Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 063
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София
здравейте Simple Smile

Мари, направо не мога да си намеря място от радост Simple Smile Направо ми оправи за дни напред настроението Simple Smile Страхотна си Simple Smile Всичко ще е наред ти си толкова позитивен човек , че просто няма как да е по друг начин Simple Smile

Добра, много ме развесели с банята Simple Smile При нас имаме драми с едни врати за гардероби, които уж бяха най-елементарното нещо и сега ще дойдат незнам си кога, но ги натиснах да ни дадат отстъпка, много ме нервят некоректни хора. А като им явя в този си вид особено мъжете много се стряскат и респектират.

# 661
  • София
Иначе Гоги говори и то доста добре , само дето не казва р. Не ползва памперс от близо година, храни се сам, обува се, знае кое ляво и дясно за разлика от майка му, но от време на време влиза във фаза на беснеене и инат. Днес така ме изложи пред хомеопатката ни, че ми идеше да потъна в земята от срам - влизаме при нея, а тя зад нас , минава покрай Гого и той прас я удари с количката без причина и без предизвикване. Добре, че жената е наясно с детската психология и не се впечатли.

# 662
Еха, не  мога да не вляза на бързо, за да честитя на Мари.
Честито, Мари, желая ти лека и безпроблемна бременност. Hug
Само не разабрах  как останалите разбрахте, че ще бъдат две бебчета? Embarassed Аз ли не гледам където трябва.... newsm78

Ще пиша довечера повече, че сега немога...

# 663

Само не разабрах  как останалите разбрахте, че ще бъдат две бебчета? Embarassed Аз ли не гледам където трябва.... newsm78

Интересен въпрос! Още по-интересен е отговора. Много просто - нарича се шпиониране, клюкарщина   Mr. Green Направили са си труда да четат последните и мнения. Хора без работа.

Много интересни теми обсъждате. И понеже сте започнали на  тема кое колко говори, мен ме интересува по колко пъти се изхождат децата на ден? А какво им давате да ядат?

Я бързо който не е гледал и моите мнения назад, да заповяда   Rolling Eyes

# 664
Мари, не мога да не те поздравя Simple Smile ще ме надминеш, момиче:-)))) браво!!
Стискам палци и ти желая всичко най!

Клюкарщина, следене или каквото там-щом Мари го е писала и не е тайна, не виждам защо въобще се обсъжда.. А защо пък не приемем че Мари си води ЛС с някои момичета и те са наясно. Тия махленски уточнения не са нужни Peace

По темите от тези страници:
Говори изключително много и правилно, сложни изречения със защото и подобни.. Твърди че е вече на пет години и ще тръгва наесен на училище с училищен автобус..
Малкия също попроговаря- думички и кратки комбинации "няма, свърши" например

WC по веднъж, рядко 2 пъти -на гърне
Храна всякаква готвена, включително и хубавини като сладолед, бонбони, кебапчета, пържено и зайо байо от време на време-не са коне с капаци и не желая да ограничавам. Плодове ядат с кеф

Иве, супер си изкарахме. Тийна особено:-) твърде е възможно да се е запознал с твоето познато момче-бяха голяма агитка. Снимки-скоро в фб;-)

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 18:53 от second

# 665
  • Бургас
Здравейте и днес!

⅞ ...and Happily Ever After, по-горе се оплаках за на Коцето WC-то. Иначе, хапваше до скоро каквото има в яслата /без прясно мляко и кашкавал/. Вкъщи яде манджички, супички, каквото му сготвя. Не е много претенциозен. Хапва плодове и зеленчуци, но не е голям фен. Сладко - не яде, освен бонбонки PEZ, и тук там някоя обикновена бисквита. По рождени дни започна да хапва по малко тортички. Пие купешки сокове и хапва солети  Blush

B_NADI, дано и при нас стане така, че аз като прекаля с прането и миенето - ръцете ми ужасно изсъхват и започвам с екземите  Crazy

# 666
Отново ви благодаря за поздравленията мацки,от вас са ми много скъпи. Hug
second ,как мина при теб третата бременност?Аз миналата седмица бях много зле,много смъкнах,от гадене и последващите го екстри.Сега ми прилошава следобед ,нямам грам енергия,все още не мога да се храня пълноценно тъй като ми се гади от храна,дано да мине бързо.
Иначе в началото си бях написала на лентичката щастие на квадрат ,но после го изтрих,ето от там идва знаенето. Hug,изобщо не е никакъв проблем,аз самата щях да ви кажа. Hug
 Светле,ние с изхождането сме понякога всеки,понякога през ден,дори и през два.

# 667
Аз не си зададох въпроса правилно. По-скоро ме интересуваше какво не хапват. Защото си правя напоследък едни наблюдения как влияе храненето върху здравето и поведението.

И по друг въпрос щях да пиша, ама като имам повече време.

# 668
Така, сега да наваксам и аз с писането.
Първо искам да се извиня на second, че не се видяхме на морето. Ей, значи Сияна като каза че не иска на плажа и рев голям. Пясъка и пареше, влизал и в чехлите, като седне на плажа си го чисти между пръстите. Макар че я носехме до плажа, пак не искаше. В морето успях да я вкарам само 2 пъти и то с голям рев. ooooh! Другите деца ревят, защото не искат да излизат, само моето наобратно. Даже в деня, в който си тръгвахме отиваме до плажа , за да се изкъпем за последно, пък тя казва, че ще каже Чао на море, ама от далече....Дори и за това  се е метнала на баща си, той също така не харесва плажуването, за разлика от мен. Затова пък Сиси от басейна на хотела не искаше да излиза. Плуваше с пояса като делфин. Баткото в морето, малката в басейна...Пак че бяхме с приятели и нашият батко ходеше с другите деца на плажа, по скалите, абе виждах го от сутринта, после чак като ще си лягаме...Иначе хубаво си прекарахме, ако изключим горното....

Върнахме се в неделя вечерта и в понеделник бях на работа. Сега морето ми се струва само далечен спомен... CrazyЗащото нали се сещате, че дори след една седмица само отпуска има да се наваксва с работа. За добре дошла в офиса се оказа, че 2 от колежките ми са болничен и няма кой да ги замести. Само те двете работят с определен софтуер и на мен се падна да компенсирам тяхното отсъствие, като хем се уча как се работи с програмата, хем трябва всичко да става в срок, хем да наваксам пропуснатото от отпуската.... И направо ми идеше да ревна... TiredНо аз съм инат и реших, че ще се справя, пък и това си е усъвършенстване. Пак че оставихме децата на село при баба им, Сиси не беше гостувала това лято още на село. Та като се прибера от работа съм като изцедена, ако те бяха тук, както съм изнервена, направо незнам... Crazy

През  септември сме решили да почиваме още, дано дотогава нещата се укротят в офиса, за да мога и аз да си почина.

Сияна ще ходи от 19.08 пак на ясла, след като приключим с ваканцията на село. Ще ходи до 13.09 на ясла, от 16.09 ще се прехвърлим в градината.

Мари, ти наистина си смела! искрено се възхищавам на всички, които се решават на 3, 4-то дете. Браво на вас! Hug Пък за пол на бебчетата, дано да има поне този път някой мъж. Mr. Green

По въпроса с ходенето до тоалетна, Сияна ходи 1 път на ден по голяма нужда, някой път на 2 дни веднъж. Сега лятото предпочита да яде салата, плодове, но обича и месо. Вече ми отказва супи, не ги иска. Предпочита да яде домати и сирене, отколкото супа. Не яде кремчета.

# 669
  • Ямбол
За нас днес тръгването на ясла бе много радостно.
Много и се ходи,а и лелите ми я хвалят,че е най-послушна.
До сега беше най-малката,а след края на месеца,ще е най-голяма в групата.Попитах дали може да остане на ясла до края на год.че я бяхме писали за градина от Септември,но ме зарадваха,че може дори и до Юни да остане,така,че още година ще е на ясла.Хвалят ми я страшно много ,как слушала и колко самостоятелна е.
Всеки път ми разказва какво са яли и е точно като написаното в менюто.Много говори.
Дори ми е смешна,как се разправя с кучето,което има от месец,говори му,обяснява му се,кара му се.
Някои думи ги произнася много смешно-синджира- "чинжира",тенджера- "ченджера",улица-"юлица" ...
Всеки ден по 2-3 пъти има зор,над 1 година вече е абсолютно без памперс.
Много обича да яде елда-само сварена във вода,неовкусена,може да изяде половин кофичка от кис.мляко с нея.

# 670
Здравейте и от нас:)

Много е яко да не си влизал няколко дни, че нета е куц тука много... иии такива хубави новини...

Мари, от сърце ти желая да мине леко бременността и всичко на финала! HugДа сте здравички и ти.. и малките човечета ( доколкото разбирам)... и аз се дзверих като Поли в лентичката  Joy Joy

Шапка ви свалям с мъжа ти!Това е наистина смело решение толкова скоро след АЛето!Възхищавам се и аз на хора, които се решават на 3,4 деца... Hug

Цвети, да минава бързо и лесно всичко и да се гушвате с малката HugПък дано имаш помощ наистина в началото поне... а и после;)

Малко по диагонал четох... Ама за акането видях въпроса на Светлето...Почти не пропуска ден.. по веднъж, рядко пъти два пъти на ден.

За яденето... уж не е капризна... ама си става капризна. Яде обичайно, но с уговорки, с разсейване, аз давам... А иначе ако иска сама се справя екстра. А иска-таратор, салата краставици и домати, и от двора същите по всяко време...месооооо, риба печени, яйце печено яде тука на село...Май тва иска.. сирене не обичала вече, сама си казва... кашкавал едвам набутвам...Плодове яде доста, но пак с гонене наоколо:) Всъщност сега диня омита сама за секунди... и хита ни е царевица .. може по всяко време за мой ужас..струва ми се твърдичка ама... яде си я:)Та храни се пу-пу... но до следобед по-тегаво... вечер по-хапва.

А иначе все по-често се сеща, че Ая иска малко бонбон:0 Тя така си казва на шоколада дори. Карам половинката да взима да имаме по един детски като за нея от едно био магазинче. Чупя по едно блокче и давам ведснъж-два пъти на ден.Бисквити почти не ще, хем баба ми има, не е като в нас да няма сладко.

За приказките повтаря като папагал, все по-ясно казва думите... дет се вика отпуши се ама яко:) Не млъква и само пита Защо, какво... и тн и тн...Мега сладка е в момента и направо не знам как съм живяла и как съм й се радвала като не е говорела Joy Просто е суперско да си комуникираме:)
Лека нощ от нас на всички!

# 671
За мъжката част щях да пиша. Аз исках естествено да мине при Вальо, но не успяхме ние повече от половината да го направим.  Били сме при проф. Бранков, той обяснява нещата така - обикновено ранното забелване не дава усложнения, при други деца става постепенно и естествено, който процес обикновено приключва към втората-третата година. Понякога, както при нас беше в зоната на пишлето се натрупа мастна тъкан (смегма), която съдържа мъртви клетки и секрета от мастните жлези. Не е хубаво да я има, защото може да създаде неприятности, а трябва да има хигиена. А хигиената няма как да я има ако не е забелено пищовчето.

Но всеки родител си решава дали да подложи детето на манипулацията по забелването. Американците и доста страни още отричат насилственото забелване. Тя не е стресова чак толкова, после малко смъди като пиша. Много е важно обаче ако се направи и след това при всяко миене (поне 2 пъти на ден) тази кожичка да се дърпа хубаво под течаща вода, да не се слепне пак. След няколко дена вече всичко се забравя и не боли.
На нас ни го правиха с местна спрей упойка.

Но знам за случаи, при които вече момченцата като по-големи ги подлагат на пластика или тогава се получава още по-насилствено отлепянето и боли адски.

----------

По друга тема. С какви играчки играят вашите деца, какво обичат най-много и кои според вас по-сложни игри се занимават успешно?

Кали, остави я да хапва колкото иска, те децата ако са гладни сами сядат. При Вальо се е случвало цял ден почти нищо да не яде, а друг път на едно ядене изяжда 3 филии, цяла купа с таратор + някакъв десерт. Къде го събира, не знам.

За говоренето аз само сънувам, че говори. Все едно никога не съм имала дете и изобщо не мога да си представя да каже някоя дума. Като срещна някое дете на неговата възраст и го чуя че говори, слушам и ми е много интересно.

Мари, яж тиквени семки и ядки (сурови) , те са калорични и набавят енергия. За фурмите знам, че знаеш. Ще почиваш повечко и така.

# 672
Аз на моето момче почти я бях отворила,но ходихме за съвсем друго,че нашата лекарка не можа да му напипа второто топче,там му я отвориха без дори да ни питат,той дори не изплака,наистина се беше събрало доста бяло,под кожичката.После го болеше два-три дни докато пишкаше.Сега не съм сигурна как е положението,защото той от години не дава да се пипа.Обяснила съм му как да я почиства,когато се къпе,много често му напомням,защото си мисля,че забравя.
За морето и ние носихме Дона до плажа,но там вече наставаше голяма игра и тя в началото не искаше да влиза,играеше само на пясъка,но после,не можех да я изкарам от водата,тя сама реши да влезе.За яденето не съм и давала гъби и яйца не яде,освен ако не са в нещо.Гледам да избягвам десертите с шоколад,иначе почти всичко е опитвала.А за говоренето ми е много сладка,особено като каже гадава "тогава"и други подобни,много и се радвам,точно защото баткото проговори по рано и правилно.Ака по един-два пъти на ден,по някой път пропуска един ден.Щях да пиша още нещо,но забравих.
Мари и аз ти се въсхищавам,въобще не се виждам с още едно или две деца. Hug

# 673
Мари, сега видях, че ти се гади... не можех да ям близо месец аз...разни супички и картофено пюре едвам... Сега поне е лято и има плодове, яж диня, билкови чайчета студени можеш, вода с лимон и мед примерно за освежаване, краставици... всичко дето оводнява организма. Охх съчувствам, защото е много неприятно HugАз бях супер отпаднала... плюс не можех да спя добре нощем...ще мине ,знаеш, но дано са всички близки около теб, та да можеш да почиваш... иначе с две деца бременна и то с кофти първи месеци...направо не знам. Кураж!

Светле,  за играчките....сега е обсебена от една кукла... Бебе АНИ;) Ранася я , люлее я да спи, пее, вози я в количката...носи я на дядо ми доктора и му казва Бебе Ани имам колики:)Готви й в едни сервизи, храни я...прави ни кафе наужким.. Много обича да играе с вода, да си прелива. Иначе с разни малки фигурки на животни примерно си играе.. мие ги в леген, прави им водна пързалка, вози ги в един влак... почва да си измисля разни неща сама... престува се, че еди кое си животинче е някой познат човек.. като сценки си разиграва. Иначе тук не съм носила играчки много... Повече е навън, пързалка, люлка, по двора поливане, разходки из улиците:)Опитвам да й показвам едни магнити с буквички и картинки, четем книжки, пластелин понякога.. ама вече не й е кеф. Сега е влюбена във водните бои и едни книжки за оцветяване, маже яко, вече свърши едни бои, сега чака тати с нови:)Опитва даже да не излиза много от очертанията. В София имахме разни тип пъзели, разни за наместване фигури, формички за напасване... ама тук нямам образователни игри. ще ми е много интересно да споделите как се занимават мишлетата сладки вкъщи.  Hug Също в яслата ако някой знае дали им дават такива игри... образователни един вид.

Исках да ви питам дали опитвате да им казвате думички на друг език и как реагират? Една приятелка ми каза, че съм луда да говоря идеално английски и да не й говоря на него, сега попивали и тн... Вярно попиват... казвала съм й няколко думи и ги помни... Примерно в София като пусках Бейби ТВ... понякога вървеше филмче на немски да кажем... и тя ме гледаше въпросително и казва Ето тоа не ангийки (английски). Но някак ми се струват много малки да им се пълни главицата все още така... Може би бъркам... все пак има деца дето растат в двуезични семейства... не знам... Споделете:)Определено не искам да я товаря излишно,както близките казват Много я жалиш Joy

Хубав петък на всички ви, момичета!

# 674
  • София
здравейте Simple Smile

Гоги играе много с лего конструкторите, реди и майстори някакви си негови нещица. Последното беше танк , който има голяяямо оръдие Simple Smile. Непрекъснато мъкнем колички всякакви размери и много му харесва да се занимава с едни книжки , които имат стикери и зони за оцветяване. Когато излизаме навън кара картинг, кара колело , рита топка и то с маниер, който незнам откъде е усвоил.

Никид, на мен последният ден като си говорих с леличките в яслата ми казаха, че на доста деца им е скучно в яслата и те изнемогват в опитите си да измислят интересни игри и дадоха пример с Гоги и още няколко от групата. Дано на Дени и е интересно до юни.

Мари, напълно те разбирам и подкрепям Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт