За частното образование, за частните училища (2)

• 77 936
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 45
  • София
А някой има ли достоверна и официална информация, дали училището към немското посолство е акредитирано от МОН т.е. признават ли се дипломите му в България?

# 46
  • София
А някой има ли достоверна и официална информация, дали училището към немското посолство е акредитирано от МОН т.е. признават ли се дипломите му в България?

Доколкото знам от тази година е така, но информацията ми не е официална. Питай в самото училище, няма да ти откажат информация.

# 47
  • София
Някой има ли отзиви за Начално училище "Ново поколение"? Преди време гледах английския филиал на ГД. Направи ми изключително впечатление - директорката, концепцията, обстановката...

# 48
  • Sofia
Някой има ли отзиви за Начално училище "Ново поколение"? Преди време гледах английския филиал на ГД. Направи ми изключително впечатление - директорката, концепцията, обстановката...

И таксата е впечатляваща - 3500 български лева /току що разгледах сайта/

# 49

И таксата е впечатляваща - 3500 български лева /току що разгледах сайта/

Трудно ще намерите отзиви за училището,защото лицензът им е едва от август 2012. Може би в темите за детските градини...

# 50
Каква е концепцията? Аз разглеждах сайта и не открих никаква по-специална информация, която да подсказва нещо за идеологията и концепцията. А по името ми се струва, че трябва да има такава.

# 51
Здравейте,
има ли някой информация за българо-американското училище Талант  във Варна? 2012/2013 е първата му учебна година.

# 52
Позволете да споделя нашата добра новина - приети сме в Света София, предучилищната група от догодина. Simple Smile))

# 53
Позволете да споделя нашата добра новина - приети сме в Света София, предучилищната група от догодина. Simple Smile))

Браво, поздравления!
А реши ли дали това ще е вашето училище? Беше писала,че детенцето ти е по-артистично и те е страх да не го подттиснат. Какво те накара да размислиш?

# 54

Браво, поздравления!
А реши ли дали това ще е вашето училище? Беше писала,че детенцето ти е по-артистично и те е страх да не го подттиснат. Какво те накара да размислиш?

Ами той самият. Simple Smile На пробния ден много му харесало и казал на татко си: Ако и вие с мама го харесвате, искам тук да съм ученик. Дано все така да му харесва, хубаво е училището и на всичкото отгоре ни е удобно като транспорт.

# 55

Браво, поздравления!

Ами той самият. Simple Smile На пробния ден много му харесало и казал на татко си: Ако и вие с мама го харесвате, искам тук да съм ученик. Дано все така да му харесва, хубаво е училището и на всичкото отгоре ни е удобно като транспорт.

Важно е, че на детето му е харесало.
Честито!

# 56
Достоверна могат да ти дадат от МОН. Иначе от мами, на които децата учат там, знам, че не дават. Но децата могат да държат приравнителни изпити, като деца, които идват от чужбина.

# 57
Благодаря за поздравите, момичета, зарадвах се много и аз.

Ето списък на лицензираните училища от сайта на МОН.

http://www2.mon.bg/adminmon/schools/

# 58
Stella Maria,би ли споделила как преминал изпитът.
Надявам се да продължиш да споделяш впечатления   bouquet

Други дечица ходили ли са вече на приемни изпити в други училища, по това време ли са изпитите/събеседванията навсякъде?

# 59
Stella Maria,би ли споделила как преминал изпитът.
Надявам се да продължиш да споделяш впечатления   bouquet

Други дечица ходили ли са вече на приемни изпити в други училища, по това време ли са изпитите/събеседванията навсякъде?

Преди малко описах процедурата на лс, копирам си поста:
Първо се обаждаш по телефона и казваш, че искате да кандидатствате за предучилищен клас. Уговаряте си среща, там попълваш молба. Обаждат ти се за дата седмица предварително. Ако датата не ти е удобна, сменят ти я (ние бяхме на ски училище и се наложи да отложим за следващата седмица). Водите детенцето в 9 сутринта. Носите пантофки, шишенце вода, здравен картон и такса 50лв. Оставяте детето до 14 часа. Доколкото разбрах от Калоян, бил е в предучилищната група с другите деца, на техните занимания (явно да видят какви знания има и как се вписва в група), после е правил някакви тестчета (нещо с рисуване и картинки, много не можа да ми разкаже). Не е пял песнички (мислех, че ще искат това от него), не е смятал и писал буквички. Явно са някакви детски тестчета за интелигентност, предполагам, с намиране на разлики и такива. С родителите срещата е само първоначално, когато попълвате молбата, и тогава надълго и широко ви разказват за училището и ви развеждат. Това е всичко.
Коко не обича много да разказва, съжалявам, че не можах повече да измъкна от него. Бил е весел, като го взел татко му. Дали му стикерче, защото се представил добре, но било с цветенце и му се сторило женско, та го изхвърлил. Храната много му беше харесала, също и децата, а учителката - особено много, защото няколко пъти го похвалила. (Суетни сме ние, какво да направя). Единственият й пропуск бил (според него), че не му казала колко му е хубаво сакото Simple Smile))) И това е всичко, което мога да кажа. Добре се държат с децата, не ги стресират явно, стараят се да извлекат най-доброто от тях.

Общи условия

Активация на акаунт