Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 375
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Аааа това ми хареса,Жожолинка...че не й се караш от сърце JoyЯвно и аз така правя и затова не ме отразява никак:)А и точно както си го написала...вече даже не се ядосвам реално..просто ако иска нещо опасно повишавам една идея тон и съм сериозна:)Нооо с променлив успех;)Даже като не й давам нещо е започнала да ми казва Няма нио мамо,поко...Няма нищо,споко:)Разбива ме направо.

И друго любимо..Казва й половинката снощи,че ако хвърля така оше от масата разни неща и хляб,ще я свали оттам..А тя..Айде тати,мах Ая,айде носи ей там:)И това с един предизвикателен поглед:)Уникална направо..според него приличала на мен като се рязправяме за нещо:)

А за работата..не ми е залипсвала тя...просто контактите с хора  JoyНо аз съм все затворена..само още малко да отрасне..и да почнем да се виждаме с повечко хора..може и на мен да не ми се почва вече:)Аз и затова не мисля за градина още,просто ми се струва ,че става все по-хубаво заедно.Ще я дам когато поиска да е с деца за повече време и видя,че играта по площадки и клубчета не й стига. Peace

# 271
  • София

И друго любимо..Казва й половинката снощи,че ако хвърля така оше от масата разни неща и хляб,ще я свали оттам..А тя..Айде тати,мах Ая,айде носи ей там:)И това с един предизвикателен поглед:)Уникална направо..според него приличала на мен като се рязправяме за нещо:)

И при нас е нещо подобно: всяка вечер имаме разправия, защото Гоги не иска да яде и естествено татко му го заплашва, че ще го свали от стола и той казва"Хайде,тати, свали Гого" Обаче знае, че аз ще се включа и ще се възпротивя и гледа предизвикателно с една дума Говори ми. Сутрин е много готин събужда се и ни прави проверка. След това извиква взависимост кой го няма: Ела да си гушкаш Гошето . Хаха направо ни убива Simple Smile.

Днес окончателно ми потвърдиха , че ще е девойка, а в каква поза беше направо не е истина коленцата и бяха в лицето.

# 272
Поли, във виваком ще започвам Simple Smile Работата ще е същата, но за друга компания. Тук в малкия град много възможности няма. Или в операторите или в Кауфланд или в банка.

Мари аз не исках да кажа че таблицата не е вярна, просто при нас няма как да се сметне. Пробвай напиши ни датите и дай дата за зачатие 18.04 и ще видиш че и двамата си обновяваме кръвта на рождения ден тази година. /Датите са 31.03 съответно 1977 и 86та./

# 273
Много хитрички тези мъници,я как обръщат на игра всичко/със смъкването от масата/ Simple Smile
Бебеш, и аз не съм сигурна дали е вярна табличката ама да се хвана за нещо Simple Smile по-скоро половинката,да му дам искрица надежда ,че след ноември тази година ще е юнак. Hug
Иначе да ,голямо съвпадение,че си сменяте кръвта по едно и също време, имате си две прекрасни слънчица. Hug
 Цвети,браво за девойката,нашарихте гащите-и сини ,сега и розови,чудесно. Hug

# 274
Добро утро!
tsvety_georgieva,  preggo честито за розовия памперс  Hug
Бебешондел да ти е лека и доходна новата работа  Peace
За табличките mari:), определящи пола на чаканото бебе при мен се оказа вярна и точна една табличка по баба Ванга, но не мога да я открия и да пратя линк Sad
От извесно време забелязвам, че Мишето си гризе ноктите  Tired това става, когато гледа филмчета, които харесва - позволявам му да гледа, защото иначе много се сърди и отказва дори да яде  ooooh! Мисля, че това започна, когато отсъствам съботите и неделите, в които съм на очни...наблюдавам го за сега и само му казвам, че това е лошо и ще го боли коремчето...за каката съм купувала горчив лак си спомням...и сега съм в чуденка дали да го пускам на яслите и дали няма да му причиня така още по-голямо безпокойство  newsm78
Май таблицата е подобна на тази: http://www.babytable.hit.bg/tablica2.htm  а това е сайта http://www.babytable.hit.bg/
Хубав и слънчев ден Hug

Да помоля за съвет...пихме АБ аугментин 312, проспан, слагахме коларгол, тетрисал, тобрекс за очите и в нослето, мукоплант и ен-ти-тус редуване.... остана една гадна кашлица сутрин и от време-навреме през деня и не минава...давам биобаланс бейби, опашката за след АБ...беше се подобрил, но вчера не ми хареса трудното откашляне и започнах инхалации в къщи и днес влючвам чай от босилек с мед...какво ефикасно още може да дам...не ми се ходи пак при лекарката, че докато чакаме да не пипнем пак бацил...така се случи предния път, чакахме с болните от пневмония и вече трета седмица боледуваме цялото семейство...

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 09:19 от pipi_mb

# 275
О на мен определено не ми липсва работата,ама ми липсват пари Grinning което е друг въпрос.Ако можех да си го позволя финансово бих ги гледала не до 18 а дори до 20 год.та и още едно бих гледала,но пусти пари все не стигат.

# 276
Цвети честито за розовите гащи Simple Smile.

На мен ми липсва работата, но нали сме все болни и тъкмо тръгна и айде в къщи Simple Smile. Започна пак да ми харесва да си стоя в къщи с малкия след като изкарах 3 седмици нон стоп на работа Simple Smile.

Момичета пускам ви един абзац от книжката която чета и за която ви бях говорила - това е едно евентуално обяснение на някои от хремите и кашлиците при децата:
Скрит текст:
За кремовете с нишестета:  Нишестето за кремовете образува много слуз която е вредна за детето. Тя е прекрасна среда за размножаването на микроби, гъибчки и паразити. Организмът търси начини да се избави от тази слуз или през носа (а когато носът на детето започва да тече ние си казваме „има хрема“) или например чрез дихателната система (това са секретите които детето изкашля трудно и мъчително).
...
За млякото: Натурофилите смятат че след навършването на 3 годинки в организма на детето спира изработването на ферменти, необходими за преработката на млякото. Наблюдавайте вашето дете. Какво е самочувствието му след като е пило мляко? Има ли промени в изпражненията му? Не получава ли хреме след като 1-2 седмици постоянно е пило мляко (млякото е продукт който причинява образуването на значителни количества слуз). Изобщо няма ли детето ви предразположение към хреми, бронхити и мокра кашлица? Ако нещо ви смущава можете спокойно да се откажете от прясното мляко и да преминете към киселото мляко и други подквасени млечни продукти.

И една идея пак от книгата която на мен ми допадна:
Скрит текст:
Една простичка рецепта:
Можете да приготвите една полезна алтернатива на хляба с мая – пшеничени питки. Купете пшеница в магазините или на пазара. За 1-2 денонощия я оставете да покълне на тъмно докато се появят зачатъци на стъблото и корените. За тази цел пшеничените стъбла трябва да се сложат в тепсия, плоска тенджера или чиния и да се покрият с влажна кърпа. След това промийте покълналите стебла със студена вода и смелете с кухненския робот или с мелниката за мелене на месо.Ще получите лепкава подобна на тесто смеска. Омесете от нея питки и ги изпечете във фурната в продължение на 20-30 мин. Или пък върху тигана без да слагате мазнина отначалото на силен огън докато се образува коричка а после – на по-слаб. Не трябва нищо да се добавя – нито сол, нито мед, мито масло, нито яйца. Повярвайте ни, след като сте опитали тази питка няма никога да поглеждате към традиционните кифли.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 16:49 от Slance_1

# 277
 #Cussing out ейй неиздържам вече,след 3седмично кашляне,изпити 3 сиропа и куп др неща ,кашличцата по-намаля и вчера го пуснах на ясла и цяла нощ не съм спала ,не спря да кашля -едно такова сухо  Sad ставах отварях прозореца и му е добре така,и съм сигурна ,че от сухия въздух в яслата,но какво мога да направя,зимно бебе си е и най-обича да спи на отворено и в студена стая,тогава спи много спокоен.Един път успях да влезна вътре в яслата,ми то въздух няма 100градуса беше пффффф
айде оплаках ви се,почвам да чиста,че съм бясна,че вече се чудя какво да му дам за тази кашлица.....

# 278
Слънце,и аз чета напоследък много за прясното мляко и затова,че човек е единствения бозайник ,който го пие цял живот.
Мога да потвърдя,че имам наблюдения,че когато децата имат хрема и когато им давам вечер мляко много кашлят,защото трудно отхрачват ,когато са така не им давам поне вечер ,преди лягане мляко.
 Иф,топличко си е в детските градини,и в тази на каката ги карат преди лягане да си събличат потниците,защото се изпотяват,аз лично не мога да спя на толкова топло,предпочитам стаята ми да е леко хладна и проветрена,така свикнах и децата.Бързо да ви минава кашлицата. Hug

# 279
Мари,не топло ,а много топло е там,всеки път като го взема бузите са му алено червени,целия е вир вода,вчера си взех снимките,където ги снимаха за 8ми март,ми то нашия се едно е бил на Витоша  Laughing толкова червени бузки от студа  Laughing ,милия кой знае колко му е гадно...
Хм..това за млякото не го знаех,ние продължаваме да си пиеме 160-180 адаптираното мляко,ще взема да не му го давам известо време ,пък да видим..дано да спре да кашля  Thinking

# 280
като гледам това слънчице навън ,така почва да ми липсват разходките навън с бебетата ,а сега малкия е затворен там при бацилите  Sad , а аз след 2 седмици се връщам на работа  ooooh!

# 281
Здравейте ние излизахме днес на вън,но беше мъка,защото и се спеше и след час и полвина мъки я прибрах и я сложих да спи.Вече сме без количка и разходките са много бавни.Мъжа ми иска да махаме бибата,но въобще не виждам как ще стане тя си я търси дори когато не спи.Вярно на вън излизаме без нея.Всичко махнахме само бибата остана.Той се претеснява за зъбите и е прав,но просто,вече говори и си я търси и настоява,не знам как ще се оправим.

# 282
Здравейте момичета:)

Айде честито ни пролетно временце HugДнес беше уникално,изкарахме без да се усетим два часа,минаваше 13 като се качихме.Друго си е:)

Пипи,за яденето на пръстчето,точно тези дни случайно четох някъде,че не е добре като едно време да де мажат с разни неща,правело им стрес и тн.Какво да кажа,то всичко се отрича сега...Пък каката хи като си й мазала пръстчетата нищо й няма:)Но пишеше като по-малки сега да гледаш да го махаш пръстчето,веднага други занимания..после вече да се обяснява че е лошо,вредно и тн. HugКак е Мишето,какво става с кашлицата?

Слънце,много интересно HugАз така се ядосвах,че Ая не ще да вкуси нишестета ог кухнята и досега не яде такива десерти.А то ще излезе,че е по-добре:)Неото ни все казваше Остави детето,то си знае какво да яде,като не иска десерти,не иска.Тя и затова следо ед винаги си пие една доза АМ(150-160) и нещо дребно хапва.Но пък за млякото не знам..не съм забелязала проблеми,тя си пое всеи ден по веднъж-два пъти,следобед или сутрин и следобед,много си обича.И кисело яде вечер понякога.Когато накашляше есента около седмица и нещо,не съм забелязала да се влошава от това...но то всеки си е различен...

Ифф,много кофти с тая жега..що пък толкова топло правят по градинките???Каъо е ясно,че не е добре.И Ая обича на хладно да си спи.Нощем в нас е към 19,20 макс в момента.Следобед преди да ляга гледам да е проветрено и пак да е по-хладничко.Направо не проумявам защо правят такава жега.

Цвети,честити розови гащета:)Прекрасно е:)

Днес Ая гледа клипа на  Imagine през телефона ми,много се въодушеви,защото на сватбата ни това беше песента.И като гледа филма и я е чувала.Обяснявам й,че той се казва Джон Ленън,давам й едни кръгли очилца точно като неговите ама тъмни:)Идва баща ми и тя си слага цайсите,взима една малка китарка,и вика: Деди Джони,Ая една малка Джон Лена Joy

# 283
  • Бургас
Аз не се втелявам от високите температури, така или иначе, жегата е неминуема лятото и мечтаните 18-19-20 градуса стават съвсем непостижими. Гледам да не навличам детето и това е. Правиха ми забележки в градината на каката, що нямала потник, ами няма и това е. Пижамките, които оставям, са тънички, също. Вече са свикнали. Повсеместната адаптация за мен е едно от най-важните неща  Peace

За прясното мляко съм го чела преди години в тази статия, съгласна съм с всичко.

С кървавата таблица не се справих Laughing, щото нито знам точната дата на моята операция от апендицит, нито на ММ датите кога е "кръвозагубвал".

# 284
 KalinaZ, какво да кажа за кашлицата  ooooh! все още го мъчи и не минава, сега пием Амбрекс и чай босилек с мед, почистваме носле редовно и се надявам да има подобрение скоро...
За гризкането на ноктите и аз се надявам да премине като сме вече по-често навън на въздух и бягаме по площадките...каката много бързо премина през това и тя беше навита за горчив лак, че лакирахме ноктите и се кефеше много.
Какво хубаво време беше днес, нямам търпение трайно да се затопли  sun

Общи условия

Активация на акаунт