Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 045
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • София
здравейте Simple Smile

Калина, това се казва хубав подарък и от Ая и от мъжа ти. Аз за това парти се бях спазарила още преди Нова година, но след резултата на теста , се оказа че ще го пропусна Simple Smile. Но надявам се да не е последното подобно и живот и здраве с Армин ще се видим друг път Simple Smile.

Добра, стискам палци да се оправите скоро.

# 121
Добра, много кофти реакция от АБ. И Малена, още като бебе реагира така на него. Дано бързо се оправите  Praynig Praynig Praynig
Моето момиче се задържа точно 3 дена здрава, явно успях да я заразя и от днес пак е с Т  ooooh! появиха се сополите и лека кашлица. Засега сме само на Панадол и капки Синекод за кашлицата. За носа спрей Низида и същия гел за омекотяване.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 18:59 от plams

# 122
цоп и ние с кашлица тууу, от 5,02 тръгна на ясла и от днес се сдобихме с кашлица  Sad тъкмо вчера си викам еее 3 седмици почти издържа /пу-пу/ е на стига толкоз ,но мисля утре да не го водя ,да не се усложни,петък ,съб и неделя  да си му давам редовно сиропчета лекарства ,че до понеделник да може да тръгне пак , Praynig утре на лекар  Tired
Лелел Добра ужас бързо да му мине на Гошето  и на вс дечица,аман вече
Кали и аз му слагам  Низита в нослето
Ейй никъде няма тази черна ряпа ,да пробвам и аз за тази кашлица пуста

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 18:23 от iff2

# 123
iff2 черна ряпа има в Кауфланд.
Аз изчезвам ,че ще ни идват гости сега .

# 124
Ееее, аз не мога да разбера повече помага или вреди този смотан Аугментин.... ooooh!
На моите и двете деца по веднъж са им изписвали тази гадост,все на около 1.5 годишна възраст, след еднократен прием и двамата повръщаха и дрискаха цяла седмица.... Не искам и да чуя за него изобщо.. Naughty
Добра, горкият Гоше...Дано се оправи миличкият бързо и да не се налага да остава в болница. Hug
Сега набързо да преразкажа какво ново при нас. Миналата седмица Сияна нали беше хремава, оставих я цяла седмица в къщи. В понеделник я водя на ясла, с бележка, здрава. Към обяд ми звънят от яслата, че дъщеря ми е с над 38.5 градуса температура. Аз  Shocked така, защото откакто се е родила тя не е вдигала изобщо температура. Хукнах аз да си я прибера, отивам, извеждат ми я, тя полу-разревана, сополи текат. Сестрата казва, че са текли цяла сутрин, била хленчила. Пипам челото, няма Т. Ами тя след едноседмичен престой у дома, нормално е да реве цяла сутрин. При това положение и сополи ще текат и ще прегрее. Както и да е... Прибираме се у дома, ляга да спи, става - няма Т. Водя я на ЛЛ - тя казва нищо и няма. Чуди се какво да ни прави. Аз си взех от ЛЛ бележка, че нищо и няма, като и казах да не пише никаква датата. Оставих я във вторник в къщи, за всеки случай, ами нищо и няма. И в  сряда - хайде на ясла. Всичко това за мен беше само от рев, че не иска на ясла... Crazy
Днес като отива баба и да я вземе от яслата, излиза сестрата и кърши ръце....Станала беля, бягала и се сблъскала с едно момче. Та сега е синя и подута под лявото око. Много се извинявали на баба и, ама аз затова не мога да им се сърдя. То понякога аз сама не мога да я предпазя, че те как да опазят 20 деца. Само незная кога ще ги снимат другата седмица, дано да и мине, че ще трябва да и слагам фон дьо тен..Хи-хи Mr. Green
Та така...

# 125
Поли, и при вас е весело гледам. Дано и мине скоро на Сиси и да красите снимката.
Аугументинът вярно е голяма гад, бях се зарекла да  не давам точно него, но лекарката много настояваше, че той е правилният. Али също се е обривала няколко пъти от различни лекарства, че и без лекарства.  Последно бях писала, че и се смъкна кожата на ръцете от Зинат. Това явно им е подарък от мен, като дете бях алергична към доста неща, но основно храни.
Iff2, по пазарите също има, не е кът ряпата. На мен ми повлия добре.  За децата не мога да кажа, не я пиха достатъчно, да преценя. Сега мед не бива да давам докато падне обрива, а и със захар не смея.

# 126
Здравейте,

на всички болнички бързо оздравяване  Hug Hug Hug.

Добра ,  Hug На Гошето. Бързо да минават обривите и най-вече отока. Ех значи , само ядове и то от нищо, много гадно. Това Аб-то е голяма гад. А уж казаха ,че този грип задължително без Аб трябва дас е лекува. Но масово изписват Аугментин, явно това е правилния АБ, но ето че при вас е направил кофти реакция. Аз също имам спомени ,че някой ( мисля Ники ) е повръщал от него един път. НО след това съм давала пак и не е имало проблеми. Не мога да го разбера защо така ....  newsm78

Поли, опасна е значи Сисито. Ама и лелките в яслата и те са страшни Wink Бързо да минава синьото под очето и дано не я боли.  Пробвай с кремче Арника ако искаш , при Алекс има моментален ефект. Въпреки че при вас е на кофти място ...  А за снимките не се тревожи , дори и да й личи ще ви е един забавен спомен  Hug

Аз тази седмица си останах в къщи от вторник. Уж щях да пускам Алекс на ясла ,ама и баткото ни се разболя и си викам ,а не оставам си в къщи да се оправят децата. общо взето си мисля, че минаха леко тъй като само Еуфорбиум и Инфлуцид съм давала, много чай с мед , а за кашлицата прословутата ряпа и също така им направих мед със синапено семе. Незнам точно какво помогна ,но определено се справихме с този проблем. Е Алекс пак има моменти, в които се прокашля и ме ужасява, но ето че вчера случайно видях в устата му два долни полуизникнали кътника. Така че се успокоих, защото той досега винаги при разстеж на зъбите е понакашлял. Явно си е такъв. Да вземат да изникнат тия зъби ,сигурна съм ,че много по-малко ядове ще имам  и с болести и с всичките му нервни и бесни състояния , в които изпада на моменти.

mama antoinette , мерси за споделената информация.  Hug Ние също сме с биба при спане. Всъщност май само при мен и баща си я търси усилено, защото когато е при бабите те все забравят да му я дадат и после гордо ми казват как е спал без биба. Е да ама аз само да кажа: Айде да си лягаме ,  и получавам една усмивка с думите ...биби, биби и не ще да легне без нея. обикаля кухнята докъто не я дам. общо взето си е малък манипулатор, но аз също за момента нямам сили да го отказвам. Хубавото е ,че вече през деня не я търси, а също така , когато е на ясла изкарва цял ден без нея. Има време за всичко, Кали много точно го е казала.

Като си говорим за бебешки неща с нашите големи деца ,да ви питам някой друг с памперс? Мен вече ме е срам ,но абсолютно никъв напредък. Аз възлагах много надежди на яслата, но явно и там се инати и дори вече незнам дали го слагат на гърне изобщо. В къщи сутрин ако седне на това гърне е добре, но това трае не повече от 10 сек и става много доволен от себе си. А гърнето си е празно. Пришки ми излязоха вече на езика да обяснявам какво се прави в гърнето , да го разнасям от стая в стая , вкл. в тоалетната и не и не. Направо отчаяние ме е обхванало. А иначе не иска да му слагам памперс, сърди се и го дърпа при всяка удобна възможност.

Та това от нас , целувки и хубав ден. Аз лично вече  съм готова за пролетта и съм в такова настроение. може и да има още месец до истинската пролет, но си мисля ,че оттук нататък временцето ще се пооправи и ще има все по -топли и хубави дни. Тази година ,да не кажа голяма дума, но мина сравнително добре зимата.  Hug Е сега много интересна случка докъто ви пиша, на двора една птичка пее ли пее, все едно е пекнало слънцето и е топличко и хубаво. А то един студ, дори сняг има при нас, но пилето си пее. Много приятно настоение ми внесе, само дано не измръзне горкото  Praynig 

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 06:45 от mama_Iva

# 127
намерих аз ряпа,но за цяла нощ се е изтекло 1 льжичка  Tired

аз давам и чай от бьз,но не е фен на чайчетата
Иве и ние сме на памперс,няма никакьв изглед да се махне,тия от яслата ми искат всеки ден по 4 пффф ще ме разорят

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 08:57 от iff2

# 128
Момичета, казаха ми още две рецепти за кашлица;
1. един лимон се изстисква и се смесва с едно бурканче (пюрено) мед и половин шишенце ментови капки. От това за възрастни по 1 супена лъжица, за деца по една чаена на ден. Това ще го правя за мен, понеже Малена не понася мед и само да близне й се гади.
2. на ситно се нарязват чесън и лук, които се поръсват със захар и се оставят да престоят една нощ. Дава се сокчето, през 15 мин, по една чаена лъжичка. Това мисля довечера да й го направя, но ме притеснява дали този сок няма да дразни стомаха. Моя позната го е давала на детето си, казва, че било като естествен АБ.

# 129
Иве, споко!
Ние също сме с памперс-от няколко дни пу-пу имаме напредък-успява сериозните нужди да ги свърши където им е мястото.. Но иска да дреме на гърнето ,поставено в тоалетната сам:-)

Още един  newsm11 за аугментина!

И един въпрос-има ли мама малко запозната с с++? Имам въпрос за if/else:-) ще пиша на лични ако някой каже че го владее това чудо Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 14:18 от second

# 130
И ние сме още с памперс  Embarassed  и няма никакви изгледи да го махнем, дано както повечето казват сега като са по-големи да стане от веднъж. Но нека се постопли и започвам атаката Wink Тя проблем със стоенето на гърнето няма, но нищо не прави, а знае много добре какво трябва да прави там. Голямата работа по мои наблюдения държи да си я свърши в памперса, но преди я усещах или се "скриваше" в някой ъгъл или просто заставаше ей така някак съсреточено, а сега едва ли не в движение я свършва и чак когато усетя аромата разбирам Crazy И като я питам "Бори наакана ли е" Сърдито ми отговаря "НЕееее", сякаш я засягам Laughing А пък пишото дори и сутрин като я сложа нищо не върши, но и тя като кака си, пиша сравнително рядко и това със слагането да речем на едни час при тях не върви, ако не си казват трудно се улучва. Надявам се като се постопли и от яслата да отворят дума да я пробват с гащички, че то иначе трябва да си взема отпуск и да сме си двете в къщи. Болната ми тема и вижте как се развихрих в писане, чак се забравих Mr. Green

Аугментина и каката при първия прием и нямаше нищо, но втори път като и го изписаха и получи обрив и от тогава искам да ми го сменят, ако го изпишат.

Да оздравяват всички болнички, малки и големи  Praynig

Бори в събота сутринта ей така от нищото и като кихна и като изкара два реда жълти сополи, та чак до устата. И така в следващите два часа на всеки десет минути кихане и сополи, иначе не текат. Този път веднага с тежката артилерия Тобрин, инхалация с адреналин, инфлуцид, низита мас и калциев глюконат за кихавицата и долу горе за два дни овладяхме ситуацията - друго нищо и нямаше и в понеделник я пуснах на ясла със сух нос сутринта, но с леко притеснение и подскачане при звъна на телефона, но просто вече е трудно и на двамата с мъжа ми да си вземем отпуск от днес за утре. Добре беше положението и капките точно вече ще ги спирам и госпожата снощи, днес имаш доста сополки да вземеш да и капеш нещо ooooh! Като и казх че тя вече е била пет дни на капки, вика вземи и витамин с. Не ми се занимаваше с него и и взех този Еуфобриум, хомеопатичния дето го препоръчахте, сега да видим, макар че тя в къщи кажи-речи според мен нямаше сополи.

# 131
  • София
Ей, много болнички има... Аз днес първи ден дойдох на себе си, за първи път тази седмица без температура.. Държах я 38-39  5 дена, докарах се с двете болни деца до бронхопневмония. Ей направо не знам как оцелях момичета, такова приключение отдавна не съм имала. Децата болни, аз болна и няма кой да помага. Милите 3 дена бяха на солети и бисквити с кисело мляко и картофено пюре, щото тати нищо друго не готви smile3557 И на финала вчера татито в първият си почивен ден, който аз така чаках че поне малко да ми помогне замина да кара ски с колегите #Crazy #Cussing out #Cussing out #Cussing out Не знам какво се е случило ама май се е побъркал... по-рано никога не ми е правил такива безотговорни номерца.
dobra бедното Гоше, дано се оправя по-бързо душица малка!
Споко момичета и Влади е с памперс- след запеците отрича гърнето напълно, пишка в тоалетната прав, престана да опикава всичко, но акото е винаги в памперса Sick

# 132

И един въпрос-има ли мама малко запозната с с++? Имам въпрос за if/else:-) ще пиша на лични ако някой каже че го владее това чудо Simple Smile

какво е това  Embarassed Embarassed

# 133
Програмен език някакъв си Joy

# 134
еййй на какво попаднах,кеф за мен  Laughing

Студено е , често ни мъчат кашлици, които трудно се лекуват. И тук на помощ може да ни дойде именно натуралният шоколад
 И така, ако имате суха кашлица, пробвайте да смучете натурален черен шоколад, може би ще предизвикате откашлящ ефект. Дори да не стане нищо, ще имате повод да похапнете шоколад, без да ви гризе съвестта, че сте нарушили своята диета за отслабване

абе тази ряпа хич не тече  Thinking 1лъжичка от снощи вечерта,толкова ли пуска ???? иначе отгоре меда е станал много течен??? от него мога ли да дам???

Общи условия

Активация на акаунт