За частното образование, за частните училища (2)

• 77 970
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 1 035
A какъв беше смисълът на този спам? newsm78

Тва се чудех и аз, ама не смеех да питам Laughing

Може ли да питам нещо за НВО, къде децата решават задачите и кой ги "пази"? Защото ако всяко си решава в училището, особено пък в частните училища, където класовете са по 10-15 души, не може ли много лесно учителят да им помогне, да им подсказва, за да изкарат високи оценки и после училището да бъде напред в класациите? А всяка точка е важна и ако на някои деца им подсказват и им дадат дори и само 1-2 верни отговора, то всякакви класирания после за "елитните" гимназии няма да се коректни.

Няма и е невъзможно да има преписване и подсказване със системата въведена в последните години - външни за училището учители, неспециалисти по предмета . Това важи и за частни, и за общински училища! Ако е така, в СМГ /за 7кл./ и АК/за 12/ са най-големите преписвачи, подпомогнати от най-опитните подсказвачи години наред... Mr. Green

Ако на някого му е трудно да приеме отличните резултати на ЧУ, толкова по-зле за него -тесногръдието и еснафщината не са черти, с които човек трябва да се гордее!

# 1 036
Нищо не се опитвам да изкарвам, Лени, и съм ти много благодарен за информацията, която си ми споделила! Какви световни конспирации ви се привиждат, не знам, но аз съм най-обикновен баща на малко детенце, който наистина се интересува от училищата. Ако искате, да си напиша името и ЕГН-то, че да ми повярвате ли?! Вашият "любим" Пламен Хъ Къ пък ми казва, че не съм бил никакъв татко, а приятелКА на Черна станция, само защото казах онзи ден, че съм му се начел на дивотиите в темата за Елитните университети и после дори се изтрих, а той явно го е видял. Татко съм, и то точно Мецан, щот тежа 110 кила и ми е интересно дали въпросния Пламен ще ми каже в очите, че съм си бил сменил пола, както е писал Laughing Не ми е в категорията просто LaughingЧерна станция изобщо не я познавам, просто ме дразни Пламен Хъ Къ с глупостите си. Тя пише разсъждения за училищата, които на мен поне много ми харесват, той й говори, че имала руско мислене и руска душа. Тя по някакъв повод спомена, че американската мечта не е нейна, той веднага - ясно е коя е вашата мечта, госпожо - московската. Ама пълни глупости. Всичко свежда до някаква ос Америка - Русия, де го чукаш, де се пука. Не виждате ли поне, че имам регистрация от повече от година и досега не съм писал, щото се опасявах точно от това - някоя жена като те разбере накриво и отиде, та се не видя Joy Пак ви казвам, да не си разваляме уикенда с глупости, и нищо не съм вложил във въпроса си по отношение на ЧУ.

Ама то верно страшна работа била тука Laughing

# 1 037
  • София
Исе, с всичко съм съгласен в поста ти, ама иронията ти е неуместна:) То зависи как ще ги възпиташ, а не да ги записваш в ДУ с нисък успех:) Естествено, че искам да имат висок успех и в образованието, и в живота, както иска всеки за децата си.

Абсолютно си прав, че е въпрос най-вече на възпитание.
Обаче всеки го разбира различно успехът. За мен лично е малко трудно да възпиташ любознателен успешен човек, ограничен в периметър от 100 км (примерно).

# 1 038
АК е училището, за което съм чула най-противоречиви коментари, въпреки безспорните му успехи.
В едната крайност са "там им промиват мозъците" и "побъркват ги от учене, децата психясват", в другата -  "това е най-хубавото училище в България", "там се учи по най-интересния начин, децата мислят, а не зубрят", "това училище ти дава възможност да спечелиш стипендия в престижен западен университет".

В България все още не сме свикнали да плащаме за образование. Щом от 600 000 ученици само около 6 000 са в ЧУ, това значи, че родителите на 99% от учениците са избрали държавното образование, а само 1% - частното, което е капка в морето. Няма никакъв смисъл да обясняваме кой какво предпочита и колко струва ЧО, има хора и хора. Така, както има хора, които теглят кредит, за да си изучат децата, така има и богаташи, като Ахмед Доган, като вдовицата на Георги Илиев - Мая Илиева, като вдовицата на Поли Пантев, чиито деца също са в безплатно държавно училище - НУКК. Това са все хора, които не само имат пари за такса в ЧУ, но могат да купят и цялото училище. Така че явно не става въпрос само за финанси, много често надделяват други фактори.

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 21:16 от Анонимен

# 1 039
  • София
..."там им промиват мозъците"...

Във всяко чуждо училище "им промиват мозъците" - това е естествено, тъй като ако учиш във ФЛ или в ААУ или АК или пък в ДШ попиваш съответната култура и мислене. Няма как да няма "промиване на мозъка", но това не прави училището лошо.  Peace

# 1 040
  • София
A какъв беше смисълът на този спам? newsm78

Тва се чудех и аз, ама не смеех да питам Laughing

Може ли да питам нещо за НВО, къде децата решават задачите и кой ги "пази"? Защото ако всяко си решава в училището, особено пък в частните училища, където класовете са по 10-15 души, не може ли много лесно учителят да им помогне, да им подсказва, за да изкарат високи оценки и после училището да бъде напред в класациите? А всяка точка е важна и ако на някои деца им подсказват и им дадат дори и само 1-2 верни отговора, то всякакви класирания после за "елитните" гимназии няма да се коректни.

Няма и е невъзможно да има преписване и подсказване със системата въведена в последните години - външни за училището учители, неспециалисти по предмета . Това важи и за частни, и за общински училища! Ако е така, в СМГ /за 7кл./ и АК/за 12/ са най-големите преписвачи, подпомогнати от най-опитните подсказвачи години наред... Mr. Green

Съвсем извън контекста на дискусията частно или държавно (всеки избира сам), ще ти кажа, че си  май голям идеалист.. Преписване има, и в държавните, и в частните, при това  като че ли нарастващо като тенденции  с годините. Съвестни квестори има много, но има и от другите. Каква е гаранцията какъв ще се падне в дадена изпитна зала,  на което и да е школо? А най-права за мен е Черна станция, най-здравото преписване и подсказване  пада  по училищата в малките селища. Там колкото и да се завъртят  учителите - квестори, все са познати.. И действат на принципа  "Аз помагам на вашите, ти на нашите, като просто се правим, че не чуваме и не виждаме..".

ПП Петя, разбира се, че и в малките населени места има много умни деца. Нали именно от тях ще препишат слабите, каквито също навсякъде има. Идеята е  в това, че малкото градче не позволява чак толкова различен подбор на квестори. И каквото и да се прави и струва, квесторите са познати, дори и на децата. А това помага, не винаги, но все пак ....

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 17:27 от пенсионирана русалка

# 1 041
Така, както има хора, които теглят кредит, за да си изучат децата, така има и супер-богаташи, като Ахмед Доган, чието дете е в безплатно държавно училище (НУКК), като вдовицата на Георги Илиев - Мая Илиева, чиито деца също са в НУКК, като вдовицата на Поли Пантев, чиито деца също са в НУКК. Това са все хора, които не само имат пари за такса в ЧУ, но могат да купят и цялото училище. Така че явно не става въпрос само за финанси, много често надделяват други фактори.

А как приемат в Италианския лицей?

# 1 042
Интервю на любимата ми министърка

http://www.cross.bg/klisarova-aneliya-vodesht-1363900.html#axzz2W68l0mp6

Все още го чета. Стигнах до въпроса дали се е срещала с директорите на у-ща.

Отговор: "Директорите..., имах среща с директорите на варненските училища и от областта."

Пак се извинявам, харесвам Варна много, но защо тази жена дава само примери оттам. Ехооо, и нас ни има.

# 1 043
Интервю на любимата ми министърка

http://www.cross.bg/klisarova-aneliya-vodesht-1363900.html#axzz2W68l0mp6

Все още го чета. Стигнах до въпроса дали се е срещала с директорите на у-ща.

Отговор: "Директорите..., имах среща с директорите на варненските училища и от областта."

Пак се извинявам, харесвам Варна много, но защо тази жена дава само примери оттам. Ехооо, и нас ни има.
Явно визира времето, когато децата й са били в училище.. ooooh!

# 1 044
По-скоро защитавах бившата зам. министърка, докато всички вкупом я ругаха. Сега ще видите колко тъпота и корупция ще се излее от МОН с това нещо начело. Wink

С изпит.

Ахаха, това може да го каже само приет в Горна Баня. Цветът на нацията, преборила се с цяла София на изпита:

като Ахмед Доган, чието дете е в безплатно държавно училище (НУКК), като вдовицата на Георги Илиев - Мая Илиева, чиито деца също са в НУКК, като вдовицата на Поли Пантев, чиито деца също са в НУКК. Това са все хора, които не само имат пари за такса в ЧУ, но могат да купят и цялото училище. Така че явно не става въпрос само за финанси, много често надделяват други фактори.

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 17:36 от kodbg

# 1 045

С изпит.

# 1 046
  • София
По-скоро защитавах бившата зам. министърка, докато всички вкупом я ругаха. Сега ще видите колко тъпота и корупция ще се излее от МОН с това нещо начело. Wink
hahaha Joy Ама май не е смешно, а тъжно..

# 1 047
Хора, хайде да се опитаме дружно да намерим класацията на столичните училища от матурите за 7 клас. Изглежда е супер секретен документ.

# 1 048
  • София
Хора, хайде да се опитаме дружно да намерим класацията на столичните училища от матурите за 7 клас. Изглежда е супер секретен документ.
Някой изпрати ли запитване до МОН както беше обяснено по-рано в темата от биборана (мисля, че беше тя newsm78)

# 1 049

А в края на краищата защо е толкова важно да я намерим? Какво ще реши това намиране?
Пък и да я намерим пак няма да има всеобщо доволство, защото сигурно ще е по първи модул. А мен например ме интересува класация по оценки за кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт