Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 381
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета,
време много ама а да пиша и нещо друго се загледам в нета и край Simple Smile
Пипи,  аз също последно Амбрекс давах и съм доволна. В аптеката ми препоръчаха и Флудитек, ако Амбрекса не помогне Wink Абе няма сироп вече , който не съм давала, а и да ти кажа не съм и сигурна ,че изобщо трябва да давам.
В този ред на мисли , Алекс пак си е в къщи. Вчера МОЙта Любима сестра посрещнала засмяно ММ и му казал : заведете детето на лекар ,че кашля и е хремав и моля ви не го водете утре да не зарази другите деца, защото те всички са здрави... брей ,че как като са здрави изведнъж мойто също здраво дете взе ,че се разболя в яслата ?!?! Ама е на мъжка му работа ,не я попитал  Wink Разбира се снощи и днес нищо му е нямало и ако и утре е добре в петък им го пращам. Имам чувството ,че си измислят защото напследък е станал много щур и е започнал и в яслата да си позволява разните му своеволия и предполагам ,че не отразява много ,много лелките ... голям проблем ще ни е този щурчо Simple Smile

За жегата в яслата нямам думи. Аз напоследък едвам издържам да го преобуя, почвам да се потя и въпреки че седя само в коридора, който уж е по-проветлив , излизам вир вода след 5 минутно застояване. НА Алекс хич не му понася жегата, особено като спи и предполагам ,че от сухия въздух като спи следобед започва да кашля. Ама веднъж си направих устата ,че може би е от по-топлото и веднага ми беше обяснено как децата спяли на 20 градуса  ooooh! Дааам за малко да повярвам Wink

Цвети ,честити розови гащета. Ех много се радвам, много леко да ти е занапред и Гогито много да те слушка  Hug

Ех ,аз днес имах едно излизане по обяд и направо ме хвана и мен носталгията по бебешката възраст .Майки с колички , разхождат се в това хубаво време , супер направо. Тези времена много ми липсват, особено когато Алекс беше съвсем бебенце, толкова послушен и миличък беше и толкова лесно и приятно беше всичко , без нерви  Grinning

Лека нощ от мен на всички  Hug

# 286
Здравейте ние излизахме днес на вън,но беше мъка,защото и се спеше и след час и полвина мъки я прибрах и я сложих да спи.Вече сме без количка и разходките са много бавни.Мъжа ми иска да махаме бибата,но въобще не виждам как ще стане тя си я търси дори когато не спи.Вярно на вън излизаме без нея.Всичко махнахме само бибата остана.Той се претеснява за зъбите и е прав,но просто,вече говори и си я търси и настоява,не знам как ще се оправим.
Роси, ще ти кажа ние как махнахме бибата ,дано да ти е полезно (аз я маханах лятото , когато започна да я търси не само като заспива,а и през другото време). Един ден на обяд отрязах върха на бибата с ножицата. Лягнахме да спи и започнахме - той иска бибата, аз му я давам , той не мпоже да направи вакуум и не я иска и ми я връща и така няколко пъти. Малко плака няколко дена ,защото му беше трудно да заспи без нея , но свикна. Дълго време не хвърлях бибата и като я поиска , я давах.. При нас после стана проблем ,че започна да замества бибата с шишето с вода , но и там същият номер и него махнахме.. Успех!

# 287
Благодаря мисля да пробвам още утре на обяд,но с другата биба която не и е любима,ползваме я само когато не можем да намерим другата.Сега поне ги крия и я давам само като спи на обяд и през ноща.Малко мрънка,но се залъгва с други работи.

# 288
Здравейте момичета:)

Нещо тези дни и аз а да пиша,и не стане:)Исках да кажа за Драганов-ортопеда.Всичко й е екстра,ама леко криви крачета навътре.Било от спането по корем..някой беше писал преди същото.Та каза пак 4 пръста възглавница,по-твърда.Досега спеше на една моя дето мислех,че е Ок,онзи ден взехме една на Дормео детска и да видим.Каза да я обръщам като я видя нощем.Ми две нощи не мигнах да я въртя,а и тя все се пробуждаше.Чух се с неото и тя каза Да не си посмяла да будиш детето,тамън взе да спи хубаво JoyИ това беше:)Сега пак си спи както иска..дано възглавницата помогне да й е добре и да не се върти толкова и то все по корем.

Кате,аз не че искам да се втелясвам толкова за жегата,но просто се чудя защо се бичи така парното като е ясно,че другото е по-добре?И какво пречи децата да се привикнат към нормалнА температура в стаите?Айде да не е 19-20 ама що да не е 21-22 примерно,айде и 23...ама такава жега каквато описват всички,кому е нужно?Айде лятото си е лято,тялото свиква с някаква Т навън и е по-друго..ама сега навън -10..вътре 30...не знам.

А за млякото мисля си,че ако не се прекалява не може пък да е толкова вредно..нали навремето е било основна храна на бабите и дядовци...каквото си издоят си го изпиват:)

Росикосефи,успех с бибата! HugАз още не правя опити да я махам на заспиване..дано не ме е яд после:)

Иве,чак не мога да повярвам,че може да се изпитва носталгия по първите месеци и че може да има послушно и мило бебе, а за мама да няма нерви..утопично ми е:)

Приятна събота на всички:)

# 289
Здравейте, момичета!

След вируса, който изкара на 3-тото ходене на градина пак е със сополи и кашля, направо от есента това вече си ни е почти пермаментно състояние...  Sad

pipi_mb, сиропите при нас почти никакъв ефект нямат. Тук не мога да намеря черна ряпа, затова и правя следното: 1 глава крумид лук, 1 ябълка и 4-5 ореха с черупките само леко натрошени, другите неща нарязани на едро, слагат се да се варят с около 1л вода, може и малко повече, за да поизври и сиропчето да стане по-концентрирано. После слагам малко мед и давам по няколко лъжички 3-4 пъти на ден. Казваме и "Вълшебваната вода", много и харесва даже сама си я иска. Ефект за кашлицата има веднага след първия ден даване. Опитай ако искаш, дано да помогне.  Hug

mari, табличката ти е вярна и за Вики, и за племенника ми пробвах. Само не ми е ясно едно показва последната смяна на кръвта, а как се разбира следващата?
За стреса тук, е почти сигурно, че е една от причините за астмата и алергиите ми. Ти ми даваш добра идея за хомеопат, досега не се бях замисляла да отида за това, ако имаш някои добър предвид сподели моля те.  Hug

За бибките, Вики сама я отказа след 6-тия месец и ме улесни страхотно, на нас бих казала единствения сериозен проблем ни е гърнетоооо... Седи на него, ама нищо не прави, даже онзи ден ми каза, че иска да ака в памперса и направо ме разби. Иначе ми казва винаги или в момента на напъването или след добре свършената работа.   Joy Лятото ще се стегна и аз да съм по-сериозна и последователна с гърнето и ще ги махнем пампитата надявам се. ММ ми вика, как да иска гърнето като знае, че мама веднага тича да я сменя и да мие дупето веднага, така и е много по-лесно и може би донякъде е прав. Казва ми да взема да я оставям малко с акото в гащите, да се усети, че е неприятно, ама как да го направя като има чувствителна кожа и знам как се изрива после....

Иве, iff2,  и аз изпитвам същата носталгия. Даже онзи ден си гледах бебешките й снимки и ми залипсва много онова време...ехх  Hug

За хитринките и манипулациите нашия коронен номер е фразата: "Маме, колкото многото свят обичам!" При което, трудно може да продължа с карането. Хубавото е, че ми го казва често и без причина, идва и ме гушка и целува по бузката, или вечер преди заспиване също имаме обяснения в любов  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 18:14 от Madame_Z

# 290
Madame_Z, правила съм тази отвара. Но сега кашлицата беше с трудно откашляне, а знам, че този домашен сироп помага при остатъчна кашлица. Радвам се , че при вас действа и че детенце я харесва  Peace Амбрекс ни помогна, давам го 6 дни и мога да кажа, че почти не кашляме. Ще давам още ден, два след спиране на кашлицата с постепенно намаляне на дозата - знам, че не е добре да се спре изведнъж - съвет от фармацефт.
Лека вечер  Hug

# 291
Ако зависеше от мене нямаше да я махам,но мъжа ми постояно опява за бибата.
За сега сме добре,ама ме претеснява,че много яде,къде го побира не знам.Не е дебела просто е едричка,но и на ръст.А баткото е злояд,почти нищо не яде.За мен нито едното е добре нито другото.Добре,че не ядем мазни храни и избягваме пърженото,иначе щеше да е направо дебела.

# 292
еми нестава 3 сиропа изпи 100вида хапченса,капки,ряпи кво ли не ,ми не минава тази кашлица 1месец вече  ooooh! от днес АБ за магареща кашлица  LaughingАзатрил 200 до сряда.и живот и здраве на ясла четв.просто незнам как ще се върна др.седмица на работа-настръхвам 2 дена на ясла 1 седм в къщи.....

# 293
  • София
здравейте Simple Smile

Моля дайте идея къде да се пробият ушите за обици в София Simple Smile Не на Гоги, а на една девойка сладка Simple Smile

# 294
Зависи къде е в 30 поликлиника пробиват уши.Тя се намира в Обела2.

# 295
  • София
Става въпрос за следните райони Студентски град, Младост, Дървеница, Дианабад, Центъра и то около паметника Васил Левски.

# 296
Здравейте момичета!

Цвети,все да те питам доволна ли си от Хирон и как мин леченкето на Гоги с хомеопатия за първи път?Аз нали искам да си намеря хомеопат за по-натам да имам някой,живи и здрави като се сблъскаме с проблемите в детската градина.Ще ми се да почна аз за това онова и да видя как е.Исках да питам и как протича един преглед?В смисъл като му стане на детето нещо,вместо при педиатъра ли се ходи или си отиваш при педи,а после само казваш на хомеопата каква е един вид диагнозата.Или пък директно симптомите казваш и само по това дават лечение..нещо ми е мътно,чета разни теми ама все не се светкам точно...

Мадам З,мисля си,че тази година вече лесно ще свикне с гърнето като са големки вече.Но недей я оставя наакана.Понеже на нас единствения ни досега сериозен проблем стана точно от едно наакване в гащите и е постояла малко.Тя си ака в гърне от 1 годинка някъде,ама се е случвало няколко пъти да се изпусне и тогава..не ми се сеща юни месец миналата година..Намерихме бакрерия в пишкото,пък то я дразни...да не влизам в детайли.Та искам да кажа,че по-добре веднага да си я оправяш.Аз това си мислех..като бебе колко чести акаше и все в пампи и не е им ало нищо..пък после това...Но при момиченцата била много късичка уретрата и затова са податливи на подобни неща.Дано не се случва! Hug

Ая направо ни разбива от смях напоследък.Измисля си някакви думички в песничкие.Примерно вместо Пеят,скачат палците..се почва Пеят,скачат мамите..деди Джоните..Аните..кучето..котето...и слага какви ли не думи.После си пее из нас Едната мие дугата а пък двете Дупето:)Абе какви ли не такива смешки ни прави и се залива от смях.Също вече всякакви игрички,пъзелчета дето ги знае наизуст нарочно ги прави грешно и се хили и пита Мамо,така?Много хитри дечица:)

Хубав ден на всички!

# 297
 Иф,ако това ще те успокои малко, каката ми като тръгна на детска за първи път, беше с кашлица месец и половина,мина през всички фази -суха-влажна-магарешка.По спомени давах само стодал и нещо за отхрачване.Аля също ми е била с такава кашлица,една зловеща такава,точно като магарешка ,при нея беше от гъстите секрети,които не можеше да отхрачи и направо се съдираше да кашля.И при двете гърдичките бяха чисти.Дано да излезете от този цикъл. Hug
  Мадам,следващата е при жената след 4год ,мъжът-3год.,но пък започваш да броиш от  раждането на детето,защото тогава си сменила кръвта си, а половинката ти ако е имал операция  от този момент нататък.Примерно ти я сменяш на 20-24-30и тн., при мъжа ти ако няма някаква операция - 20-23-26и тн. Hug   

За хомеопат ,и аз все си търся такъв за децата,трябва да се отнеса по-сериозно,непременно ще споделя ако намеря такъв. Hug

# 298
Madame_Z , доколкото четох и доколкото усоях да науча от моето дете , стигнах да няколко озвода за гърнето - Не по -рано от 1,8м, даже около 2 г най-лесно става работата. Четох и  една книга ,че е погрешно детето да се слага на гърне от 6-7-8м .  2. Докато детето е с памперс не може да осъзнае ,че се напишква т.е. не го усеща така , както ако е с гащи и се намокри. Ако ти се пробва сега като сте си у дома , да я държиш по гащи и да я лагаш през  определен интервал на гърнето , мисля че може да постигнете успех.   ДАно да съм била полезна! Просто четох много ,тъй като и ние имахме проблем. Марио се беше научил лятото,бяхме махнали памперса (само като спи му слагах) , после спря изведнъж да казава и пак върнах памперса. Сега декември месец пак му го махнах за отрицателно време. Сега сме без памперс и като спи от 2 месеца. Успех!

# 299
Роси,и нощем ли спинка без?Напишква ли се понякога?Много ми е интересно как ще стане нощното махане..тя си пишка поне веднъж -два пъти по мое мнение.Не искам да я оставя сега лато е хладно нощем в нас напишкана..но лятото бих пробвала:)

Иначе съм съгласна напълно с написаното..и от опит,и от прочетени материали.Ние по принуда го махнахме точно на годинка и шест месеца..историята с е-колите.Та цяло лято си се напишкваше по сто пъти и преобувах,но свикна с мокренето,някой път казваше,после не.Върнахме се в София октомври (1 и 10 месеца) и сякаш за дни почна да казва почти всеки път..сега изключително рядко се залисва и забравя:)Казва си и докато свалим гащите пуска..Една капа:)както сама констатира;)Но пък за акото безотказно си е казвала милата от годинката някъде,а много рядко тогава я слагах на гърнето,просто да свиква и то ако иска. Hug

Общи условия

Активация на акаунт