Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 355
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!

”никид, аз не разбрах, за какво "домче" става въпрос от септември?”

Кате, не съм Никид, но да кажа, че така наричат детската градина в Ямболско, свекърва ми е от там и съм го чувала.

Ох, като слушам вашите разкази за тези почивки и така ми се иска вече, ама като ми остана малко отпуск и гледам максимално да го разпределя. Мислехме тази събота, неделя и понеделник да отскочим първо някъде из балкана, че ни е по наблизко, но то пък го дават валежи и се отказахме. Сега се организираме за другата седмица пак така за три дни да ходим на едно еко селище в Медвен, с кръстниците ни, които също са от Ямбол, а това селище се намира кажи речи на средата на пътя между Ямбол и Разград,  а пък и на 15-ти имаме годишнина от сватбата. Дано е хубаво времето и изкараме добре. Морето ще е август, но още не мога да реша къде. И ние две поредни години бяхме в Албена и наистина за деца там е супер и цените са приемливи, но ние не обичаме на едно и също място, защото вечер си правим “нощни разходки”, както ги нарича каката и искам да опознаваме нови места. Предложенията в Царево ми допадат доста, но с тези две деца искат да сме в апартамент, нищо че едното дете така или иначе си спи при нас и двете заедно ядат по-малко от един възрастен, ама няма как ........ За Ахтопол още се чудя, и докато се чудя, то ще свършат местата ......

# 601
B_NADI, аз бях загледала ето тези хотели също:
http://www.greenlifehotel-sozopol.bg/en/

http://www.oasisdelmare.com/

Първия е на каваците, плажа е ясно че е супер! Нямаха места за такава тълпа като нас-предложиха ни 2 студия.. Сега във визит.бг има last minute оферти за него, но на база HB
Втория е малко отдалечен от Лозенец, по стария път между царево и лозенец и откъм инфраструктура не е много добре засега..нов е и нямаше отзиви, затова се отказах. На някои от снимките се вижда една рекичка наоколо-предполагам че ще е твърде комарено или миришещо на тиня..

# 602
  • Ямбол
Катёнок детски дом-градина  Laughing ,както и B_NADI е споменала,аз не знаех ,че е само Ямболско  Simple Smile
А за Чероморец,просто по обява от продавалник,ето я,има няколко снимки ,може предварително да се обадиш да запазиш,да не стане само реклама  Sunglasses
  http://prodavalnik.com/stai-s-morska-panorama-v-chernomorets-6lv … -plazha-i22765637

# 603

. Направо ми се реве, грам не ми се работи. То не толкова работата ме тормози ,колкото напрегнатата обстановка и колегите ,с който съм в "халето" Ама какво да се прави , няма начин...

Laughing Laughing Ивее,да не сме на едно и също място  Laughing Joy само дето мога да добавя,че всеки ден минавам 25км в едната посока  ooooh!

# 604
[ Laughing Laughing Ивее,да не сме на едно и също място  Laughing Joy само дето мога да добавя,че всеки ден минавам 25км в едната посока  ooooh!
  Mr. Green Joy Ами какво да ти ... явно на всякъде е едно и също ... смотано. А за километрите аз съм заковала на 18 км в едната посока ... добре ,че е околовръстното да ми пести време ,че иначе е страшно. Аз не съм се оплакала ,но от октомври ще ни местят на Дондуков и незнам какво ще правя с яслата. Остава ми някак далеч и от къщи и от работата и най-важното дори не ни е на път ...  newsm78

Б-Нади, защо не хвърлиш поглед в офертите, гледам, че е пълно с морски дестинации. Иначе за Ексадата ,може и на рецепция да се обадиш ,много са отзивчиви, но задължително искай стая с изглед море, другите не си струват, заради западното изложение и пека , който е цял следобед в тях.

pipi_mb , успешна сесия Simple Smile

Кате, много се радвам ,че писа. Много се смях с изказването " някой го гледа не както трява " Simple Smile Детето от сега ги надушва хората и знае с кой да общува. Алекс също е голям инат и доста го избива на агресия, та да ти кажа и аз съм на тръни като общува с наборчета. Иначе с по-големите се разбира, ама те пък не го искат ,защото не говори и бил бебе ... абе драма голяма Simple Smile

# 605
second  Hug благодаря за офертите
 Иве  Hug благодаря за изчерпателния отговор

Аз всеки ден това си правя, като си отмарям от работа, ровя се из разни там оферти, но явно аз нещо не мога да си харесам, трябва да включа и таткото, той по-бързо ги решава тези неща  Wink

И на мен така ми е писнало от тази работа. Но поне при нас всичко си е на близко, ако не бяха децата да ги разнасям напред-назад и без кола може.

Поне за тази седмица почти не остана. Приятни почивни дни   bouquet

# 606
Здравейте,чета ви,но рядко пиша,защото при нас е едно и също.Просто няма какво да споделя.Дона говори все повече,но много думи не и се разберат.За сега не я уча на нищо,освен да спира когато и кажа,защото може да излезе на улицата.Не иска да слуша,но като цяло е кротка.Ако се сетя още нещо ще пиша пак.

# 607
Здравейте!
И при нас нищо ново Simple Smile Познатото старо бягане от мама. Вече ги водя в парка, уж на голям терен да не му идват подобни мисли. Но Гошо си е див петел. И в парка ме отцепи на почти километър. За мен беше невъзможно да го догня, сестра му с колелото го стигна, изкара си акъла горката. След подобни преследвания тя плаче, той се хили самодоволно.
В къщи я тероризира точно както споделя Катеонак (нямам е с точки Simple Smile ). Хапе я, бие я, яхва и я поваля. Луда работа. Понякога ги оставям да се справят сами, друг път се налага да го откопча преди да я е насинил.
Радвам се на всеки хубав летен ден, не искам да се сещам зимата как се затваряме в къщи!

И понеже преди време говорихме за закуски.
Скрит текст:
Моето ново хрумване е козунак с крем карамел. Не е ново под слънцето, само ново в моята кухня. Нареждам блат от козунак /отива почти целия/ и го заливам със смес от 1л мляко, 5 яйца, 1ч.захар и малко ванилия. Пека във фурна 200С 30 мин. Абе лесно пък се яде у нас. При повече желание може да се сипе малко карамелизирана захар на дъното на тавичката.

# 608
  • София
Добра, ти ме подсети за този вариант на крем карамел, ще взема да направя, че вече незнам какво да предложа на Гого за закуска Simple Smile. И Гоги тероризира батко си /племенника ми/ качва му се на главата в буквалният смисъл, а той само му се смее. Гоги сега се е научил да казва , ако нещо не му изнася Не те харесвам и Ти си лош. Явно това са големи обиди.

# 609
  • Бургас
tsvety_georgieva, от градината на каката разбрах, че най-голямата обида е "Ти си бебе!"  Laughing Няма изключения, всички се засягали до дъното на душата  Heart Eyes

# 610
Добра, Кате  Hug и аз се притеснявах, че малката тормози кака си и по-скоро, че тя и се дава защото е по-малка, но като ви слушам вас явно при нас е приемливо положението  Confused Все пак вашите малките са момченца  Sunglasses

"Ти си бебе!" - И при каката и племенницата /те са в една година/ едно време това беше най-голямата обида.  Laughing Малката засега нещо не вдява от обиди или пък ще си е "перде" Mr. Green

И при нас нищо ново. Малката си ходи на ясла и госпожите казват, че все повече се отпуска пред тях, макар че напоследък често се сменят, че има в отпуск. Каката тази седмица последно ходи на нещо като занималня в един между училищен център, но и там другата седмица излизат в отпуск и ще я прехвърляме от едните баба и дядо, на другите, според заетостта на съответните. Но да не се оплаквам, че ние имаме поне някакви варианти, че много хора нямат такива и честно казано не знам как се оправят.

# 611
  • София
tsvety_georgieva, от градината на каката разбрах, че най-голямата обида е "Ти си бебе!"  Laughing Няма изключения, всички се засягали до дъното на душата  Heart Eyes

Да и това го повтаря Simple Smile Много са готини, това да им останат обидите.

# 612
tsvety_georgieva, от градината на каката разбрах, че най-голямата обида е "Ти си бебе!"  Laughing Няма изключения, всички се засягали до дъното на душата  Heart Eyes

Да и това го повтаря Simple Smile Много са готини, това да им останат обидите.

А Гошо бидейки в невидение, че това е обида ходи при децата и им казва "Аз съм бебе". Говора му още не е чист и те чуват "ТИ си бебе" и започва едно люто сърдене, ДОРИ ходят да се оплакват на майките си Simple Smile  Иначе той не знае още какво е обида и нито го прави нито се връзва на друг.
От нашата градина най-лютата обида е да ти покажат Х с пръсти  Wink Даже каката ме хиксосваше по едно време, но и мина.
Цвети, често правя и грис. На моите им харесва, даже се врат под горещата тенджера и се облизват като котараци. А сега съм решила да пробвам  т.нар. "бебешка кашичка". То е кажи-речи същото, но с повече масло и брашно вместо грис.

# 613
От нашата градина най-лютата обида е да ти покажат Х с пръсти  Wink Даже каката ме хиксосваше по едно време, но и мина.
хахаха ... ооо Добра , развесели ме рано сутринта. Бях забравила това хиксосване. Баткото също го правеше преди 3-4 години ... така и не разбрах за какво точно става въпрос.
По въпроса с обидите големият е на много високо ниво, то не е за разказване, а Алекс не разбира още. Но определено в къщи в момента е на мода всички да са бебета. И Алекс си казва ,че е бебе , за да му се даде биберона например или пък да не пишка в гърнето ,а в гащите и т.н. Баткото и той иска да е бебе , за да прави глупости и като кажа: Ама защо ти да не си бебе... почти винаги получавам отговор : аз съм бебе. Така при нас това не е обидно, а напротив, метод за постигане на цели. Страшна работа.

Ние сме в някаква температурна серия  ooooh! Алекс в петък го взех от яслата с Т. Сестрата ми се обади в 16:50ч ( а аз го взимам 15 мин по-късно ) за да ми каже ,че детето е с много висока Т , цели 38,2 и ако може да отида веднага да си го взема. Е взех го, педи каза ,че не вижда някаква основателна причина за Т и трябва да почакаме да видим какво ще се развие. Ами то нищо не се разви ,детето се оправи и от събота няма нито Т, нито каквото и да било друго. Съответно го пуснах на ясла още вчера. Снощи пък баткото вдигна Т , вече направо не го знам .Да го видим него. А само 1 седмица е минала откакто сме се заврнали от морето , уж калени и отпочинали  ooooh!

Момичета, искате ли пуснем нова тема с някое по- актуално заглавие... нещо лятно??? То вярно ,че времето по нищо не показва ,че е лято ( поне в София ) ,но все пак си е време... иначе ако чакаме да изпишем темата направо към нещо коледно ще е добре да се ориентираме  Mr. Green
Хубав ден на всички  Hug

# 614
Привет мацки!Ние се завърнахме вчера от дългото ни пътуване до Турция.Децата са герои,не им се чу гласа.Пътя е доста от Велико Търново до Кушадасъ,около 15часа.Там беше супер,слънце и жега в изобилие.Постоянна анимация за децата,4ри водни пързалки,децата ползваха само детската.Честно казано за десет дни на мен лудницата ми дойде в повече,следващия път ще се ориентирам към по-малък и не толкова пренаселен хотел.Водихме децата и на делфинариум,изобщо има доста забавления за дребните.
Готови сме и за нови пътешествия  Hug
Приятно изкарване на летните почивки на всички!Весели и безгрижни летни дни, и най-вече здрави дребочовци.

Общи условия

Активация на акаунт