Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 60 009
  • 839
  •   1
Отговори
# 390
Момичета,макар да пиша рядко,ви чета всеки ден.
Искам да попитам-възможно ли е днес е 10-тия ден от биопсията ми и резултатите още не са готови,утре пак ще звъня.
Аз съм с ПАП 2а от цервикалния канал и ПАП 2 Б от порциото, с колпоскопска находка-видоизменени участъци и затова-биопсия.
Струва ми се,че доста се протакат вече тези резултати.
Пациентка съм на др.Станев,Шейново.

Utopia,на теб,и на всички момичета,които чакат интервенция и/или резултати,от сърце желая-УСПЕХ и стискам палци!  bouquet

# 391
Момичета, днес в 5ч ми е конизацията, стиснете по едно палче, че адски много ме е страх Praynig
Чакаме добри новини,че всичко е минало успешно. Hug

# 392
utopia успех от мен и да знаеш, че всичко ще е наред! Peace

Това, че имаш час е супер, аз чаках от сутринта и ме взеха чак в 14 часа, което ме докара на предела на нервното напрежение, но оцелях Wink

Аз ценя всяко едно изказано тук мнение. Защото е едно от малкото безкористни такива. Може да не съм напълно съгласна с него, може да го подлагам на съмнение, дори да го намирам за неточно или субективно - това не е най-важното. Ние имаме нещо безценно - безкористен съвет от човек, когото дори не познаваме лично, но същият този човек е бил съпричастен към нашата болка, направил си е труда да ни отговори, да ни посъветва, да ни насърчи...

Много ми хареса това мнение. Браво, много добре казано. Peace

# 393
Момичета, днес в 5ч ми е конизацията, стиснете по едно палче, че адски много ме е страх Praynig
Стискам палци, много добре знам какво изживяваш.Моята беше миналия понеделник.Днес или утре ще ми излязат резултатите , но сякаш не бързам да си ги взема.Всичко ще бъде наред -притеснението е много по-напрягащо от самата манипулация.

# 394
Стиснати палци и от мен!
На мен чак днес ми излезе биопсията/взета е иначе на 04/02/.
Резултата е-морфологичната картина съответства на хроничен цервицит с огнищна койлоцитоза/Z9iZ/-с мнение за редовен клиничен и цитологичен контрол.А придружаващата диагноза,както писах миналата седмица е умерена дисплазия.Нормално ли е?Възможно ли е да е нещо объркано?Все си мислех че щом съм 3А група и дисплазия резултата от биопсията трябва да е лош.ЛЕкарят ,който ми взе биопсията каза,че за момента нищо няма да се прави,нищо няма да пия,само да се следя.За всеки случай ще потърся и още едно мнение,но все пак.

# 395
bonbolina на твое място щях да потърся друго мнение. При умерена дисплазия и койлоцитоза да не се вземат никакви мерки, ми се струва странно? Shocked Без да пиеш нищо за имунната система поне, от което да се очаква организма сам да се пребори, честно казано не знам какво му е в главата на този лекар. Наистина без коментар.

# 396
Стиснати палци и от мен!
На мен чак днес ми излезе биопсията/взета е иначе на 04/02/.
Резултата е-морфологичната картина съответства на хроничен цервицит с огнищна койлоцитоза/Z9iZ/-с мнение за редовен клиничен и цитологичен контрол.А придружаващата диагноза,както писах миналата седмица е умерена дисплазия.Нормално ли е?Възможно ли е да е нещо объркано?Все си мислех че щом съм 3А група и дисплазия резултата от биопсията трябва да е лош.ЛЕкарят ,който ми взе биопсията каза,че за момента нищо няма да се прави,нищо няма да пия,само да се следя.За всеки случай ще потърся и още едно мнение,но все пак.
Аз пък не мисля , че щом си 3А група непременно резултатът от биопсията трябва да е лош.Някак си сме устроени сякаш по-лесно да вярваме в лошото отколкото в хубавото.Радвай се , че ти е добър резултатът , аз също бих потърсила второ мнение -ей така за да не остават съмнениния. Wink

# 397
  • София
Utopia,успех... всичко ще е нaред!

Нефертaри ни се е включвaлa.... конизaциятa и беше зa 27 ми мисля.... ще чaкaме дa се включи!

# 398
Много ви благодаря, милички, аз направо полудявам, много мразя, самата манипулация сигурно нищо не е, ама аз ще взема някоя нервна криза да получа преди това.

# 399
Привееееет, ето ме и мен! Изписаха ме преди 2 часа, стоях 2 дни в болницата, тъй като по време на манипулацията ми е паднало много кръвното 70/50 и Ганчева каза да стоя там. А имах и тампонада, така че просто нямаше как......Самата манипулация е на практика безболезнена, болки после нямах - даже се съмнявах, че ми е правено нещо  Crazy Вчера още в 7,30 бях там....Ганчева ме привика чак към 11 часа. :crazy :Щях да пукна от нерви и това чакане направо кърти. Сложиха ми 1 час по-рано урбазон+алергозан по предписание. После разбрах, че вътре е имало и успокоително. Абе чудех се аз защо спря да ми пука...... Mr. Green Иначе още като отидох ми взеха кръв/резултата става веднага/, минах пред ЕКГ и айде горе в отделението  Confused Към 11 една сестра ме свали долу и аз вече бях пред припадък. Единственото лошо нещо беше слагането на абокатите, щото една сестра ръгаше ли, ръгаше.....10 минути  #2gunfire Сложиха упойката и за 5 секунди буквално заспах. Следващото, което помня е как някой ми пипаше лицето и ми говореше да си отворя очите  newsm78 Това е! Нямам назначени лекарства никакви, нямам АБ изписан - Ганчева каза че няма нужда. На 27,03 или около тази дата да ида да ми свалят конците, и да си почивам разбира се. Това и правя. Тече ми нищо бледо розово, едно странно такова. Чакам хистология на 08,03. Ганчева каза, че не вижда повод за нищо притеснително. Склонна съм да й вярвам до известна степен  newsm78
Сега искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ ВИ, МОМИЧЕТА, ЧЕ БЯХТЕ И СТЕ ТУК!!!!   bouquet Hug
Utopia, знам че си в 17 часа, бързах да пиша, за да го прочетеш!!! С теб съм!  Hug

# 400
  • София
Нефертари,прегръдки! HugРадвам се ,че всичко е минало както трябва.Сега спокойствие и само добри резултати.Вярвам,че и при Утопия всичко ще е наред!    bouquet

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 14:49 от bonibon 44

# 401
Здравейте, живея в чужбина и преди 2 седмици на редовна цитонамазка ми излезе резултат неопределен ASCUS. Веднага на следващия ден ми направиха DNA HPV чрез HC2 Quiagen. Имам час за разчитане на резултата днес следобед, но току що взех самия резултат. Имам негативен такъв за 16, 18 и 45 генотип, но самия резултат казва Позитивен 14.96. В България май по друг начин излизат наименованията, но ако някой може да ме успокои (дано)... Значи ли този резултат, че нямам опасните видове на папилома вирус, но да имам самия вирус? Благодаря предварително!

# 402
С тези наименования в чужбина аз не мога да ти помогна, съжалявам....Нищо не разбирам от използваните термини  newsm78

# 403
  • Wolwedans
Здравейте, живея в чужбина и преди 2 седмици на редовна цитонамазка ми излезе резултат неопределен ASCUS. Веднага на следващия ден ми направиха DNA HPV чрез HC2 Quiagen. Имам час за разчитане на резултата днес следобед, но току що взех самия резултат. Имам негативен такъв за 16, 18 и 45 генотип, но самия резултат казва Позитивен 14.96. В България май по друг начин излизат наименованията, но ако някой може да ме успокои (дано)... Значи ли този резултат, че нямам опасните видове на папилома вирус, но да имам самия вирус? Благодаря предварително!
Не съм съвсем сигурна, но мисля че са ти правили 2 изследвания: общ тест за ЧПВ (без генотипизаране), който е позитивен с резултат 14.96 и второто изследване е генотипизиране само за 3 от генотиповете на ЧПВ 16,18 и 45. При нас изследват повече от високорисковите типове на вируса , около 10-ина бяха. С две думи имаш ЧПВ инфекция, но не от изследваните типове на вируса, а от някой тип за който не са те изследвали, той може и да е от нискорисковите например, но не става ясно...

# 404
Момичета, ето ме!!! Гадничко е, понаболява, ама не е болка за умиране наистина, аз се бях приготвила за някакъв ужас, не си струваше страхът и нервите. Лежа си вкъщи вече, понаболява ме като кофти цикъл и това е. Чакаме сега хистология Praynig, а утре ще нося материал за ЧПВ.

Специални благодарности на всички, които стискаха палци с мен!!! Hug Hug Hug Не знам какво щях да правя без вас  bouquet

И какво сега, секс чак след първия цикъл Embarassed и преглед след 3тия.

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 18:59 от utopia

Общи условия

Активация на акаунт