Венеция-4-та тема

• 87 215
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Страхотни снимки ...  Crazy

# 106
Момичетаа  Hug Реших се - резервирахме си пътуване чрез тур агенция до Венеция, Верона , Флоренция  Crazy

Имам няколко чуденки,та да ви попитам - къде е най-икономичо да се хапва във Венеция, има ли близо до централната част хипермаркети,хранителни магазини ?

И още нещо  Embarassed Кои от тези забележителности си заслужава да си посетят,тъй като само един ден ще имаме да разглеждаме и не искаме да го прекараме само из музеите : Корабче от Пунта Сабиони до Сан Марко – ; Маршрутно корабче по Канале Гранде ; Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – . Ка д`Оро – ; Базиликата Сан Марко – Иконостаса –  Венецианските коне – ; Кулата Сан Марко , Галерия Академия .

# 107
  • Младост 4
Върнахме се и ние от Венеция. Очаровани сме – и малки, и големи! Невероятен град! Спахме две нощи в Местре, и след това още четири във Венеция близо до църквата Сан Панталон, на брега на един малък канал. Силно препоръчвам нощувки в самия град. Вечер улиците се изпразват (повечето туристи са за ден или се изтеглят да спят в Местре и Лидо), можеш да се разхождаш спокойно след вечеря по празните улици и мостове, осветени от уличните фенери, уютни тратории и тук-там по някой светещ прозорец. Несравнимо е! Първите два дни след разходките като отивахме към гарата, за да си вземем влака за Местре, мъжът ми казваше: „ А сега да се върнем към реалността!”   ooooh!
Единия от дните имаше Аква Алта на Сан Марко и специално ходихме до там, за да газим Laughing А в деня, в който си тръгвахме, тротоара пред хотела ни беше залят, а също и част от пътя до Пиацале Рома. Много вълнуващо, особено за децата! Laughing
За да не става много дълъг постът, сега няма да пиша подробно програмата ни по дни, но ако на някой му е интересно – с удоволствие!
А мислено още съм там, мисля си дали е слънчево или вали, представям си нашата уличка... и така... Heart Eyes

# 108
  • срещу двата комина :)))
и на мен Венеция ми хареса особено много вечер, пусто и романтично  Heart Eyes

# 109
  • Варна
За да не става много дълъг постът, сега няма да пиша подробно програмата ни по дни, но ако на някой му е интересно – с удоволствие!

Пиши , пиши.....дай и подробности за спането,адрес хотела , храната.............

# 110
  • Младост 4
Пиши , пиши.....дай и подробности за спането,адрес хотела , храната.............
В Местре спахме в х-л Тритон, за който научих от форума, а във Венеция - в едно палацо от 15 век, което не бих го причислила към бюджетните варианти, но така решихме – веднъж спи човек във Венеция. А и кризата на 40-те си казва думата   Laughing За хапване редувахме пица на крак със супи и паста в някоя тратория. Около Сан Марко е много скъпо, но по страничните кварталчета цените са си съвсем нормални.

Програмата – взехме си фамилна Museum Pass и 72-часови карти за транспорт (и за едното дете – Ролинг Венис). От музеите разгледахме природо-научния, Двореца на дожите (понеже крилото с апартаментите беше в реставрация, ни пуснаха по моста на въздишките и в затворите без да доплащаме нищо Peace), Ка Резонико, Сан Роко и Академията. Билети за църкви не сме взимали – два от дните ни бяха Великденските и пускаха навсякъде свободно. Качихме се на камбанарията на Сан Марко. Ходихме и до най-тясната 56-сантиметрова уличка Кале Вариско – едвам я намерихме  Crazy. С вапоретки се возихме, та чак ни омръзна накрая. Островите Бурано, Мурано и Торчело ги обиколихме в един ден. Мурано не е нищо особено, нищо различно. Бурано е със страхотни, жизнерадостно оцветени къщички във всякакви цветове, и не само това, ами и пейчиците са си оцветили и саксийки със цветя навсякъде и декори ... Много сладко Heart Eyes И в останалото време обиколки по улички, мостчета, снимки и така...

# 111
  • гр. София
Здравейте, ще минаваме през Венеция в неделя. Интересува ме от пл. Сан Марко до о-вите Мурано, Бурано и Торчело с кой номер вапоретка трябва да стигна? Колко струва за 2 възрастни и има ли ограничение във времето за ползване? Кв. Канареджо къде се намира и къде трябва да слезем/на коя спирка/как се казва от вапоретката?

# 112
Здравейте, ще минаваме през Венеция в неделя. Интересува ме от пл. Сан Марко до о-вите Мурано, Бурано и Торчело с кой номер вапоретка трябва да стигна? Колко струва за 2 възрастни и има ли ограничение във времето за ползване? Кв. Канареджо къде се намира и къде трябва да слезем/на коя спирка/как се казва от вапоретката?

От С.Марко - Закария до о.Мурано с вапората №4.1 - цена 7 евро за 60 минути.
От Мурано до Бурано с №12. Цената е същата.
От Бурано до Торчело с №9. Цената е същата.

12-часова карта - 18 евро.

За Канареджо от къде?
Грубо очертано е между A, B, C и D.
http://maps.google.bg/maps?saddr=45.445199,+12.316532&daddr= … &t=m&z=15

# 113
Здравей, Leila,
можете да си вземете 12-часова или 24-часова карта, като цената за човек е съответно 18 евро и 20 евро. От San Marko Zaccaria, спирката пред хотел Даниели, може да си вземете корабче по линия 4.1 до Мурано и оттам с линия 12 до Бурано. По-добрият вариант е да отидете до спирка Fondamente Nove и да си хванете направо линия 12. До Торчело се ходи с корабче от Бурано, няма как да го сбъркаш, линията е 9. За да стигнеш от Сан Марко до Fondamente Nove се минава през Cannaregio.
С Мими сме писали едновременно Hug

# 114
  • гр. София

От С.Марко - Закария до о.Мурано с вапората №4.1 - цена 7 евро за 60 минути.
От Мурано до Бурано с №12. Цената е същата.
От Бурано до Торчело с №9. Цената е същата.

12-часова карта - 18 евро.

За Канареджо от къде?
Грубо очертано е между A, B, C и D.
http://maps.google.bg/maps?saddr=45.445199,+12.316532&daddr= … &t=m&z=15

Благодаря много за бързите отговори.   bouquet
Значи три пъти по 7 евро? А от Сан Марко до Канареджо пеша или с автобус може ли и после от спирка Фундаменте нове да вземем някоя вапоретка до о-вите? Интересува ме най - вече Бурано. Четох в темата, че най си заслужава от трите.  Simple Smile

Сега прочетох по-внимателно поста на Eti и виждам, че е отговорила на въпросите ми за спирката и о-ва.  Hug Остава само придвижването от Сан Марко до Фундаменте Нове.  newsm78

# 115
...
Значи три пъти по 7 евро? А от Сан Марко до Канареджо пеша или с автобус може ли и после от спирка Фундаменте нове да вземем някоя вапоретка до о-вите? Интересува ме най - вече Бурано. Четох в темата, че най си заслужава от трите.  Simple Smile

С автобус, нямате никакъв шанс  Laughing . С вапорета можете, зависи в коя част на Канареджо искате да отидете за да кажа и №.
От Фундаменте нове до Бурано с №12(спира и на Мурано).

# 116

Остава само придвижването от Сан Марко до Фундаменте Нове. 
Пеш  Peace Разстоянията не са големи. Google maps го дава за 18 минути.

# 117
  • гр. София
Ясно. Значи трябва да избирам м/у разходка пеш и разходка по Грандето?  newsm78 Вие какво ще ми препоръчате? Колкото до къде в Канареджо - нямам претенции, просто четох че там е спокойно и в същото време е интересен квартал за разглеждане. Ако имате предложение за конкретно място - кафе, пазар, сладкарница......с удоволствие ще го приема. Не искам да се бутаме с навалицата. Били сме във Венеция преди 5 години и тогава не можахме да разгледаме тези места. Сега ми се иска, ако имаме време, да ги видим.

А има ли вапорето от Сан Марко до о-в Бурано директно?  Thinking

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 17:14 от Leila

# 118

А има ли вапорето от Сан Марко до о-в Бурано директно?  Thinking
Не.

# 119
  • Benelux / Varna
Искам да посетя само остров Бурано, за колко време може да се разгледа и има ли директно само за него превоз и от къде мога да го хвана и кой номер е?

Общи условия

Активация на акаунт