Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 044
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
И моите и двете кашлят като магарета, и аз давам черна ряпа с мед, варя им чай от Салвия, желе от дюли, инхалации с физиологичен разтвор и какво ли още не. ooooh! Лошото е че им писна и вече не искат нищо. Хайде каката я придумвам, но малката...

# 106
Сок в машината ще пуспе, щом цедя моркови и цвекло. Въпросът ми беше нещо да не объркам пропорции и т.н.  Аз съм си виновна, прочетох черна ряпа и като бях на пазара купих първата "срещната". Едни дребни, ситни глави, кака ще дълбая Simple Smile)) Ще пробвам тази нощ пък ако не стане утре на лов за големи репи Simple Smile

Цвети, да ти е честит новия щъркел!!! Лека бременност и здраво бебче на финала! За носенето който и какъвто акъл да ти дава, друго си е като е второ дете. Първото си има нужди, няма как да ги пренебрегнеш.  Но се пази колкото можеш, все пак баткото трябва да е силен за принцесата един ден  :*

# 107
Пламс   bouquet Пием всичко, особено когато е от биберон. Това е нашия номер, но този чай го отказа категорично Simple Smile

Добра, за талона за яслата не се тревожи, ако нещо им трябва те ще си те изюркат. На мен ми дадоха талон в ръцете и казаха - да го попълните при педиатъра Simple Smile. Кратко, неясно, но това е положението Simple Smile.

Ние пак ходихме в Токуда - пак измъкната ръчичка - същата, на същото място. От нищо..., дори майка ми се чудеше къде точно се е измъкнала, не е имало падане, дърпане и тн. Този път лекаря беше малко по-груб и Криси не можа да си поеме дълго въздух от болка. Не знам, не искам да приема че ставите ще му се измъкват ей така. ( Илианамос, то ми беше казала, но... се ужасявам от тази идея) Питах го доктора да ми каже каквото и да било, което може да помогне - не ми каза, каза че ще си го израсте, да ама може и да не си го израсте.
Днес го водихме на плване и попитах трениора,като спортист се надявах че ще ми каже нещо което може и да помогне, и той каза същото, имал позната на която й се измъкват ставите ей така... но ми даде координати на лекар в Горна баня (др Николай Димитров) който се занимава специално с горни крайници и ще го водим натам, търся информация, някой ако има идеи за каквото и да е което ще ни помогне приемам съвети Simple Smile.

Страх ме е да го пусна на ясла. Аз ще ги предупредя но знам ли ако му се измъкне пак ръчичката дали ще тръгнат да му я наместват или ще ми се обадят, дали ще разберат че плаче за това или от гезотия,...не знам мисля ги само ей такива.

(да вмъкна само - докато търсих инфо за този доктор попаднах на много лоши отзиви за Драганов във ВМА който работи, ние бяхме 2 пъти при него и аз бях доволна, но сме от здравите деца, а при такива обикновено е по-трудно да се разбере до колко е специалист доктора)

Гледам че много черни репи сте изпокупили Simple Smile Явно има доста кашлящи дечица. Ние за сега вързахме проблема с постоянните сополи с антибиотик, сополи няма от седмица, но от време на време му хрипат гърдичките, не се е изчистил напълно ще видим до кога ще издържим. А кашлящите да оздравяват бързо Simple Smile.

Искам да ви препоръчам едни книжки. Имам почти всички от поредицата, и всичките много ми допадат, без изключение. Много са различни от всичко което съм чела до сега, наблягат много на естественото отглеждане на децата.

Например в книгата която чета сега е за здравето. Например дават няколко начина на филтриране на водата. Водата която идва от чешмата е замърсена най-малкото от преминаването й по тръбите. Може да се филтрира (поред тях най-добрият начин) е ако се замрази. Водата в живия организъм има структурата на кристалчета лед и затова водата от замръзен лед е най-добрата за малките деца защото е със същата структура. Идеята е че съда трява да се остави на студено и леда да се вземе в момент в който в средата все още има малка течна част. Когато замръзва водата в средата ( и най-бавно замръзват) се отделят примесите. После като се извади замръзналата буца от съда с гореща вода трябва да се измие и да се отмие сърцевитана т.е. замърсената част. Другото се дава на детето след като се стопли.

Има ей такива различни неща. Мисля че ще ви хареса също. Мари, определено е за теб Simple Smile

Поредицата е "Най-важната книга за родителя". Това е една от 6-те книжки.

http://www.book.store.bg/p27497/grizhi-za-zdraveto-na-deteto.html

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 03:47 от Slance_1

# 108
  • София
Slance_1 точно зоради ставите тръгнах на плуване, спряха да ми се вадят спонтанно като понатрупах мускули, за последните 20-на години само един път ми се е случвало.
И ние цоп при болните, каката за втори път през месеца е болна и то много странно- първият път сополи и кашлица без температура, а сега само температура и съвсееем малко сополки. Явно от детската събира всички штамове #Crazy

# 109
Здравейте момичета:)

Много кашлящи дечица има,дано вече сте по-добре и да отминава.Много хубави рецепти,ще си ги препиша да ги имам.Есента като ми прекашляше май мина от няколко дни Стодал,или пък от самонсебе си,знам ли.Мен от този Стодал не ми минаваше преди..Но ряпата съм чувала хубави отзиви.Добра,мисля,че идеята е да покисне известно време в сокчето и може би затова е дупката.Ако го изцедиш,освен да го оставиш една нощ смесено с меда...За небет шекера,много ми помагаше на мен навремето..ама като по-голяма де.Смучех си го и ме успокояваше.

Слънце,дано отмине с времето това на ръчичките HugА за книгите изглеждат интересни..ще взема да ги купя.Между другото записах Ая при Драганов,за вторник.Не сме я водили от бебе и неото настоя да я види пак.А тя не обича да я водим освен за нещо важно.Та смята,че е хубаво ортопед да си ги гледа първите години.Ще видя какво ще каже,ако трябва и второ мнение ще търсим.Има еен Алексиев в Горна баня,май е добър много..ама то всеки различно мнение..Сега се чудя как ще идем в 10 във Вма,като тя спи до 9 понякога:)

Исках да питам..водихте ли ги на зъболекар профилактично след като изникнаха почти всички зъбки вече?Неото ни каза,че е хубаво да я види някой,препоръча Юниордент май беше..на Попа..Имам и приятелка с мъж зъболекар,ще я питам и нея техните кога са ги водили.Но ми е чудно как минава прегледа при толкова малки дечица?

# 110
  • София
здравейте,

И аз съм купила ряпа и давам Simple Smile При нас вече всичко отшумя и Гоги си дивее бесно както си знае. Вчера извадихме гумените ботуши, които му купих и голям кеф. Пробва всички локви без да пропусне и после искаше да спи с ботушите. Едвам го убедих, че е по-добре без тях.

Калина, аз водих Гоги два пъти при Алексиев на 50 дни и след това 1,6годинки и съм много доволна от него.

Слънце, това със ставите на ръчичките е много неприятно.

# 111
  • София
Ей, тия в тези детски ясли много ме дразнят. При нас са направили смяна на лелките и днес сутринта беше по-голям кошмар от първият ден когато заведох Гоги. А тъкмо всичко вървеше гладко, цяла събота и неделя го обработвам, преоблякохме се , оставихме гущерчо в шкафчето да чака Гоги и накрая отварят абсолютно непознати жени и колкото и да са мили детето ми се разплака и започна да се дърпа. Сега цял ден ще го мисля и ще се притеснявам, защото той ще започне всичко напук да прави, няма да иска на гърнето, няма да иска да яде, няма да иска да си легне за следобедният сън. Да го бяха направили по-етапно , едната седмица да сменят едната, после другата седмица и втората лелка. Леличката дето ни посрещна ми казва дайте ми го иначе няма да се откъсне от вас и аз и казах "За него вие сте непозната и затова плаче и се дърпа".

# 112
ох Цвети много неприятно , дано да се е успокоил като е влезнал. Да не би да са болни вашите лелки, защото и при нас имаше смяна цели 2 седмици , но на мой Алекс не му направи впечатление Simple Smile Мисля утре да го водя и ще видим. Ако са ги сменили ще черпя ,ама едва ли ... предполагам ,че са болни и нещо застъпват по няколко смяни в различни групи . Ходи врътни едно кръгче в двора и го виж Wink)) поне имаш тази възможност.
Слънце, ужасна работа значи. Ей така от нищото ... дано да няма повече такива неприятности. Ама и тия смотани лекари , може ли така да подходят с децата ? Мнгоо се дразня. Плуването и аз съм чувала ,че е добро за такива проблеми със ставите. Ако ще те успокои голяма част от децата имат такива проблеми и ги "израстват" така че е по-вероятно да го израсте и всичко да отшуми . За яслата ходи говори първо с директорката и после и с г-жите , мисля че ще подходят с разбиране и ще са по-наблюдателни ако и директорката ги предупреди . Не се тревожи ще наредите нещата, важното е да сте здрави  Hug
Кали, за зъболекар не е лошо като идея ама Алекс ми е много инатлив и едва ли ще се получи, тка че ще се въздържа на тзи етап. Ние почти и не мием сега зъбите, защото той не ми дава. А пък има и още кътника да избват ....

# 113
  • София
Иве, права си че поемат по няколко смени , защото децата били малко и директорката ги пускала в отпуск. Просто ние не сме случили на нашата леля, защото трябвало едната да е от групата. Гоги си е екстра и ми казаха , че си бил перфектен ял, спал, пикал, играл, беснял и т.н. Сега са на тема пролет и Баба Марта , навсякъде има щъркели, кокиченца и лаленца.

# 114
,Цвети, супер, че Гоги е приел спокойно новата лелка. Браво на юнака  Grinning
Кали още не съм мислила за зъболекар, може би към третата годинка, ако дотогава всичко е безпроблемно.
Слънце, аман от груби лекари. спомням си при първия преглед на Малена при ортопед, оня идиот така я разчекна, че детето после едвам се успокои. Некадърници.  #Cussing out

Малена тъкмо се пооправи и аз се разкиснах. Бях забравила какво е да боледуваш, не ме беше ми се случвало отдавна. Сега съм със запушен нос, Т, кашлям като магаре и ме боли гърлото. Отделно моето лапе от два дена се буди в 6.50 сутринта  ooooh!, независимо кога заспива вечер. И до 13.00 няма никакви признаци на умора  #Crazy
Последно й купих книжка Горската детска градина . Те са поредица от около 22-23 книжки. Голям кеф с тая книжка, само с нея се занимава, обяснява.  hahaha

# 115
Здравейте, момичета!
Аз все по-рядко успявам да пиша, но ако преди си мислех, че нямам време, то сега и с работата...

Понеже последно бях отворила темата за бибите искам да ви споделя как върви при нас:
Не знам как изобщо си помислих (като се знам каква съм), че ще мога да й ги взема. Още на първата минута рев, аз вече не издържах, а после цял ден ме боля главата  Laughing Не мога да понасям да ми плаче бебето, не зависимо за какво. Само рев от тръшкане търпя, като виждам, че е нарочно. Та, оказа се, че това не е моята схема.
Разговарях с приятели, които живеят в чужбина, консултирахме се и с ортодонт. В повечето европейски страни се приемало за напълно нормално ползването на бибка до 3 г. и никой не се мъчел насилствено да отказва детето от нея преди това. Последните проучвания на тази тема били, че бибата пречела най-вече за говорното развитие на детето. Е, ние тази теория я опровергаваме напълно  Laughing Ортодонтката каза, че е невъзможно изкривяване на зъбките (или корените) от биба, ако се използва ефективно по-малко от 6 ч. на ден.
Оставих детето на мира и искам да ви кажа, че през последния месец тя не се сеща вече за бибата през деня, ползва я само при сън (а преди бяхме направо пристрастени!) Усещам, че лека полека сама губи интерес. Дори последните дни я изплюва по време на сън  Sunglasses

Иначе - много говори, вече съвсем като голямо дете, с едни такива сложни изречения Simple Smile) А ако знаете какви картини рисува, с голямо усърдие! Simple Smile)) Храната е обща, храним се всички заедно и ядем едно и също. Вече четем приказки, стихотворни Simple Smile Бях купила лятото от една поредица 10 книжки на издателство Фют, вечер четем поне по 2-3 преди заспиване. Любимата й е "Автогара в гората", нея задължително по 2 пъти Simple Smile Е, не ме питайте така колко време е приспиването, ама какво да се прави Simple Smile))

Хубав ден на вскички   bouquet

# 116
mama antoinette хубаво е че си се консултирала със специалист и сте решили проблема с бибката по най - добрия за детето начин. За пореден път се убеждавам, че в България живеем в тотална заблуда за някои неща.  ooooh!
Вашите книжки, явно, са от същата поредица, от която съм взела и аз на Малена. И тя много ги харесва.
 Момичета, искам да ви попитам за мнение за сиропа на Имунобор Кидс 100 мл, бил изцяло билков. Някой ползвал ли го е? Ето и линк към него: http://momo.bg/product/127/imunobor-kids-sirop.html

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 13:45 от plams

# 117
plams аз давам от този сироп вече 2 месеца и нещо.Незнам дали повишава имунитета,но ние сега сме пак на АБ  Sad .Забрах го в петък от градинката и както нищо му нямаше започна една ужасна кашлица и Т до към 38.5 .Като му дам нурофен до минута вече я сваляше.Според мен при нас явно е бил някакъв грип ,пък и като му погледнах в устата един от кътниците е тръгнал да избива ,но все още не е избил,а венеца му е цъфнал направо  Confused Като яде и понякога се пипа за бузата и явно го боли.Има и ужасна хрема.Мисля ,че от избиването на зъбчето му е паднал имунитета и от там пък е лепнал вируса.Иначе преди това нямахме никакви проблеми освен сополки.Аз му давам Имунобора сутрин ,а вечер сироп Марсианци,през останалото време ябълки и портокали и пак не ни подмина разболяването.Надявам се да го израсте по-бързо  Praynig ,а ако се разболее да му минавам от един Колдрекс  Laughing като майка му !

# 118
Мама Антоанет,добре че поне рев от тръшкане търпиш JoyЧе аз и него не мога JoyИ май вече взе да си се разглезва ама да видим как се справяме по-натам.Иначе браво за бибките..аз съм на мнение,че всяко нещо с времето си.Всичко заминава лека полека.Аз също бях писала,че общо взето такова е схващането,че не може да се говори за изкривяване освен ако не е детето нонстоп с бибата. HugЩе взема да ги видя тези книжки дето казвате,въпреки че сме заринати,но тя май признава само големите с многото приказки вътре засега.Вечер ме разхожда по 2-3 дето имаме и само си поръчва някакви приказки:)

Пламс,оправяй се бързо HugАз не съм давала имуностимуланти,но за Имунобор съм чувала добри отзиви.Само се мудя каква е тази патемтована съставка Бета..еди какво си..нали уж е само на растителна основа?Ако някой има идея?

Дъ Гърл,дано малкия също бързо се справи!Ая онзи ден също я гледах..венците отзад адски алени,почти пробиват на места гадните зъби.Може би затова два дни имаше някакви водни сополки без друго..поне засега PraynigПочнах физ. разтвор ,неото каза вит Ц и Осцилококцинум,че баща й беше и той с лека хрема.Даже първата вечер направих това с изпаренията от лук деъо Пламс каза.Първата нощ сериозно не можеше да диша и спа едвам и то само върху мен седнала.Абе кофти си е тия хреми.Сега капвам и сребърна вода чат пат и да видим накъде ще тръгнем.Иначе взехме и този Еуфорбиум,този път спрей ама не съм го тествала.За вечер исках да ви кажа,едно кремче Низита на основа на сол,и с нещо като вазелин,отпушва и омекотява разранената лигавица на нослето.Може да пробвате,съвсем не е нялакво лекарство,става и за кърмачета.

Иначе няма кой знае какво друго от нас,скука,чакаме хубаво пролетно време вече:)Аз вчера имах РД,за Ая беше емоция:)Балони,цветя,торта:)Сутринта се буди и аз й казвам Знаеш ли мама има РД?А тя веднага скача върху мене,целува ме няколко пъти и почва да пее Хепи ту ю,миа мамаааа:)Направо ми направи деня дето се казва!Половинката и той се отчете,зарадва ме много с един неочакван подарък..билети за едно парти на 8 март в Арена Армеец.Много си падах аз преди по такива неща,електроннната музика..еххх:)Та дано успея да ида с някой приятел по избор:)Вече един изяви желание..с него все ходехме по партита преди.Ама да сме здрави де..току виж накрая ги отстъпя на някой.

Хубав ден на всички!

# 119
Здравейте, хейй оздравявайте бързичко!!!
Вече тотално намразих всички лекарства. И ние жтнесохме грипа семейно. Каката беше на изопринозин основно, но за малкия една дежурна лекарка настоя да давам аугументин. Не събрах куража да го прескоча. Сега лекуваме много тежък обрив от АБ. Като казвам тежък, страшна гледка, целия на червени петна, сливат се и прилича на жираф в червено. Освен това подпухва в областта на лицето. А петната са навсякъде, даже по пръстчетата на ръцете и по ходилата.  Здраво място няма. Ходихме вчера до Пирогов, че са ми слаби ангелите, паникьосвам се. Искаха да го хоспитализират, че бил в сериозно сътояние, отказах. Минахме с инжекция урбазон, инструкции за лечение плюс забележка да отидем пак, ако се влоши. Няма начин да ми го набодат с абокати и да го изтезават, ще пробваме така, мисля че се повлиява вече.
Кали, отивай на концерта, никакво скатаване!

Общи условия

Активация на акаунт