Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 363
  • 710
  •   1
Отговори
# 600
  • На бял кон в Pierrefonds
Рони, за подстрижката - заведи го на детски фризьор,

Благодаря за идеята, вярно че има, не ми беше хрумвало.Hug

shemet_neveroiaten честито!  Hug

# 601
  • Лавал-Пловдив
Между другото ние днес правим 10 години в Канада  bowuu

Честитоооо  Party Ние след 3 седмици правим 5.

# 602
  • Калгари, Канада
Хайде, Честит 24 май! И да пишете повечко в форума.  Wink

При нас вали дъжд ...

# 603
Честит 24 Май!Поздрави от БГ  bg ,тук е слъчево и доста топло-малко да се постопля,че зимата много дълго продължи в Канада  Simple Smile.

# 604
При нас напоследък се редуват летни и зимни дни. Снощи валя сняг Crazy Чакаме понеделник и 20 градуса, а дано Sunglasses

Весел празник  bouquet

# 605
  • Монреал

Уау, сериозно ли?  Shocked

Моята принцеса е наддала 1 кило за последните 3 седмици  newsm44 Голямо папане пада у нас  Laughing

# 606
Здравейте мами.
Напоследък изперках и понеже няма на кой да ме разбере реших малко да попиша тук. Много лоши новини ми се събраха този месец и ....  На съпруга ми предстои във вторник операция , катаракта на дясно око.  Моля стискайте ни палци. Аз самата съм претърпяла същите операции  и на двете очи и знам какво е. Дано всичко бъде наред. И мен вчера ме сюрпизираха, така да се каже - пак камъм в десния бъбрек и ... Ама откакто сме в Канада - егати здравословните проблеми. Това от стрес ли е, от какво ли не знам!?!?
Но, огромните ми притенснения са свързани с намирането на работа на съпруга ми. Инженер от БГ с близо 15 години стаж.  Той си мина през францизация и преди около месец завърши Колежа Сен Лоран, специалност чертожник. И оттогава търси работа , ама хич не му се усмихва късмета.  Cry Cry Cry Всички ни успокояват, че трябвало търпение. Е да, де. Ама за 1 месец е минал 4 интервюта. И нищо. Живее де телефона. Праща СВ и пише мотивации по цял ден.  И се надява... Иначе има летр прим от Емплоа Кебек, сега е включен в една програма за намиране на първа квалифицирана работа. Т.е. полага повече от необходимите усилия, които за сега не дават резултат. Ако някой може да помогне с конркетни насоки, приемаме съвети всякакви.
Може би и 2- мата не очаквахме , че ще бъде толкова трудно и дълго. Аз си мислих, че с местната диплома нещата ще бъдат по - лесни.
Ох излях си душата , и малко ми олекна.  Извинявайте за дългия пост.

# 607
Здравейте мами.
Напоследък изперках и понеже няма на кой да ме разбере реших малко да попиша тук. Много лоши новини ми се събраха този месец и ....  На съпруга ми предстои във вторник операция , катаракта на дясно око.  Моля стискайте ни палци. Аз самата съм претърпяла същите операции  и на двете очи и знам какво е. Дано всичко бъде наред.

Ани, ако оперират мъжа ти в Лашин хоспитал, мога да ти кажа, че цялата операция ще трае точно 15 мин и най-вероятно ще се прави от Др. Мануел Перие. Познавам целия екип на офталмологията, защото кабинета ми се намира точно срещу техния департамент. Няма от какво да се притесняваш, точно пък за това! Дори и операцията да е в друга болница, предполагам, че няма да е много по-различна процедурата. Успех и късмет ви желая!

# 608
Анибани, късмет и успех ви желая от сърце! Дано скоро да имаш добри новини, с които да се похвалиш, но и наистина олеква човек да се оплаче исп отдели на воля, така, че ако имаш нужда -пиши, ние за това сме тук Simple Smileколкото до работата - много е индивидуално всичко, много фактори играят и няма как да знае човек какво му липсва или не за да намери нещо добро. А понякога е въпрос и на късмет. Нямам представа как стоят нещата на пазара на труда в неговата сфера, но искрено стискам палци да изникне нещо! Praynig колкото до стреса и депресията едва ли има някой, който да не е минал през това. Опитайте се да разтоварвате по някакъв начин, жизнено важно е да намерите как да изпускате парата, сега поне идва хубав сезон и се възползвайте максимално. Не знам какво още да ти кажа, мъчно ми е, че минавате през такъв период, дано само бързо да се измъкнете от него. За мен лично много помага да нямам конкретни очаквания от/за дадена ситуация, но знам, че не винаги е възможно. Вие от колко време сте в Канада? Освен работата има ли друго, което да ви притеснява? Ние скоро ще направим 4 години тук и въпреки, че ни най-малко не се оплаквам от начина, по който ни се стекоха нещата, все пак ми тежи, че така и не си намерихме "среда" - имаме познати семейства и 2-3, които мога да нарека в някаква степен приятелски, но дотам...и честно казано, ми е мъчно, когато по празници и по поводи почнат да се заформят разни компании, а ние обикновено сме сами. Общо-взето мен депресията ме обхваща в празничните сезони...айде, излях си и аз душата Confused

И за да разведря малко - някой да ме светне какво се разбира под heavy cream ili crème épaisse? Течна, заквасена сметана или нещо друго?

# 609
Здравейте мами.
Напоследък изперках и понеже няма на кой да ме разбере реших малко да попиша тук. Много лоши новини ми се събраха този месец и ....  На съпруга ми предстои във вторник операция , катаракта на дясно око.  Моля стискайте ни палци. Аз самата съм претърпяла същите операции  и на двете очи и знам какво е. Дано всичко бъде наред.

Ани, ако оперират мъжа ти в Лашин хоспитал, мога да ти кажа, че цялата операция ще трае точно 15 мин и най-вероятно ще се прави от Др. Мануел Перие. Познавам целия екип на офталмологията, защото кабинета ми се намира точно срещу техния департамент. Няма от какво да се притесняваш, точно пък за това! Дори и операцията да е в друга болница, предполагам, че няма да е много по-различна процедурата. Успех и късмет ви желая!
Да, hoyden точно в Лашин хоспитал ще е операцията. Доктора е д-р Мидларски, но за него също имаме страхотни отзиви. Искрено благодаря за пожеланията.

# 610
Анибани, късмет и успех ви желая от сърце! Дано скоро да имаш добри новини, с които да се похвалиш, но и наистина олеква човек да се оплаче исп отдели на воля, така, че ако имаш нужда -пиши, ние за това сме тук Simple Smileколкото до работата - много е индивидуално всичко, много фактори играят и няма как да знае човек какво му липсва или не за да намери нещо добро. А понякога е въпрос и на късмет. Нямам представа как стоят нещата на пазара на труда в неговата сфера, но искрено стискам палци да изникне нещо! Praynig колкото до стреса и депресията едва ли има някой, който да не е минал през това. Опитайте се да разтоварвате по някакъв начин, жизнено важно е да намерите как да изпускате парата, сега поне идва хубав сезон и се възползвайте максимално. Не знам какво още да ти кажа, мъчно ми е, че минавате през такъв период, дано само бързо да се измъкнете от него. За мен лично много помага да нямам конкретни очаквания от/за дадена ситуация, но знам, че не винаги е възможно. Вие от колко време сте в Канада? Освен работата има ли друго, което да ви притеснява? Ние скоро ще направим 4 години тук и въпреки, че ни най-малко не се оплаквам от начина, по който ни се стекоха нещата, все пак ми тежи, че така и не си намерихме "среда" - имаме познати семейства и 2-3, които мога да нарека в някаква степен приятелски, но дотам...и честно казано, ми е мъчно, когато по празници и по поводи почнат да се заформят разни компании, а ние обикновено сме сами. Общо-взето мен депресията ме обхваща в празничните сезони...айде, излях си и аз душата Confused

И за да разведря малко - някой да ме светне какво се разбира под heavy cream ili crème épaisse? Течна, заквасена сметана или нещо друго?
Благодаря kambanka 2304. Понякога на човек му трябва много малко да продължи борбата. Благодаря за разбирането.

# 611
  • Vaudreuil Canada
Камбанка мисля че става въпрос за течната сметана с висок процент. Този надпис е популярен в Щатите и съответно в щатските рецепти - тук съм виждала само халф-халф, която се ползва за кафе май.

Анибани може би трябва да прегледате св-то на мъжа ти и да поизвадите от него или да попренапишете всичко, което го прави прекалено квалифициран за работите, за които кандидатства.
Понякога с по-редуцирано св човек се пласира по-лесно. Ако не е карал курс за писане на св и търсене на работа не е лошо да изкара такъв - казват че помага .. аз не съм ходила, но поне мисля че няма да навреди.
Не се притеснявай всеки има такива моменти, но отминават  Hug

# 612
  • Canada
Здравейте момичета-кокичета! Hug Защо така на Свети Валентинска тема по никое врвме? Laughing
Надявам се всички да сте добре.

Ние скоро ще направим 4 години тук и въпреки, че ни най-малко не се оплаквам от начина, по който ни се стекоха нещата, все пак ми тежи, че така и не си намерихме "среда" - имаме познати семейства и 2-3, които мога да нарека в някаква степен приятелски, но дотам...и честно казано, ми е мъчно, когато по празници и по поводи почнат да се заформят разни компании, а ние обикновено сме сами. Общо-взето мен депресията ме обхваща в празничните сезони...

Хах, Камбанка, това все едно аз съм го писала, само дето сме тук от двойно повече време. С течение на годините и с увеличаване на семейството не ми е чак толкова тягостно, но наистина по празници (щото само тогава се виждаме със свободно време може би) най- се чувства.

Анибани, един месец въобще не е дълъг период, а и все пак е минал 4 интервюта, на мен доста добре ми звучи. Това да те извикат на интервю е половината битка, браво на него! Да продължава в същия дух и ще се получи, ще видиш!

Не съм много в час с дискусиите в темата, ако имам време ще прочета назад и ще ударя едно рамо за Валентинската тема (смях, това беше преди 4 месеца!). Mr. Green Явно на нас ни трябват по-универсални заглавия. Simple Smile

# 613
Анибани може би трябва да прегледате св-то на мъжа ти и да поизвадите от него или да попренапишете всичко, което го прави прекалено квалифициран за работите, за които кандидатства.
Понякога с по-редуцирано св човек се пласира по-лесно. Ако не е карал курс за писане на св и търсене на работа не е лошо да изкара такъв - казват че помага .. аз не съм ходила, но поне мисля че няма да навреди.
Не се притеснявай всеки има такива моменти, но отминават  Hug

И аз си го мислех това за свръхквалифицираността, има го и този момент...

Мерси, Шемет, за включването по сметановия въпрос. Сдобих се с ice cream maker и почти всички рецепти са с такава сметана...пробвах днес именно с течна сметана и стана повече от добре, много съм доволна! Сега започва издирване на интересни рецепти. Ето това е машинката, ако някой го вълнува http://www.amazon.ca/Cuisinart-ICE-21C-Frozen-Yogurt-Sorbet/dp/B … t+ice+cream+maker

Novembre Rain, интересно как хем ме успокои, че не сме само ние така, хем ме обезкуражи, че може и след още 4 все да е същото положението Laughing

Хайде стягайте се да я изпишем темата, 9 страници останаха, да не ставаме за смях на хората Simple Smile

# 614
  • Vaudreuil Canada
Хайде стягайте се да я изпишем темата, 9 страници останаха, да не ставаме за смях на хората Simple Smile

Мдааааа тия дни до нова година ще я изпишем ...

И аз имам машина за сладолед ама още не съм стигнала до нея да я пробвам. Споко над 90% от рецептите на английски са така написани - ако отвориш готварския подфорум на бг-мама ще си намериш и рецепти на български - бая бяха изписали дамите там.

Общи условия

Активация на акаунт