Нужен ми е поглед отстрани ...

• 18 939
  • 341
  •   1
Отговори
# 225
Никой не е казал "разведи се " , защото това само тя , самата тя , трябва да го реши .
Просто за хора , минали през ситуация , подобна на нейната , е ясно какво се случва .

Това с изтриването , вече казах , на мен ми е странно ? Thinking
Аз не съм изтрила моя бивш съпруг и няма намерение да го правя .

този "ангажимент" (да побутва и мисли задълженията на мъжа си - той е затормозен също от това, убедена съм почти на 100% - да се доказва постоянно и все да е недоволна тя от резултата) е в главата на Елия и е хубаво да и отпадне независимо дали ще го напусне или ще остане с него. Peace

Не е в главата й .
Писала е по колко пъти на ден й звъни да пита за нещо , което си е негов ангажимент .

# 226
Всеки си казва мнеието и гледната точка.Нека от тук нататък Елия да прецени и вземе решение!
Ама да се наддумваме, Вилико, смисъл няма!Още повече като сеирджийки да чакаме авторката да се включи и да каже нещичко!

jfjallen
,много хубаво си го казала!Сигурна съм, че Елия ще го разбере правилно! Peace

# 227
Не зная защо приемаш за наддумване или сеирджийство да се пише по темата, вече за втори път вкарваш подобна нотка  Rolling Eyes

happy mama - кое в "изтриването" не разбра точно? Аз казвам, че такова няма , тоест винаги една раздяла се изживява и е свързана с негативни емоции.

# 228
Хепи мама, човекът може да звъни от негова си нужда, да се чуят, да си изкоментира, а не да чака от нея решения точно. И на такова съм била подложена. Аз се обаждам за едно, от другата страна получавам друго, на финала и упрек... CrazyТе си знаят, нали си коментираме, нали иска поглед отстрани? Многолики са съдбите инак, това е ясно. Аз пиша от позиция, подобна на нейната, но от страна на другия "герой" в сагата. Все едно чета/слушам мъжа ми преди време, затова и писах напред дежа вю...И той така страдаше и търсеше в подобни неща вина, а въобще не бе и на йота близо до истината-това след време се установи....

# 229
Хепи мама, човекът може да звъни от негова си нужда, да се чуят, да си изкоментира, а не да чака от нея решения точно. И на такова съм била подложена. Аз се обаждам за едно, от другата страна получавам друго, на финала и упрек... CrazyТе си знаят, нали си коментираме, нали иска поглед отстрани? Многолики са съдбите инак, това е ясно. Аз пиша от позиция, подобна на нейната, но от страна на другия "герой" в сагата. Все едно чета/слушам мъжа ми преди време, затова и писах напред дежа вю...И той така страдаше и търсеше в подобни неща вина, а въобще не бе и на йота близо до истината-това след време се установи....
И ти си права.....Знаем само едната гледна точка, а със сигурност ако чуем другата страна това, което мислим сега ще е различно.
Всяка от нас е права за себе си, но дали това е правилно за друг ?!.Да не говорим, че всеки е с различен темперамент, праг на търпимост, светоусещане, ценностна система и т.н.Не знам, но понякога многото съвети още повече объркват.

# 230
Ние затова си "говорим". Авторката, ако "види" нещо полезно за нея- добре дошло. Никой иначе не може да и каже-направи това и това и ще е ок всичко...А тя е пуснала тема, ние как да не пишем...за да не се обърка? Grinning Тя не е малко дете-ще помисли, ще отсее...

# 231
Не знам дали я объркват различните гледни точки - на мен в повечето случаи, когато искам да си изясня някаква ситуация ми помага да видя колкото се може повече и по-различни.
По темата, преди да спра да ръся акъл, ще споделя лично моето виждане за лично моя живот, а именно - бих направила всичко за да спася брака си.

# 232
Ние затова си "говорим". Авторката, ако "види" нещо полезно за нея- добре дошло. Никой иначе не може да и каже-направи това и това и ще е ок всичко...А тя е пуснала тема, ние как да не пишем...за да не се обърка? Grinning Тя не е малко дете-ще помисли, ще отсее...
Именно  и аз това казвам, да си каже кой как вижда нещата и какво мисли, а Елия да си отсее това, което е полезно за нея.Ама ние леко се впуснахме да спорим помежду си коя какво казала и защо го е казала Simple Smile

# 233
Съгласна съм , Джиз , трябва да се знае и другата гледна точка , но няма как .
Затова коментарите са по нейната версия .

Вили , нали и аз това казвам , че няма изтриване . Wink

# 234
Ами то постоянно си казваме-те са толкова много неща. Например с телефонните разговори е само един малък пример, случвало ми се е и за реплика-аз кажа нещо с една идея, той  се подразни, защото е искал друго да чуе...Ако Елия се обърква и се уморява от нашето участие, може просто да помоли да се заключи темата и да се отдаде на размисли. Не мисля, че спорим, просто показваме точно този поглед отстрани-коренно различен от този на друг, или същия, или различаващ се по едно или друго само-колкото повече разновидности, толкова повече варианти Елия да си подреди нейния си пъзел. Ако иска. Нормално е да се обясняваме какво и защо сме казали-всеки тук от някакъв опит говори в крайна сметка и го обяснява.
ПП. защо го пиша-защото, преди години, когато списвах активно тук, бях пуснала тема, толкова неверни попадения имаше, които обаче бяха преобладаващи и много настойчиви и категорични за "правилни", имаше и точни попадения, но с неверен развой на нещата и пак категоричен, но самото списване ми помагаше да анализирам, да поогледам, инак-само времето показа кое и как.Отделно списващите ме познаваха като съвсем друг типаж, а не като описания тогава от съпруга ми и т.н. и т.н. Т.е.-аз живеех с мисълта, че НЕ съм такава, и се чудех защо ми се дразни мъжа ми. И той все така-неудовлетворен, поставя ми задачи-Както и да я изпълня задачата-все недоволен. Докато стои тази неудовлетвореност-мъжа на авторката и челна стойка да направи-пак няма да е ОК.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 14:41 от Jizzlobber

# 235

Цитат
Докато стои тази неудовлетвореност-мъжа на авторката и челна стойка да направи-пак няма да е ОК
Абослютно!От друга страна тя все повече ще трупа гняв към него и става една...Няма да коментирам подробности около моя развод, но от ей такъв натрупан гняв стигнах до пълна непоносимост към бившия си мъж.При мен проблемите бяха много по-тежки и сериозни и за мен нямаше два пътя, само разводът беше решение.Но мисълта ми е, че стаения гняв и неудовлетвореност не водят до нищо добро.И така тя ще трупа негативни емоции към него и ще се дразни все повече , той ще се чуди какво става и накрая ще гръмне бомбата.

# 236
Цитат
Докато стои тази неудовлетвореност-мъжа на авторката и челна стойка да направи-пак няма да е ОК
Абослютно!От друга страна тя все повече ще трупа гняв към него и става една...

Но мисълта ми е, че стаения гняв и неудовлетвореност не водят до нищо добро.И така тя ще трупа негативни емоции към него и ще се дразни все повече , той ще се чуди какво става и накрая ще гръмне бомбата.

Подписвам се под това ! Peace

# 237
Здравейте момичета . Не пиша често , защото нямам време . Извинете ме за което . Но чета всеки съвет по два пъти и много ги обмислям  Hug
Малвина - кажи ми как може да се бори човек с тази неудовлетвореност ? Аз наистина започвам да трупан и гняв и какво ли още не . Стискам зъби , за да не изтърва някоя реплика , броя до 10 преди да кажа нещо ...
Видимо нещата са ОК - спокойно , добро семейство , което вечер си гледа филмче с по чаша вино , но ...
Да не ви занимавам с битовизми и с това какво ме дразни - някой ще разберат , други ще кажат , че съм луда , но ... просто и аз ще гръмна вече както казва Малвина ...
Проблема е , че сме много различни и той не разбила когато аз се дразня на нещо , което за него е ОК ! същото нещо , обаче ме вади от обувките .
Ще ви дам един пример от преди пет минути - баща му има огромно и противно куче . Нееднократно в прав текст съм заявявала , че не желая това куче да се води в къщи ... Ама ... като си пееш Пенке ле ... Confused Прибирам се в къщи и заварвам погром - кални лапи по плочките на двора , изровени растения , кал и лиги по външната врата , която е стъклена , а в хола - трагедия . Ами хора , извиках го и само го попитах той подиграва ли се с мен или какво ? Не съм викала , не съм крещяла , не съм правила сцени ... Ама мило , аз сега ще оправя , защо се ядосваш  Crazy... Взех си колата , завъртях се на пети и дойдох в офиса да се успокоя ...
Разбира се , това не са проблеми , заради които ще се разведа , но хиляда натрупани такива несъответствия вече дават резултата .
Но както казва Жиз - той сигурно се е почуствал нещастен от непрекъснатите ми натяквания ...

# 238
Ох , тази картинка , както я описа , би ме довела до нервна криза ... Confused Confused Confused
Ми , кресни му , пък !
Как така защо се ядосваш ??? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Той нали те познава , знае , че това ти е неприятно , казвала си ...

# 239
Ох , тази картинка , както я описа , би ме довела до нервна криза ... Confused Confused Confused
Ми , кресни му , пък !
Как така защо се ядосваш ??? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Той нали те познава , знае , че това ти е неприятно , казвала си ...
Да , знаем се с тебе , на тема чистота  Heart Eyes
Като му кресна ще каже - теб те дразни всичко свързано с нашите . Как да му обясня , че да се видим на вечеря с техните е едно , обаче няма да търпя свинските им порядки в моята къща  Confused
Ето това е просто - нещата , които мен ме дразнят , той не се опитва да ги разбере . Съобразява се с мен , но за ми угоди , а не иска да разбере защо всъщност се ядосвам .

Общи условия

Активация на акаунт