Нужен ми е поглед отстрани ...

• 18 911
  • 341
  •   1
Отговори
# 255
Добре . Ако правилно съм разбрала той не е направил нищо лошо , също е собственик на този дом , естествено и факта , че знае че жена му се дразни до безобразие специално от това куче няма значение ?
И аз не съм права ? Явно много ми е объркана представата за правилно и неправилно  Rolling Eyes

Бухтичке - наясно съм с това , че той възприма света и ситуациите по различен начин . Както казах , старая се да си мълча за маловажни неща като чорапи и др.такива ...
Може би си внушавам , но пак повтарям - според мен това е демонстрация . Бунт даже . Един вид - аз си мрънкам , той си прави каквото знае ...

Ами ... ако аз имам примерно приятелка , която той не понася , ще се постарая да не му я навирам в очите в къщата точно  Confused

# 256
Добре . Ако правилно съм разбрала той не е направил нищо лошо , също е собственик на този дом , естествено и факта , че знае че жена му се дразни до безобразие специално от това куче няма значение ?
И аз не съм права ? Явно много ми е объркана представата за правилно и неправилно  Rolling Eyes

Може би си внушавам , но пак повтарям - според мен това е демонстрация . Бунт даже . Един вид - аз си мрънкам , той си прави каквото знае ...
Е, чак нищо лошо, не.Просто твоята реакция е малко пресилена, поне според мен, имайки предвид като цяло отношенията , които описваш.

А дали е демонстрация наистина или си внушаваш, само ти можеш да прецениш, защото само ти го познаваш.От тук, отстрани, ние едва ли бихме могли да знаем.Но ако си права, и той пробва да демонстрира разни неща, да се налага, е лошо.Тази война на нерви и надмощие няма да доведе до нищо добро.

# 257
Разбира се, че си права да се дразниш за кучето, но не знам дали трябва да го приемаш като демонстрация от негова страна.
Краси е права, че:
"Тази война на нерви и надмощие няма да доведе до нищо добро."
И двамата сигурно имате нужда да се успокоите и да не се дразните до лудост един друг - волно, неволно, съзнателно или не.

# 258
Много е лесно от страни да се правим, че нищо толкова не е станало. Човекът нали е казал, че ще изчисти.
Нека с ръка на сърцето да си признаем, колко от нас биха реагирали спокойно на такава гледка. Аз не бих. Да лесно е от страни, пред компютъра.
Мъжкото чистене също го знаем.

# 259
Елиа, при твоята работа, нямаш ли чистачка? Или жена за домакинството, както там му се казва.

# 260
Елиа, при твоята работа, нямаш ли чистачка? Или жена за домакинството, както там му се казва.
И да има помощ в чистенето, тя едва ли е постоянно в тях.

# 261
Не мога да разбера защо се вживявате в такива битовизми - има ли чистачка, няма ли, дали мъжът й няма да изчисти добре - Елия достатъчно добре го е обяснила - казала е, че не иска кучето в къщи и това е. Въпросът е, дали мъжът й уважава нейното искане или не му пука, или просто не може да разбере, че това я дразни, или нейната реакция е просто резултат от натрупано раздразнение поради други, по-основателни причини, и понякога нещо, не толкова трагично, може да придаде по-драматичен отенък на случващото се.

# 262
Имало и други сестри по неволя и то в България, щото този феномен на силната жена, тъпчеща мъжа си го имало само при семействата емигрирали в чужбина, според една съфорумка в темата ми.
Ние още тъпчем на едно и също място а аз вече съм на ръба на нервите си.  Sad

# 263
Не мога да разбера защо се вживявате в такива битовизми - има ли чистачка, няма ли, дали мъжът й няма да изчисти добре - Елия достатъчно добре го е обяснила - казала е, че не иска кучето в къщи и това е. Въпросът е, дали мъжът й уважава нейното искане или не му пука, или просто не може да разбере, че това я дразни, или нейната реакция е просто резултат от натрупано раздразнение поради други, по-основателни причини, и понякога нещо, не толкова трагично, може да придаде по-драматичен отенък на случващото се.

Пореден   202uu на jfjallenbouquet

DemetrioHug Нали твоят мъж щеше да се връща в БГ ? Отказа ли се ?

# 264
jfjallen  - благодаря ти за точните постове по темата   bouquet Много правилно разсъждаваш и те чета внимателно .
При нас снощи напрежението ескалира . Не знам защо . Бях решила да забравя всичко , да не се вживявам толкова в дребни събития думи и битовизми . Планирах готина вечеря , филмче и приятна вечер ... Обаче ... излезе , че аз съм злобна мрънкалница , която само изисква , не вижда хубавите му черти и само го тормози . Щял да спи вече на долния етаж на къщата , нямало да ми проговори и не искал да ме гледа  Confused Ако съм искала да го изгоня - щял да скита по улиците ... ooooh! Държеше се като човек с психично отклонения ... Аз му подавам ръка да поправим всичко между нас , извиних се , ако нещо съм го тормозила и ... той какво ?
п.п. И за да не си изградите грешна представа за мен , искам да кажа , че нещата се развиха така след моя реплика - гледахме " Столичаните " и той изкоментира , че Спас бил идиот , защото отишъл при жена си в родилното без букет ... на което аз казах , че той също дойде без букет ... и се почна  Rolling Eyes
Разберете , писна ми ... под достойнството ми е да водя такива махленски спорове с него и да го гладя по косъма . Да се оправя . Ще се грижа само за детето си , а той да си чупи главата .
Има бизнес , който работи добре - неща покаже какво може щом е толкова отворен .

# 265
е как не знаеш защо е ескалирало? Защото има огромно напрежение, затова. Ти с очаквания, той с друго. Хората избухват и от най-дребното, да. Когато са си изпилили нервите преди това качествено.
Научете се да се карате бе!Скарайте се качествено, кажете си всичко, що стискате зъби и мълчите? И другия си мисли, че е ок всичко, пък усеща напрежението тройно... Tired
И мъжа ми така казжаше, лелелеле, ако знаеш, все едно е той пред мен-да ми гладел косъма, мен-принцеса само че казваше съм....а колко далеч от истината беше. И показването какво мога-на кой да показвам бе? Сякаш не ме знае....пък ей на-и си отгледах децата и всичко ми е ОК със или без него-всякак се оправям..И мъжа ти ще се оправи, спокойно. Просто си дайте глътка въздух. При вас драма за чуждо куче, при нас драма за синя или оранжева покривка. Един ден пържолата му превъзходна, следващия път за абсолютно същата пържола-гадост.Що? Щото се дразнел бил. Ай у лево, като се дразниш. И аз така един ден му рекох, че да спим другаде, обикалях си улиците, той ми обясняваше как ми бил подавал ръка и прочее. Едно към едно. Не си мисли, че само ти се дразниш вече-то става заразно в един момент и мъжа ти ще се научи и той така да действа. Но тогава в моята тема него направиха на мухльо гаден с това му поведение към мен, защото може би бяха солидарни  тогава.

ПП.Не го приемай като упрек, напротив. С най-добри чувства. Peace

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 09:26 от Jizzlobber

# 266
Eлия , ти наистина не го възприемаш като партньор, а нещо като дете, подчинен.  

Въпросът за чистачката зададох, защото оставам с впечатление, че си перфекционист и такива трудно оставят работа в чужди ръце. Никой не може да я свърши като теб.

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 09:29 от Трещерица

# 267
ЕлияHug Hug Hug

Сори за отклонението , но за букета - сетих се , че и на моя мъж трябваше да му напомня , че трябва да ми купи букет ...  Confused Confused Confused
Що се правят на идиоти тия мъже ? Или са наистина такива ? Rolling Eyes

Много ти съчувствам , мила ! Не знам доколко са оправдани такива компромиси ...
Той ще живее на долния етаж ...
Или да се скита по улиците ??? Чиста манипулация ! Twisted Evil

# 268
без букет не може ли да се вземе от родилното бре  Laughing
мъжа ще е добър ако изгонят кучето... нека и жената да е добра - да го оставят у дома.

# 269
Цитат
При нас снощи напрежението ескалира . Не знам защо .
Е, защо....
У вас е като врящ котел.Колкото и да слагаш капака, за да не се вижда и да не кипи врящата течност, само да го бутнеш и всичко изкипява.
Т.е., само една реплика, само една дума вече може да се възприема като дразнител и да е повод да изкипи всичко.
Може би мислиш, че имайки идеята и подготвяйки една спокойна вечер, ще тушираш напрежението.Нищо подобно.Дори и да се усмихвате цяла вечер, една дума накриво да не си кажете, напержението тлее отдолу, усеща се и всичко-и усмивките, и приятната вечер са като изкуствени.А обикновено хората имат инстинктивен усет за това.Поне повечето.

Предполатам, че през такива кризи, по-малки или по-големи, минават всички семейства.
Но от опит:не се оправят/изглаждат с война за надмощие.
А с разговор-откровен, спокоен, без обиди, без нападки, без злоба, без демонстрации "Аз какво мога...." или "Аз колко съм жалък.....".
Ако успеете да проведете този разговор цивилизовано, всеки да си каже мъката/болката/огорчението, които таи в душата си, без да се драматизира, изхода ще го намерите двамата.
Без значение заедно занапред или разделени.

Общи условия

Активация на акаунт