Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 356
  • 710
  •   1
Отговори
# 630
  • Лавал-Пловдив
kaka_dora, те само на гости ли идват или ще се пробват да останат? Завиждам благородно  Hug

Само на гости за 1 месец - половината в щатите, половината в Канада. Те не искат да чуят за имиграция, добре са си, даже с нашите едвам ги навихме да дойдат на екскурзия.

# 631
Има ли запознати с пазаруването от американския амазон?
Ако направя поръчка за Канада обмитяват ли се стоките?

# 632
  • Vaudreuil Canada
Cantariny първо провери дали изобщо ще ти доставят стоката в Канада - за много неща са спрели да доставят на неамерикански адрес. Аз съм пазарувала доста пъти от там не са ми обмитявали нищо.

# 633
Вери, сподели теорията си ако не е тайна, моля те! Hug Интересни са ми различните виждания. Обичам да изпробвам нови за мен неща. Така се разнообразявам и обогатявам.

# 634
Ползва ли SERVICE DE PLACEMENT, на колежа, който е завършил?
А това нещо не го знаехме , много ценен съвет. Благодаря!
Благодаря на всички за пожеланията. Търпение, търпение, ама някога на човен не му издържат нервите.

mamamia - това активите в училището на Владко ми изглежда много интересно. Еееех тук дете да си Simple Smile Simple Smile Simple Smile Един познат наскоро направи класация, която много ми допадна:
1. дете
2. пенсионер
3. куче , коте
да си в Канада.
За съжаление аз не попадам в нито една от трите, и за радост поне децата ми попадат. Желая ви слънчев , но не горещ уикенд.  Simple Smile

# 635
  • Калгари, Канада
И аз съм си го мислела "Ех, да съм дете сега в Канада". Но честно казано не си разменям детството. Всяко нещо с времето си, сега е тяхното време, а нашия момент да живеем чрез тях за тези детски и вълнуващи моменти.   Heart Eyes

# 636
Вери, сподели теорията си ако не е тайна, моля те! Hug Интересни са ми различните виждания. Обичам да изпробвам нови за мен неща. Така се разнообразявам и обогатявам.
И на мен би ми било интересно Вери да сподели теорията си,понеже и аз имам нужда от такава  Hug
А за темата в клюкарника за вегетарианството и суровоядството и аз я мернах.Според статията доколкото разбрах и двете ги били обявили за психични отклонения и трябвало да се лекуват.  Grinning Голям цирк е тая тема.  Laughing

# 637
Момичета благодаря за мненията за агавето. Не знаех това.  Ами за последната 1 година сме изяли едно шишенце от 600 мл. Няма да купувам повече явно но се чудя с какво да заменя в браунитата за които писах.

Преди ги правех с мед но си остава дъх на мед освен ако не сложа малко повечко какао. Имам и кленов сироп и molasses (това на български как е) но не знам как да подслаждам с него още - ще трябва да чета по въпроса. "Изписаха" ми го за повишаване на желязото че ми беше много ниско и пиех по една лъжичка от него във вода.

Използвам за подслаждане фурми. Може би с тях ще пробвам браунитата днес.

Може и да е обявено за психично отклонение  Simple Smile но откакто махнахме месото у дома се опитвах да готвя разнообразно но с времето готвех и изхвъряхме. И спрях да готвя. Някак не ни се яде готвено и на двамата. Моят мъж се научи да покълва разни неща и се изненадах колко засищат в малки количества.

Чести празник на детето! Усмихнати и слънчеви личица и много звънлив детски смях ви пожелавам на всички!  

# 638
  • Лавал-Пловдив
molasses (това на български как е)
Меласа - тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 16:03 от kaka_dora

# 639
  • Canada
Ние пък обичаме месо и консумираме месо, просто много внимавам от къде купувам и какво.
Реших да напиша, за да не останат страничните читатели с погрешно впечатление, че в Канада, видиш ли, месо не се яде. Mr. Green
Вашите безмесни идеи ми идват като чудесни гарнитури. Simple Smile Благодаря!
Жени, ще пробвам твоята супа, но без разреждане, мерси! Представям си го гъстичко и дори подходящо за мазане, така ли е? Изненадвам се от себе си, че имам всички съставки Laughing, без чия, това не го знам какво е.
Да ви попитам как използвате chives? Взех си от Костко сандъче с подправки, другите са популярни, но чайвс никога не съм ползвала.
Ние напоследък поглъщаме огромни количества салати, направо бюджетът ни горкия отива все нагоре.

Добре сме, благодаря че питаш.  Hug Раян е на карате в момента, а аз чакам Сара да се събуди и да излизаме да садим 3 корена домати в саксии. Mr. Green Смятам да съм доматопроизводител това лято, дано само да съм улучила сортове, подходящи за отглеждане в саксия. Crazy Дори и да не е много успешно, реших, че ще е интересно за децата.
Много интересен ден в училището на Владко. А как е Марти?

Тарилилей, как се чувствате като канадци?  Hug С какви впечатления си от церемонията? Както знаеш, на мен много ми беше харесала, дано да е било така и при вас.

November Rain, интересно как хем ме успокои, че не сме само ние така, хем ме обезкуражи, че може и след още 4 все да е същото положението Laughing
Хех, kambanka 2304,  Simple Smile моята идея беше да изразя в известна степен съпричастност. Hug
Иначе и ние май клоним съм самодостатъчност през по-голяма част от времето и то без някакви кофти преживелици с хора.
На нас ни е много кът свободното време, направо се притяснявам какво ще стане когато и Сара ще има да посещава някакви активитис. Засега е само Раян и той ходи 3 пъти/седм. на карате и 2 пъти/седм. на Кумон + домашните за Кумон всеки ден. Като излезем и няколко вечери да играят на улицата и то не останало никакво друго време. Crazy Само в двора ги оставям сами.
Целият клас на Раян ходят заедно на плуване сега и нашия започна да води преговори и за плуване, как ще го вместваме ако решим - идея нямам. newsm78

Меласата здравословна ли се води? Shocked

# 640
Cantariny първо провери дали изобщо ще ти доставят стоката в Канада - за много неща са спрели да доставят на неамерикански адрес. Аз съм пазарувала доста пъти от там не са ми обмитявали нищо.
Благодаря! Днес проверих вече не може да поръчам каквото исках, а преди 2 месеца можеше. Защо са спрели доставките до Канада? Ей, къде е? Доста по-близо е от доста американски щати.  Crossing Arms

Jennie, за подслаждане стават всички сушени плодове. Меласата (molasses) я използваме за подслаждане, слагам я в кремчета, но в никакъв случай термична обработка. Моята щерка много обича следното кремче: 1 банан, 3 с.л. тахан, 1 с.л. меласа, 1 с.л. брашно от рошков (или какао), щипка мака (и без нея става), растително мляко. Това е любимата закуска с резенчета ябълка и на двете ни.

# 641
  • Лавал-Пловдив
Тарилилей, как се чувствате като канадци?  Hug С какви впечатления си от церемонията? Както знаеш, на мен много ми беше харесала, дано да е било така и при вас.
Замислих се за това гражданство, нали наскоро коментирахме и стигнах до извода, че всичко е индивидуално и няма ред. Тарилилай подадоха 5 месеца преди нас, минаха тест 1 месец преди нас, а накрая ние се заклехме 10 дена преди тях  newsm78. Днес чух за едни българи, минали тест преди 5-6 месеца, а още непоканени за клетва. Май най-важното е някой работливко да ти изтегли досието  hahaha И да си късметлия, разбира се. Тази седмица пуснахме паспортите и сега си ги чакаме. Пък и там са едни формалности и чудеса...Примерно за снимките - не може да си лъскав, та ни пратиха при гримьорка и после пак наново ни снимаха. Сега сме едни напудрени на снимките  hahaha
В Ботаническата градина от 22.06 до 29.09 ще има екпозиция на фигури, направени от храсти. Вчера бях, сега ги правят. Интересни са, бих си платила, за да ги видя, когато са готови. Затова цяло лято ще е платена и след 18:00, даже и с Карт Аксе няма да се влиза безплатно  Sad Сега е момента да се ходи.
http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/202071/
Ето линк, който иска да види някои фигури в "суров" вид.

# 642
  • Vaudreuil Canada
Кака Дора преди около 9-10 години имаше такова изложение на фигури от цветя на стария порт - много беше красиво - за съжаление албума ми със снимки е утрепан след като затвориха мултиплай ама ако наменя някъде в нета ще пусна.
Само това намерих на първо четене http://members.virtualtourist.com/m/tt/41ad7/

Ето официалния сайт с предното изложение и сегашното също така http://www.mosaiculturesinternationales.ca/en/2013/03/a-look-bac … es-montreal-2003/

# 643
Използвам за подслаждане фурми. Може би с тях ще пробвам браунитата днес.
Да

Jennie, виж, ако искаш, тук за различните подсладители:

http://www.recipemagician.com/forum/index.php/topic,6.0.html

и по-точно мнение 31 и 33

За желязото:
http://www.recipemagician.com/forum/index.php/topic,142.new.html#new

Да ви попитам как използвате chives?
В салата и за гарнитура към задушен на пара зеленчук, пастет, супа.
Меласа не ползваме.

Кантарини, от канадския амазон не става ли?

И на мен би ми било интересно
С две думи си мисля/мислех, че няма да е ясно, затова се получи едно такова никакво.
Много ми помогна отговорът на въпроса, който си зададох:
Защо държа така упорито и на всяка цена някой да се застопори трайно и здраво в живота ми като приятел.
Както по-рано писах: самодостатъчни сме си. Аз сама на себе си също.
Това е много накратко.

# 644
  • Монреал
Тарилилей, как се чувствате като канадци?  Hug С какви впечатления си от церемонията? Както знаеш, на мен много ми беше харесала, дано да е било така и при вас.

Много добре  Grinning Беше доста дългоочакван момент, като се има предвид, че процедурата за имиграцията беше 4 години, а сме в Канада 5,5 години. Също и емоционален, понеже това беше мечтата на татко, лека му пръст, знам че е много горд с нас сега. Бащата на мъжът ми също не доживя да ни види канадски граждани.
Затова пък свекървата беше с нас, ама не пропусна да ни "напомни", че сме били все още българка и мароканец  Tired явно да не се мислим за много специални  Tired Както и да е...
Церемонията беше кратка, чакането беше доста  Laughing Бяхме 55 нови канадци от 28 държави - ние допринасяме за 3 от тия държави  Crazy хахаха. Малката канадка й пукаше на панделата, спа през цялото време, обаче батковците направо издивяха, особено Тари беше в едно настроение  Sick. Иначе съдията каза, че сме били много хубаво семейство, ама мисля, че ако го оставя в една стая самичък за 5 минути с младежта ще си промени мнението  hahaha

Тарилилей, как се чувствате като канадци?  Hug С какви впечатления си от церемонията? Както знаеш, на мен много ми беше харесала, дано да е било така и при вас.

Май най-важното е някой работливко да ти изтегли досието  hahaha И да си късметлия, разбира се.
Има нещо вярно в това  hahaha Браво за паспортите, радвам се, че се е получило и толкова бързо също  Wink

Имам въпрос за посетителските застраховки, дадоха ми куот от CAA, къде другаде може да проверя как вървят цените? Вие правили ли сте и къде? Без мосю Кътев, моля 

П.С. Днес изпратих младежта да се весели в парк Сафари и си чилвам с малката на тихичко, кееееф!!!

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 01:33 от Тарилилей

Общи условия

Активация на акаунт