Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 353
  • 710
  •   1
Отговори
# 645
  • Vaudreuil Canada
Имам въпрос за посетителските застраховки, дадоха ми куот от CAA, къде другаде може да проверя как вървят цените? Вие правили ли сте и къде? Без мосю Кътев, моля 

Ние правим застраховките при Димка Петрова - доволна съм от цените и обслужването.

# 646
  • Калгари, Канада
November Rain, Марти е добре. Както се и очаква: иска да играе с играчките на бати, иска да прави всичко каквото батко му прави и така. Растат маймуните.  Grinning

Владко учеше в у-ще за растенията, даже садили там, донесе някакви покарали цветя. И понеже взех книжки от библиотеката за разни насаждения (моркови, картофи, жито и т.н.) какви са им етапите на развитие от саденето до продукцията, та той искаше да сади картоф, да види какво ще стане. Така и още го мисля дали да си направим експеримента. Едно е сигурно - за децата е много интересно (поне за моите). Направо се удиви като му разказвах за моето село и как се сади, копае и т.н.

# 647

Вери, сподели теорията си ако не е тайна, моля те! Hug Интересни са ми различните виждания. Обичам да изпробвам нови за мен неща. Така се разнообразявам и обогатявам.
И на мен би ми било интересно
С две думи си мисля/мислех, че няма да е ясно, затова се получи едно такова никакво.
Много ми помогна отговорът на въпроса, който си зададох:
Защо държа така упорито и на всяка цена някой да се застопори трайно и здраво в живота ми като приятел.
Както по-рано писах: самодостатъчни сме си. Аз сама на себе си също.
Това е много накратко.
След много случки и аз съм на този принцип...но понякога човек като че ли има нужда да поговори с някой,не знам може и да греша...Със сигурност обаче имам много да работя над себе си.Благодаря,че сподели!   bouquet

# 648
Не съм сигурна колко помогнах, тъй като често ми се случва вече да не искам да отговарям подробно и обяснително по форуми.

# 649
Ето ме пак и мен, днес се завърнахме от едно шале, много обичаме мястото по принцип, това ни е 4- то ходене там, но за първи път в този сезон-е, няма такава напаст от комари и още по-ужасното, от черни мухи Close, някой знае ли дали изчезват в по-късното лято? Мислехме да ходим пак там след месец-два, но ако ще е така определено ще пропуснем...

И друго да ви питам - някой наясно ли е каква сума изплащат застрахователите, ако вследствие на удар, не по наша вина, колата е обявена за скрап? Актуалната оценка по каталог или някакви други сметки?

# 650
  • Монреал
kambanka 2304, мисля че зависи колко е стара колата. При по-старата кола бяха извадили цени от разни автокъщи и kijiji, взеха за естимацията нещо като средна цена, а при по-нова може би си имат техни  данни, от дилършип, с някаква амортизация.
Тарилилей, застраховка направихме заедно с билетите от Ева Асланян http://www.equinoxvoyages.com/bulgaria/, Димка даде същите цени.

# 651
Ееееее, не. Иде ми да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
На моя мъж операцията беше планирана за утре (04.06). Бяха му връчили, разни рецепти (капки слагаме по 4 пъти на ден с цел подготовка и прочие), имахме инструкция какво да правим и как да стигнем да болницата в Лашин. И в инструкциите пишеше , днес между 15 и 21 ч., че с нас ще се свърже сестра за точния час на операцията и ако имаме някакви въпроси.
Еееее ама аз нали съм си една такава недоверчива и в 17 ч., решавам аз да звъня в болницата. След порядъчни прехвърляния напред , назад, стигам до някаква жена и тя ми твърди, че тоя човек го няма в списъка за операции за утре.  :Рая: #Cussing out #Cussing out Нашия доктор няма ден за операция утре. newsm78 newsm78 newsm78
И утре ще ходим да търсим секретарката на доктора, дето ни я даде тази дата. Малеееееее Embarassed. Тия не знам дали съзнават какво правят с психиката на човека. Оффффффф, уморих се от простотии и без отговорни хора.

# 652
  • Vaudreuil Canada
anibani има такива моменти дето нищо не върви както трябва - успокой се ще тръгне и в другата посока  Hug 

# 653
  • Лавал-Пловдив
Кураж анибани, след всеки лош цикъл идва добър такъв. Всички сме го преживели.

Да ви разкажа днес какво ми се случи. За първи път бях в училище за надарени деца. Първо впечатление: араби и черни - 0. Имаше едно българче в 6 клас. Имах 2,3,4,5,6 клас и във всеки от тях влизам, почвам да говоря на английски и всички ми отговарят на английски, никакъв ропот от типа "Аз тоя език не го разбирам" както е в обикновените училища. Дисциплина - страшна. Просто веднага си личи, че е училище от друг калибър и с не обичайната клиентела. В 6 клас обсъждахме ( на английски) романи на Стивън Кинг, Агата Кристи и сър Артър Конан Дойл и повечето знаеха кои са те.  Flutter  Party Накефих се.
В 5 клас проведох много интересен разговор с един момък от азиатски произход. Питам го аз какъв му е произхода, а той ме изгледа възмутено, сякаш го питам нещо неприлично и отговаря гордо: "Аз съм канадец!" Аз обаче настоявам: "Ама родителите ти от какъв произход са?", а той: "Ааааа, майка ми е виетнамка, а баща ми - камбоджанец." Та в тази връзка се замислих, че един ден и нашите деца така ще отговарят "Аз съм канадец, само родителите ми са българи"....

# 654
Преживяхме го. Беше ме много яд, много се ядосахме сутринта, ама ни мина. Сега имаме дата, ама вече с важната уговорка, че не е сигурна и може да бъде променена.

shemet, kaka dora благодаря за подкрепата. hoyden, за теб   bouquet

kaka dora много се накефих на последния ти пост. Пожелавам ти постоянна работа с такива деца. Тогава  работата е удоволствие.

# 655
  • Калгари, Канада
Ха, Владко пък вчера ми твърдеше, че е българин. Аз им казах нещо от типа: "Хайде, канадчетата идвайте на масата" (за ядене) и той се възпротиви, че бил българин.
Мен ако питате, за тях английския е пръв език и той им е роден. Няма значение ние от къде сме, никога няма да почувстват българския така както чувстват английския. Родени са тук, средата им е тук, бъдещите им приятели ще са тук, историята им е написана на английски (независимо, че на нас може да не ни харесва). Това разбира се не променя факта, че ние ще си настояваме да знаят български.

Сега да споделя една случка от миналата седмица с детенце на Марти от прискула, да си имате едно на ум. Та, момиченцето си играело в задният двор със сестра си, която е първи или втори клас. Скачали на трамплин. Някакъв мъж дошъл (по задната улица) и ги помолил да му помогнат да си намери котето, че се било загубило. Те се съгласили и отишли да си вземат обувките от вътре (явно били излязли боси или по чорапи). По случайност майка им ги попитала дали ще ходят при съседчетата и те и отговорили, че ще помагат на някакъв мъж да си намери котето. Тя ги завела в бейсманта да гледат детско и излязла да търси мъжа, но той вече си бил тръгнал. После звъняла на полицията и те дошли да разпитат момичетата как изглежда човека.
В случая, те нямат задна ограда на къщата (сега ще си слагат обаче), но оградата не винаги спира такива хора. Мисълта ми е, че идва лято децата са пуснати повечко на свобода и трябва да се внимава повече. А и е добра идея да се говори с децата, да им се обясни (отново) как трябва да реагират на непознати предлагащи им разни сладки неща, играчки и т.н. или пък молещи ги за помощ.

# 656
mamamia,ужас!Направо ми се сви сърцето като четох  Confused Не мислех,че имат смелостта и наглоста да влязат в задния двор!Мислех,че се случва в предните от към улицата...Мисля,че непременно трябва да се говори с децата дори и в най-ранна възраст.На мен принципно паниката ми е в повече,но по-добре да е така.Явно постоянно родителите трябва да са нащрек и да не изпускат децата от поглед.Господ да пази децата ни...  Praynig

kaka_dora ,и аз се накефих на поста ти  Wink Невероятни деца!А,че е нямало араби и черни-никак не ме изненадва Simple Smile

anibani,успех!Дано всичко мине гладко!

# 657
  • Канада, Монреал
anibani, успех с операцията.
kambanka, много интересно звучи правенето на сладоледи в къщи, сподели после какви видове сладолед си правите, винаги ли трябва сметана или може и обикновено мляко или пък кисело мляко? Нали имаши някакви йогурт сладоледи.
mamamia, това, което описваш е много неприятно. Като малка съм имала два пъти сблъсък с такъв тип хора, хубаво, че и двата пъти имаше хора наблизо.
За тези, които имат изтекли ПР карти, може би знаете, че може да се преминава с кола границата със САЩ и обратно, без да притежавате валидна карта, вместо нея се представя документа, който на повечето от нас са дали на летището, когато кацнахме за първи път.
Не знам писах ли, че ми изпратиха преди месец и нещо въпросник за престоя ми тук (RQ) покрай процедурата за гражданството и то при условие, че досието ми вече беше в Монреал, всичко беше проверено и оставаше само да ме повикат на интервю. Сега процедурата се удължава с около 15 месеца. Няма да мога да гласувам, хаха. Ама като мога, ще видят  Laughing

# 658
  • Канада, Монреал
Обещах на моя приятелка да питам. Въпросът е абсурден, но нещата може да са се променили в България..
Когато родител иска да вади първи паспорт на малко дете (детето има акт за раждане, всичко е точно), идва ли полицай по местоживеене на майката да види дали наистина това дете е на родителите си? Ако не идва, отивам да си запиша въпроса във форумните бисери  Joy Много абсурдно ми звучи.
И вярно ли е, че за вадене на първи паспорт няма бърза поръчка -3 дена/седмица ? Имало само бавна поръчка - за месец. В интернет пише, че има всякакви видове поръчки, ако има някой информация от първа ръка  Laughing

# 659
Ани, стискам и аз палци за успешна операция и бързо възстановяване!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт