Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 068
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Пуф паф,Пламс,благодаря за клеевата тинктура  HugНе почнах досега ,но май ще приключва хремата,въпреки че чат пат си потича нослето и хърка малко като спи.Неото каза да не помислям да й я водя или на УНг за това,че имсло пак доста вируси та по-добре не за нещо дребно.А и пак си казва,че може би е от зъбите.А тя е щура за 10,яде си,пу пу.

Иначе май и ние влязохме в пубертета или е от зъбите:)Инати се,като я гушкам и не ще нещо,се отпуска като дроб да не мога да я вдигна и се хили:)Отговор за всичко е Не не или не мамо,Ая..тя да прави всичко.И като се ядоса ,хвърля разни неща или се опитва да ни пляска.Половинката взе да й обяснява че не бива,повтаря Не..повече почна..сега сме пак на моя принцип Игнор:)Та това около нас.Добре че ми се калиха нервите за тези 2 год,че на моменти направо ме сърби да й се навикам едно хубаво,ама търпя все още.Поне лесно й минава засега.Ама аз май ще почна Мента глог и валерияна.

Иве,тази лелка направо е ужасна.Как може всеки път едно и също???А и какво ви е нарочила или с всеки така се държи?Отврат!Оф тия градини са голяма гадория значи.Вместо човек с усмивка да отива и да знае,че си води детето на хубаво място,то все да ти е свито...Аз разглеждам тук там разни частни,ама то зависи и от района,а има вероятност да се местим след някое време та не знам.

Ая снощи ме сащиса..сами сме си,яде и ме води да ми сипе вино от един шкаф.Всяка вечер отбелязва Тати пие биа,мама пие ино,Ая пие тай:)Та сипваме си и си казваме наздраве..Оставям чашата и тива дете като я грабна и надигна:)Мк отпи си едн амощна глътка докато се опомня:)Глътва и прави една физиономия..викам си горчи й..И я питам Защо пийна ,то горчи..А тя Неее,мамоооо,кусно:)Та вече сме пробвали какво е ,добре че беше домашното ни:)После си викам да взеем да й стане зле,ама нищо,даже заспа по-късно:)

Момичета,четох пак от този Др Михайлов..хомеопата.Сок от моркови било много полезно.Аз от известно време всеки ден цедя някакви,сега ще ги засиля още повече.В
Вчера ми дойдоха едни био зеленчуци и плодове от това Моравско село,не са хич лоши,та ще стискам сокове яко.

И за тази клеева тинктура се кълне човека,че била най-мощния имуностимулатор.Децата дето ходят на градина,трябвало задължително да пият.А и другите-защо не.Та май ще почна да давам вече.То зимата мина ама все пак:)И другото пишеше-много излизане на чист въздух,а лятото колкото се може повече на море,планина,село,сред природата.

Хубав ден от нас!

# 151
Здравейте и от нас Simple Smile.

Ние пак сме си в къщи заради разстройство но мина вече та взехме бележка от докторката и утре с песен Simple Smile.

Иве, как ги мисли тази жена. Извинявай но ми е забавно - все нови и нови Simple Smile. Не й се връзвай. А за лелките - разбирам ги, имат си задължения. Ако дирелторката не им разрешава да взимат болнични, нямат избор. Директорката е виновна заради болните лелки в яслата според мен.

И ние ще кандидатстваме за ОДЗ. Едната лелка миналата вечер ни дава акъл че е хубаво да го преместим защото следващата година ще е с по-малки деца в групата и ще минава пак през същите песнички и същата програма и може да дръпне назад. Аз исках да се пробваме в нов адетска градина, таткото се дърпаше но като говорихме с мацката и ...сега е навит. Но днес проверявах, няма  и едно ОДЗ в което да влизаме. Дори и в гранична група не сме, така че май няма шанс. Януарчета сме доста прецакани тъй като пак за яслена група се борим Simple Smile. Каквото - такова.

За сокчета - и ние цедим редовно.

Айде да отминават вече болестите Simple Smile.

# 152
Калина , и Йо е така -тръшка се ,търкаля се в калта,ляга по очи ,където му хрумне ,бие ,врещи с все сила и се опитва да командва . Такива циркове ми разиграва в последно време,че се хващам за главата. Отрича всичко -няма това,няма онова,не така,не това ......серията с НЕ
Аз му махнах шишето с биберона преди няколко дни,че беше ужасно пристрастен и си мислех,че заради това ми кара на инат,но явно и при другите дечица се случва подобно нещо -пубертет ли е ,какво ли е ,егати чудото  Mr. Green Най -гадното е,че понякога като не позволя нещо и започва да си бие главата в пода или в стената и веднъж го напарви същото навън на стълбите и добре,че беше с дебела шапка,че щеше да си сцепи главата та се размина само с ожулване

Мале като ви четя за детските градини и откачам направо-как изобщо издържате  #2gunfire #2gunfire

всички болнички бързо да се оправят !!

# 153
Ооо и при нас ината е невероятен. Направо нямам думи понякога, плаша се. То се тръшка за всичко, което не му се дава. То добре да му се дава, но той иска всичко или по-скоро иска неща , които не са за него... примерно сиропа за кашлица на брат му, да седи и да върти копчето на мировълновата или да пресипва чай от една чаша в едно шише и обратното ... да се катери и блъска тв-то и т.н. и т.н. Наконтролируем е и ако му се скара човек , каже му не и не му угоди настава голяма драма. Рев , сълзи и тича при другия , който не му се е скарал  да се оплаче. А това с хвърлянето мен много ме вбесява, всичко, което сметне ,че не му трябва се хвърля на земята със засилка. Вчера му бях пуснала едно клипче на телефона ми ,но той се разсърди и го метна на земята ... говоря ,обяснявам , карам се , дори го пляскам понякога по дупето ... ефект НУЛЕВ. Чак пък толкова да сме успяли да го разглезим, знам ли ... предпочитам да вярвам ,че е някакъв период и той го кара по-тежко от очакваното , но скоро може би ще отмине  Praynig

Слънце, аз пък точно от гледна точка на това ,че ще повратя яслената група искам да го оставя в ялсата .... Алекс не говори и съответно засега не е научил нищо, дори не мисля ,че се включва в заниманията както трябва. Вчера гледах учат стихчета за баба Марта, песнички , рисуват ,ама мойто като не говори и не иска да разбере явно не го включват в тези занимания. Надявам се ,че скоро ще му просветне и така като повтори яслената група ще е вече в час и ще научи тези неща.
Единственото , което ме кара да се оглеждам за някое ОДЗ или друга ясла е заради тази лелка , която ми къса нервите. Но и ние не влизаме в гранична група почти никъде където искам , така че най-вероятно оставаме,а догодина в ЦДГ ще търси местенце. До колкото знам  като минат основните три класирания и септември започнат текущите имаме шанс ( януарчетата ) ако искаме да се прехвърлим с предния набор . Тогава и би трябвало да ни се начисли и точката от яслата и ако се намери някое изостанало местенце може и да се премести детето. Но само на теория ги знам тези неща , нямам идея как се прави ...
Цвети, другото , което се сетих за вашия набор е ,че сега е много трудно да се изчислят шансовете за прием ,поради неначислената ясленска точка. така не се знае кое дете ще отскочи нагоре с точка и кое не ... много гадно . Трябва да чакате до начисляване и тогава да се наместват кандидатурите .... голяма мизерия значи  Hug
Кали, много полезно инфо. Аз това за морковите го знам много отдавна ама мойте деца не обичат сокчета от зеленчуци. То и сок от цвекло е супер полезно ама пак нямам успех. Всъщност единствено сок от портокал, мандарина или грейпфрут успявам да ги накарам да пият. Пробвах есента и сок от грозде и пак провал. Но това за клеевата тинктура ме замисли ... може би ще взема , че и без това ми свърши коластрата ,а нова опаковка не ми се взима. Как се дава тази тинктура ???

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 10:05 от mama_Iva

# 154
  • София
здравейте,

Иве , не ми се отваря устата, защото не е само че не е начислена тази една точка от яслата, ами не са оправени и точките за първо желание. На въпроса ми защо от ИСОДЗ ми отговориха, че ще ги начислят преди класирането. Но най-гадното е , че в нашият район свободните места за 2010 са едва 14.

# 155
Рика,Иве,явно момчетата го карат още по-тежко пубертета HugЗасега не се е сетила,че може да си удря главата примерно:)Но аз доскоро се радвах,че не се инати..е инати се вече;)Явно си е от възрастта!Все си мисля,че съвпадна със зъбите,но знам ли...Няма значение де..Ще мине и това!Мен на моменти ми е смешно и ми е толкова миличка как се ядосва,че сърце нд ми дава да й се скарам.Оставям я понякога вече да поплаче малко,ако се заинати за нещо опасно.Но като хвърля гледам да не й повишавам тон.Нормално си е.И тя все иска да пресипва,да си прави сама Аптамила примерно,разлива...но оставям я като има желание,после чистя и така.Точно за тази възраст четох,че мниго обичат да преливат вода,качвам я на мивката и си прелива.

Тези дни съм де заровил в разни сайтове и блогове,чета разни занимавки за вкъщи,намирам добри идейки.Не ми дава да ги постна в момента,но има една тема в Нашите деца-Монтесори обучение у дома.На последните две страници има страхотни линкове с какви ли не идеи за занимавки,май на английски бяха повечето.Не че си мисля да я обучавам,не ми е силен педагогическия подход, поне
намирам нови занимания:)

Примерно имаше да съчетават картинкинна животнини с играчки-фигурки.Та аз нямам такива карти и фигури,но наредих всички плюшки и каквито имаме други животинчета и взех една няколко книжки-Ферма,Джунгла...И така много се забавлява.Като го види животното в редичката ни..а тя е огромна...Simple Smile..И му казава Тутууу,иди Слони..примерно:)

Другото гледам много с цветовете ги занимават-та сега непрекъснато й измислям нялаква засачки с цветове,делим пластелините по кутийките;формички й режа на хартия и ги оцветявам,после ги лепи на лист под същата формичка.

Абе скука голяма е повече вкъщи като сме зимата!Да се стопля!Ама гледам сняг заваля току що.Поне да стане за шейна нещо:)

Приятен ден на всички!:)

# 156
Да се включа и аз по темата за ДГ....
И в Русе решиха от тази година да се кандидатства електронно, само дето не се знае от кога.... ooooh! Трябваше да стартира приемът от 1.03, но фирмата, която изготвя софтуера не е готова и се отлага началото до неизвестна още дата... Thinking Както и на никой не са ясни критериите, по които ще се класират децата. Та аз стоя на тръни и дебна всеки ден дали ще се пусне актуална информация и да кандидатствам. Абе лудост някаква!!!!
За ината си говорите....Ами ние сме с голям такъв и всячески се опитва да се налага и да става на нейната. НО само метода с разсейването действа, иначе ляга по земята, тръшка се, опитва се да бие батко си, за да надделее...Тази сутрин и обличам една нова рокля, която тя знае и я гласихме заедно от вечерта, че днес ще ги снимат в яслата.. Ами като ревна тази сутрин, че не я иска, без опр. причина. Като я залъгах и забаламосах с нещо друго, забрави защо реве. После даже ходи пред огледалото да се гледа колко била хубава... Но си признавам, че не винаги имам нервите да реагирам адекватно и да измисля как да я разсея.
 Калина, теб съм те признала, че имаш слонско търпение Peace

# 157
Ох , Поли хубавото е ,че поне може да я разсеяш. А аз колкото повече говоря, той толкова повече почва да реве  ... абе инат голям . Успех с електронното кандидатстване, когато и да е . Ех само се чудят с какво да сресират хората допълнително ...

Кали, много хубаво това за занимаването ,щом се поддава. Прави си ,скучно им става само в къщи ,ама като е скапано времето. За шейна явно няма да го бъде тази зима, поне да става пролетно и топличко ,че да излизат мъниците. 

Цвети, не се тревожи за точките . Помня миналата година ,че имаше същата драма. Някъде към края на март върнаха точките на кандидаствалите деца за първо желание , а седмица -две преди класирането начислиха и точката от яслата. Няма как да останете без тези точки, но ето че така съвсем не се знае другите деца с какви точки са ... пак в последния момент ще се пренареждат нещата. Иначе за свободните места ми е ясна работата , Ст.град май си нямат ЦДГ ?!?! КОфти , защото ОДЗ-тата са пълни вече ...

# 158
  • Ямбол
Здравейте мами,не съм сре пишещите редовно ,а и често пропускам да ви чета с месеци,влязох да за разпиша и виждам,че пишете за бебешкия пубертет ,ето ви интересно четиво : http://---reklamen-spam---/2011/04/11/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D … 2-1/#.US6G9jBQa1l по темата,а и не само.Доста полезни съвети има.
Ние от почти 1 месец ходим на ясла,с 300 зора и връзки успяха да я приемат,трябвало мин.год да кандидатстваме... както и да е,много и харесва,спокойна е ,аз мислих,че ще е проблем кърменето ни все още ,но не.
От сега подадох документи и в няколко домчета,за да не се окаже и това проблем лятото,че няма свободни места.
Всички сладури да са здравички и скоро да лудеят навън като се затопли Simple Smile

виждам ,че ми дава като спам линка,затова го пиша  тук,без препратка,вие го намерете :  babysling-bg   -спомнилище за родители " бебешки пубертет"

# 159
Здравейте мами,не съм сре пишещите редовно ,а и често пропускам да ви чета с месеци,влязох да за разпиша и виждам,че пишете за бебешкия пубертет ,ето ви интересно четиво : http://---reklamen-spam---/2011/04/11/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D … 2-1/#.US6G9jBQa1l по темата,а и не само.Доста полезни съвети има.
Ние от почти 1 месец ходим на ясла,с 300 зора и връзки успяха да я приемат,трябвало мин.год да кандидатстваме... както и да е,много и харесва,спокойна е ,аз мислих,че ще е проблем кърменето ни все още ,но не.
От сега подадох документи и в няколко домчета,за да не се окаже и това проблем лятото,че няма свободни места.
Всички сладури да са здравички и скоро да лудеят навън като се затопли Simple Smile

виждам ,че ми дава като спам линка,затова го пиша  тук,без препратка,вие го намерете :  babysling-bg   -спомнилище за родители " бебешки пубертет"

супер статия,много благодаря ,успокоих се -явно м/у 2 и 3 г е най-трудно  Mr. Green

# 160
Калина, теб съм те признала, че имаш слонско търпение Peace

И аз Simple Smile.

# 161
Поли,Слънце,верно съм от търпеливите:)Не помня да съм си изпускала нервите преди Ая на който и да е.Волски нерви и за хората имах,и за работа.Честно казано покрай нея изпуших аз,нервна съм често,но не го показвам пред нея.Половинката го усеща JoyВсе ми казва,че не можел да ме познае как се ядосвам за дребни неща,че преди съм била такова перде.Еми да ама то не може по 24 часа да си лепнат само с едно детенце в бебешки пубертет и да си съвсем спокоен:)А и стискам зъби прд нея да не повишавам тон и като заспи вечер,взема че си го изкарам:)

Никидче,много са хубави всички статии в този сайт,редовно ги четях лятото.Даже май и аз бях поствала нещо такова,но ако не се лъжа си беше от книгата на Додсън,авторката доста често го цитиа.Нормално де..той май е новият д-р Спок:)Сега пак ще зачета..трябват ми свежи идеи за ситуацията:)Пък ти пиши по-често Hug

Рика,тегаво е ама не ми се струва да е по-трудно от преди.Навън като някой види,че я нося насам натам и пита на колко е примерно и не ми ли била тежка.И като чуят на 2...оооууу най-трудното е сега.И аз все казвам,че по-тежко от първата година няма как да е...и си е така поне при нас.Но катл ми каже някоя майка Моето само спеше и ядеше..може и да й е тежко на жената в този случай.Абе аз си знам,че до 3...бебета и това си е!:)

Днес бяхме повечко навън и  заспа за секунди милата.Да идва наистина пролет,че вече...

Приятен ден на всички!

# 162
Здравейте и от нас!
Навън времето е страхотно и си направихме една дълга разходка. Да се оправя вече времето и да излизаме навън  Laughing
За ината, не знам какво да кажа. Понякога се тръшка от инат, но не и да хвърля, да удря и да си блъска главата. Това при нас премина по-рано, когато беше на около година и половина. Тогава беше страшно. Сега единствено пищи и то мноооогоооо силно, когато някой й вземе играчка или иска нещо. Общо взето, мога да кажа, че е спокойна.
Кали, много интересни игри има , още днес ще пробвам тези, които си описала в поста си, а после ще се зачета и в темата за Монтесори. Иначе теб съм те признала. С такова търпение и любов гледаш Ая. Възхищавам ти се  Hug Hug Hug

# 163
Честита Баба Марта!!!

Мартенички! - Светъл знак
на пробудената пролет.
Във гората кукуряк
ни се е засмял отколе.

С мартенички по света
всякой си ръката кичи.
Кой не чака пролетта?
Кой цветята не обича?

Мартенички! - Светъл знак
на пробудената пролет.
Колко слънце и възторг
блика в сините простори!

# 164
МММ страхотно стихче Simple Smile.

Честита Баба Марта момичета! Да сте живи и здрави, да са здрави дечицата, да растат весели, щастливи, обичани и много игриви!

Ето едно стихче и от мен :

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА

Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
... Бели и червени:

Първом на гората –
Да листят листата.
И да дойдат всичките:
Щъркелите, птичките,
Първият певец,
Косер хубавец.