Венеция-4-та тема

• 87 372
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,

В неделя пътуваме с влак от Бергамо към Венеция (след полета на Wizz). Бях останал с впечатлението при предишно ровене в сайта на железниците им че има регионални влакове и то директни по това направление. Четох някъде из темите също, че за регионалните е безмислено да купувам предварително билети. Оказа се, че съм грешал. Сега намирам само комбинации с прекачване с по-бързите им влакове и цената е доста различна от това което бях видял преди. Все пак, ако някой има повече опит с влаковете им, нека сподели за най-удобни и евтини варианти с влак. Например има ли регионални влакове Brescia - Venezia? (не намирам такива). Прекачване на Верона вариант ли е? Нещо пак не намирам подходящи регионални влакове и оттам...
Ползвате ли друг сайт освен www.lefrecce.it ?

# 346
Здравейте,

В неделя пътуваме с влак от Бергамо към Венеция (след полета на Wizz). Бях останал с впечатлението при предишно ровене в сайта на железниците им че има регионални влакове и то директни по това направление. Четох някъде из темите също, че за регионалните е безмислено да купувам предварително билети. Оказа се, че съм грешал. Сега намирам само комбинации с прекачване с по-бързите им влакове и цената е доста различна от това което бях видял преди. Все пак, ако някой има повече опит с влаковете им, нека сподели за най-удобни и евтини варианти с влак. Например има ли регионални влакове Brescia - Venezia? (не намирам такива). Прекачване на Верона вариант ли е? Нещо пак не намирам подходящи регионални влакове и оттам...
Ползвате ли друг сайт освен www.lefrecce.it ?

никога не е имало директен влак от бергамо за венеция,нито за верона,прикачването е в бреша или милано ,но е по-логочно да се движиш напред

регионалните влакове пътуват в съответния регион,бергамо и бреша са в региона ломбардия,верона и венеция във региона венето,така че няма как да има регионален влак между бреша и венеция.

бергамо е много удобен за пътуване с автомобил или самолет,но не и с влак

# 347
  • sofia
Просто трябваше много по-рабо да купиш билетите, за след месец са на половин цена. Аз само този сайт ползвам и преди дни купих за Флоренция билети за Фречароса 19€ на човек, което е много добра цена, но за декември имаше и регионален за 9€

# 348
  • София
Papa, преди няколко дни се върнахме от Венеция и МИлано Simple Smile.
Според мен най-добрия Ви вариант е да се придвижите от летището в Бергамо до централната гара в Милано Peace. Автобуси има на всеки 15-20минути. Цената на билета е 5 евро на човек- пътуването беше 40минути. А от гарата в Милано хващате бързия влак до Венеция. 280км. за 2,5часа.  Има влакове на 30минути през целия ден. Все в някой по-ранен час ще има останали евтини билети Simple Smile. Спира в Бреша, Болоня, Верона и ВЕнеция. Билети си купуваш предварително. Нашите бяха по 9евро на човек.
Ето ти сайта на трениталия, откъдето можеш да купиш, ако имаш късмет супер икономични на 9 евро.
http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=4ddd1a035296 … 000005817f90aRCRD

# 349
Благодаря на всички за информацията. Определено трябваше да питам вас преди два месеца, а не да се осланям на някакви форуми в трипадвайзора. (А и все си мисля че гледах в www.lefrecce.it, но сигурно са били бързи влакове с все още ниски цени по 9 евро)

регионалните влакове пътуват в съответния регион,бергамо и бреша са в региона ломбардия,верона и венеция във региона венето,така че няма как да има регионален влак между бреша и венеция.
Това не ми беше много ясно, благодаря. Все пак обаче има регионален от Бергамо до Верона... Дори мисля да проверя с 2 прекачвания за да не ми отрежат главата със 200+ евра (6 човека сме Simple Smile )

Papa, преди няколко дни се върнахме от Венеция и МИлано Simple Smile.
Според мен най-добрия Ви вариант е да се придвижите от летището в Бергамо до централната гара в Милано Peace.
...
Ето ти сайта на трениталия, откъдето можеш да купиш, ако имаш късмет супер икономични на 9 евро.
http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=4ddd1a035296 … 000005817f90aRCRD
Благодаря ти roje22, но за съжаление и оттам цените са доста високи, така че продължавам да търся варианти.

# 350
  • София
Ние вчера се върнахме от Венеция. За първи път  ми беше...влюбена съм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Почвам да ви чета, да се открехна и аз на икономични пътувания  Hug

Мога ли да ви попитам,.............на излизане от Венеция имаше голям аутлет като замък. Какви са цените? Има ли определено време от годината, когато е по-изгодно да се пазарува там?

Имам и една молба към някоя добра душа, която ще пътува с кола. Ако мога да си поръчам на някой от вас , като спира на бензиностанция в Италия, да ми вземе една кутийка с малки кутийчици тик-так
 Praynig Взех само за баткото и малката се скъса да реве и съм и обещала Rolling Eyes

# 351
Здравейте, предстои ни пътуване до Венеция и започвам да се информирам за подробностите.

Не ми стана ясно трябва ли да купя онлайн карта за градски транспорт и билет за музеите на площад Сан Марко или мога и да ги взема на място? Има ли опашки? Пристигаме на гарата във Венеция в началото на ноември.
Другото, което не ми е ясно е каква е цената за посещение на базиликата Сан Марко? В един сайт чета, че за ноември няма резервации за посещение, защото хората са по-малко.

# 352
  • Луната
Здравейте, предстои ни пътуване до Венеция и започвам да се информирам за подробностите.

Не ми стана ясно трябва ли да купя онлайн карта за градски транспорт и билет за музеите на площад Сан Марко или мога и да ги взема на място? Има ли опашки? Пристигаме на гарата във Венеция в началото на ноември.
Другото, което не ми е ясно е каква е цената за посещение на базиликата Сан Марко? В един сайт чета, че за ноември няма резервации за посещение, защото хората са по-малко.

Входа в самата базилика е свободен. Ако искаш да разгледаш обаче музея, терасата с конете, съкровищницата се заплаща такса.
Ноември наистина е по-спокойно Simple Smile. Сутрин на площада бяхме ние и гълъбите  Joy
Когато ходих преди години си спомням, че си купих предварително 72 часова карта по интернет и след това на спирката на вапоретките на Пиаца Рома си ги взехме (май беше от автомат  newsm78). Имаше разлика в цената - купените по-рано бяха по-евтини от тези купени на място.

# 353

Спокойно можеш да не купуваш билети за гр.транспорт он-лайн. Като слезеш от влака/автобуса има от къде да си купиш. Ако случайно решиш да ги купиш предварително, ето от къде можеш да си ги вземеш на място: http://www.veniceconnected.com/betaMaps/?lang=1

Музеите на площада бях с комбиниран билет - мисля, че ноември няма има особено много народ.

За базиликата в топ сезона можеш да си резервираш вход с предимство - нещо около 1-2 евро ми се връти в главата. Пак си мисля, че за ноември няма смисъл. Вътре в базиликата има места на които допълнително се плаща.

Видях, че има отговор вече, но няма да трия.  Laughing

# 354
Златни сте!  Hug Толкова бързо вече имам отговори.
С картите за транспорт става малко объркано, защото пристигаме в 19 ч вечерта. Трябва само да стигнем до хотела/който още не знам кой ще бъде/ и след това ще имаме два пълни дни. Тоест мисля да взема карта за 48 часа за следващите дни, но в деня на пристигането и заминаването да ползваме еднократен билет.

В двата дни във Венеция програмата ми е абсолютно амбициозна. Първия ден е посветен на Венеция като мисля да вмъкнем и посещение на Палацо Дукале, а втория искам да отида до островите.   

# 355
Почти навсякъде можете да отидете и пеша, когато пристигнете. Тъкмо ще разглеждате в движение.  Laughing
За мен цената на еднократен билет от 7(или колкото е сега) е неприемлива.  Mr. Green

# 356
Здравейте, на 18 септември пътувам за Венеция със сина ми и мъжа ми ., организирана екскурзия. Може ли за малко инфо за цените.....ще спиме в Лидо ди Йезоло.
Плаща ли се за плаж, къде може да хапнем ..... Wink

# 357
  • Луната
Здравейте, на 18 септември пътувам за Венеция със сина ми и мъжа ми ., организирана екскурзия. Може ли за малко инфо за цените.....ще спиме в Лидо ди Йезоло.

Щом е организирана екскурзия трябва да се обърнете (без да се притеснявате) с питане към туристическата Ви агенция. Някои от хотелите имат частна плажна ивица. Плажната ивица на курорта е дълга 15 км (има платена част с шезлонги  и чадъри както и свободна зона). Има много ресторанти и заведения. Навсякъде питайте дали в цената е включен сервиза Peace.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 19:49 от Woman^In^White

# 358
  • София
Madimm, Woman in White ти е отговорила.
Но да допълня малко отговора и с съвсем пресни впечатления. До 27 август бяхме там на море.
Всички чадъри и шезлонги, които са на плажа са на хотелите Peace.
Разпределени са и са обозначени с табели, на кой хотел са.
Това което ми направи впечатление е, че идваха хора, които явно не бяха от съответния хотел, защото не си търсеха номера на чадъра, а сядаха където видят, че няма хора Simple Smile.
Там всеки чадър е номериран и от хотела ти дават карта с номера на чадъра, който е за Вашата стая и си сядаш всеки ден само на него. Така че ако от хотела Ви не Ви осигурят чадър и шезлонг, защото видях и хотели, които имат чадъри и шезлонги в двора си, а не на плажната ивица отивате и си сядате спокойно без да плащате. Ако случайно дойде някой, който е за този номер просто се местите на съседния свободен Peace
Иначе през зоната с чадъри на хотелите има около 15 м. широка плажна ивица за свободни туристи, без шезлонги. Ето виж колко е широка.

Колкото до заведенията не видях заведение, пред което да няма изнесено менюто и то поне на два езика Peace.
В повечето случаи на 4, включително и на руски. Така че спокойно можете да се ориентирате за цените и да сядате, където е хубаво. Имаше няколко заведения, говоря за центалната част около пиаца Мацини, където ни беше хотела, които бяха препълнени всяка вечер, заради отличната си кухня и ниски цени. В повечето случаи огромните пици бяха на цена от 4 (пица маргарита) 6-7 (капричиоза) до 10-12 евро (с морски дарове), спагетиге на цена от 6 евро до 12-14.
Иначе на плажа има достатъчно павилиони и мобилни каравани, които се местят по целия плаж и предлагат напитки и храна. като си поръчаш питие, повечето пият шприц ти дават към питието и пълни купички с чипс, кашу и др. лакомства безплатно.

така е и вечер по заведенията. поръчваш си питие и мезето безплатно Peace

# 359
Благодаря за изчерпателната информация  Simple Smile
Като се върна ще пиша.....  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт