Венеция-4-та тема

• 87 243
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Ако може и аз да се запиша при вас.
Прекрасна е Венеция. Не мисля, че има време в годината, през което няма да ми хареса. Като съвет към всички, които тепърва обмислят пътуване до там, бих казала да си намерят хотел в самата Венеция, защото едни от най-красивите ми спомени са късно през нощта, след полунощ, когато повечето туристи са заминали и Венеция е притихнала мистично Heart Eyes
Като огромен почитател на музеите, мога да кажа, че красотата на Венеция не се крие в тях, а в малките улички, в които абсолютно задължително се губиш поне 100 пъти, безбройните мостчета, малките траттории и пищните църкви.
Нямам търпение пак да отида.
Имам планове за предстоящата пролет, които включват Тоскана, но още не съм решила кое как да се съчетае. Ще се радвам, ако мога да споделя нови красиви спомени от още едно пътуване до там Simple Smile

# 151
В момента за м.ноември има доста евтини самолетни билети на Уизеър от Букурещ до Венеция. Който го устройва може да се възползва  Wink

# 152
Сигурна съм, че повечето знаете, но аз загрях чак сега.
Може да се пътува със самолет от София до Милано. И от Милано с влак до Венеция . Влака най-евтиния билет е 9,00 евро. Продължителността е 2:25 мин  bouquet  chef

# 153
Сигурна съм, че повечето знаете, но аз загрях чак сега.
Може да се пътува със самолет от София до Милано. И от Милано с влак до Венеция . Влака най-евтиния билет е 9,00 евро. Продължителността е 2:25 мин  bouquet  chef

Може и до Болоня. Пътуване 1 час и 25 минути - цена от 9 евро(при много ранно купуване на билети).  Laughing

# 154
Здравейте, момичета. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но имам малък въпрос. Надявам се да не е задаван преди, но нямам достатъчно време да разгледам всичките теми. Кога според вас е най-хубавото време за посещение на Венеция? Благодаря ви предварително за отговорите  bouquet

# 155
Здравейте, момичета. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но имам малък въпрос. Надявам се да не е задаван преди, но нямам достатъчно време да разгледам всичките теми. Кога според вас е най-хубавото време за посещение на Венеция? Благодаря ви предварително за отговорите  bouquet
1. По време на карнавала Simple Smile
2. Април, май, Септември - поне според мен де.

# 156
  • гр. София

Според мен по време на карнавала е голяма блъсканица......Иначе да, пролет и есен,  Peace въпреки че и тогава има доста хора.........Ние сме били два пъти в самия край на април.

# 157
  • София
+ по време на аква алта - октомври, ноември.

# 158
И аз не бих препоръчала по време на Карнавала. Наистина сигурно е страхотно преживяване да видиш всички тези костюми на живо, но е абсолютна лудница. Гледала съм снимки на мои познати от карнавала. Стотици хора по улицата....тълпи. Движението е ограничено до минимум. Движиш се с всички останали и не можеш да направиш крачка встрани.
Според мен Венеция крие своето очарование по всяко време на годината, но пролетта и есента мисля е най-подходящо посещението.

# 159
  • срещу двата комина :)))
ние бяхме края на април и беше прекрасно  Peace нямаше големи тълпи туристи, но пък и не беше супер студено  Peace

# 160
И Венеция вече има streetview:

http://www.google.com/intl/bg/maps/about/behind-the-scenes/stree … Maps+Treks+Venice

Ако на някой му е домъчняло може да се разходи из уличките и площадчетата.  Laughing

# 161
  • София
Здравейте, ще отскочим от Милано за един ден до Венеция. Имам скромен план да се разходим по Сан Марко и в близост и след това с вапоретите до Бурано и обратно. Въпросът ми е осъществимо ли е като време? А ако някой даде практически указания например от къде се взима вапорета за Бурано и колко е пътуването до там ще съм мнооого благодарна   bouquet

# 162
Здравей,
ще прекопирам мой пост как можеш да стигнеш до Бурано.
 От San Marko Zaccaria, спирката пред хотел Даниели, може да си вземете корабче по линия 4.1 до Мурано и оттам с линия 12 до Бурано. По-добрият вариант е да отидете до спирка Fondamente Nove и да си хванете направо линия 12. За да стигнеш от Сан Марко до Fondamente Nove се минава през Cannaregio.

# 163
  • София
Сърдечно благодаря  Hug А ориентировъчно време можеш ли да кажеш?

# 164
Пътуването с 4.1. ми се видя цяла вечност(сто спирки има тази линия), с 12 ми се видя много бързо, има само една междинна спирка-Мурано. Вземете само карта и се ориентирайте от Сан Марко как да стигнете до Fondamente Nove, оглеждайте се и за напътстващи табели-има такива.

Общи условия

Активация на акаунт