Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 075
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Цвети, стискам палци и знам че всичко ще е наред Simple Smile
И малко с насмешка- добре че не остана време докато родиш, че да вземем да я изпишем най после тая пролетна тема- с поздравления за теб Simple Smile))))

# 646
Здравейте,

време не остава да напиша и аз някой ред...

Цвети, не се тревожи, всичко ще се нареди. Сигурна съм ,че Гоги много ше помага за малката сестричка. Колко голям ще ти се стори след като се появи бебето... Как върви вашия ремонт... вижда ли му се края?

Кате, не се притеснявай. Има цял месец, не се знае дали Коцето няма изведнъж да реши ,че няма повече да пишка в гащите и да започне да си казва. Успех ви желая.

Ние ще си ходим на ясла, дори незнам сега как да подходя и да кажа на лелките ,че една от заявените седмици за почивка няма да мога да гледам и ще трябва да ходи и тогава. В яслата сега е много приятно, защото наистина децата много намаляха и като ,че ли им се обръща много повече внимание. В нашата група са максимум 7-8 дечица.
Аз също в къщи дръгжа моя звяр без памперс и да ви кажа се справя добре. не се сеща да ми каже ,че му се пишка, но пък издържа много време сух. Аз ако не се отплесна нещо и да забравя на определено да време да го изпишкам , издържа и цял ден сух. Но пък имаме проблеми с акането. Не желае да седне на гърне или където и да било другаде. Обича да се скрие и спотаи някъде и изобщо не го тревожи факта ,че е без памперс... много неприятно, особено ако не го видя веднага Simple Smile Та и това е една от причините поради , която не го пусна още на ясла без памперс. Но пък и аз нямам бърза работа, нали и тази година ще сме на ясла. Все пак се надявам до края на лятото да пеиключим с памперса, защото ми се струва,че вече е достатъчно голям.

Ние имаме голям проблем с пишката. Нали я оставихме уж сама да се отлепи ,е да ама е стигнала до средата и до там. Педи каза ,че не е проблем , имало достатъчно време. Е да ама сега взе да му събира отдолу под кожичката някаква бяла гадост и помалко да се отлепя и да изтича, съответно -да го боли . После пак като ,че ли се залепя и после пак наново. Все се надявах да оправя сама положението ама не го виждам как ще стане. та май ще трябва да посетим Пирогов Sad Много гадно. Някой с подобен проблем , сега ... преди ???

Е Секънд, от кога не бях виждала надписа ,че някой друг ме е преварил с пост в темата  Mr. Green ...айде ,дано да стигнем скоро края на темата ... ама аз отдавна предложих да измислим заглавие за нова тема ,ама няма кой да ми прочете поста  Mr. Green Как изкарахте на морето... разказвай   Hug

Хубав ден и дано по-честичко и повече да пишете Simple Smile

# 647
Цвети,леко раждане ти желая.Второто се гледа по лесно,дори и да не е кротко,просто имаш опит.При мен беше минало доста време и почти всичко бях забравила,но много бързо се сещах.Не знам за другите,но за мен второто дете,моето специално е много по лесно за гледане от първото с него все още ми е трудно,защото всяка възраст на която е ми е за първи път,с него все още правя много грешки,докато с Дона,те са много малко. Hug

# 648
  • София
здравейте,

И ние сме с пишката до под средата и там отвреме на време се събира секрет, но в банята го почистваме и всичко е ок.

Иве, ремонта в момента е хем му се вижда края, хем има тооолкова много неща да се правят, но ние започнахме да изнасяме багажа по-малко и другата седмица би трябвало да сме в новата къща, освен ако пак някой от майсторите не ни направи някой номер.

# 649
Момичета, да ви попитам децата ви по колко изречения и думи вече казват.
Моето дете говори доста, не ги произнася точно, естествено, но все ми се струва, че другите говорят повече.

# 650
Момичета, да ви попитам децата ви по колко изречения и думи вече казват.
Моето дете говори доста, не ги произнася точно, естествено, но все ми се струва, че другите говорят повече.
Аз да те успокоя ... ние сме на единични думички и то от тип за едногодишни,  изречения НЕ. Повтавя всичко, но само по една думичка и то понякога само аз се сещам коя точно дума повтаря... като го накарам да каже 2 думи една след друга ми се хили и вика НЕЕЕ Simple Smile Така ,че не се впрягай излишно ....  Hug

Цвети, дано да може да се преместите и да понаредите малко преди да влезеш да раждаш  Hug

# 651
  • Бургас
Цвети, стискам палци и аз всичко да е както трябва!!!

Иве, и ние ще си имаме доста проблеми с акото. Той казва, след като е на дупето му вече. Спира се и като седне на гърне започва да се стиска. Чак стиска юмручета от зор да спре процеса. Обяснявам му, че точно обратното трябва да прави, ама не вдява. Отделно пък, той и с памперса акаше на пресекулки, та и сега без памперс - същата работа. До преди да легне изпрах 4 чифта зацапани гащи, като се наспи сигурно още толкова ще имаме  Sick
За пишока - нищо не сме го правили, въобще не се отваря... ooooh!

dobra, как са децата? Не си коментирала след като спомена, че се разболяхте.

# 652
Цвети,леко раждане и от мен,всичко ще бъде както трябва. Hug
Кате,има един такъв момент с акането,и ние преди го минахме,точно така както го описваш.Много бях обяснявала ,колко лесно се ака на гърненцето,как лесно излиза акото.Защо не го пробваш на голямата тоалетна с детска седалка,обикновено им е интересно,особено ако го оставиш после той да си пусне водата. Hug
 За говоренето,Аля говори много правилно,но и кака и беше така,сега в момента говори като кака си.
 Ние другата седмица заминаваме за две седмици на къмпинг в Ахтопол,мисля да поплувам на воля ,ще си имаме и баба,така че ще ни е по-спокойна почивката.

# 653
  • Бургас
Определено с баба ще е друго, Мари, ще си изкарате страхотно.

Честита ти нова лентичка, между другото  Wink

# 654
Ха, изненааадаа! Мари, честита нова лентичка и да е на късмет!!! Много мила новина, стана ми толкова хубаво!

Катенок, благодаря, добре е вече. Мина за ден и половина, но опитаха да му сложат абоктат  Rolling Eyesза всеки случай. Що ли се вързах, само ми изтормозиха детето, абоката не влезе и се отказаха.

Цвети, дано пренасянето мине гладко и навреме. Ние правихме як ремонт като бях бременна с първото. Лелеее от толкова изненади можех книга да напиша. Черешката беше, че забравили да сложат канал за тоалетна чиния. Той по правило се вгражда в плочата под наклон и ако се слага по-късно е малка приказка, вдигахме нивото на банята. Мивките са гранитни и се наложи да строят подпори от итонг, за които плочките не стигнаха... нямаше и на склад. Тогава точно раждах и не бях на терен. Майсторите 3 момчета по 2 м всичките... Е сега познай колко високо са ги изградили, бюста ми ляга на мивката като си мия зъбите  Laughing

А говоренето, говори всичко, но доста завалено. Има думи, които никой освен баща му и аз не би разбрал. "Бубука" - боклук, "панана" - пожарна, "иоио" - полицейска кола  Mr. Green  Освен това бърка родовете, понякога говори за себе си в женски род, защото имитира и се учи от кака си.

Памперс не съм махнала. Понякога на разходка го оставям по панталонки и изпишквам през половин - един час. Почти нямаме инциденти. С акането обаче като повечето - иска да е само в памперса и затова отлагам по-сериозното махане. Не си представям да ми се наака навън, ние обикновено сме на много километри от дома.

С пишока е наред. Ние забелихме на лекар когато беше на 1г. Преди няколко месеца кожичката необяснимо се стегна и беше доста трудно да я "разхлабим" отново. Когато нещо ме притесни мажа с риванол и се оправя. Според нашата лекарка и отвън да се маже пак  действало.

# 655
  • Ямбол
Маричестито мила,лека бременност.А
 вие забелязахте ли,че радостта и е двойна  newsm04 .
Мила,дано  шестото ти чувство е правилно за пола Laughing ,Да ги нашариш малко,ей Grinning

# 656
Мари,честито.
Дона говори много,вече,но някой неща не и се разбират.Ще се научи въобще не се претеснявам.Всяко дете си е различно.Имаше едно момченце на морето на 2ги 2месеца,нищо не говореше,само викаше "ъъъ"само веднъж го чух да казва името на батко си,доста неправилно.

# 657
Ееее Мари , много хубава новина. Лека и стискам палци да е малко братче Simple Smile Приятна почивка  Hug.

# 658
Благодаря ви мацки.Дано всичко да е наред и да се родят живи и здрави ,и най-важното близо до термин. Hug

# 659
mari  Hug  Честито! Дано мине леко и без усложнения и да не бързат да излизат. Голяма радост ще е за каките  Heart Eyes Ще има по едно за всяка  Grinning   Да си изкарате хубава и спокойна почивка.

Цвети и на теб мила стиснати палци за финала, да е леко и бързо.  Hug

Иве, Кате, Добра, това което пишете за акото и аз го писах преди два месеца и се бях отчаяла че ще се получат нещата в скоро време. С пишото без проблем, но другото се криеше и не го "даваше". Но за моя изненада в един момент взе да си казва, те преди това и за пишото не казваше, но се сдържаше и за една седмица спряхме да перем гащи.

За говоренето, говори доста, но и трудно и се разбира. Както казва баща и "Откакто се отпусна да говори нищо не и разбирам Wink"  Има си думи които само аз и той и разбираме и такива, които никой не разбира и съответно тя се ядосва като почне да иска нещо, а аз не мога да разбера какво и я карам да показва. Например люлка е "туйта" и всичко което е с "К" е с "п" - кака е тата, куче е пуче и т.н., а пък за родовете при нея всичко различно от нея, за което се случва да казва и АЗ освен Борито ........ е тоз. Тоз бебе, тоз тата  ......... Кака и проговори рано и чисто, но това съвсем не ме притеснява, даже са ми сладки бебешките и думички, точно защото при голямата ги нямаше.

Ние изкарахме по две три дневни почивки - една на балкан и една на море. Но за по-дълъг престой още на нищо не съм се спряла, даже спрях да гледам, защото шефа нещо иска да ми отложи отпуска за по-късно, а пък и мъжа ми нещо се е опъпчил и не се знае още от какво е, по мнение на ЛЛ беше слънчева алергия, сега кожната казва че е от пренасищане с пилешко, че той се беше вкарал в едни диети, ще видим какво ще стане. Но ще се решава всичко в последния момент, дано се получи.

Това е мен за сега.

Общи условия

Активация на акаунт