Венеция-4-та тема

• 87 379
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Банкя
Ние се подготвихме със спането .
Ще бъдем в един къмпинг близо до Ферара  HOLIDAY VILLAGE FLORENZ.
На отиване ще спим след Загреб- Guesthouse ob Sotočju Budič

На връщане спим тук къмпинг Jolly.
Остава да уточним Какво ще разглеждаме във Венеция.
Ще сме там в ранния слеобед . Струва ми се , че пишеше някъде за намаление следобяд на картите ли?? Как беше?

# 331
  • София
tarlio
Коментирахме тези  намаления скоро.
Но при последните ни посещения се оказа, че не действаха, сега не знам.
Ето ти нашата карта на забележителности да си правиш плановете.
КАРТА
Успех и приятно изкарване.

# 332
  • Банкя
Къмпинга ни е близо до  Via Liberta. пише на 10 минути с кола от Венеция . Ние с кола ли да ходим? Или да вземем някакъв автобус
И после може ли да се разходиш пеша до най-интересните места.?

# 333
  • Банкя
Четох , четох и не намерих отгово на въпроса до колко часа работят вапоретките и градския транспорт. Иска ми се да останем възможно най-късно във Венеция.

# 334
  • София
tarlio
Не, не ви трябва колата, още повече сте до улицата, която ще ви отведе във Венеция. Трябва само да видите къде има спирка на градския транспорт.
След това с вапорето. Основните линии работят на пълен график от 5,00 до 24,00ч. През цялата нощ има нощни линии, нон стоп. Имайте предвид, че ако няма слизащи или качващи, може да не спре на дадена спирка, затова се пригответе да ви виждат.
Цени:
Скрит текст:
7€  - ticket
18 € - 12-hour travelcard
20 € - 24-hour travelcard
25 € - 36-hour travelcard
30 € - 48-hour travelcard
35 € - 72-hour travelcard
50 € - 7 days

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 23:36 от Bled

# 335
# 336
  • Банкя
Благодаря ви Многооо!!
Страхотни сте!!  bouquet

# 337
  • София
tarlio
Приятно изкарване и да се включиш след това...

# 338
  • София
Четох , четох и не намерих отгово на въпроса до колко часа работят вапоретките и градския транспорт. Иска ми се да останем възможно най-късно във Венеция.
Tarlio, пожелавам Ви безаварийно пътуване и прекрасна почивка Peace
Вечер не зная до колко часа ще имате сили да стоите във Венеция, още повече ако цял ден обикаляте из нея, но можете да опитате да отивате по-рано сутрин Simple Smile.
Докато все още не са пристигнали групите, не са слезли пасажерите от круизните кораби, докато не са пристигнали отседналите в Местре или в някое друго по-отдалечено място Венеция е прекрасна.
Ние бяхме отседнали в апартамент на Piazza San Marco. Затова и имах възможност сутрин рано да обикалям площада почти сам, ако не броим гълъбите.
Няма нищо по-красиво и прекрасно от тази сутрешна Венеция. Само след два часа тя става съвсем друга-шарена, многолюдна, креслива. Все така красива, но нямаща нищо общо със сутрешната тишина и чист въздух.
За Вас е невъзможно да отседнете във Венеция, тъй като сте с кола, но моето мнение е, че излиза много по-евтино да отседнеш в центъра на Венеция в Сан Марко. Peace
Нищо че цената на хотела е по-висока, ако отсядате за няколко дни Вие ще компенсирате стократно тази по-висока цена.
Не давахме почти никакви пари за транспорт. Иначе само той е 20 евро на ден. За двама става 40.
Като сложим към тази сума и парите, които не давахме за тоалетни. Най-близо ни беше да отидем до апартамента Joy. ТУк са още поне 10 евро.
След една седмица непрекъснато хранене по ресторанти в Рим и Флоренция и тъй като имахме оборудвана кухня в апартамента още първия ден за 40 евро напълнихме хладилника със салати, меса, вино, вода, безалкохолни и какво ли не още от близкия супермаркет, риба от Меркато Риалто и през повечето време закусвахме, обядвахме и вечеряхме в апартамента.  Само за едно ядене за двама в най-евтиното заведение там са необходими поне 30 евро, без напитките. Или поне общо 100 евро на ден за двама. За три дни се оказа, че сме спестили 300 евро и от храната.
Апартамент на 20м. от пиаца Сан Марко (до Прада) и на 100м. от спирката Сан марко Валарессо на вапоретото с хол, спалня, кухня, безплатен WiFi, климатик, цифрова телевизия и всички удобства, които ни караха да се чувстваме, че сме като в къщи на цената на една хотелска стая.
Така че препоръчвам на всички отсядане в самата Венеция, за да усетите красотата и прелестта на най-необикновения град в света Peace.
А за да видите разликата между Венеция сутрин и Венеция през деня ето и линк към два мои албума във ФБ.
Венеция- Piazza San Marco сутрин:
https://www.facebook.com/roje58/media_set?set=a.1020318044564988 … 110476&type=3
и Венеция- Piazza San Marco през деня:
https://www.facebook.com/roje58/media_set?set=a.1020318045781018 … =3&uploaded=6
Благодаря на всички от темата, които ми помогнаха със съветите си да открия една необикновена и красива Венеция през лятото Hug

# 339
  • Луната

Докато все още не са пристигнали групите, не са слезли пасажерите от круизните кораби, докато не са пристигнали отседналите в Местре или в някое друго по-отдалечено място Венеция е прекрасна.

roje22 на мен също ми хареса тази Венеция, без големите тълпи. Първия път като я посетихме бяхме в началото на ноември и това, което описваш като Венеция сутрин - това е тя през ноември през целия ден. Влюбихме се в нея. Другото ни посещение беше май месец - претъпкана и задушаваща, където се обърнеш народ - това не беше моята Венеция.
Определено си е голямо предемство да се нощува във Венеция Simple Smile.
Благодаря, че сподели твоите снимки Simple Smile

# 340
  • Банкя
Ние ще пристигнем в ранния следобяд и сутринта трябва да си тръгнем за София. Затова ще я разгледаме края на деня и вечерта. Не зная колко часа ще издържим там. Естествено дано улучим и хубаво време.
За тоалетните - Ако хапваш пица в заведение , нали можеш да ползваш и тоалетната му???

# 341
  • София
Разбира се, че може, дори кафе да пиеш....

# 342
  • Банкя
Понеже ще трябва да си купуваме храна, може ли да споделите , кои са там големите вериги супермаркети или някой хипермаркет около Венеция. Ние ще сме тук Comacchio (Ferrara) 100 км на юг.

# 343
  • Варна
Ние пазарувахме от iper familia или iper coop - първият беше доста по-евтин.

# 344
  • Банкя
Благодаря много , разгледах каталозите. Вече имам представа.
То от вас такава супер представа получих, че мъжът ми казва" Защо да ходим , ние всичко видяхме" Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт