За частното образование, за частните училища (2)

• 77 969
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
foxysilver, те са супер измислени тези матури за 4 клас и не трябва изобщо да им се връзваме и да гледаме сериозно на тях. Казвала съм, че са безумно-безумно лесни. Все ми се струва, че са направени така, за да изкарат всички деца максимални резултати.
Въпросът ми обаче е принципен - защо МОН крие резултатите на малките училища?
Тъпи - добри матури, все пак са матури и трябва да имаме цялата информация.
Защо, защо.. не знам. Те МОН и други неща крият.
Сещам се за ВО след 8 клас. Прави се във всяко училище.
За мен би бил добър критерий да се ориентираме какво е нивото по езиците по училища, но и по паралелки.
Що не се публикува, мистерия.

Фокси, добра идея! Simple Smile Значи давам заявка и за 8 клас.
Иначе качих инфо (частично е) за 4 клас. До 15 позиция са 14 частни училища и 1 общинско.
Наистина не трябва да им се връзваме на тези малки матури, но го правя основно, за да покажа на МОН и РИО, че трябва да са по-прозрачни. Ние сме хора, а не някакви досадници.

За 8-ми клас, дори и някой да има достъп до инфото, няма да е към този момент. НВО по езика предстои тепърва на 20 юни. После докато бъде проверено и резултатите обобщени...

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 12:20 от пенсионирана русалка

# 1 156
А как приемат в Италианския лицей?

С изпит.

Ахаха, това може да го каже само приет в Горна Баня. Цветът на нацията, преборила се с цяла София на изпита:

като Ахмед Доган, чието дете е в безплатно държавно училище (НУКК), като вдовицата на Георги Илиев - Мая Илиева, чиито деца също са в НУКК, като вдовицата на Поли Пантев, чиито деца също са в НУКК. Това са все хора, които не само имат пари за такса в ЧУ, но могат да купят и цялото училище. Така че явно не става въпрос само за финанси, много често надделяват други фактори.

Парашутисти има навсякъде, дори и в СМГ. Тези от "цвета на нацията" спокойно могат да си запишат децата и в СМГ, ако решат.

Но това не омаловажава успеха на други деца. Има и даровити деца в  НУКК. Има страхотни художници, певци, има дори и математици. Три деца от съседния клас отидоха в СМГ миналата година.
Погледни и Никол Данкинина от 4 клас НУКК как разгромява конкурентите по математическите състезания. На състезанието на ПЧМГ дели второто място с 36 точки с друго дете; на един от пробните изпити на ПЧМГ също се яви, изкара пълно 6.

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 16:46 от Анонимен

# 1 157
  • Там, където ме обичат
Русалке, постът ми беше по принцип, а не точно за сегашния момент.  Peace

# 1 158
И нещо друго ми хрумна за пример. http://bg.wikipedia.org/wiki/Васил_Божков

Васил Крумов Божков е известен български предприемач, сочен от списание Wprost за най-богатия българин със състояние от 750 000 000 лева(официално),но някои предпологат,че реалното му състояние надхвърля 3 млрд лева.Той е смятан в някои среди за основна фигура на организираната престъпност в България.
Божков завършва Националната математическа гимназия (сега Национална природо-математическа гимназия) в София. Има две висши образования - специалност „Математика“ в Софийския университет и „Икономика на труда“ в УНСС.

Та ако съдим по този "цвят на нацията", какво да кажем за НПМГ и СУ?  Wink

# 1 159
  • София
Това би обяснило защо е толкова високо в йерархията  Wink
Надали обикновена мутра може да стигне до такива висоти.
Трябва и акъл  Laughing

# 1 160
Това би обяснило защо е толкова високо в йерархията  Wink
Надали обикновена мутра може да стигне до такива висоти.
Трябва и акъл  Laughing

Да, естествено, същото можем да кажем и за Ахмед Доган.  Simple Smile

Ахмед Доган:
1981 г. — завършва философия в СУ „Климент Охридски“. Редовен аспирант в Института по философия към Българската академия на науките (БАН).
1984 г. — кандидат на философските науки и научен сътрудник в Института по философия към БАН.
Доктор по философия.

Но това, че някой такъв е учил в НПМГ, или СУ, или е сътрудник на БАН, означава ли, че това са бандитски учебни и научни заведения? И защо децата им да са тъпи? Аз това попитах и в темата за НУКК и никой не се нае да отговори - кое прави детето на (примерно) доктор на философските науки, или детето на министър по-глупаво от детето на човек със средно образование? В кое семейство образованието е на по-голяма почит? Престъпници, или не, те са умни и образовани хора и това няма как да се отрече.

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 13:42 от Анонимен

# 1 161
Иначе качих инфо (частично е) за 4 клас. До 15 позиция са 14 частни училища и 1 общинско.
Благодаря за тази информация, може ли линк към инфото?

# 1 162
  • София
Не мисля, че по какъвто и да е въпрос, може да се ползва общ знаменател  Peace

# 1 163
  • София
Жасмин, едва ли някой се съмнява, че в НУКК има и много умни деца,
влезли след успешно издържан изпит. И аз познавам лично такива.
А това, че "деца на цвета на нацията" = "тъпанари", ако използвам твоите думи,
по-скоро говори за [общественото мнение] за качеството на цвета на нацията ни. Защо ли  Confused?!
Въпросните деца сигурно могат да се запишат в СМГ, но какво ще търсят там?
Оставам с впечатление, че не си виждала гимназията - неголяма мрачна сграда с
малък циментов двор, мизерен салон, вонящи тоалетни. По-зле е от повечето общински
училища в София. И да заменят басейните и салатения бюфет в полите на Витоша с това!?

Не познавам дъщеря ти и думите ми не са конкретно за нея, а по принцип. Явно идея си нямаш от
състезателна математика. Всеки средностатистически отличник с няколко месеца удачна подготовка
може да отлепи от дъното до средата. Виж, за класата на деца като тези на kodbg, Danybon и Ant12 само
уроци при Кортезов не стигат, трябва и нещо друго, което или си го имаш по рождение, или не.
И въпросът е кое училище ще успее да привлече, задържи и развие именно такива деца,
защото те са черешката на тортата за всяка МГ и са шепа във всеки випуск.

# 1 164
За краткото си съществуване, това ЧУ е постигнало невероятния успех да бъде сред поканените на две от най-важните международни състезания по математика във възрастовата група, обхващаща основното образование. Така че, възможността за квалификации за EMIC и Po Leung Kuk, независимо дали конкретното дете ще се пребори за участие на съответното състезание е върха в обучението по математика според моите разбирания.

Това е много ценна информация и ще я имам предвид. Не знам защо не я дават на сайта си, само са споменали, че се готвят за международни състезания: http://www.parvamatematicheska.com/izvanklasni-deinosti/shkola-po-matematika.html

А досега четох правилника на ПЧМГ, ето го това, за което писах:
"За учениците от V, VI и VII клас – договорът за обучение през следващата учебна година може да се поднови при показан успех по математика 4.00 (ЗП + ЗИП + СИП), и среден успех 4.50"
http://www.parvamatematicheska.com/uchebna-deynost/pravilnik-na-uchilishteto.html

По този начин отпадат всички деца с успех под 4,50 и поддържат винаги високо ниво.  Peace
В това отношение са като АК, щом нямаш успех много добър 4,50 - аут.

Също така, имат страхотни проекти: http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/100-pobeda-v-malak-pr … iubitel-2013.html
(трябва да се кликне върху снимка, започва да тече

Това ми хареса също: http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/101-nai-dobrite-lingv … aticite-2013.html

Имат си школа по информатика (на снимката виждам даже щерката на моя прияелка): http://www.parvamatematicheska.com/izvanklasni-deinosti/shkola-p … -informatika.html

Както и по математическа лингвистика, която води Златилов: http://www.parvamatematicheska.com/izvanklasni-deinosti/shkola-p … -lingvistika.html

Също и школа по астрономия: http://www.parvamatematicheska.com/izvanklasni-deinosti/shkola-po-astronomia.html

И спортна школа: http://www.parvamatematicheska.com/izvanklasni-deinosti/sportna-shkola.html

Carmela Biscuit, разбирам иронията ти, но даваш ли си сметка, че едно от децата, които си дала пример, е именно при салатения бар? Това омаловажава ли успехите му?
А за СМГ - не само че съм виждала сградата, но я познавам доста добре, дори кандидатствах след 7 клас навремето. Явно имам афинитет към това училище.

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 16:50 от Анонимен

# 1 165
  • София
Carmela Biscuit, разбирам иронията ти ...

Нищо не си разбрала  ooooh!
Във форумни спорове не влизам. Остани си със здраве  Stop

# 1 166
Александра Маркарян и Offnews:
Вижте защо МОН скри резултатите на частните училища (класация от изпитите след VII клас)
http://offnews.bg/index.php/207112/vizhte-zashto-mon-skri-rezult … ite-sled-vii-klas

(Уточнение - цветната табличка е оформена от майка на 7-класник, въз основа на данните, които получих за класиранията на столичните училища.)

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 16:51 от Danybon

# 1 167
  • София
Какво трябва да означават оцветяванията? Не виждам легенда.

# 1 168
Във форумни спорове не влизам. Остани си със здраве

И аз не искам да споря. Съжалявам, че предизвиквам такова масово недоволство с постинги те си. Явно ми е доста нервно от предстоящия избор утре и пиша глупости, за което се извинявам!

Особено съжалявам, че се сепнах на кодбг, като искаше да игнорира Татко Мецан, аз разбрала-недоразбрала за кого пише, го приех лично. Сега съм на неговото мнение, и аз бих игнорнала тая особа.

Изобщо, трябва да си дам малко почивка от фирума, нервите ми са опънати до краен предел.  Sick
Не се е случвало в която и да е тема досега, а пиша тук от 2007 година, да се опонирам така с всеки, явно грешката е у мен. Ето и теб съм те молила за съвет и помощ в други теми, спомням си - някакви задачи по пробните изпити ми помогна да решим, за което пак ти благодаря!

# 1 169
[Особено съжалявам, че се сепнах на кодбг, като искаше да игнорира Татко Мецан, аз разбрала-недоразбрала за кого пише, го приех лично. Сега съм на неговото мнение, и аз бих игнорнала тая особа.

И пак не си разбрала. КодБГ искаше да игнорира Пламенчо Хъ Къ, а не мен.
И сега се изказа разбрала - недоразбрала, което май е характерното ти състояние  Laughing
Кармела Бискит беше права, като ти писа, че нищо не си разбрала. Колкото до недоволството, което предизвикват постовете ти, не се иска много досетливост да се сетиш защо, но явно ти няма да се сетиш. Не знам дали и има смисъл да те светна, обаче препълни темата с демонстрация на финансови възможности и псевдоелитаризъм, както и с изтъкване на всяка крачка на изключителните качества на детето ти. То, разбира се, със сигурност притежава изключителни качества, успехите й сами говорят, ама ти го правиш по прекален и дразнещ начин, все едно няма други такива деца и все едно няма други родители с възможности. Ти самата оплю НУКК, но когато друга участничка си позволи да направи негативен коментар за НУКК, ти веднага й се нахвърли - ама как, моля ви се, ще говорите лошо за училището, в което е учило моето изключително дете. И така нататък. Някои от хвалбите ти дори звучат не особено достоверно, но вие си знаете.

Това, че грешката е у теб, аз поне нямам съмнение, добре е, че и ти го съзнаваш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт