Венеция-4-та тема

• 87 218
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Искам да посетя само остров Бурано, за колко време може да се разгледа и има ли директно само за него превоз и от къде мога да го хвана и кой номер е?
На предната страница писахме за транспорта до островите.

# 121
  • Benelux / Varna
Момичета, нещо не ми стана ясно:
1. 36 hour Tourist travel card ACTV-€ 25.00

2. 36-hour ACTV tourist pass + Vaporetto dell'Arte-€ 35.00

3. Vaporetto dell'Arte 24-hour ticket-€ 24.00 

Искам да си купя карта за транспорта за 36 часа примерно - има две възможности, картата основно искам да я ползвам за вапоретките , за да се предвижвам по канале гранде, първата възможност само за автобусите ли е или мога да ползвам вапоретките? Или трябва да закупя карта номер 2. А третата възможност само за вапоретки, без автобуси ли е?

# 122
Нашите карти за автобус + вапоретки струваха 35 евро за 72 часа. Тези от 25 евро важат за 36 часа пак автобуси +вапоретки.

# 123
  • Benelux / Varna
Roverandom, има увеличение на цените на картите за транспорта.
Мен по-скоро ме интересуваше коя карта какво ти дава право да ползваш
- в първия случай - транспорт автобусен
- втория - автобуси+ вапоретки
- третия - само вапоретки
Правилно ли съм се ориентирала?

# 124
Момичета, нещо не ми стана ясно:
1. 36 hour Tourist travel card ACTV-€ 25.00

2. 36-hour ACTV tourist pass + Vaporetto dell'Arte-€ 35.00

3. Vaporetto dell'Arte 24-hour ticket-€ 24.00 

Искам да си купя карта за транспорта за 36 часа примерно - има две възможности, картата основно искам да я ползвам за вапоретките , за да се предвижвам по канале гранде, първата възможност само за автобусите ли е или мога да ползвам вапоретките? Или трябва да закупя карта номер 2. А третата възможност само за вапоретки, без автобуси ли е?
Roverandom, има увеличение на цените на картите за транспорта.
Мен по-скоро ме интересуваше коя карта какво ти дава право да ползваш
- в първия случай - транспорт автобусен
- втория - автобуси+ вапоретки
- третия - само вапоретки
Правилно ли съм се ориентирала?

Не си се ориентирала почти.  Laughing
В първия случай е карта за транспорта(автобуси+вапорети) за 36 часа.
Във втория случай имаш същата карта, като в първия + една специална вапорета(не разбрах за какъв период или за еднократно возене). Това е вапоретата
В третия случай имаш 24-часова карта за въпросната вапорета.

# 125
http://www.actv.it/en/movinginvenice/movinginvenice
Ето тук можеш да видиш актуалните цени. Няма увеличение от март,когато аз бях там.
Ако искаш да ползваш Vaporetto dell''Arte се плаща допълнително.

# 126
  • Benelux / Varna
Да да, извинявам се, не съм се ориентирала правилно, благодаря че ме насочихте.
Значи трябва да си купя такава, за по- малко часове обаче - примерно 36, 72

Vaporetto dell''Arte , сега доколкото видях от линка, който е пуснала Мимии, е нещо като по-луксозна вапоретка, със места за  всеки, с панорама, хоп -он - хоп оф е, с гайд, недостатъка който виждам единствено е, че се движи само по Канал Гранде, т.е не ми върши работа по другите обекти, така че не е удачно да се закупува само нея карта, трябва задължително да се купи в комбинация с другите вапоретки.
Като се заговорихме за тях, искам да ви питам: как изглеждат всъщност, имате ли снимка? Удобни ли са за снимане или е лудница на тях, имат ли открита част или си затворен с прозорци?
Тези карти освен онлайн, къде има пунктове от които могат да се купят? На жп гарата има ли офис от където могат да се купят?

# 127
Ние си купихме карти от офиса на ACTV на Пиацале Рома, предполагам и на гарата има офис, но и да няма, Пиацалето и гарата са на разстояние стотина метра един от друг така или иначе. Може да ги купите и от офисите на HelloVenezia.
Вапоретките обикновено са доста фрашкани, отзад на кърмата имат малко открито пространство за около 4-5 човека, където евентуално можеш да излезеш и да снимаш, ако вече не е заето от хора.

# 128
# 129
  • Benelux / Varna
Благодаря ви за отзивчивостта  bouquet

# 130
Здравейте,
предстой ни пътуване с кола до Италия след 1 месец. Интерисуваме добър хотел или апартамент или къмпинг(??) за 4 възрастни и 3 деца във Венеция( или около Венеция) за 2 нощувки, Флоренция(3 нощувки), Парма (1 нощувка) и  Верона(2 нощувки) . Колко е цената за паркинг за кола във Венеция? Приемам всякакви съвети, за първи път ще пътуваме с кола на такова голямо разстояние. Децата не са толкова големи и ми се иска да сме при нормални условия ..
Мерси предварително на всички.

# 131
  • София
Здравейте,
предстой ни пътуване с кола до Италия след 1 месец. Интерисуваме добър хотел или апартамент или къмпинг(??) за 4 възрастни и 3 деца във Венеция( или около Венеция) за 2 нощувки, Флоренция(3 нощувки), Парма (1 нощувка) и  Верона(2 нощувки) . Колко е цената за паркинг за кола във Венеция? Приемам всякакви съвети, за първи път ще пътуваме с кола на такова голямо разстояние. Децата не са толкова големи и ми се иска да сме при нормални условия ..
Мерси предварително на всички.

salut Цените за паркиране във и около Венеция може да видите тук:
http://www.innvenice.com/en.Car-Parkings.htm
http://www.asmvenezia.it/index_eng.html
Най-ниски са цените за паркиране на круиз терминалите и на летището.
Но за вас е по-добре ако паркирате там където нощувате, а това при всички случай няма де е в самата Венеция при вашият случай, много сте. Нямам никакви проблеми с намирането на хотели в района, но вие ме затруднявате, за 7 човека. Каква сума може да отделите и предполагам, че ще ви трябват две стаи. Също така трябва да знаете точните дати. Същото се отнася за Флоренция и Верона. Маршрута е прекрасен, минавали сме го многократно, но всичките места са скъпи, ако трябва да сте по-близо до централните райони.

# 132
За къмпинг - може да ви препоръчам този, в който ние бяхме. http://www.veneziavillage.it/en
Има къщички, тип бунгала, които побират 3 или 6 човека стандартно. Ако децата са по-малки, може и в едно да се поберете. Къмпинга е на 5-10 мин. от Венеция с кола или автобус на градския транспорт. Бунгалата имат собствена баня и тоалетна, хладилник, печка на газ и мивка. Малко са теснички, особено за 7 човека, но за 2-3 нощувки стават.

# 133
Ние сме 2 семейства : 1 семейство: 2+2 деца
2 семейство: 2+1 дете.
Но няма да има проблем да се настаним заедно в 1 апартамент.
Приемам всякакви предложения за посочените градове и всякакви съвети къде бихме могли да спим, за да успеем да резервираме, пътуваме на 9.07 от БГ.
Също ме интересува какво бихме могли да посетим във Флоренция за 2 дена.
Мерси  предварително на всички за всякакъв съвет за този маршрут.

# 134
  • София
ето предложения от туристическия борд на флоренция за двудневен тур: http://www.firenzeturismo.it/en/in-24-hours/visit-florence-in-24-hours.html

Общи условия

Активация на акаунт