Венеция-4-та тема

• 87 260
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Разбира се, че всичко е индивидуално. Аз също задавах подобни въпроси преди да отида. Чух различни мнения и направих своя избор. Сега просто споделих моето мнение. Не разбирам защо има напрежение в темата  Rolling Eyes
Сигурна съм, обаче, че какъвто и избор да направите, Венеция ще Ви очарова. Пожелавам незабравими преживявания на всички, които им предстои посещение  Heart Eyes

# 541
regina di cuori, моля препоръчай ресторант, тратория или някакво друго място за специална вечеря във Венеция! Или район. И някое типично ястие, което да не пропусна  Grinning

# 542
  • София
Благодаря на всички за насоките и мненията ви!
Копче, направи избора си както предпочиташ, а не както ти казва форума.
Винаги това и правя! След толкова години стаж във форума  Grinning съм се научила кое да пресявам и кое да оставям за себе си. Но различните мнения ми помагат много!  bouquet

Така. Решихме, че ще се "местим" във старата Венеция.
Хубаво, ама запазваме вчера апартамента и получаваме потвърждение, което освен инфото, което вече знаем, дава инфо и за настаняването. Дава часове за настаняване в апартамента  от 14-21ч. Хубаво, ама ние ще пристигнем към 23ч местно време на Санта Лучия! А сега де!? Пробвахме да се свържем с оставеният телефон за връзка и освен чиста италианска реч записана на секретар, няма жив човек да ни каже ще ни посрещне ли някой след 23ч или ще спим на улицата. Ще изчакам да се обадят обратно по мейла, защото това съм посочила и като забележка в самата резервация в Букинга. Да видим. На стенд бай съм. Crossing Arms

# 543
Имахме същия проблем с настаняването в апартамент. Бях резервирала през букинг апартамент на площада Сан Марко, промениха ни часа на полета (летяхме до Милано) и можехме да хванем само последния влак като пристигахме в 23.30. Свързах се с агенцията, която даваше апартамента под наем, отказаха да ни настанят след 23.00 часа. Загубихме капарото и се наложи да резервирам хотел, близо до гарата, до моста Канареджо. Впоследствие не се оказа лош вариант. Peace

# 544
  • София
Хм! Интересно! Thinking
Вчера звънях на обявеният в Букинг апартамент на собственика. След първоначалното "Пронто" в слушалката Grinning успях да обърна на английски и човекът просто каза, че проблем няма, но настаняването е категорично до 21 и всяко закъснение се заплаща. 30 евро ще ни струва късното пристигане. ooooh!
Опитвам се да смеля информацията и да погледна на нея не само от позицията на потребител, но и на търговец и виждам основание за такова искане по простата причина, че собственикът ще преживее неудобството, примерно ако живее в Люлин 2, да дойде да ми отключи новият си апартамент в Младост 4 през целият трафик на града- напред и обратно. Т.е. ще му платим таксито тази вечер. Wink
Апропо, твърдеше, че това го пишело на сайта на Букинга. Проверих. Няма инфо за екстра часове за настаняване. Thinking
Подадох официално запитване чрез сайта. 48 часа е срока за обработка на запитването. Wink

# 545
Той трябва да дойде да ви вземе от гарата, защото не мога да си представя как се ориентираш нощем из Венеция newsm78

# 546
  • София
Ние затова и търсим най-близкият вариант до гарата за настаняване. С деца и багаж предпочитам лесното.
Но ми даваш идея! Hug

# 547
  • София
regina di cuori, моля препоръчай ресторант, тратория или някакво друго място за специална вечеря във Венеция! Или район. И някое типично ястие, което да не пропусна  Grinning

Не знам каква е специалната вечеря, но аз много харесах ето този ресторант.
http://www.bacarandino.it/tablet/index.html
https://www.facebook.com/bacarandino?fref=ts

За петте дни във Венеция сме обядвали и вечеряли в ресторант всеки ден и този беше единствения, който повторихме. Много вкусно /аз се влюбих в талиателе с патешко рагу / всичко, особено различните пасти. Обстановката е типично италианска, ресторантчето е малко и интимно, а в сряда /ако не греша деня/ има жива музика. Ето мои снимки оттам

# 548
И аз съм се хранила в това заведение и е добро.

# 549
Бихте ли написали колко приблизително в този ресторант ви е излязла вечерята ?
Някаква информация за заведения с happy hour ?

# 550
Моята екскурзия до Венеция ще премине през Милано и Верона?
Няколко думи за Милано и Верона може ли?
Много се запалих по стъклените бижута и маските от дантели...
И се чудя за кой град по колко парички горе-долу да си разпределя, в кой ли е по-скъпо?
В Милано и Верона какви интересни сувенири и подаръци може да се намерят?

# 551
  • София
Пльосвам се да ви следя, че замисляме нещо Великденско с кола до Венеция. Попрочетох 1-2 теми + 1 пътеводител на английски, но има още зачетене, определено.
Запазих нощувките още през декември в Бест уестърн,Местре, защото ние сме по комфорта особено за спане и мъжката част от групата бяха непреклонни, а и заради паркинга.  Mr. Green Мен, ако питате бих искала да усетя чувството да спиш във Венеция, но може би следващия път, след като проверим как и колко миришат каналите. (ходила съм преди 10 г. само за няколко часа по време на командировка, но нямам спомен за непоносима смрад.)
За сега имам един конкретен въпрос за пътуващите с кола - има ли проблем с винетките за Словения и могат ли да се купят по всяко време още на границата, че се начетох на страхотии за словенските глоби и полицаи.  
Иначе планът е лежерен гурме туризъм без много обикаляне вътре в забележителностите с изкючение на Двореца на дожите + Мурано, Бурано и Лидо. Другата цел на пътуването е да си преборя фобията от птици ...  Sick Sick Sick Баш по Великден го дават да вали яко, та силно се надявам тази прогноза да се промени. Предварително благодаря на отзовалите се ! Слънчев ден !

# 552
За сега имам един конкретен въпрос за пътуващите с кола - има ли проблем с винетките за Словения и могат ли да се купят по всяко време още на границата, че се начетох на страхотии за словенските глоби и полицаи.  

Проблемът със словенските полицаи е свързан с факта, че някои се правят на тарикати и не си купуват винетка, защото било малко разстоянието и нямало да ги хванат. Ние в интерес на истината от Риека до Триест пътувахме по някакъв не главен път и не купихме винетка, но на връщане платихме като попове. Винетки има веднага след границата с Хърватия /а сега след влизането в ЕС не съм минавала/

# 553
  • София
bibi
Няма проблем с винетките.
Дори на границата да няма, имаш право да се движиш до първото възможно място за закупуване.
Минаваш границата, на първата бензиностанция спирате и взимате.
В случая Хърватска-Словения, както казва zhorchy, бензиностанцията е на 1 км. от границата, не я изпускайте. След нея сте в нарушение.
На нея има Marchе ресторант, любимите ми по пътя.
Преди най-късата беше месец 30 евро, сега има за седмица 15 евро.
Замислили сте страхотно пътуване, "лежерен гурме", това е истината.
Тичането на стадиона !!!
Желая страхотно изкарване...

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 10:27 от Bled

# 554
  • София
Благодаря ви, дами!

Общи условия

Активация на акаунт