В момента чета ... 16

• 35 768
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • на североизток от Рая
Днес прочетох "Забравените от небето"  на Екатерина Томова. Плаках на всяка страница ... Това е достатъчно ...

Започнах "Правек и други времена" - Олга Токарчук.

Hug

Аз първо четох Правек, после Забравените от небето.

В тефтера си, срещу "Забравените от небето" съм написала само две думи - Прекрасна книга!
 Ясно и красноречиво. Рядко ми се случва  да ме завладее книга напълно и да не мога да спра да мисля за нея. А заедно с това мисля за баба си, която почина на 85 години и за прабаба, която почина на 90 год. Колко мъдрост имаше и в двете.

Снощи прочетох само 4-5 страници от "Искрено ваш Шурик". Спрях и не съм чела днес. Какво да очаквам от книгата? Отзивите тук помня, че са положителни.

# 706
В тефтера си, срещу "Забравените от небето" съм написала само две думи - Прекрасна книга!

Тук цитирах много от нея, ако бях продължила, трябваше да препиша дословно книгата - http://www.goodreads.com/author/quotes/6549536.Ekaterina_Tomova

Учудвам се, че никой от прочелите не е писал цитати, след като толкова се е впечатлил от написаното. Не е задължително, но е желателно. Искам всеки, който надзърне да я прочете. Ох и заглавието са объркали, знам и снимка няма на Екатерина ...  Shocked

# 707
  • на североизток от Рая
 Бих искала да имам книгата, не бих могла да пиша цитати в тефтера. То всичко е за преписване.

# 708
  • Казанлък of all places
.....

Снощи прочетох само 4-5 страници от "Искрено ваш Шурик". Спрях и не съм чела днес. Какво да очаквам от книгата? Отзивите тук помня, че са положителни.

Много хубава поредица си заформила. "Искрено Ваш Шурик" е от същия порядък книги - мъдра, интроспективна, с необходимост да я откриеш.  Очаквай хубави неща от нея, Улицкая е истински майстор!

# 709
  • Сред лисици
Напълно се съгласявам с angelina.bgk  Peace. Стопляща душата книга!
На мен това ми беше първата среща с Улицкая и така я харесах, че не се спрях, докато не издирих и прочетох и останалите нейни преведени на български книги.

# 710
Отказах се да чета "Денят на чакала". Не успя да ме грабне тази книга. Прекалено бавна,мудна,почти никакво действие. С мъка ги прочетох тези стотина страници.

Сега чета "Мемоарите на една гейша". Великолепен роман. Довечера смятам да я дочета,много увлекателно е написана книгата.

# 711
Аз изчетох "Глад" и "Виктория" на Кнут Хамсун - потресаващи книги, които дълбоко ме трогнаха. Много съм впечатлена и още се връщам към тях мислено.

Днес започнах

Вече съм чела "Една година в Прованс" на същия автор - много забавно и интересно четиво. Очертава се и "Френски уроци" да е от същия калибър Wink

# 712
Започвам тази:

# 713
  • Den Haag
Прочетох:
и
 Първата ми беше малко странна, втората ми хареса повече, малка, кратка книжка, като малко бижу  Peace
Сега продължавам със :

Тежка, мрачна на моменти ме плаши  Rolling Eyes

# 714

Тази е много приятна, аз я четох миналата година на плажа и много ми допадна.
Само да се абстрахираш, че е писана от типичния американец  Wink

# 715
В момента дочитам "Любовна история" на Ерик Сийгъл.Харесва ми това,че героите са представени без да се идеализират, със своите недостъци.И се обичат с тях включително. Peace
Отрих,че има и филм по книгата.Тя има и продължение,но не знам дали ще го намеря.
Макар темата да не е за това ето го филма:
http://www.imdb.com/title/tt0066011/
Тук го има:
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=79473&hit=1
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=214966&hit=1

# 716
  • София
eovin27, "Любовна история" е страхотна книжка, много човечна и много тъжна... Спомням си, че плаках като я четох...  Cry
Продължението - "Животът без теб" също е прекрасна! Мисля, че някъде я имам! Т.е. със сигурност я имах.  Ако не я намериш, ми пиши - ще я потърся и изпратя за прочит  Hug

П.П. Намерих ги и двете  Simple Smile Ако искаш ми прати адрес на ЛС да ти пратя "Животът без теб" за прочит.

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 18:30 от mijjjka

# 717

Тази е много приятна, аз я четох миналата година на плажа и много ми допадна.
Само да се абстрахираш, че е писана от типичния американец  Wink
И на мен ми се струва, че ще ми допадне Peace

# 718
Току-що приключих "Правек и други времена" на Олга Токарчук. Книга-епопея, написана с цветист и жив език, който те кара да се вглъбиш и попиваш всяка една дума. В "Правек" няма нищо спестено, нито излишно. Всичко е на мястото си, дори и Бог!

# 719
  • Sofia
Започнах тази, но след Е.Шафак тук въодушевлението ми не е голямо.
Да имате отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт