Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 361
  • 710
  •   1
Отговори
# 615
  • Лавал-Пловдив
Ако не е карал курс за писане на св и търсене на работа не е лошо да изкара такъв - казват че помага .. аз не съм ходила, но поне мисля че няма да навреди.
Не се притеснявай всеки има такива моменти, но отминават  Hug
Мда, аз ходих на такъв курс 2010, 3 седмици е и ме надъхаха, та оттам започнах изкачването нагоре.
Не се отчайвай, зора е да намери 1ва работа (което в много случаи става с връзки или с компромиси) и оттам нататък е лесно. Моята първа работа беше в много трудно училище за наркомани в Монреал-Норд, но пък след това колко врати ми отвори - добри препоръки от директорката, а и самият факт, че съм работила там и съм оцеляля е важен.
За средата- в началото като дойдохме имах доста "приятели". По празници и екскурзии бяхме голяма група. С годините доста хора излязоха от живота ни, докато накрая останаха само стойностните, на които знаеш, че може да разчиташ, а и те да разчитат на теб. Сега имам много познати и малко приятели, но ми е добре така. Не се чувстваме самотни по никакъв начин, защото постоянно сме на път и така се разтоварваме.
Вчера сестра ми и зет ми получиха канадски визи и август пристигат. Това лято имам занимавка Simple Smile

# 616
  • Монреал
Айде и аз да се включа към изписването на темата  Mr. Green

Анибани може би трябва да прегледате св-то на мъжа ти и да поизвадите от него или да попренапишете всичко, което го прави прекалено квалифициран за работите, за които кандидатства.
Понякога с по-редуцирано св човек се пласира по-лесно. Ако не е карал курс за писане на св и търсене на работа не е лошо да изкара такъв - казват че помага .. аз не съм ходила, но поне мисля че няма да навреди.
Не се притеснявай всеки има такива моменти, но отминават  Hug

Абсолютно подкрепям  Peace Анибани, какво е точно чертожник? За някаква инженерна позиция ли става въпрос? Към какви компании се е ориентирал? Пожелавам му бързо да си намери работа, само не си позволявайте да изпадате в депресия, защото това е много опасен капан.  Hug Успех на операцията!

Кака Дора, честити визи на родата  Grinning

Ние утре ще ставаме канадци   newsm44 или поне 3ма от нас де - другите двама вече се уредиха, тц тц връзкарите му с връзкари  Heart Eyes

# 617
Хиляди благодарности, на всички отзовали се. 
Колкото до курс - той ходи на един 6 месечен курс към Емплоа Кебек. И там пишеше СВ - та и мотивации. Но оттам се мъчиха да го внедрят като инженер, какъвто е той и не успяха. Грешка, голяма грешка, която отчитаме. Ние видяхме, че това няма да стане по ред причини и за това записа един АЕС тука. Хем да има местна диплома, хем да смъкне нивото на колежанско.
Това с прекомерната квалифицираност го осъзнахме отдавна и в СВ -то не сме посочили инженер, ами колежанско ниво от България.
А колкото за темата за приятелите и познатите - имам много да пиша, ама сега не съм в кондиция.. Може би след време.
Тарилилей честито за гражданството. Ама искрено се радвам за принцеса Лейла. И малко ти завиждам. Ама малко.
Браво на родата, кака_dora. И дано да имат много късмет.
 Simple Smile

# 618
Ние скоро ще направим 4 години тук и въпреки, че ни най-малко не се оплаквам от начина, по който ни се стекоха нещата, все пак ми тежи, че така и не си намерихме "среда" - имаме познати семейства и 2-3, които мога да нарека в някаква степен приятелски, но дотам...и честно казано, ми е мъчно, когато по празници и по поводи почнат да се заформят разни компании, а ние обикновено сме сами. Общо-взето мен депресията ме обхваща в празничните сезони...

Хах, Камбанка, това все едно аз съм го писала, само дето сме тук от двойно повече време. С течение на годините и с увеличаване на семейството не ми е чак толкова тягостно, но наистина по празници (щото само тогава се виждаме със свободно време може би) най- се чувства.
Мдааа едно към едно...Мислех,че сме само ние така,но явно е доста често срещано...
Успех Анибани,дано скоро се закрепят нещата!  Praynig

# 619
  • Монреал
Аз пък съм явно някакво анти-социално същество, контактите на работа + събиране от време на време с приятели ми е достатъчно. С колежките си излизаме на обяд редовно и клюкарим достатъчно  Joy Празниците предпочитаме семейно и в къщи обикновено ги празнуваме. Може би ми липсва само семейството от бг по празници.

# 620
Ани, и аз ви желая късмет в намирането на работа и здраве! Hug

Относно средата и приятелите - и аз съм така - това ми липсва най-много тук. А и мисля, че на тези години човек по-трудно би избрал хора, с които да общува често. По-придирчиви сме. Късмет е да си паснеш с някой по разбирания и интереси. Някога и свободното време е пречка за комуникация и ни ограничава още повече.

# 621
Како Дорке, я кажи как покани родата, на mоя брат mу отказаха преди години и сега съm в колебание...(mоже и на ЛС). Освен да го излъжа, че трябва да се ожени, ха-ха, че mи се ходи на сватба  Mr. Green

Ани-бани, кураж!!! 4 интервУта за mесец не е лошо...Ползва ли SERVICE DE PLACEMENT, на колежа, който е завършил?

# 622
  • Лавал-Пловдив
Маневра, нашите родители живеят в щатите и сестра ми и зета първо взеха американски визи (май месец) и след това подадохме за канадски. Предполагам като са видели, че американците са им дали и канадците са се навили. Иначе съвсем обикновено кандидатстване беше - аз им пратих покана и док. от работата, но ги писахме, че те ще се осигуряват. Те от бг - банкови извлечения, натурален акт, бележки от работите им - и това е.

# 623
Момичета според вас ако на агаве сиропа не пише изрично че е суров то какъв е?
Имам Organic RAW blue agave syrup и съм доволна но цената на Organic blue agave syrup на същата фирма е по-добра в Костко и се чудя дали да започна да ползвам този от Костко.

Вълшебни браунита с какао агаве и хемп сиидз си правя от седмица.

А днес открих красотата на суровата супа. Мишел я хареса много. Поиска допълнително. Не ми се иска да агитирам но просто ми се иска да споделя. Става за не повече от 10 мин. В моята имаше:

1 домат
2 моркова
половина чушка
1 краставичка
малко пресен лук
2 скилидки чесън
1/4 авокадо
1/6 салата/маруля
2 лъжици чия семена
3 лъжици тиквено семе
4 лъжици някакъв цветен покълнал боб
магданоз
сока от един лимон
сол
зехтин

Всичко в блендера и малко водичка накрая.  Heart Eyes

Снощи правих и сладоледени близалки - банан какао бадемово мляко и канела - всичко на око. Станаха много приятни.

Извинете ако досаждам но ми се получават чудесни суровоядските ястия та реших да споделя.

Наистина - бързо лесно вкусно и засищащо. Даже днес с тази студена супа изпитах някакво съжаление че не съм я открила идеята и най-вече че не съм я осъществила по-рано.  Simple Smile

# 624
Jennie, по принцип агаве-сиропът е много спорен продукт и доста отричан, също така. Една от причините е, че е супер highly processed, просто не виждам как може да мине за raw...ето някои линкчета от мен...само споделям, пък ти си решаваш
http://www.drweil.com/drw/u/QAA401166/Whats-Wrong-with-Agave-Nectar.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/07/02/ag … g-over-truth.aspx
http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/agave-this-sweetener-is-f_b_537936.html
http://www.webmd.com/diet/features/the-truth-about-agave
Мисля, че стига толкова Simple Smile

# 625
  • Vaudreuil Canada
Извинете ако досаждам но ми се получават чудесни суровоядските ястия та реших да споделя.

Няма лошо .. споделяй си ... нали трябва да изпишем тази тема и да ходим в по-лятна такава  Mr. Green  Само да питам Световната здравна организация не обяви ли суровоядството за психично отклонение или вече са размислили  newsm78

# 626
Май бъркаш, Шемет,  Simple Smile не суровоядството, а орторексията, демек стремежът всичко да ти е здравословно Grinning, но да ти кажа честно, аз подозирам влияние на корпоративни интереси ( Монсанто и т.н) - т.е. Световна конспирация Twisted Evil

# 627
  • Калгари, Канада
kaka_dora, те само на гости ли идват или ще се пробват да останат? Завиждам благородно  Hug

Аз чакам лятната тема, та да започнем с ваканционните разнищвания.

Jennie, благодаря за рецептите.  Hug

Шемет, на тез организации им дай само болести да измислят ...

anibani, стискам палци нещата да се оправят при вас. Както е казала и Тарилилей, само не се депресирайте, сега и лято идва, заредете се с положителна енергия.

November Rain, как сте вие?

За носталгията - знам ли, аз по празниците работя, та не ми е до нея. По принцип ми липсват близките, но това е от разстоянието  Laughing

Владко днес имаше ден на първите заселници, та всички деца трябваше да се облекат като едновремешните деца и да ядът, и правят каквото те са правили. Голяма веселба, ходи на у-ще с тиранти, шапка и с вързоп забучен на пръчка (в което му бяха аджендата, домашните, вода в шише от кленов сироп и сандвичи увити в носни кърпи). Цял ден са правили разни активитита от едно време и той беше очарован. От седмици им говорят в у-щето за този ден и децата бяха много въодушевени.

# 628
  • Vaudreuil Canada
Камбанка за такава статия става въпрос - нещо такова поне четох тогава http://www.bg-voice.com/articles/view/surovoyadstvoto_oficialno_ … _zabolyavane/645/
Просто ми е интересно как са се развили нещата щото там постоянно има движение на мненията .. включително и конспирациите помагат  Mr. Green

mamamia не им е скучно във вашето училище.

# 629
Само да питам Световната здравна организация не обяви ли суровоядството за психично отклонение или вече са размислили  newsm78
Joy
Нито суровоядството, нито веганството, нито вегетарианството за ужас на някои.
Имаше слухове и за последното от чели-недочели и чули-недочули.
Имаше и 150стр тема в клюкарника по въпроса. Wink
Няма такова нещо.
Лесно може да се провери на стр на СЗО.  Laughing

В линка със статията дори там не са наясно - вегетарианство или суровоядство? Да не говорим колко е нескопосана. Ей така тръгват митовете и легендите. И как се намесвали разни организации да отнемат децата от гадните тиранични родители, щото не давали месце.  Joy

Намерих ви темата в клюкарника - 170стр
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=708654.0

На мен лично ми беше много полезна; още едно доказателство колко кукувци има в нета. Иначе има вече много теми достойни да се извадят бисерите от тях и да се издаде книга.  Joy
Статията дадена там е също толкова нескопосана като другата,но пък по-прясна.

Jennie, не ползваме агаве ние, защото не го смятаме за здравословен продукт и не бих си пръскала парите за него.

Мамамиа, забавно е при Владко. Simple Smile

Моята ваканция почти свършва. Wink
Носталгия нямам към нищо и никого; всъщност липсва ми единствено бг театъра.

За антисоциална също не се смятам, но сякаш сме си И самодостатъчни. Не се оплаквам.
Познати и приятели все се намират.
След разни случки си имам философия и много добре живея.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 15:55 от Вери

Общи условия

Активация на акаунт