Венеция-4-та тема

• 86 975
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Споко , града е и малък и лесен!

# 616
Ако следваш табелите няма как де се изгубиш. Всичко е много добре организирано. Плени ме този град Simple Smile.

# 617
  • София
Ние направихме Този експеримент да следваме само табелите, вместо да гледаме картата и наистина от пл. Сан Марко до пиацале Рома стигнахме по най- краткият маршрут. Няма как да се изгубиш!
Тук говорим за изгубване в онзи, хубавият смисъл. Романтичният. Peace

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 20:16 от kopche

# 618
  • Primum non nocere !
Здравейте!  Simple Smile

Познавате ли екскурзовод за Венеция за мен и моето семейство за 2 дни
Търся координати..Може и на лични

# 619
  • Primum non nocere !
Намерих!
Лицензиран Гид за Венеция  е само един, една жена. Дано се съгласи.

Иска ли някой да се включи към нашата скромна група с екскурзовод , ако е на посещение във Венеция от 13 до 15 май ?

# 620
Намерих!
Лицензиран Гид за Венеция  е само един, една жена. Дано се съгласи.

Иска ли някой да се включи към нашата скромна група с екскурзовод , ако е на посещение във Венеция от 13 до 15 май ?
Бихте ли споделили какви са условията за наемане на този гид.

Искам да попитам следобед след 16ч намаляват ли опашките пред Сан Марко?

# 621
  • Primum non nocere !
Говорих с екскуроводката по тел.Разбрахме  се довечера да й пратя по мейл информацията за нас(дати на престоя ни, интереси ит.н.). Тя ще ни прати няколко примерни програми и цени, които ще обсъдим. Ако някой има интерес за тези дати нека ми пише на лични.

# 622
Здравейте,
в края на месеца ни предстои пътуване до Венеция и изкочиха няколко питанки  Rolling Eyes
На гарата в Местре може ли да купим карти за градския транспорт за 48 часа?
Гледах в Мурано за демострациите на стъклото, имали ли кокретно място където се правят или по уличката, като слезеш на кея? На кой кей се слиза? Имат ли някакво работно време? Някъде май четох, че са до 15,00 ч.
Много благодаря предварително  Grinning Grinning

# 623
  • на път
Здравейте,
в края на месеца ни предстои пътуване до Венеция и изкочиха няколко питанки  Rolling Eyes
Гледах в Мурано за демострациите на стъклото, имали ли кокретно място където се правят или по уличката, като слезеш на кея? На кой кей се слиза? Имат ли някакво работно време? Някъде май четох, че са до 15,00 ч.

Билети май се купуваха от всяка спирка на водния транспорт. Във Мурано има демонстрации на много места. От година на година ги доусъвършенстват. Докато обикаляте, ще си изберете - има малки разлики в цените (преди години беше безплатно).

# 624
Здравейте,

Билети май се купуваха от всяка спирка на водния транспорт. Във Мурано има демонстрации на много места. От година на година ги доусъвършенстват. Докато обикаляте, ще си изберете - има малки разлики в цените (преди години беше безплатно).
Да разбирам ли, че безплатни няма?
А за билетите ще са ми нужни за транспорта. Затова мислех, че на гарата може би се продават.

# 625
Ето ме и мен обратно в темата, за да допринеса и аз с малко информация.

Първо да кажа две приказки за хотелчето, в което бяхме отседнали:

http://www.booking.com/hotel/it/guidi.html

Дават го 2 звезди, но с много хубави препоръки 8,3, затова го букнах. Мога да кажа само хубави думи за хотелчето: много чисто и спретнато, през ден сменяха чаршафите и ежедневно кърпите. Закуската беше съвсем прилична и изобилна, нямам никакви забележки. Персоналът беше супер учтив, още при настаняването ни дадоха карта на Венеция и съвети откъде и какъв транспорт и билети да купуваме, къде да се храниме и т.н. По техен съвет се записахме на една екскурзия по островите Мурано, Бурано и Торчело, вместо да купуваме еднодневни карти за вапоретите, за които много често се чака и са препълнени. Тази ексурзия трае 5 часа, с лимитиран брой места е, така че всички имат места за сядане и е с екскурзовод. Цената е също 20 евро на чавек, 10 за дете и включва демонстрация в една от фабриките за стъкло на о-в Мурано. Горещо препоръчвам такова посещение, защото е много интересно как от една топка течно стъкло, с умели движения майсторите правят невероятни фигурки. Аз останах мнооого впечатлена. Билети за такава екскурзия могат да се купят и от киоските, които се намират на крайбрежната улица, като се тръгне надясно от площад Сан Марко. Фирмата, която ги организира се нарича "Alilaguna"

От собствен опит се убедих, че във Венеция навсякъде е пълно с табели, така че изгубването е абсолютно невъзможно  Laughing

Има и табели за тоалетни, цената е 1,50 евро. Колкото и на една топка сладолед  Sunglasses

Пожелавам приятно прекарване на всички, на които пътуването до Венеция им предстои! На нас 4 дни ни бяхя много, но за всеки е различно  Laughing

PS Да добавя за хотелчето, че на 5 минути от него има един много голям супермаркет, както и спирка на 2 автобуса за Венеция, които минават на всеки 10-15 минути. 

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 19:04 от julian22

# 626
  • София
Това на нас ни беше първоначалният избор за хотел и по-късно сменихме с Де ла Роза, който съседен на вашият хотел. Grinning
Пазарувахме си от същият този магазин и си вземахме всеки ден автобуса от същото това място. Районът е много добър. Peace

# 627
Да ви разкажа как нашата екскурзия до Венеция се оказа почти безплатна, а и същевременно да ви дам малко съвременно инфо за авиокомпаниите.
Та такаа. Отиваме ние на Schiphol, Amsterdam и се чекираме чинно на автоматите. Когато обаче стrгнахме на гейта, оттам ни върнаха и ни казаха, че ние 3-та сме оставени на stand by. В първия момент това изобщо не ме обезпокои, защото билетите са ни купени още през февруари. После обаче се оказа, че това станд бай означава, че самолетът бил пълен и ние ще можем да пътуваме само, ако след влизането на всички пътници, се окаже че има свободни места  #Crazy Направо не можах да повярвам на ушите си! Ако това ми се случваше в България иди-дойди, но това да ми го сервират от KLM, т.е. кралските холандски авиолинии  #Crazy Изпаднахме в пълен ступор! Моят мъж успя само да попита за следващия полет, но отговорът беше, че и той бил пълен. Служителката само ни каза, че ще получим компенсация за това, което се случва. След като самолетът се оказа абсолютно пълен и отлетя пред очите ни, при нас дойде служителката на KLM и вижте сега какво ни обясни тя, та и вие да си знаете за друг път. Оказа се, че всички авиокомпании (може би само големите, а не лоу кост) продават винаги малко повече билети, отколко има за даден полет. Причината е, че почти винаги имало разни служебни пътувания или групи, които по една или друга причина анулират полета си, така че за да не летят самолетите с празни места и да търпят загуби, авиокомпаниите продават малко повече билети. В 9 от 10 случая, всичко завършвало благополучно, защото почти винаги имало анулирани билети, но понякога, както  нашия случай, възниквал проблем. Тази седмица беше майската ваканция за децата в Холандия и всичко живо се беше юрнало навън. Логичен беше въпpосът какво тогава тpябва да се напpави, за да сме сигурни, че ще попаднеме на даден самолет? Отговоpът беше, че при всички големи авиокомпании било възможно он лайн чекиране 30 часа преди даден полет. Pазбиpа се, хоpата които пътуват често, знаят това и си се чекиpат от вкъщи. За тези, които се чекиpат чак на летището важи пpавилото, който е с най-евтин билет, той остава на станд бай. Така че, изводът е: чекиpайте се он лайн от вкъщи, ако искате обезателно да летите по план.

Какво стана с нас? Ние за по-кpаткo минахе пpез Pим  hahaha Загубихме половин ден, но ... Но компенсацията на KLM беше по 250 евpо на човек!!! Плюс ваучеpи за обяд на летището. Такива хубави спагети ядохме там, мммм.  Така че, в кpайна сметка стана всяко зло за добpо! Не само че билетите ни излезнаха безплатно, но и част от хотелските pазноски  се покpиха Joy

# 628
Това е практика при всички авиокомпании.  Друг е въпросът , че някои служители се правят на ударени и ако пътника не знае правата си, номерът минава. Полага се и хотел, ако ви превозът на следващ ден.
Моля да кажете по кое време пред Сан Марко е най- спокойно. Дали към 16ч опашката намалява?

# 629
  • София
Цлете отговорила си си сама, а и всички написани по-горе разкази, казват всеки път все това. След 16ч е по-спокойно навсякъде, но имайте пр4двид работното време на някои места е до 17ч. Имай предвид също така, че в 16ч. опашките и да са намалели, умората е в пъти в повече и ако идете примерно в Двореца на Дожите в 16ч-както направихме ние- да-нямаше никой на касите. Влязохме веднага, но преди това цялата Венеция мина през краката ми, та от Двореца освен огромна скука и отегчение в 16ч не изпитах нищо друго. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт