За частното образование, за частните училища (2)

• 77 953
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 90
Мили родители, ако някой има отзиви за "Езиков свят", моля нека сподели.

Честита Баба Марта! Усмихнат ден!

# 91
следя ви с интерес  Hug

с въпросче: имат ли транспорт обикновено частните училища? училището "св.софия", "джани родари"...

Засичала съм бусче на "Джани Родари" из нашия квартал. Така че предполагам, че имат транспорт.
"Света София" имат сигурно над 17 буса. Почти всички деца ги ползват и имат много маршрути. Долу-горе са по квартали.

# 92
# 93
следя ви с интерес  Hug

с въпросче: имат ли транспорт обикновено частните училища? училището "св.софия", "джани родари"...

Имат всички, задължително. Но е важно да се уверите за колко време стигат до вашия квартал. Иначе възникват проблеми. За дете е много да пътува над час за и от училище.

# 94
Здравейте! Ако ви представлява интерес, в НДК от 15 до17 март ще има Международно изложение Образование без граници: http://edu-fair.eu/index.php?m=398&lang=1

Аз ще прескоча да видя за АК и Златарски.

# 95
Какво мислите, може ли да се прави сравнение между АК и гимназия "Златарски" Simple Smile и ако може според Вас кое е по-доброто училище?

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 12:06 от petiasd

# 96
Какво мислите, може ли да се прави сравнение между АК и гимназия "Златрски" Simple Smile и ако може според Вас кое е по-доброто училище?

Joy Joy Joy

Не случайно представители на Златарски обикалят около АКС в дена на изпита и раздават листовки - който не бъде приет евентуално да отиде при тях. Т.е. събират отпадналите. От там нататък какво да говорим, като нищо не им е като в АКС?

# 97
  • София
Чувала съм, че за деца, които напускат АК по различни прични, напр. натоварване, една от алтернативите е "Златарски".

# 98
Можете ли да ми кажете кога е приемната кампания на "Св. Георги"?

# 99
Днес бяхме в Руския лицей, но после ще пиша повече, някой ако има въпроси..........

# 100
Днес бяхме в Руския лицей, но после ще пиша повече, някой ако има въпроси..........
Разкажи какво те е впечатлило, а моят въпрос си стои за таксата 5-7 кл.

# 101
Интересувахме се от ПУ, за това не мога да кажа таксата за 5-7 клас, до колкото разбрах е различна и се променя.
 Класове/ групи от по 15-17 деца. По един клас за дадена възраст.
Цена за ПУ е 3300 евро+ 126 лв на месец за храна, като се има предвид, че ако детето отсъства, 48 преди това може да се отмени храната, и после да не се плаща. таксата се плаща на 4 вноски.
От 8.30 до 18.00 са в училище. Подготвителната група спят следобед и учат по програмата " Ръка за ръка", имат всеки ден руски и английски.
Директорката явно очакваше при първата ни среща да попълня заявлението/молбата за постъпване, което включва данните на детето и желанието за прием в училище. Следващата стъпка , след разглеждане на документите / 2-3 дни/ да се сключи договор с плащане на първата вноска.  Отказаха ми да разгледам какво представлява евентуалният договор с права и задължения на страните. Аз не бях подготвена за такива окончателни решения, исках да разгледам, да си създам мнение и впечатление, да видим как ще реагира детето/ трябваше да го заведа с мен/ . Обясниха ми, че сайта е достатъчно изчерпателен и е трябвало от там да придобия ясна представа, както и да взема под внимание мнение на родители за деца от училището. Ами никой не познавам, просто синът ми преди дни гледа руски филмчета, и ме пита какъв е този език, много му харесвал и искал да го учи и аз реших да проуча как стоят нещата. Много държа на личното си мнение и впечатление, на първо място, и после на другите, съжалявам. Така от много прехвалените Монтесори градини, аз накрая не бях очарована Mr. Green , т.е. " Разни хора, разни идеали".
За ПУ има 2 свободни места, приемат деца за всеки клас до запълване на бройки. Възможно е първи клас да са 2 класа.
Много исках да разгледам сградата и т.н. но ми казаха, че не било удобно / децата играеха на вън, т.е. по мое мнение имаше възможност, но аз не заявих ентусиазъм да записвам детето веднага, а само желание за преценка и проучване/ явно за това и не ме разведоха /лично мнение/
Някой, ако има въпроси, да пита. Срещата беше сравнително кратка/ сравнявам с други места/ при условие, че бях и с детето/
В " Света София" до кога е приема за ПУ?

# 102
  • София
3200 евро е тази година за нас. Уж такава била за всички. Храната отделно според броя на учебните дни. Повече информация на лични по обясними причини. Stop

# 103
  • София
Странно защо трябва да е такава тайна всичко в повечето частни училища Rolling Eyes Детето се предполага, че ще прекарва голяма част от времето си там. И трябва да добия представа само от сайт? Ходила съм само в една ЧГ. Поканиха ни, показаха ни, позволиха дъщеря ми да си поиграе в свободните помещения, както и да влезе при децата.

# 104
  • София
В случая недопускането в сградата може да е и от съображение за сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт