Венеция-4-та тема

• 87 235
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
bibi , ние ще ходим след 2 седмици до там. Ще се радвам, ако мога да се възползвам от твоите билети, все още ли са при теб?   Rolling Eyes

# 571
  • София
bibi , ние ще ходим след 2 седмици до там. Ще се радвам, ако мога да се възползвам от твоите билети, все още ли са при теб?   Rolling Eyes
писах на лично. Simple Smile

# 572
Здравейте, аз също се върнах от екскурзия до Венеция (и Болоня) тази вечер. Там беше прекрасно  и наистина си заслужава да се посети поне за 3 дни. Ние бяхме в апартамент нает щрез сайта www.airbnb.com и беше много по-хубаво отколкото на хотел. Ако имате въпроси мога да отговоря.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 13:04 от new_girl

# 573
Здравейте! Може ли някой да ми каже, ако е ходил до Венеция с Dream tour или с друга агенция, организирано, в кои хотели се отсядали в Лидо? Благодаря!  Wink

# 574
От Местре гарата до Лидо автогарата автобусни билети предварително могат ли да се купят? Приблизително каква е цената и времето за пътуване?  Ние ще пристигнем с влака около 19ч. Хотела ни в Лидо има настаняване до 20.
Интересуваме също знаете ли как се пътува из Лидо с градски транспорт, има ли карти за 3,4 дни например или са само еднократни билети? Идеята ми е да ходим до Пунта Сабиони и с вапорето да стигаме до Венеция, както и да се придвижим с градския транспорт на Лидо до аквапарка.

Прочетох също за карти за тоалетните във Венеция. От къде се купуват? Продават ли се на местата за билети за вапорето?

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 23:17 от Бавна,плавна

# 575
  • София
Здравейте, аз все да напиша впечатления и уж имам дар слово, но то не се описва с думи - сънувам Я и Я бленувам. Бях в ступор първите 10 мин, при все че не ми е първо ходене там. Респект на творците, умовете и хората от онова време. Оставиха ме без думи и дъх !!! Пих кафе и слушах музика на живо във Флориан, гледах панорамата от кулата, разхождах се лежерно в малките улички, усетих дъха на морето (не на канал!), наслаждавах се на цветове, вкусове, миризми, усещания, а езикът ми беше балсам за ушите и учудващо добре го разбирам.  Crazy Замислям се за старини в Италия, честно !
Малко tips and tricks:
- Сутринта в 10 имаше голяма опашка за дожите и се отказахме, но в 16 нямаше жив човек, а дворецът работи до 19. Голям кеф ! Тъй, че ходете след обяд, когато ги няма организираните групи.
- За кулата положението е същото - в 18 часа сме чакали само 10 мин. Билетът е 8 евро с асансьор и нямаше опиция пеша (не, че щяхме да се катерим , де  Mr. Green само го пускам като инфо). Работи до 19 и последните групи се качват към 18.40 ч. Избягвайте да сте на кръгъл час горе, защото камбаните са действащи и ще ви спукат тъпанчетата.
- Базиликата работи до по-рано 17.30 или 18 и си струва да си купите билет за вход с фиксиран час и бърз вход срещу 2 евро на калпак.
- Не са нужни карти за тоалетна. Във всяко кафене има такава, а не вярвам някой да отиде до Венеция и да не седне да изпие едно кафе или да изяде един сладолед. Можеш да си платиш и вход на обществена такава еднократно. Картата на тоалетните, дадена по-нагоре в темата си я бях разпечатала чинно, но не ми се наложи да я ползвам, а принципно съм пикла. Можеш да си купиш икарта за транспорт с опция за тоалетни, но пак не виждам смисъл.
Бавна, плавна, виж в сайта на actv. Описани са линиите доста добре. Ето, ти един маршрут в Лидо: http://www.actv.it/pdf/urbano/mappe/11-UL.pdf ей тук има разписания и карти: http://www.actv.it/muoversiinterraferma/lineeurbane трябва да има връзка с вапоретата, май там, дето е 1.

-  храна - ние, както бях споменала, отидихме и на гурме-туризъм, та бая похапнахме.  Embarassed Като ориентир за 4-ма възрастни без ограничения  винаги с десерти, 2-4 литра мин. вода и просеко/кианти 1-2 бутилки, сметките бяха между 80 и 140 евро. Може да се кара и далеч по-бюджетно - има прекрасни сандвичи по 5-6 евро (и то баш в центъра), пица на парче 3.50 - 5 евро, сладолед 1-2 евро за топка. За да не разводнявам, ако някой иска по-подробно инфо за цени - може и на лично.  
Все още са у мен билетите, които предложих да подаря по-горе, тъй че voala !
Малко снимки: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.971487959528697.107374 … &l=ca0396c629 -Венеция
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.971500639527429.107374 … &l=914a2491bc  - Бурано
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.972181059459387.107374 … &l=364e5b4e2c - Мурано
п.с. съжалявам, че и нашите мутри са там, но не ми се пробираше...
Слънчев ден и пожелавам на всеки да има късмета да го изживее !  Hug
п.с. и на отиване и на връщане,ако сте с кола има страхотни аутлети, та и напазарувахме добре.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 15:18 от bibi

# 576
  • на път
Ние ходим във Венеция есенно време през 2 години - има биенале. През септември времето е хубаво, октомври - 50 на 50% шанс за дъжд. През ноември не искам да повтарям. Бяхме взели и децата и ни удави от дъжд.
И ние спим в апартаменти обикновено.
Обичам го този град, само се дразня на настъплението на китайци навсякъде - магазини, ресторанти ....

# 577
  • София
Обичам го този град, само се дразня на настъплението на китайци навсякъде - магазини, ресторанти ....
Ние китайци толкоз не видяхме,ама чернички - негри, араби, латино, особено в Местре беше пълно. Италианците ще имат сериозен етнически проблем след 10-на години.

# 578
  • София по рождение
bibi, страхотни снимки.

# 579
  • София
bibi,  Hug благодаря за напътствията. Имам един въпрос за Бурано и Мурано: Колко време ви отнеха островите с пътя и в един ден ли ги обиколихте? Абе, питането ми е колко време да им отделя (без музеи)?

# 580
  • София
bibi,  Hug благодаря за напътствията. Имам един въпрос за Бурано и Мурано: Колко време ви отнеха островите с пътя и в един ден ли ги обиколихте? Абе, питането ми е колко време да им отделя (без музеи)?
В един ден, да. Около 9.30 бяхме на вапоретата на Пиацале Рома. Имай предвид, че е на най-далечния терминал. До Мурано е 30 мин. Там докъм 12.30 - 13.00 с пазар (търсих бижута за абитуриентка), музея на стъклото и демонстрация на правене на стъклени изделия. После се върнахме до Венеция и оттам до Бурано. Има и директна вапорета Мурано-Бурано, но я нямаше на картата и не я търсихме. До Бурано е 40-45 мин. Там обядвахме, разгледахме, малко снимки, малко сувенир и около 17 -17.30 бяхме пак на Сан Марко. Направихме и тур по външния канал. Може да се включи и Трочело след Бурано без проблем.

# 581
  • София
Много благодаря за отговора!

# 582
... Имам един въпрос за Бурано и Мурано: Колко време ви отнеха островите с пътя и в един ден ли ги обиколихте? Абе, питането ми е колко време да им отделя (без музеи)?
Аз съм правила в един ден Мурано, Бурано и Торчело. Последователно от един на друг остров. Стигна ми деня преспокойно(беше лято).  Laughing

# 583
  • София
 Hug Мими, и аз иска да ми стигне, но ако може и да ми останат 3-4 часа Laughing Дали е възможно newsm78

# 584
Hug Мими, и аз иска да ми стигне, но ако може и да ми останат 3-4 часа Laughing Дали е възможно newsm78
Ако не обикаляте целите острови, а колкото да усетите духа им, е възможно и да ви стигне времето, че и да ви остане.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт