Венеция-4-та тема

• 86 983
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Всеки преценява какво да види. Този път отидох не да гледам музеи,  а на разходка и празнуване на повод. Е, не пропуснах да вляза в 10- на църкви още.... А мен пък точно отвън града ме очарова, въпреки огромните тълпи.

# 646
Благодаря за отговорите!

# 647
На мен пък не ми допадна много Двореца на доджите. От всички дворци (в Европа), които съм посещавала този ми беше най-малко интересен. Празни стаи без обзавеждане, зали с оръжия и затворнически килии, които навяват доста мрачни мисли. За 17 евро на човек очаквах повече. Все пак сигурно е въпрос на вкус, но според мен най-приятното прекарване във Венеция е по уличките и каналите. Simple Smile

# 648
Няма обзавеждане, защото длъжността на дожа не е била наследствена - всеки е идвал и си е отивал барабар с покъщнината. Мястото изключително добре е запазило духа на времето и е показателно за стила на управление на държавата. Ако знаеш повече конкретни истории и факти от миналото, посещението се превръща в страхотно преживяване. Иначе не е кой знае какво за невъоръженото око на повечето туристи  - по дворцова пищност не може да се сравнява с побратимите си в Европа.  Peace

# 649
  • Враца
Само да споделя полезна инфо, защото никъде не го срещнах досега. В базиликата Сан Марко НЕ пускат с раница от гл. т. на сигурност. В близост в една църква може да се оставят на съхранение, но е неудобно....Добре, че ни предупредиха навреме, защото на такива места аз ходя с раница, а не с дамска чанта...С дамските чанти няма никакъв проблем-може да е колкото си искате голяма.... JoyПред нас върнаха 3 човека...Един италианец го пуснаха, ама се разправяха 5 минути.....А е много гадно да изчакаш опашката на входа и да те върнат в изходна позиция.....
[/color]

Само да добавя- не връщат в изходна позиция.
Ако на входа ти кажат, че трябва да отидеш да си оставиш багажа на гардероб, за да те пуснат, като оставиш багажа и вземеш номерче от гардероба- отиваш направо на входа при охраната, показваш номерчето и те пускат.
При нас така беше, а мисля, че и някъде имаше такива указания.  Peace
Но предполагам, че ако ви помнят, че веднъж са ви върнали, ще ви пуснат... Иначе, ако отидете да оставите багажа без да сте чакали на опашката, може би няма да ви пуснат без да се наредите.
Не зная дали го обясних разбираемо... имам предвид, че ако ви върнат веднъж, не чакате опашката втори път.

# 650
  • София
Завърнахме се преди няколко дни от Венеция. Нямах късмет да посетя Базиликата, въпреки закупените предварително билети. 4 дни преди заминаването ни получих мейл от фирмата, чрез която закупих билетите, че поради важно събитие не можем да влезем в този ден-събота след 13ч. и така. Всичко останало беше супер, въпреки многото туристи. Ние също бяхме на 2мин от Сан Марко и се разхождахме рано сутрин и късно вечер. Посетихме и Мурано, Бурано и Торчело. Много ми се искаше да имахме поне още 2 дни, за да можем спокойно да се лутаме нагоре-надолу. 

# 651
Здравейте приятели ! Аз също съм бил в това прекрасно място и съм впечатлен от него,бях на организирана екскурзия,но сега нещата са по различни и с това ми е въпроса! Ние сме фолклорен ансамбъл и ще пътуваме към Франция и имаме 9 -10 часа почивка в Лидо де йезоло и автобуса ще бъде паркиран там. МОЛЯ  някой ако знае  да ми каже как да стигнем от лидо ди йезоло до пунта сабиони,има ли автобусчета ,колко струват,до колко часа работят,колко е пътя. По същия  начин ни интересува и колко струва корабчето от пунта сабиони до Венеция,на колко време тръгват,докога работят , как и къде се заплаща ,може ли да се купи двупосочен билет и така.  Благодаря предварително!

# 652
  • София
delfi223
Виж пост 53 ТУК

Автобуси LIDO DI JESOLO - Cavallino - PUNTA SABBIONI
ТУК
Цената беше 3 евро в посока.

Цената Punta Sabbioni - Venice беше 7,50 в посока.

Разписанията виж ТУК

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 19:49 от Bled

# 653
Благодаря ви много! Поорентирахме се , но все още имам ме някои неясноти. Каква е разликата между punta sabioni ATVO i  punta sabioni ACTAV ? Виждам , че на разписанието за автобусите до пунта сабиони има bus 5 i linea 23 A- това един и същ автобус ли е? От пунта сабиони искаме директно корабче до Венеция-Сан Марко- има ли номер на линия,защото това разписание за корабчетата изглежда доста объркващо. За връщане до   пунта сабиони от Венеция билетче директно от кораба ли се взима? БЛАГОДАРЯ !!!

# 654
  • София
delfi223
Това са две различни компании…Едната са автобусите, отиващи до Пунта Сабиони, а другата е по вода до Венеция.

До Пунта Сабиони...
Не гледай бус 5, вашата линия е 23а.
Цената, може да не е същата, но разликата ще е малка.

От Пунта Сабиони...
Да, има линия без да минава през островите, № 14.
Крайната ви спирка във Венеция е Zaccaria/това е хотел Даниели, до Сан Марко/.
Но и тя не е абсолютно директна, минава през Лидо.
Но това не трябва да ви притеснява, включително и линията през островите.
Повече спирки, повече красота…
Тази през островите е № 12.
Има и още една № 22, която почти обикаля Венеция, супер.

За билетите си има гишета преди качване.

Имаше някакъв пакет билети, автобус-корабче, в двете посоки, но през островите, около 20 евро.
Но трябва да проверите на място.

И друго, вие може да отидете с автобуса до Пунта Сабиони, където има къде да паркирате за цял ден.
Цената за коли беше 5 евро, сега е 7. По това съдя, че и билета за буса може да е малко увеличен до там.
За бус не мога да кажа...зависи колко човека сте, може да е по изгодно.

# 655
BLED, много благодаря !
Значи ползваме автобусче 23-А до Пунта Сабиони ACTV?  Цената на корабчето за линия 14 и 12 една и съща ли е? Двупосочен билет ли се взима или навръщане може от корабчето да се вземе? И последно примерно се качваме на линия 12  като стигнем Burano желаещите да го разгледат слизат а другите просто продължават за Венеция ли?  А ако слезем на Burano  разглеждаме го и после навярно ще трябва да се качим пак на 12 до Венеция и да си платим ?
Извинявам се за подробните въпроси, но пътувам с хора и искам вс да е ОК !
Благодаря много !

# 656
  • София
BLED, много благодаря !
Значи ползваме автобусче 23-А до Пунта Сабиони ACTV?  Цената на корабчето за линия 14 и 12 една и съща ли е? Двупосочен билет ли се взима или навръщане може от корабчето да се вземе? И последно примерно се качваме на линия 12  като стигнем Burano желаещите да го разгледат слизат а другите просто продължават за Венеция ли?  А ако слезем на Burano  разглеждаме го и после навярно ще трябва да се качим пак на 12 до Венеция и да си платим ?
Извинявам се за подробните въпроси, но пътувам с хора и искам вс да е ОК !
Благодаря много !

delfi223
Не се притеснявай, отговарям подред....
Започваш да се объркваш, за автобуса е ATVO, а ACTAV е за корабчето, но това няма никакво значение. Фирмите не те интересуват, а само номерата на линии.
Цената за двете линии е една и съща, маршрута е различен.

За билетите ти казах, купуваш ги преди качване или купуваш и за двете посоки.
Където се качваш има гишета и машини за продажба. Мисля, че имаше възможност за купуване на билет на същата цена от човек на борда.
Билета важи 75 минути след като го валидираш, запомни ако решиш да слизаш.
Тоест, ако слезеш на Бурано, до там ти е около 30 минути, остават ти 45. Можеш да си обиколиш 44 минути и да се качиш/ако в този момент има корабче, виждаш разписанието предварително/. Но за тези минути само ще си гледаш часовника.
Закъснееш ли, купуваш нов…
Друг вариант, за който ти не си питал, е билет от 18 евро/поне толкова беше/, който ти дава право да ползваш корабчета колкото пожелаеш в рамките на 12 часа. С него имаш възможност да слизаш и се качваш на всички острови и Венеция колкото искаш.
Времето е напълно достатъчно, тръгваш много рано и се връщаш след 12 часа. Ще видиш доста…за тези пари.
Също така имаше билет 13 евро, специално за плажовете, включваше и автобус.
Отделно ти казах, че има групови и пакетни билети, но не съм ги ползвала и трябва да ги видиш на място.
Ако продължавам да ти изброявам, наистина ще се объркаш, реши първо какво ще правите и гледай само него.
Последно, което ти казах и преди са комбинирани билети между двете ATVO и ACTAV.
Примерно Lido di Jesolo- Zaccaria Венеция за 24 часа, 25.50 евро.
Но теб мисля, че те устройват 12 часа.

Само да не бъркаш, примерно карти за вапорето, това е съвсем друго…
1 билет/60 минути: 7 евро
24 часа: €20
48 часа: €30
72 часа: €40
7 дни: €60

И за да добиеш визуална представа виж снимките ни...

Lido di Jesolo

Punta Sabbioni

VENICE

Вижда се къде ще си починете, къде ще се качите, последната снимка в албума на Венеция е мястото където ще слезете.
Пожелавам ви страхотно изкарване и въобще не каза къде може да ви слушаме и гледаме.

# 657
Ние бяхме взели някаква комбинирана карта за всички автобуси и вапоретта.но нямам спомен каква.май ги взехме от летището Марко Поло.За 5 дена обиколихме всичкo с нея.

За раницата и при нас се получи така,но наистина не чакахме наново опашkата -веднага ни пуснаха вътре

# 658
Здравейте,
Предстои им пътуване до Венеция и бих желала да си закупя Пътеводител National Geographic: Венеция, но навсякъде е изчепран. Ако някой може да ми съдейства ще се радвам.

# 659
  • Бургас
Здравейте, на 16 септември сме за четвърти път във Венеция.
На кой остров да отидем, били сме на Мурано и Бурано, от другите кой ми препоръчвате?

Общи условия

Активация на акаунт