Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 024
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Бебешондел, не бих казала че е въпрос на възможности и геройства,  а на предпазливост. Аз също имах контракции защото изцяло сама си обслужвах детето-докато това не стана опасно. Просто е неизбежно носенето, но трябва по внимателно и ограничено доколкото може.
Пък и ти си доста млада, може затова да не ти се отразило толкова..

Цвети надявам се че ме разбра правилно Hug

# 91
Не бих казала че при мен беше геройство, просто нямаше кой друг да го вдига, а не ходеше .Проходи Тея като се роди на 1г4м. Въпреки че живеех при нашите тогава през  деня бях сама, а през другото време майка ми си намираше какво да прави  Party Но и теб напълно те разбирам, ако има на кого да го прехвърли е хубаво да почива и да не се натоварва.

# 92
 txtloves txtloves txtloves
Момичета, пожелавам ви страхотен ден днес!

# 93
  • София
Честити празници днес Simple Smile

Мацки, за съжаление нямам на кого да го прехвърля и ще си се борим заедно.

# 94
Честити Светци Валентин и Трифон,момичета:)Кой каквото му харесва:)Бъдете щастливи и обичани!

Ние си изкарахме хубаво днес,правихме картички с мечета и сърца за всички-тати,баби и тн:)Ая се забавлява.После нашите й донесоха едни мечета със сърце,аз й бях купила сладки и разни други неща.Общо взето беше приятно,довечера ще минат и свекърите да се разтоварят малко с нея след неприятностите.

Сега гледам половинката остави една роза и май торта в кутия пред стаята и си мисли,че спим:)Ама аз всичко чувам и виждам;)

Хубав ден на всички!

# 95
  • София
Честит празник, момичета- кой който си празнува!
Цвети, поздрави за хубавата новина! Пожелавам ти лека бременност и прекрасна сестричка за Гоги на финала!  stork-girlДа ти кажа аз с първата бременност бях с ужасни контракции, 6 месеца на легло и съм изпила запаса на поне една средно голяма аптека, а с втората тичах до последно с малката на ръце и не съм ходила на лекар освен плановите прегледи. Явно организъма се променя след първата бременност и след като тренираш носене 2 години преди това хич не ти прави впечатление! Все пак внимавай и гледай йда си почиваш повечко.

# 96
Честит празник, момичета!
Ние днес също направихме картичка на тати и Малена ми я подари. За 10 дена се е променила много, започнала е всичко да повтаря, говори много и е много сладка. На мама мечето. Почти се е излекувала, останала е само лека кашлица. и сега да споделя един чай за гърло и такива простудни заболявания: взимат се 6 ореха, 6 лукчета (билкови), една ябълка с кората и семките и една дюля, слагат й се семките и вътрешното. Това всичко се залива с 1 л вода и се оставя да ври докато водата остане на половина. Дава се по една чаша на ден, като чай. Орехите и лукчетата се счукват на дребно, орехите с черупките. И другото което ми казаха е за предпазване от хрема. Един лук се слага във литър и нещо вода и съда се оставя на печка или радиатор, да започне да ври и детето да диша изпаренията, но не надвесено над съда, а въздуха в стаята премесен с изпаренията.

# 97
Здравейте, валентинки!  Hug
За кашлицата мога да споделя и аз един лек - ряпа.  Wink Една черна ряпа се издълбава малко и в "кладенчето" се слага мед или захар. След това се дава от полученото сиропче. Аз направих на моите с мед и за 1-2 дни пресякохме кашлицата. Преди това една седмица се влачихме с разни сиропи.
Това с орехите и лукчетата аз го знам и + небет шекер. Също много помагало, но не съм го пробвала още.
Лека и весела на всички! Flutter

# 98
Plams, аз лука го слагам към всичко останало плюс небет шекер Peace При мен и приятелки действа безотказно.

# 99
Здравейте и от нас Simple Smile

Много са добри тези рецепти, сега като Криси беше болен му правех отварата с орехи и дюля, но той не поиска да я пие. Не беше никак лоша на вкус според мен. А червената ряпа е много полезна за хемоглобина. Не съм пробвала да му давам още, аз я обичам но таткото много й се мръщи и заради това не съм се навила.

Цвети честито Simple Smile Много се радвам. Страхотна и лека бременност ти пожелавам Simple Smile.

Браво на малкте творци Simple Smile. На мен въобще не ми се отдават такива дейности и не съм запалила и Криси все още Simple Smile. Изпращам ви един готин сайт за рисуване:

http://www.activityvillage.co.uk/learn_to_draw.htm

# 100
Слънце, Малена също не е фен на чайчетата, но аз й хванах цаката. Тя обича да пие лекарствата от писалките на Панадола и Нурофена и аз й слагам чая в писалката и така й давам. Пие го без проблем  Mr. Green

# 101
Може ли повече информация за черната ряпа? По колко се дава на ден на 2г дете? И може ли вместо да правя дупка просто да изцедя ряпата на сок в машинка?

# 102
Добра, чела съм че може и на дете по една чаена лъжичка 2-3 пъти дневно.
прави се дупка за да се сложи вътре захарта или меда за да пусне сок ряпата и да се смесят. Мисля че няма да стане на машина.

# 103
Аз също го пробвах това с ряпата.Безотказно е!Вечерта издълбах ряпата и сложих в дупката 1 чаена лъжичка мед.Сутринта имах готово сиропче и на няколко пъти през деня и го дадох цялото.Така 3 дни.Е не беше болна,просто започна да накашля от време на време и помогна.Съвета ми го даде съседката,нейното дете е с астма и доста ,често боледува.

# 104
Еха , май изкупихме черната ряпа от магазините Wink
Аз днес също купих , защото прочетох за съветите ви и издълбах дупка и давам полученото сокче. Нямаме проблеми с консумацията му. Дано помогне, че вече само кашлицата му е останала от цялата болест. Всъщност и аз се замисмих , незнам дали би се изцедил сок в машина , но ако ряпата се настърже на ситно ренде и после се стисне със сигурност ще пусне сок. С утрешната мисля да пробвам. Поне бялата и червената ряпа пускат много сок като са настъргани.
Иначе ние сме добре , както и по-горе писах. Треи дни имаше Т, но не съм я мерила ,нито пък майка ми . Преди съм му давахме Панадол за да спи спокойно. Вече няма Т, понакашля леко и има малко хрема. Кофтито е ,че май за понеделник няма да е готов за ясла и пак съм в нова чуденка кой да го гледа. То не е проблем и аз да си пусна болничен , но сърце ме боли , колко пари назад ще бъда после ....

За кашлица аз също правих отвара от орехи, но вътре слижих мурсалски чай и лайка. На Алекс много му хареса ,ама майка ми ми вкара мухата ,че от йода в орехите се запичало и спрях да му я давам ,че само товами трябва.... та така тази семица съм я посветила на лекове и лекарства, нищо интересно при нас Simple Smile
Целувки и пак ще пиша

Общи условия

Активация на акаунт