Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 628
  • 710
  •   1
Отговори
# 90
Niya+Chris=Manuel, накара ме да се разровя тука  Laughing Звъннах на близката детска градина.  Laughing
Но първо на другите ти въпроси, тези центрове са доколкото знам частни. Държавата тук има изисквания към тях, но не съм сигурна дали има "държавни" такива в смисъла, в които влагаме в БГ.
От близката до нас такава градина току що ми казаха, че предлагат следните услуги за 4 и 5 годишни:
- за два дни в седмицата - $486 на месец
- за три дни в седмицата - $834 на месец
(дните в седмицата са по желание и при свободно място за този ден, но не се сменят всяка седмица, постоянни са докато детето посещава центъра)
- за цялата седмица - $1071 на месец (за 4 и 5 год., като 5 год. ги водят на киндергартен пеша - кварталното у-ще е доста близо - и съответно ги взимат, PD  дните не се плащат допълнително)
PD дните са дни, в които децата не са на у-ще, а учителите са на обучение. При стационарните празници детската градина е затворена (случват се в петъци или понеделници обикновено веднъж в месеца всеки месец).
За по-голями деца в този център нямат условия.
Разбира се цените варират в различните центрове както и услугите, така че може да очакваш, че в други центрове нямат услуги за по два, три дни в седмицата.

Католическите у-ща са по квартали, не съм чувала за лист на чакащите при тях. Доколкото знам са с униформи, повече дисциплина от държавните, имат молитва всяка сутрин (която не съм сигурна точно как протича, мога да питам, имам познати), на празници се говори за католизма, споменава се Исус и се правят бисквити с неговия лик  Wink (това за да предизвикам усмивки, не че не е вярно поне в това у-ще, в което са познатите ми). Приемат не католици, но спазващи правилата на у-щето. Академичното ниво на такива у-ща е обикновено високо.

Според мен е добър вариант, стига да не ти пречи религиозната част (предполагам пак има различия м/у католическите у-ща в зависимост от директорите и персонала). Но аз лично бих предпочела Traditional Learning, за които ти писах.
Католическите не са платени, но имат по-голяма такса от държавните (примерно ако държавната е 15 долара за пособия, там ще е съвсем примерно не повече от 150 долара за година). Мисля че те си имат някакъв техен борд на католическите у-ща, понеже в градския училищен сайт не фигурират.

Записването във всички у-ща става в началото на календарната година, обикновено януари и февруари са дните на отворените врати за посещения на у-ща, въпроси и т.н., след което всяко у-ще си има срок на записване през февруари или март (зависи от у-щето). По късно се записва при свободни места; мисля само кварталните у-ща са изключение - те са длъжни, стига да си им в квартала, да ти вземат детето по всяко време, дори да е по средата на годината. (разбира се изключения винаги може да има и да се наложи при препълнени класове да отидеш в съседното квартално - това по мои разсъждения)

ти си съкровище
още веднъж много ти благодаря за съветите , и много благодаря за времето което си отделила за моите въпроси , сега смятам да се разровя по тези сайтове които ми даде , и да проуча къде какво Simple Smile) и какви са ни вариантите !!!
БЛАГОДАРЯ ТИ ОТНОВО , СТРАХОТНА СИ     bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 16:45 от Niya+Chris=Manuel

# 91
  • Монреал
TariliMom, зависи каква точно смяна на име. Най-общо казано важно е смяната да е вече факт на провинциално ниво. В общия случай се искат 2 документа:
1/ док-т който сменя името / показва логика на смяна на името, т.е. на него фигурира и старото име - напр. съдебен документ за смяна на име, брачно свидетелство и пр.
2/ провинциален документ с новото име - напр. здравна карта или шофьорска книжка

Ако е малка промяна в спелинга да речем, е по-просто.

Ако си в процедура за гражданство, можеш директно да поискаш новото име на сертификата. Ако решат, че е късно /напр. си в края на процедурата/, след като станеш гражданин ще ти струва 75 $ за подмяна на сертификат за гражданство и отнема/ше ок. 5 мес., като има варианти за ускоряване.

Мерси много! Аз колко пъти им се обаждах, всеки агент ми дава различна информация, явно не знаят и само се опитват да се отърват от мен  Tired Ще действам!

# 92
  • Монреал
И в нашето учлище ги искат в червено или розово, за храна нищо не са казали, само картички си раздават. Обикновено им правят някаква лека почерпка от училището, за Коледа само ни искаха сокове, плодове и подобни (по списък, да не се дублират). Пак по Коледа си правят пижаменото парти.

# 93
За католическите училища в Калгари има листа на чакащите, като първо се приемат католиците ( искат свидетество за кръщение, ако детето е по- голямо искат и специално свидетство за първо причастие). Става и кандидатстване с ортодоксално свидетество, но трябва да ги убедиш, че е католическо такова

# 94
Аз да кажа за вълнения пуловер, че нали мрънках преди няколко дни. Simple Smile
Почти нищо не стана. Поразтегна се, но не така както трябва да е.
Предполагам, че много зависи от вида вълна и дали има разни примеси. Четох, че ако е чисто мерино, както в моя случай, няма смисъл от поправки. Но все пак реших да пробвам.

# 95
Ех,Вери жалко за пуловера  Confused И на мен ми се е случвало 2 пъти и нищо не помогна.Беше чиста вълна и много ме беше яд  #Cussing out

# 96
Е, на децата ще става. Simple Smile

# 97
  • Vaudreuil Canada
Вери честно казано не очаквах промени ама не ми се искаше да съм лош пророк. Самата материя се степва и няма отпускане - неприятно, но факт за съжаление.

# 98
Да ти кажа отпусна се, но много малко.
Повече няма да го мъча.
Знам, че с вълната трябва да се внимава, ама...после като четох повечето мнения бяха, че е приключила работата (както и ми е известно, де). Нали съм инато. Simple Smile

# 99
Да,и майка ми  каза да не го мъча повече тоя пуловер  Grinning Точната дума беше степва да  Simple Smile Отписах го де но се ядосах понеже се знам колко съм "сръчна".

# 100
  • Canada
Мерси много! Аз колко пъти им се обаждах, всеки агент ми дава различна информация, явно не знаят и само се опитват да се отърват от мен  Tired Ще действам!

Няма защо. Simple Smile
Проблемът е по-скоро във високите изисквания за брой обаждания на час. Тъй като са притиснати от времето, се ограничават само до отговор на въпроса такъв, какъвто си го задал. Ама че даден нюанс променя доста нещата е отделна тема. Ти поне нямаш езикова бариера. Можеш да си представиш колко по-трудно е за други... Обаждай се с конкретни въпроси и искай реферънс.

# 101
За католическите училища в Калгари има листа на чакащите, като първо се приемат католиците ( искат свидетество за кръщение, ако детето е по- голямо искат и специално свидетство за първо причастие). Става и кандидатстване с ортодоксално свидетество, но трябва да ги убедиш, че е католическо такова
какво имате в предвид - да ги убедя че е католическо такова .... след като не е ?

# 102
  • Монреал
Честит Св. Валентин - бъдете влюбени и обичани всеки ден!  newsm51

November Rain, ясно че нещо системата куца, щом двама човека не им съвпадна информацията  Tired В крайна сметка помолих за ранде-ву в монреалския офис да говоря лично с някой, че май доста са объркани нещата - става въпрос за сгрешена буква в име, ама така са навързани документите, че лошо ми става.

# 103
Аз записах детето си в католическо училище. Там е от един месец, така че още нямам много опит.
Искаха му кръщелното /от католическа църква/ и приложиха копие към досието му. Може би някъде където нямат достатъчно деца-католици приемат и не католици, но до колкото аз знам това е едно от необходимите условия, за да приемат детето в такова училище.
Пари до сега не са ми искали. Всички материали и пособия, които ползва в училище са безплатни, дават им за вкъщи и книжки от библиотеката да си носят. Идва всеки ден автобус да го взима за училище и го връща после. Не знам да има годишна такса. Ще питам братовчед ми дали нещо са плащали за дъщеря си през годините. Иначе относно религията, според племенницата ми няма нищо смущаващо и фанатично в часовете за това. Казва, че просто ги учат на добродетели и това по никакъв начин не я е смущавало. Ако сега трябва да избере, казва, че пак би отишла в католическо училище. Много са ги натискали да учат, имали са сериозна дисциплина и правила. На мене това ми харесва.

# 104
Хей и аз де се разпиша в новата ни темичка  Hug

Валентинки и Трифонки, честит ви празник днес!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт