Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 953
  • 839
  •   1
Отговори
# 435
Не мога да ти кажа как, защото не съм записвала часа аз, но да, има голям прилив от хора, но не пречи да се обадиш и да попиташ кога има часове Simple Smile

Тъй като и аз бях при Станков, не очаквай от него големи обяснения, не знам дали аз го хванах в лошо настроение или не, ама ми каза нещо от сорта на "ми трябва да се прави конизация, избери си лекар и метод и това е", така че се ориентирай основно от мненията на момичетата що се отнася до избор на лекар.

# 436
  • София - Варна
Този въпрос и аз си го задавах миналия месец, да ти кажа четох доооста статии в интернет, на български, на английски, навсякъде препоръчват лазер само за 1 или 2 група, в крайна сметка аз с моята 3та група правих ЛИИП. Кофти на лазерната конизация е, че не остава хистологичен материал за изследване мисля.

С лазерната конизация се изрязва материал и се изследва. В хистологията ми е описано всичко - канал, ръб, епител. Не е така за лазерна вапоризация / изпаряване /.

Честита Баба Марта! Бели и червени, румени и засмени! Много Здраве!

# 437
Упс, мерси за поправката Simple Smile

# 438
Да попитам освен мен и бонибон, има ли с конци някое друго момиче? Много ме смущават тия конци  newsm78 Ама аз съм си страхлива по принцип  Shocked Сестрите там ви викаха "Зайо" - егати срама!  Crazy Crazy Прегръдки от мен  Hug

Не виждам какво толкова те притесняват конците; най-вероятно са ти спестили кървенето, което аз имах и съм почти сигурна, че са саморазграждащи се така, че ще паднат; ако не ти бяха казали сигурно нямаше и да разбереш, че ги имаш Wink Спокойно, нали всичко мина. Сега добри резултати и всичко ще е наред! Wink
Права си, ако не ми бяха казали нямаше и да знам, че ги имам  Embarassed Време е да си влезна в нормалния ритъм на живот  Peace с повечко щадене де

# 439
sss 197,благодаря ти  bouquet
Ти коя група Цин беше?

# 440
Страшно несериозно ми звучи това, че този д-р Станков е казал сама  utopia да си избереш метода - пълна незаинтересованост; еми не е нормално това отношение. Нали той е доктора, ние ако трябваше само да решаваме какво да правим, нямаше да има нужда от тях. И точно затова е форума, заради такива доктори... Crossing Arms

lineto при цин 3 трябва да се взимат мерки и въобще да не се чака. Кой метод ще се използва, това трябва доктора да прецени, но е задължително да има хистология. Не се притеснявай, всичко ще мине. Peace

nefertari30  Rolling Eyes Hug

# 441
Привет момичета !!!Цитонамазката  ми е  3 а .Утре отивам за биопсия, но съм втори ден в цикъл а доктора каза, че не е проблем  ShockedМоже ли наистина да покаже вярно при такъв случай хммм Rolling Eyes?Чудна работа !Така кървенето от биопсията щяло да съвпадне тъкмо с менструацията и да не ми е дискомфортно после!Моля ви пишете... някой имал ли е подобно преживяване Confused  Ще е с упойка, ама каква не попитах  ooooh!                                  

# 442
Nefertari30 ,аз също сам с конци ,незная защо но като ме изписваха от Плевен ми казаха че са саморазлагащи и ще си паднат

# 443
Привет момичета !!!Цитонамазката  ми е  3 а .Утре отивам за биопсия, но съм втори ден в цикъл а доктора каза, че не е проблем  ShockedМоже ли наистина да покаже вярно при такъв случай хммм Rolling Eyes?Чудна работа !Така кървенето от биопсията щяло да съвпадне тъкмо с менструацията и да не ми е дискомфортно после!Моля ви пишете... някой имал ли е подобно преживяване Confused  Ще е с упойка, ама каква не попитах  ooooh!                                  
Моята биопсия беше прицелна, без упойка, болка няма, но изрично ми бе казано в първите 2-3 ЧИСТИ дни след цикъл. При теб защо така по време на цикъл  newsm78 При кой лекар си?
Аса 75, и моите са разлагащи се, но Ганчева каза, че трябвало да "обере" мястото

# 444
  • София - Варна
sss 197,благодаря ти  bouquet
Ти коя група Цин беше?

Биопсия - CIN ІІ, Хистология след лазерна конизация - CIN І.

# 445
  • Wolwedans
Siss, къде прави лазерна конизация и при кой лекар? Благодаря предварително  bouquet

# 446
ssss 197,мерси!  bouquet
Аз съм с ЦИН 3 и ще видим,на 13 март съм при Карагьозов в Токуда.

Момичета,понеже сред вас има и с медицинско образование,мога ли да попитам какво означава Строма-с леко хронично възпаление.

Има го на листа с биопсита?  bouquet

# 447
  • София - Варна
Siss, къде прави лазерна конизация и при кой лекар? Благодаря предварително  bouquet

В Токуда, при Карагьозов - 700 лв. Отидох с биопсия, изследване за ЧПВ и с резултатите помолих да ме прегледа без час. По-назад съм писала...  

# 448
  • Wolwedans
ssss 197,мерси!  bouquet
Аз съм с ЦИН 3 и ще видим,на 13 март съм при Карагьозов в Токуда.

Момичета,понеже сред вас има и с медицинско образование,мога ли да попитам какво означава Строма-с леко хронично възпаление.

Има го на листа с биопсита?  bouquet
Stroma е тъканта, разположена под епител- отгоре е епитела, следва базална мембрана и след това строма. Винаги се изследва обстойно при ЦИН 3, за да се направи диференциална диагноза с инвазивен карцином. При теб стромата е свободна от ракови клетки има само възпаление, но кой ли няма...

# 449
Здравейте момичета,

Вчера си взех резултата от ДНК-теста за ЧПВ. Излезе положителен за ЧПВ 18. Може ли да ми дадете повече инфо относно този тип? Има ли голяма опасност?
Предписан ми е Кориолус 2х3 таблетки за 3 месеца и тогава на контролно изследване. Това нещо дали ще ми помогне?

Ще прочета и темата назад, за да мога да влезна малко в час с нещата.

Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт