Венеция-4-та тема

• 87 379
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • sofia
За мен круизът бе най-страхотното изживяване и ще го повтарям и повтарям. Чакам си следващия с нетърпение.
Какво по-хубаво има от това всяка сутрин да се събуждаш на различно място. Да те обслужват в 5 звездни ресторанти и да си сред страхотен лукс, това ли е гадното на круизните кораби, аз не разбирам защо не уважавате чуждото мнение!!!  Stop

# 316
  • София
Здравейте, момичета!
Записвам се и аз в темата с надеждата в скоро време да посетим Венеция, както и други места в Италия.
Прочетох набързо последните три страници. Блед, радвам се да те видя и тук.  Hug Едната ни опция е именно пътуване с кораб до там, а другата е на гости при приятели в едно малко градче до Болоня, като ще пътуваме с кола. Аз все пак се надявам да е с кораб, заради възможността да посетим няколко държави в рамките на 10-ина дни. Пък и удобството си е удобство.  Wink
Ще ви чета с интерес!

П.П. Видях, че някакъв спор се е развихрил май... Сериозно, има ли хора, които са против круизите?  Shocked Само благородно (и недотам благородно  Mr. Green) завиждам на всички, които могат да си позволят този начин на почивка и екскурзия. Нека им е зле.

# 317
  • Пловдив
Абсолютно "за" круизите!  Най - незабравимото ни и уникално изживяване до момента, заразихме се и ще повтаряме отново и отново... Това е и най - достъпния начин да видиш много красиви места, защото един живот не стига. Според мен е и доста луксозен начин, а персонала е повече от перфектно обучен. Венеция също ни е в ту ду листа, и също ще я съчетае с круиз. Grinning

# 318
Здравейте, бих искала да споделя с вас впечатленията си от Пресветлата - http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/07/17/la-serenissima-venice/. Приятно четене!

# 319
Никога не бих се качила на круизен кораб. За мен това е губене на време и прахосване на пари. За времето загубено в шляенена на кораба в псевдо лукс бих обиколила набелязаните маршрути, бих се потопила в местния колорит и т.н.   . Круизните компании свалят стремглаво цените в последните години с цел масовизиране на този тип туризъм и привличането на клиенти с хммм по- малки възможности. С какво може да ме обогати трансатлантически круиз, който не спира никъде? С абсолютно нищо. Лукс мога да намеря навсякъде по сушата, ако търся това. А с каквоо може да ме обогати спирка във Венеция в рамките на 5-6 часа. Пак с нищо. Да не говорим за замърсяването и щетите от всякакъв вид които носят тези чудовища. Слава богу че във Венеция властите предпочитат да запазят града, вместо  нелепото задоволство на няколко стотин пасажери, които държат да казват че са били в града, макар всъщност да не са.
Смешно е да се рекламира лукса, снимки с капитани и т.н. Това е еснафщина и с нищо не обогатява човек. А още по смешно е да обвиняваш в завист и злоба човек, който се изказва негативно за личните ти фаворизирания. Трябва де се разбере, че ценностната система на хората е различна ( слава богу) и подобни изхвърляния ( характерни за хората без възможности) на тема лукс и прочие са нелеп израз на вътрешния мир или по скоро липсата на такъв.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 19:54 от Анонимен

# 320
  • Пловдив
 Grinning  Grinning Simple Smile. Мисля, че няма да пропуснат Венецианците, че икономиката и благоденствието им се крепи на туризма. А от круизите кораби слизат хиляди хора, които за ден смятам, че харчат много пари. Все пак се надявам да намерят Добър начин да си запазят града, който е уникален наистина. Peace

# 321
  • Пловдив
Напротив, видях го! Затова смятам, че ще измислят нещо по средата..., но се надявам да направят така, че да запазят града си,  макар не круизите кораби да са им сигурно най - големия проблем. И не си права, има хора ,стоят 1 седмица и си хапват сандвичи, направени с продукти от магазина и не пийват едно кафе, Всеки Си Разполага С Различен бюджет.  Не е задължително, а даже напротив, круизният турист да се облизва пред ресторантите, докато "добрия" такъв оставя хиляди евро в тях. Grinning Така или иначе темата е за Венеция, за круизите си има друга, прекрасна, тема, предлагам там да спорим за плюсовете и минусите им. Close

# 322
  • sofia
Скъпа,Блис, Трансатлантическия круиз е точно моя следващ. Италия, Испания, Мароко, Канарски острови, 6 курорта в Бразилия, Рио, Сантос, Монтевидео, Буенос Айрес. Безмислено казваш и губене на време. Защо когато не сте запознати изказвате мнения?
Вярно, не е за всеки и не всеки може да си го позволи, но как бе приказката...гроздето е кисело, когато е високо.
Кое е губене на време, докато спиш да пътуваш и да не се спираш от обиколки по цял ден??? Какво ви става??!!!
Пак казвам, уважавайте се хора.

# 323
Момичета,  отново превръщате хубавата тема в глупав спор... На някой не му харесвали круизите, ами да не ходи тогава... Вредели на Венеция, ами да затворят достъпа на пасажери до там тогава... Що за глупости са това???? Аз работя в сферата на корабостроенето и смея да твърдя, че това е бъдещето на туризма... Това че все още круизите са недостъпни за масовият потребител, заради цена и ниска реклама,  не означава че не са едно незабравимо и изключително преживяване... Но това е за хора, които могат да си го позволят и които могат да го оценят...Друг е въпросът каква печалба носят и на колко хора осигуряват работа /на всеки голям пасажер рабогят около 1000-1500 човека персонал/. Така че круизите са един бизнес,  който никога няма да спре, независимо дали на нас ни харесва или не... Аз по-луксозна и по-незабравима почивка от круиза до сега не съм имала,  но и цената не беше ниска... Но всеки си решава как и къде да си похарчи парите - на круиз, на къмпинг,  в 5-звезден хотел или просто да си стои в къщи и да спестява пари....

# 324
  • София
Чета назад, но до сега само за настаняване и забележителности намерих информация.

Моля ако има някой на линия , да сподели за храната  Praynig
В какви заведения се храните, какво поръчвате? Какво да избягваме  Hug

# 325
  • София
ketito
Ние специално във Венеция предимно поръчваме риби и морски дарове.
Въпреки, че не се храним много, тук си заслужава да се опитат много специалитети...
Примерно мариновани сардини-сладки или кисели, треска с много подправки, риби в марина плюс отново солидни подправки, раци и миди приготвени по невероятен начин и т.н.
Непременно трябва да се опита и местната Полента...Също така Risi Bisi, ризото.
Ресторанти има много, но също така и високи цени. Внимавайте дали отдолу на менюто пише влизат или не влизат 12% тяхна такса.
Наскоро писах за един ресторант, ето друг в който може да видите менюто и цените предварително...
ТУК

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 22:26 от Bled

# 326
  • sofia
Аз понеже не си падам по морска храна - хапвам брускети

# 327
  • София
Мислех да се сниша докато мине НЕприятелския огън #2gunfire, но след толкова много изписани глупости за круизите и за 5 звездните хотели няма как да не кажа, че заставам напълно на страната на БЛЕД Hug Peace.
А пък ако някой се опита да игнорира мнението ми ще му пусна снимки от няколко петзвездни хотела, в които съм бил и които доста се различават от 5 звездните хотели в Гърция и Турция.Казвам го, за да не си помисли някой, че съм чел за тях в статии или съм гледал снимки по телевизията Simple Smile
А колкото до корабите досега не съм виждал нищо по грандиозно и красиво от круизен кораб в пристанището на Барселона, Дубай или Венеция.
Аааа, и тъй като стана въпрос за Венеция вече 8 ден съм все там.
Ако някой има въпроси да пита, че утре вече се махаме от Венеция и крайбрежието и отиваме към Милано Simple Smile.
Колкото до храната във Венеция мисля, че има за всеки вкус и всеки джоб.
Тъй като ние бяхме в страхотен луксозен апартамент на самия Сан Марко, по-точно на точно 20 метра от площада (до магазин Прада) обикновено минавахме през супермаркетите и за 50 евро пълнехме хладилника с розе, просеко, прошуто, домати, краставици, грапа, разни кремове и франзели и  каквото още се сетите, включително и риба от пазара Риалто.

Беше ни писнало вече от заведения в Рим и Флоренция и затова минахме на домашно приготвени храни с Венициански продукти.
Иначе в централната част около Сан Марко по-малко от 20 евро на човек в кръчма няма как да се даде. Видях сега, че Люба е писала за брускетите. По 2,40 евро са в кръчмите.
Може и на сандвичи от по 4,50 евро или парче пица от по 3,50евро да опитате, но си е скъпо. Всичко във Венеция е скъпо. Но пък е толкова красиво и прекрасно всичко в този град, че просто не можеш да му устоиш Hug

# 328
ketito
Ние специално във Венеция предимно поръчваме риби и морски дарове.
Въпреки, че не се храним много, тук си заслужава да се опитат много специалитети...
Примерно мариновани сардини-сладки или кисели, треска с много подправки, риби в марина плюс отново солидни подправки, раци и миди приготвени по невероятен начин и т.н.
Непременно трябва да се опита и местната Полента...Също така Risi Bisi, ризото.
Ресторанти има много, но също така и високи цени. Внимавайте дали отдолу на менюто пише влизат или не влизат 12% тяхна такса.
Наскоро писах за един ресторант, ето друг в който може да видите менюто и цените предварително...
ТУК

Добро ресторантче, все си мисля, че със и без тези 12% сметката няма да е много различна. Така както гледам грубо за двама едно 300 евро ще отидат, без особен проблем.

# 329
  • sofia
Роже, тъй като имам по един ден в Милано преди и след круиза ще те моля да кажеш къде сте хапвали вкусно, че до сега съм била доста пъти и не съм намерила моето място. Мъжа ми умира за кроасани с пистачо хихи и по 10за закуска мушкаше. Ама май ще се преместим в темата за Милано Simple Smile
Венеция е красива и прекрасна, въпреки, че съм чувала мнения от сорта 'вонящ канал' и тн и не ги споделям.

Общи условия

Активация на акаунт