За частното образование, за частните училища (2)

• 77 931
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 75
Разбрах те.  Hug Амин дай Боже да си права. Дано като ще плащамето толкова пари наистина да се държи на възпитание и ценности.  Praynig

# 76
Моето дете е първокласник и съм доволна, че попаднахме в едно добро частно училище, в което децата са спокойни и се уважават. Всички родители от класа сме работещи и действително няма златни ланци, скъпи играчки . Детето ми не носи телефон в училище, въпреки че го получи като подарък на Нова година.

# 77
Пандичка, разбрах, откъде идва объркването. Peace
Не съм се изразила ясно в първия си отговор.
Исках да кажа, че не съществуват частни училища, които предоставят платформа за развитие на снобщина и развяване"ланци". Както вече казах, това дори не е на дневен ред, други неща са важни. Може да пиша наивни неща, защото моето е още в първи клас, но постът на allana ме кара да се замисля, че и в по-горен курс няма да е по описания от нея начин. Защото има правила, които се спазват без изключение - от първолачетата до гимназистите Peace

Иначе, каквото търсиш - всички ние го търсим за децата си. На този етап съм доволна и въпреки вроденото ми чувство да драматизирам и да се притеснявам - просто няма защо. Hug

Горджъс, права си, и при нас е така - няма самоизтъкване, не се носят телефони или поне не е разрешено да се ползват в учебно време, даже лавка няма при нас и нямат нужда от джобни. Никой с никого не се сравнява, поне видимо. Единственото детенце, което разпитва другите кой какво има, е от държавно училище и явно там такъв е бил обичаят - да се сравняват. С годините започнах да разбирам, че колкото по-беден е човек, толкова повече му се ще да се покаже богат. И това важи и за душата, и за джоба Simple Smile.

# 78
С годините започнах да разбирам, че колкото по-беден е човек, толкова повече му се ще да се покаже богат. И това важи и за душата, и за джоба Simple Smile.

О това е така откакто свят светува. Комплексът за малоценност е нещо страшно. Дори в последната серия на Седем часа разлика проблемът се застъпва с историята около Чушката.  Simple Smile

Между другото според мен именно униформите и забраната за ползване на моб.тел. са първата конкретна мярка за възпитание "тук всички сме равни, дошли сме да се учим, а не да демонстрираме материално положение".

# 79
  • София
Още не съм прочела предишната тема. Бихте ли споделили къде са тези правила да не се носи телефон и т.н.?

# 80
  • София

Между другото според мен именно униформите и забраната за ползване на моб.тел. са първата конкретна мярка за възпитание "тук всички сме равни, дошли сме да се учим, а не да демонстрираме материално положение".

Точно Peace
И аз не давам джобни, няма къде да ги харчи.
 Сложиха им един вендинг автомат всъщност, който е за учителите реално, но децата го обикалят като пеперуди около свещ. Хареса ми класната, като им заяви, че забранява, защото 3.50 за студен чай ще дадат тогава, когато всеки постигне реален успех в трудната им дисциплина. Даже каза, че тя ще им ги купи. Моето горкото пише и чете по английски като лудо, ама наградата ѝ се струва невероятна! hahaha

# 81
Ms Gorgeous, тводето детенце е в Св. София, а трудната дисциплина е математиката, правилно ли съм запомнила от цялото четене назад? Simple Smile

# 82
  • София
Ms Gorgeous, тводето детенце е в Св. София, а трудната дисциплина е математиката, правилно ли съм запомнила от цялото четене назад? Simple Smile
Не, в Меридиан е, а математиката е трудна много, да. По другите предмети се справя отлично, включая и английския, хем догонва останалите дечица.

# 83
Здравейте! Може ли малко инфо за Руския лицей? По-точно - таксата?

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 09:52 от kassii

# 84
Не, в Меридиан е, а математиката е трудна много, да. По другите предмети се справя отлично, включая и английския, хем догонва останалите дечица.

А сори, объркала съм се.

# 85
Здравейте! Може ли малко инфо за Руския лицей? По-точно - таксата?
Моят син от няколко дни ми повтаря, че иска да учи руски/ гледа 1-2 филмчета/ много му харесвал езика:crazy:, решила съм да проуча въпроса, т.е. и аз проявявам интерес.

# 86
Само таксата не съобщават по тел. Иначе, ско отидеш на среща, заедно с детето и след 2-3 часа разговори - ще я науиш. Не че това е излишно - напротив, но ако ми обявят такса, която не мога да си позволя, защо да си губим взаимно времето? Аз не казвам, че не си заслужава и няма покритие, но ако аз не мога да си позволя??? |Затова питам, ако някой може да сподели - 5-7 кл. каква е таксата? Благодаря

# 87
Таксата за детската градина е 3 000 евро. Предполагам,че и за училището е в този порядък.

# 88
Таксата за детската градина е 3 000 евро. Предполагам,че и за училището е в този порядък.

Благодаря. Ако в сайта им е написано вярно (ако не е променено нещо), най-висока е таксата в 1-ви кл., а по-нагоре намалява. Затова, ако някой е там в 5-7, нека каже. Може и на лични. Благодаря

# 89
следя ви с интерес  Hug

с въпросче: имат ли транспорт обикновено частните училища? училището "св.софия", "джани родари"...

Общи условия

Активация на акаунт