В момента чета ... 16

• 35 774
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
 И аз в момента се мъча със "Слепота".....самата идея е отлична, дълбока, ангажираща, но....с много смесени чувства съм за изпълнението  Mr. Green Липсва ми богатство на изказа, образност, някак си при такава тема и обстановка очаквах много ярки и интригуващи неща  Mr. Green Цялата книга ми прилича ми по-скоро на хроника на случващото се и коментар/оценка в журналистически стил. Иначе оценката на човешката същност, на поведението на хора, оставени да разчитат на инстинките си, е много точна. Още съм на средата, надявам се като успея да я завърша най-накрая да съм по-впечатлена Simple Smile Много ме е яд като някой автор успее да напипа страхотна тема, от която може да се напише нещо велико, но силите не му стигнат  Sad

# 721
Аз се мъча с "Любов" на Шафак... нещо не можа да ме грабне тази книга. Очаквах да е написана по по-различен начин, не толкова философски  Peace

# 722
Ще чета "Преводачът на болести" на Джумпа Лахири . Обичам разкази,надявам се да ми харесат. Simple Smile

# 723
Прочетох "Пощальонът звъни винаги два пъти".
Много постна ми се стори...типично по мъжки лаконично разказана. През цялото време се разсейвах докато я четох.

# 724
eovin27, "Любовна история" е страхотна книжка, много човечна и много тъжна... Спомням си, че плаках като я четох...  Cry
Продължението - "Животът без теб" също е прекрасна! Мисля, че някъде я имам! Т.е. със сигурност я имах.  Ако не я намериш, ми пиши - ще я потърся и изпратя за прочит  Hug

П.П. Намерих ги и двете  Simple Smile Ако искаш ми прати адрес на ЛС да ти пратя "Животът без теб" за прочит.
Чела съм "Любовна история ",помня ,че ми хареса,но съм я позабравила.  mijjjka,нареждам се и аз за прочит и на двете книжки,след това .  Wink

# 725
Още малко и довършвам "След багера" на Джак Харт. Книжен маратон се оказа моят уикенд, но не съжалявам. Само да предупредя, че първата книга на Джак, не е като "Бурето", но също има голяма стойност.

# 726
  • София
Чела съм "Любовна история ",помня ,че ми хареса,но съм я позабравила.  mijjjka,нареждам се и аз за прочит и на двете книжки,след това .  Wink

Разбира се, Нези  Hug

# 727
Снощи дочетох "Любовна история" и аз плаках много накрая. Не мога да не си го излея,това което почувствах тук при вас,защото вие ще ме разберете. Peace Скривам го,защото разказва част от книгата и да няма сърдити. Peace
Скрит текст:
Когато Оливър разбра,че жена му умира направо тръпки ме побиха,докато го пиша това и ми се случва отново. Sad Как живееш по един начин и изведнъж става нещо такова,което преобръща живота ти безвъзвратно.Не може да се свикне с нещо такова,дори да си загубил близък.Поне аз не мога да претръпна.Толкова е отчайващо да ти кажат,че няма надежда за човека,който обичаш повече от всичко. И после как да се държиш все едно нищо няма,как да го направиш щастлив през времето,което ви остава заедно?!Все ни се струва,че нещо не сме направили,нещо не достига...А то времето не достига.Не ни се иска да загубим човекът ,който обичаме независимо на колко е години.Възрастта нима е пречка за обичта? Sad Много ми беше болно за Оливър,обаче не мога да не се възхитя и на Джени,която се държа толкова смело,силно.Харесваше ми и това,че тя го приема безусловно с всичките му недостатъци,че се опитва да му помогне,когато той не знае дори ,че има нужда от помощ.
Хареса ми и нещо,което каза тя:Да обичаш някого означава никога да не се налага да казваш "съжалявам".
Много истинско!Толкова просто и вярно,ала често го пренабрегваме и после вече е късно...Остава ти само болката от това какво е можело да бъде ако...
После се опитах да чета"Винена афера" от Питър Мейл,но след предната книжка не ми се получи.Днес ще опитам отново. Peace
mijjjka ,благодаря ти за предложението! HugЩе я потърся в бибиотеката и ако я няма ще пиша. Peace

# 728
Ще чета "Преводачът на болести" на Джумпа Лахири . Обичам разкази,надявам се да ми харесат. Simple Smile
Невероятни са, аз ги обожавам. Peace

# 729
  • Sofia
Прочетох "Пощальонът звъни винаги два пъти".
Много постна ми се стори...типично по мъжки лаконично разказана. През цялото време се разсейвах докато я четох.

И на мен филмът ми хареса много повече от книгата. Рядко, но се случва!  Simple Smile

# 730
  • Видин
Здравейте  Grinning Отдавна не съм се вясвала тук и идвам да дам отчет докъде стигнах  Laughing
Прочетох първа част на "Устоите на Земята" на Кен Фолет. Хареса ми много, но ми дойде въздълга  Crossing Arms Ще си дам почивка преди да започна втората част (започнах я де, но съм едва на 1%).
Започнах:

# 731
Момичета май съм "сбъркана"   Embarassed ,  прочетох 100 стр. от "Игрите на глада" , но нещо не може да ме грабне засега ,  Rolling Eyes  , а повечето я харесват ,  Embarassed

# 732
nara86 дай й шанс, и след прочета и на трите пак ще си говорим Wink

# 733
Задължително пак ще пиша след прочита й , просто исках да се оплача от себе си  Embarassed

# 734
Завърших "След багера" на Джак. Много силен край има книгата. Исках да цитирам от нея, но Гудса
е даун.

Заопчвам "Дом дневен, дом нощен" - Олга Токарчук.

Общи условия

Активация на акаунт