В момента чета ... 16

• 35 771
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
mijjjka, ще чакам с интерес да дадеш отзиви за Любовникът на девицата. Отдавна не съм подхващала Филипката  Heart Eyes Май й е време ...

Прекрасна е!!!  Heart Eyes
Както писах преди - четейки я се чувствам така все едно съм се завърнала у дома Laughing

Днес си поръчах от сайта на Еднорог "Повелителката на реките" и "Пленница на короната"  Grinning
Обичам се я аз Филипката, факт Laughing

А пък "Къщата на седемте гряха" съм планирала да я чета след "Любовникът на девицата"  Laughing

# 691
  • София
Честит празник, момичета!

Аз приключих с "Брулени хълмове" и си приготвих да започна "Ана Каренина". На вълна "класика" съм тия дни, а имам доста да наваксвам там. Grinning

# 692
*Буб*, nezito,  стихът от „Да дойдеш на света“ е изумителен (а освен самия стих – начинът, по който присъства в книгата…  Confused ). Всеки път този стих ми прерязва сърцето, нещо ме задавя … И сякаш е написан на български в оригинал?! Възможно ли е и на италиански да звучи толкова пълноценно - сигурно! И на английски, на всички езици, на които е преведена книгата, ми се иска да го чуя.

Във връзка с тази книга пак – *Буб* , Киф, mijjjka – сънувах ви по време на четенето на книгата  Laughing – нали доста си обменяхме мисли тук и в goodreads, сигурно заради това. Подробности за съня – на ЛС, че и тук прекалих може би не по темата…   (в други дни не споделих това, но днес сигурно може Wink  - дори синът ми сутринта каза "Днес за празника ще закусвам каквото си искам" (т.е. шоколад сигурно) - всеки иска да намаже от 8 март. Мен ме събудиха с книга, "женска" книга! Simple Smile

# 693
  • София
Соник, все за хубави книги говориш!  Heart Eyes

mijjjka, после ще пиша как е Къщата ...  Hug

# 694
  • на североизток от Рая
  Честит празник, приятелчета! Hug

Скрит текст:

Радвам се, че ви познавам и съпреживявам заедно с вас споделеното за книги и не само.  Hug

Ако знаете как прескача сърцето ми от вчера насам...Ама скоро ще научите.

Ех... Simple Smile

# 695
  • Плевен
  Честит празник, четящи дами! Прекрасен ден на всички! newsm51

Един подходящ подарък за днешния ден  Simple Smile : цък

Чета "Оризовата майка".

Дай мнение за книгата като я прочетеш. Хареса ли ти?

# 696
Gianna  ,сподели мнение след прочита на "Да срежеш камъка". Тя ми е в списъка с книги, които искам да прочета. По-нова е ,и най-вероятно я няма в библиотека,дали си струва парите?  Simple Smile
Хареса ми, но не бих си я купила /не бих я чела втори път/ Аз я взех от библиотека
Сега чета "Агресията като шанс" на Р. Далке

# 697
 -Честит празник,момичета! Hug
Аз още и се каня на "Да дойдеш на света"…След като споделихте ,че е тежка,още не се престрашавам да я започна ,иначе съм си я купила и чакам подходящ момент.
mijjjka,аз
и Филипа Грегъри не съм чела ,но ми се ще да ги чета в подходящия ред. Какъв е той?

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 18:39 от nezito

# 698
  • София
Нези, ето тук съм се опитала да ги подредя  Simple Smile
Моля, ако има някаква грешка да кажат тези, които са по-запознати.

# 699
Благодаря ти!  bouquet Имам само две от поредицата  "Дворът Болейн". Постепенно ще си набавя и другите или ще ги търся в Читанка.

# 700
  Чета "Оризовата майка".

Дай мнение за книгата като я прочетеш. Хареса ли ти?

kalinua, хареса ми много, снощи я дочетох. Това е историята на едно семейство, разказана от няколко поколения. Едни и същи лица и събития, почувствани и пречупени през погледа на различните герои постепенно оформят цялостната картина. Една жена-дете намира в себе си сили да се грижи за голямо семейство, да се справя с всички предизвикателства на нелекия си живот и да мечтае децата й да имат онова, което за нея е било недостижимо. Втората световна война белязва семейството завинаги. Видях Малайзия през 20 век - различните традиции, колорита, екзотичните ястия, религията. Имаше неща, които ме разтърсиха много силно; хора, на които се възхитих и други, за които ми беше жал. Изпитах цяла палитра от емоции... Няма да навлизам в подробности, но книгата си заслужава да се прочете. За себе си знам, че "Оризовата майка" е вече сред фаворитите ми за тази година.

# 701
Нези, ето тук съм се опитала да ги подредя  Simple Smile
Моля, ако има някаква грешка да кажат тези, които са по-запознати.

Аз мисля, че това е правилното подреждане. Сега погледнах за новата книга - “Бялата принцеса“ - тя е за Елизабет от Йорк - жената на Хенри VII  и майка на Хенри VIII. Очаква се да излезе в края на юли т.г., така че може да се надяваме при добра реакция от българска страна да ни изненадат за Коледа с превода.

# 702
  • Велико Търново
Приключих с "Павилионът "Прасковен цвят"" и започнах "Ловецът на хвърчила". Отдавна изчакваше ред и след толкова добри мнения, се надявам да остана много доволна.

# 703
Здравейте, момичета!
Тъкмо прочетох "Крадецът на книги" на Маркъс Зюсак. Страхотна книга, идва ми да започна отново да я чета!

# 704
Днес прочетох "Забравените от небето"  на Екатерина Томова. Плаках на всяка страница ... Това е достатъчно ...

Започнах "Правек и други времена" - Олга Токарчук.

Общи условия

Активация на акаунт