Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 344
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
mama_Iva, най-вероятно и при баткото ще е не много висока Т и само за 1 денонощие.
Не знам, някакъв вирус ли е това, но масово се случва в Б-с и Коцето го мина това.

mari:), радвам се, че сте изкарали хубаво и пътя е минал добре  Heart Eyes

# 616
Здравейте момичета:)

Не мога да се включвам много,че нета е супер слаб и един пост ми отнема бая време,ама айде сега да пробвам пак докато спинка.Simple Smile

Дано всички да са добре дечица!Иве,дано и баткото вече е ок.

Мари,те са героини!Приемам конкретни идеи какво правят по време на пътя,на колко време спирате,как ги приспиваш...и тн..Simple SmileНие едвам до село си стигнахме,верно държа се добре,но не иска в стола,а това ми е проблем голям.За дълъг път не ставаме и туй то...Аз седя с нея,пеем,разсейвам я да гледа неща...ама не минава време лесно...а и тя все си е готова да мрънка в колата:)Та давай идеи! :hug:15 часа-шапка им свалих,а и на вас с таткото де.

Иначе като гледам разни курорти,влекат ме такива с всички екстри и анимацията и тн..обаче имам чувството,че също ще ме натовари тази лудница към момента.Така ме тегли към разни райски спокойни местенца,ако може да няма никой,само ние и приятели:)И да сме на плажа:

Ние сме добре,щурее си,тича боса,не ще да се обува хич вече,рови в един нов пясъчник и се посипва с пясък,кара си из двора една кола,яде краставици и домати по цял ден и това е:)Говори адски много и е като латерна.Днес ни уби като каза:Супа твъ(р)до не,таатор твъ(р)до да:)Аз не говоря така,откъде й е хрумнало не знам.Simple SmileСъщо вика на баба ми:Мама не съ(р)ди Ая,мама пави беежки (забележки) JoyЗащото тия дни й казах,че като повиша тон аз не й се карам ,а правя забележки за нейно добро:)

И така засега...бъдете здрави и добре!и приятни почивки;)

# 617
KalinaZ, опитайте да пътувате в часовете и за сън. Ако тръгвате сутрин, детето кипи от енергия..  На нас също ни предстои едно "село". Решихме сутринта да си направим обичайната разходка в парка, да побеснеят, после душ, хапване и като стане 14ч потегляме....пък дано Simple Smile
По пътя за морето, спирахме още на изхода на София 2 пъти за повръщане (голямото), 2 пъти за пишкане (малкото). Гошо си е още на памперс, но на път неясно защо решава да пили докато спрем и да пишка на открито   Mr. Green После няма връщане в колата! Буквално го напъхвам все едно го крада, той подобаващо ме налага  Joy  Ако едното заспи, другото задължително е будно и всява смут Simple Smile))) Сега пускам таблета с филмче и мируват за Х време. Но като цяло обичам да пътуваме, поне сме свикнали и изброените дреболии ги приемам леко.
Мама Ива, пиши  здравички ли сте вече?
Second, как е Гоги?
B_NADI, избрахте ли вече място за почивка?

# 618
Simple Smile Оправихме се ние! Вече не сме затворници с тази карантина:)
При него протече по-гадно, защото имаше и доста Т, но мина- вече заразите не ни плашат:)
Сега мислим за моретоооооо

Ние също обмисляме таблет за колата, въпреки че са сравнително кротки. След някакъв период ако не заспят, се поизнервят. Вие как решихте въпроса със закрепването на таблета?

# 619
Ние също обмисляме таблет за колата, въпреки че са сравнително кротки. След някакъв период ако не заспят, се поизнервят. Вие как решихте въпроса със закрепването на таблета?
Честито оправяне! Наистина една грижа по-малко!
Таблета го държа на ръка, стоя м/у техните седалки отзад. От 1 г се каня да си купя стойка, но все отлагам. Нещо такова:

Има ги по китайските сайтове с безплатна доставка,  в и-беите: води се "headrest tablet holder"  или "headrest tablet mount".

# 620
Секонд ,радвам се,че сте вече добре!
Кали,ами те са си такива.С нищо особено не ги занимавам,с кола много не обичат да пътуват но и там издържат по около 5-6часа.С автобус сме ги тествали -13часа без проблем.Хубавото е,че и двете ни екскурзии ,и до Атина, и до Кушадасъ бяха нощни преходи,автобусите тръгваха в 18ч и  децата хващат будни около 4-5часа.Имае и Двд за кола,понякога им го пускам ,но не винаги.
Обожават да пътуват с влак,няколко пъти ходим до София с влак,много се радват.Влака е хубав,с климатик,с широки седалки и с масичка.Пробвай ако имаш възможност да разходиш Ая,но първо виж до кои дестинации са от новите влакове. Hug
Другото ,което забелязах е,че децата усещат настроенията ми,ако на мен ми е изнервено,те са палави и непослушни,ако аз съм спокойна ,те също.По пътя гледам винаги да съм тръгнала с доброто настроение и непоклатимото си спокойствие. Hug

# 621
Ех, Мари много се радвам , че сте изкарали хубаво и браво на послушните момичета Simple Smile
Много хубави снимки Simple Smile

Ние сме добре. Както Катето писа, няма и един ден с Т и край. Странен вирус ... Засега и двамата са добре.

Ние като пътуваме също гледам да съвпадне с часовете за спане , че иначе колкото и да са свикнали с пътуването им писва. Алекс ако не спи издържа безпроблемно около час и почва да нервничи. Започва да иска да става, да ходи на предната седалка и само мрънка. В такива моменти искам неискам го вадя от столчето и после няма връщане. Така че се налага да спрем, да отпочине малко и при качването го слагам в столчето. Но общо взето там си пътува. наблягам и на разни бисквитки и солетки. Докъто има какво да дъвче се разсейва. Ние също взехме таблет, но засега не съм пробвала да им пускам филмчета. На мен лично ми става лошо в кола , когато гледам филм или чета нещо, та незнам дали и на тях няма да им е зле. За съжаление скоро не се очертава пътуване, така че няма да мога да го пробвам Simple Smile Иначе се е случвало като се пребираме от яслата да ми мрънка и понеже аз карам и няма как да го забавлявам, му пускам любимото му Ню погоди на телефона ми. Получава се ,но това е за 10-15 мин....

На мен също ми се иска да отидем на море до Турция, но още не мога да събера такава смелост като Мари. Аз не обичам да пътувам дълго и мъчително, а ако и двамата нервничат през по-голямата част от пътя ще си е живо изтезание... но за догодина може и се престраша  Mr. Green

# 622
Ако искат да пищят, да врещят, от столчетата не вадя! Те съответно си знаят и протестите са на тема спиране за почивка.
Номера с пътуване следобед не мина  Rolling Eyes тръгнахме по график в 14ч, каката по чудо заспа още като се качихме на магистралата и се събуди на едно наше обичайно място за спиране, хотела при Луковит...май беше Дипломат Плаза. Вътре е една тиха вселена! Приятно, прохладно, 2 огромни аквариума със златни рибки по 1 педя. Децата обожават да ги гледат. Зад хотела има заведение с детски люлка, къщичка и т.н.

# 623
Привет момичета! Отдавна не съм влизала, сега надникнах и прочетох последните няколко странички.
Страхотно лято пожелавам на всички!
Ние сме добре. И Мона бърбори всичко вече и е голямо забавление с нея. Започна да казва хубаво р и сега го слага и навсякъде, където има л в думата.
Бяхме ваканция за седмица в Гърция. Сега през август ще ходим и до Северното Черноморие.
Задължително пътуват в столчета и двамата, няма опция да са извън тях ако колата е в движение. За щастие и двамата са много спокойни и разбрани пасажери и нямаме проблеми. Като се уморят, спираме на подходящо място да потичат и да поиграят и после обратно в столчетата.
Всеки уикенд бягаме на вилата ни и го правим дълъг ако работата ни го позволява за да играят на воля в двора.
 Hug и много слънчеви дни ви желая!

# 624
  • Бургас
Здравейте!

Коцето беше с гнойна ангина миналата седмица, но вече е здрав - от днес пак е на ясла.

За семейните почивки където и да са, съм на мнение, че 7 дни е идеалния срок за който трябва да се ходи. Също е голям плюс за мен, ако сме с приятели или роднини (по-голям е шанса наистина да си почине човек).

Хубава седмица, момичета!

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 12:12 от Катёнок

# 625
Здравейте момичета,не съм писала отдавна.Ние сме добре Дона щурее по цял ден.Стискайте палци,ако всичко се нареди,ще може да отидем на море другата седмица,дано да стане.

# 626
Здравейте момичета:)

Благодаря за мненията за пътуването на всички! HugЯвно си е до дете..тя просто е много палава,трудно се заседява с някаква игра,все е в движение,и може би това допринася да й е трудно да седи в стола дълго време.А и аз както винаги се предавам лесно,вземам я,половинката почва да кара бавно-бавно,защото ни е страх да не е обезопасена..А тя това и чака:)Не обича да се кара "бъзо"...Simple SmileЩом се засили колата и повтаря Тати,не каай бъзо:)Явно има проблем с вестибуларния още,както предполага неото,и не й е комфортно,особено по завоите...самомказва Мамо,гадно...Иначе както Мари пише,и аз се запазявам всеки път с много нерви и добро настроение,но май не е само това:)Вземам чай,любимите краставици и моркови,солетки...но в един момент не ще нищо.Simple Smile

Евала на всички малки пътници дето могат да изкарат дълго време в колите:)

Днес тати ни е рожденник:)Да ни е жив и здрав!Не мога да почерпя през телефона,обаче:)Ще му правим бисквитена торта сега като стане с нея.Онзи ден на 9-ти за месечинката й,дама си поиска торта и правихме една,та днес ще повторим:)

Цвети,как си?Тежко ли е вече?То си напредна времето...Simple Smile

# 627
  • София
здравейте,

Ние сме добре, но аз съм много изнервена и направо не мога да се понасям. Естествено, Гоги точно сега реши да проверява какви са границите на моето търпение.

Днес бях на преглед и доки ми каза да си помисля за дата за секциото и най-вероятно ще бъде точно след един месец, така че съм на педал. Бебка върви с една седмица напред и се развива много добре.

Отвсякъде са ни затрупали едни майстори и доставчици за къщата и сме луднали с таткото.

Кали, да ти е жив и здрав рожденника Simple Smile.

# 628
Кали честит рожден ден на мъжа ти на патерици.Цвети кураж миличка всичко ще се оправи.
И аз съм в някакъв луд вихър,едно оправя две три излизат,просто този месец е някаква лудница.Направо не знам къде се намирам,ужасно е.Ето днес тъкмо успях да мина да се пострижа,че от полвин година все не намирам време за себе си и баткото мамо падна ми пломба,миналата седмица на мен ми падна,още не мога да отида на зъболекар.Смяна на лична карта,чакане едвам се оправих,двамата пощуряха видях се в чудо.Трябва да пускам детски като си взема личната карта,мъжа ми ме държи в шах,ще ходим ли другата седмица на море,няма ли да ходим.Изнервих се,не мога да си оправя къщата.Ако не ги изкарам за да оправя и да зготвя,защо не ги изкарваш,ако ги искарам и не успея да свърша много от нещата започва да мрънка.Оплаках се изчезвам,че ме чакат куб задължения. Hug

# 629
Здравейте  мацки Wink

Не съм писала сигурно от 6 месеца някъде,  ooooh! ooooh! ooooh! за което се надявам да ме извините.

Филип е на море при майка ми и баща ми и баща ми има небивал успех в свалянето на памперса.
Не знам, но явно дядовците и бабите имат по авторитет от мама. Дано успешно да го свалим до края на лятото, че на есен в градината ни искат без.

От месеци не мога да пия едно кафе без някой да ми е на врата, но ето, че днес и това се случи.

За лятото сме решили да ходим някъде по българското черноморие, а есента в Турция или Гърция, но да видим.
За пътуването с Филип всеки път имаме нов номер. Последния път не искаше да гледа ДВД-то, но пък прекара близо 4 часа в столът без да мръне. Хем тръгнахме ранно сутринта, че да стигнем следобед, но го понесе геройски 6-7 часа до морето.

Лек и спорен ден мацки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт