В момента чета ... 16

• 35 856
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря Ви момичета, започвам с "Ловецът на хварчила" като я прочета ще пиша как съм я почувствала  Hug

# 601
Чyвaлa cъм хyбaви отзиви зa "Ловeцът нa хвърчилa", отдaвнa ми e в cпоcъкa, но ощe нe cъм cтигнaлa до нeя. Aз приключих c "То", голямa грeшкa от моя cтрaнa дa cтоя дaлeчe от Кинг, ceгa cъм под тaковa въздeйcтвиe, чe понe 2 дeнa нямa дa могa дa подхвaнa дрyгa книгa. Нe ycпях дa cложa оцeнкa в гyдрийдc, чe компютърa нa мaйcтор и прeз тeл нe cтaвa, но поcлe щe лeпнa пeтицaтa.

# 602
  • на североизток от Рая
 Прочетох Гняв на Кинг. Не бях чувала това заглавие, а се порових из нета и видях, че това е едно от по-малко известните му произведения.
 Хареса ми, бих казала просто "Кинг си е Кинг". Грабна ме от първата страница, не ме остави докрая.
 Понеже не ми се преразказва, в скрит текст ще покажа това, което намерих в нета. Много точно и ясно е описано съдържанието на книгата.

Ако трябва да оценявам, не бих дала оценка 10. Нещо от Кинг липсваше тук. Поставям 8/10.

Скрит текст:
Историята се върти около един психически нестабилен ученик, Чарли Декър, който нахлува в класната стая, застрелва учителката по математика (чиито последни думи са: “ако увеличим числото на променливите величини, аксиомата остава непроменена", и взема за заложници неговите съученици. Оттук нататък той започва да манипулира училищните си другарчета и да изкарва наяве техния гняв, тяхната болка. С разговорите му с тях започват да се открояват вечните проблеми по оста родители-деца, междуособиците между приятелите и неприятелите в училище, първите сексуални премеждия — всичко това може да остави дълбока следа и сериозно да повлияе върху бъдещето на даден индивид. Чарли успява ловко да финтира и да изкара извън нерви училищния психолог (знаем ги психолозите и техните обвинителни въпроси, тук Декър му разказва играта с “Ако зададеш въпрос, ще гръмна някого), да разкрие комплексите на някои от съучениците си, доказва и закона на тълпата — “нахвърляй се върху този, който се дели от групата”.

Книгите на Халед Хосейни са прекрасни. Днес отново ги гледах в библиотеката и сигурно скоро ще ги прочета отново.

Мисля да започна "Забравените от небето". Прочетох сега предисловието на авторката и някакси се разочаровах от Хайтов. Истина ли е това? Confused

# 603
Нели, не знам, но през годините Хайтов беше обвиняван в не едно или две плагиатства. Confused Не знам къде е истината.

# 604
  • на североизток от Рая
Нели, не знам, но през годините Хайтов беше обвиняван в не едно или две плагиатства. Confused Не знам къде е истината.

Чувала съм, но ми тежи. Харесвам творчеството му. През много перипетии е преминала Екатерина Томова. Да се пребориш с Хайтов едва ли е било лесно.

# 605
  • Чукарландия
Благодаря Ви момичета, започвам с "Ловецът на хварчила" като я прочета ще пиша как съм я почувствала  Hug

Плаках, когато я четох. Много силно ме разтърси. "Хиляда сияйни слънца" също. Страхотни романи. Peace

# 606
Благодаря за споделените мнения, след като вас са ви трогнали и двете книги , значи ще си заслужават четенето , зареждам се със носни кърпички и сядам да чета  Hug

# 607
От 2 дена съм на "Доста " от Мона Чобан . За сега е страхотна -препоръчвам я .

# 608
  • Варна
Дочитам едновременно разказите на Съмърсет Моъм и "Сянката на вятъра" на Карлос Руис Сафон...Горещо препоръчвам и двете!

# 609
  • София
А аз снощи започнах Сянката на вятъра. В самото начало съм, защото не ми остана време за четене днес.

# 610
  • Ямбол
"Сянката..." в началото ми беше много мила. "Играта... " обаче за мен е по-добрата.

И аз напредвам бавно със "Сейлъмс лот". Чакам да започне страшното...

# 611
  • Велико Търново
В момента "Павилионът „Прасковен цвят“" на Минмей Ип. По средата съм и с много смесени чувстват. И ми харесва и не, ще видим накрая Simple Smile
"Ловецът на хвърчила" и на мен ми е отдавна в списъка и ме чака в библиотеката, мисля скоро да я почвам. "Забравените от небето" също ми е в списъка и тя е на изчакване.

# 612
  • на североизток от Рая
"Забравените от небето" е трогателна. Довършвам я. Със свито сърце я чета.

Исках да я прочета точно на трети март. Заради българския автор.

# 613
"Забравените от небето" е трогателна. Довършвам я. Със свито сърце я чета.

Исках да я прочета точно на трети март. Заради българския автор.

Нели, много се радвам, че ти е харесала. Снощи мислех да ти препоръчам да започнеш с нея от трите книги, но не исках да се меся в избора ти. Но ти много правилно си се ориентирала за днешния ден. Hug Първият разказ на първо четене не ме впечатли толкова, но после си го препрочетох /даже няколко пъти/ и много ми хареса, даже е оптимистичен с комичен елемент. Иначе "Магдалина" ми скъса сърцето. Cry

# 614

Малко много, но обичам да ги редувам, а първите две чета на посоки, те са като енциклопедии. Всички ми харесват!
"Ловецът на хвърчила" и мен ме потресе...ще я помня.

Общи условия

Активация на акаунт