Венеция-4-та тема

• 86 969
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Нашето студио е за двама. Друг вариант е да се спи в Падова.  На половин час път с влака е. Предложението на Мимии е много разумно.

# 676
  • София
Нашият апартамент беше много хубав, ама е за 4 човека Grinning
Мимии  Hug Падова, Падова, ама друго  е да се разходи човек в 12 през нощта на Сан Марко и да се събуди в 7 сутринта пак там. Laughing И като излезе в ранната сутрин от апартамента на площада да бъде само той и гълъбите, час два преди да нахлуят тълпите Joy.....
Иначе ако подходим рационално, а не емоционално към въпросите на mistela  Мимии е абсолютно права Peace Скъпичко си е.....

# 677
Здравейте, дами !

Предстои ни в началото на април мини екскурзийче до Италия. Ще пътуваме с кола , като на отиване имаме една нощ ( по план ) в Унгария и едва три нощувки в Италия.
Моля ви , кажете ми , къде ще е по - изгодно и  вълнуващо да ги изкараме : във Венеция или във Флоренция.
Аз съм толкова зажадняла и за двата града , че почти ми е все едно . 
А има ли варианти за нощувка в някое малко градче , което е в близост до Флоренция примерно ?
Или разстоянията са големи?
И последно : какви са таксите за вход в музеите?

Благодаря за вниманието Simple Smile

# 678
И двата града са скъпи дестинации, зависи какво искаш да гледаш. Венеция е хубава сама по себе си, и без ходене по музеи си е преживяване. Флоренция също, но там пък има толкова места, в които можеш да се наслаждаваш на ренесансово изкуство, че...

Входовете са около 7-8-10-12 евро.

# 679
  • София
Нашият апартамент беше много хубав, ама е за 4 човека Grinning
Мимии  Hug Падова, Падова, ама друго  е да се разходи човек в 12 през нощта на Сан Марко и да се събуди в 7 сутринта пак там. Laughing И като излезе в ранната сутрин от апартамента на площада да бъде само той и гълъбите, час два преди да нахлуят тълпите Joy.....
Иначе ако подходим рационално, а не емоционално към въпросите на mistela  Мимии е абсолютно права Peace Скъпичко си е.....

Все едно аз съм го казала. bouquet
Както писах за тази година за втори път отивам до Венеция. Първия път бях 5 дни по време на карнавала. Беше страхотно. Спахме в Лидо ди Венеция /остров Лидо/ с вапоретчето е за 15 мин. до площада Сан Марко. Исках да си паркираме колата на спокойствие,  а и ни казаха, че по време на карнавала се случвало разбити коли на паркинга Трончето. Разкачихме се от обикаляне  Joy но към 9 вечерта се качвахме на вапоретчето и се прибирахме на острова. Сега /върнах се преди дни/ спахме в един апартамент във Венеция.  Е мнооого е различно.  От прозореца си виждах това
Правех си кафе сутрин и го пиех на прозореца докато гондолите минаваха по канала или на терасата към апартамента. Разхождах се до късно. Снимах, потапях се в атмосферата. От всеки ъгъл там наднича нечия лична история, случила се преди векове. Влюбена съм във Венеция...
Малко снимки от апартамента
Терасата
Спалня.     
Кухня 

# 680
  • гр.София
Здравейте, колко време ми е необходимо да си предвидя от летището до гарата на Болоня, самолета пристига в 20,20 часа, за колко часа трябва най рано да си купя билет за влак?

# 681
  • sofia
Мagnollia , прекрасен разказ, би ли споделила за апартамента, линк цени. Много ми хареса. Мъжа ми упорито не се дава да го заведа във Венеция, аз съм ходила преди 100г и пак ще ида

# 682
Здравейте,
предстои ми кратка разходка из Венеция на път за ски почивка в Италия. Бих желала да попитам къде е най-добре да се паркира кола, с оглед на това, да не попадаме в голямо задръстване, което би ни изяло и без друго краткия престои и съответно как да се придвижим от паркинга до централната част на града. Не е толкова важна цената на паркинга, колкото това да е сигурен, тъй като част от багажа ( ските) ще бъдат в кутия на покрива? благодаря предварително.

# 683
  • София
Здравейте,
предстои ми кратка разходка из Венеция на път за ски почивка в Италия. Бих желала да попитам къде е най-добре да се паркира кола, с оглед на това, да не попадаме в голямо задръстване, което би ни изяло и без друго краткия престои и съответно как да се придвижим от паркинга до централната част на града. Не е толкова важна цената на паркинга, колкото това да е сигурен, тъй като част от багажа ( ските) ще бъдат в кутия на покрива? благодаря предварително.

Iana Borisova

За паркирането виж този ПОСТ
Ние също сме имали подобни проблеми с много ценен багаж в колата/за круизи/.
Не рискуваме, или в паркинг на хотел или в паркинга за круизи...
100% гаранция няма, да знаеш.
На паркинга Tronchetto има VIP зона, затворено пространство, което се наблюдава с камери. Разбира се по-скъпо.

# 684
благодаря, Блед,
това го четох, предположих, че най-добре за нас , може би, ще е да оставим колата в Маестре,  но тъй като там бяха дадени различни опции , а и всъщност никъде не беше упоменато точно как се стига от паркинга до града, затова попитах. Дадени са 3 опции, в различни цветове и различна цена на престой. Оттам насетне обаче, не видях да се казва с автобус или влак продължава придвижването и какво време отнема. Затова реших да попитам по-конкретно тук.

# 685
  • София
благодаря, Блед,
това го четох, предположих, че най-добре за нас , може би, ще е да оставим колата в Маестре,  но тъй като там бяха дадени различни опции , а и всъщност никъде не беше упоменато точно как се стига от паркинга до града, затова попитах. Дадени са 3 опции, в различни цветове и различна цена на престой. Оттам насетне обаче, не видях да се казва с автобус или влак продължава придвижването и какво време отнема. Затова реших да попитам по-конкретно тук.

Кой паркинг имаш предвид, на гарата ли ?
http://www.parkvia.com/en-GB/station-parking/venice-mestre-stati … e-parking-station
http://www.garageeuropamestre.com/en
http://www.parcheggiogregory.com/

# 686

Да, гарата. Вижда ми се най-добре, изхождайки от презумпцията, че ЖП-транспортът е по-независим, а самото пътуване отнема 10-тина минути.
Предложените паркинги от първия линк са:Първият не върши работа, защото са клетки, в които няма да се поберем. Вторият пише, че от паркинга гарата е на минути пеша, а после че може да се стигне за минути с автобус. третият има шатъл до гарата, но отнема 15 минути с него до гарата.
Другите май не са много удобни.Или греша.
Просто не мога да реша коя опция е по-добра ...

# 687
# 688
  • София
Да, гарата. Вижда ми се най-добре, изхождайки от презумпцията, че ЖП-транспортът е по-независим, а самото пътуване отнема 10-тина минути.
Предложените паркинги от първия линк са:Първият не върши работа, защото са клетки, в които няма да се поберем. Вторият пише, че от паркинга гарата е на минути пеша, а после че може да се стигне за минути с автобус. третият има шатъл до гарата, но отнема 15 минути с него до гарата.
Другите май не са много удобни.Или греша.
Просто не мога да реша коя опция е по-добра ...

Да, гарата е най-добрия вариант.

Аз използвам още една възможност, малко е далеч, но има предимства...
До летището/не в летището/, паркинг Marcopolo Park Car:

Цената е много добра...
5 евро на ден до 6 ти ден.
Ако са над 6, 4,50 евро.
Ако е над 3 седмици по 4 евро.
Казвам го, защото на мен ми върши добра работа при дълги круизи.
Паркинга за круизи на порта е 9-10 евро на ден.
И най-важното, правят безплатен трансфер както до порта, така и до Венеция-Piazzale Roma.
Времето до там е около 20-30 минути.
Ако искаш повече романтика, летището има водна връзка с Венеция...

Червена линия

Синя

Оранжева

Зелена-по-нарядко
Station-San Marco-Murano-Burano-Torcello

# 689
Блед,
безкрайно много благодаря за споделената информация. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт