и не ми хареса.С мъка я дочетох.

# 672
  • Canada
Приключвам 11/22/63 от Стивън Кинг, а преди два дни прочетох ''Партньорът'' на Гришам

# 673
Вени, Бялата и Червената кралици съм ги набелязала за прочит, но още не съм ги чела  Simple Smile
А ето в Goodreads как я дават хронологията на прочит на поредицата "Войната на братовчедите"   Thinking

1) The Lady of the Rivers - Повелителката на реките - за нея някой отзиви ?
2) The White Queen - Бялата кралица
3) The Red Queen - Червената кралица
4) The Kingmaker's Daughters - Пленница на короната
5) The White Princess (not yet released) - Бялата принцеса /още не е издадена/

Ще я прочетем "Пленницата на короната", след като отзивите са добри за нея, няма начин!  Grinning
Жалко, че в Читанка не се планира нищо от Ф.Г.  Rolling Eyes

Аз отделих около два месеца на всички тези книги, като се помъчих по анотациите да ги подредя хронологично, но не стана съвсем точно. Според мен горното подреждане е по-добро, само че аз препоръчвам да се разместят местата на 3 и 4 - първо “Пленница на короната“, а след това “Червената кралица“. Поне за мен е така, не че е от особено значение. А хронологично след това би трябвало да бъде “Вярната принцеса“ - за Катерина Арагонска, първата жена на Хенри VIII, преди Болейн. Няма много исторически факти за Катерина, така че книгата е до голяма степен художествена измислица, на така е написана, толкова красиви описания, звучеше ми като приказка. Може и да сте  коментирали книгата по-напред в темата.

А “Бялата принцеса“ за коя личност или кой период се отнася? Ще погледна в сайта на Ф.Г., когато ми остане време, но ако някой знае, ще бъда благодарна   bouquet

# 674
Имам въпросче към почитателките на Ф.Г. - "Пленница на короната" за коя кралица е? И ако може впечатления от нея ...? Май  не си спомням някой да е споделял, че я чете  Thinking
mijjjka, темата за историческите сериали една съфорумка горещо я препоръча. Книгата се явява продължение (хронологическо) на Бялата и Червената кралици, не зная дали си ги чела? Съфорумката каза, че Пленница на короната е по-хубава от другите две.
Аз ги имах, но ги загубих  ooooh! и много се чудя дали да купувам Пленница на короната, но определено съм я набелязала за прочит.

Книгата е за дъщерите на херцог Уорик, може и да бъркам титлата, след толкова много четене на тази поредица от книги на Филипа Грегъри. Това е периода на войната между братовчедите Йорк и Ланкастър - т.е. на Бялата и Червената роза. Има и любов, и предателство, интриги, много е интересна и описва различни взаимоотношения, има вплетена и малко магия..... Всъщност една от дъщерите на Уорик се жени за Ричард III - този, на когото откриха костите преди няколко месеца в Лийдс. Книгата е много увлекателна, историческите факти са вплетени много добре и не натежават.

Общи условия

Активация на акаунт