Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 949
  • 839
  •   1
Отговори
# 450
Привет момичета !!!Цитонамазката  ми е  3 а .Утре отивам за биопсия, но съм втори ден в цикъл а доктора каза, че не е проблем  ShockedМоже ли наистина да покаже вярно при такъв случай хммм Rolling Eyes?Чудна работа !Така кървенето от биопсията щяло да съвпадне тъкмо с менструацията и да не ми е дискомфортно после!Моля ви пишете... някой имал ли е подобно преживяване Confused  Ще е с упойка, ама каква не попитах  ooooh!                                  

От доста време чета тук и съм преживяла и биопсия и конизация, но такова нещо за пръв път чувам - да ти взимат биопсия по време на цикъл Shocked Ако е прицелна биопсията и е от малък участък е хубаво да има няколко дни да зарасне; при някои жени няма нищо, но при мен отново имаше кървене. А за абразио не знам дали се прави по време на кървене, но не ми се струва нормално честно казано. Дано и някой друг се изкаже по въпроса.

# 451
Здравейте момичета,

Вчера си взех резултата от ДНК-теста за ЧПВ. Излезе положителен за ЧПВ 18. Може ли да ми дадете повече инфо относно този тип? Има ли голяма опасност?
Предписан ми е Кориолус 2х3 таблетки за 3 месеца и тогава на контролно изследване. Това нещо дали ще ми помогне?

Ще прочета и темата назад, за да мога да влезна малко в час с нещата.

Благодаря ви

Тип 18, е е идн от най високо рисковите и онкогенни типове ЧПВ. Аз сйщо бях пила Кориолус 2х3 таблетки за 3 месеца , мисля чи целте беше имунната ти система сама да се пребори с вируса. Високорискови HPV типове се откриват при 99 % от цервикалните карциноми, около 70 % от цервикалните карциноми по света се причиняват от типове 16 и 18. Аз бях с тип 16 но Кориолуса не помогна , бях с Цин 3. Имах инфекция повече от 6 месеца, ,да се отъвраваш бързо!  Confused

# 452
  • София
Карла М, моят съвет е да не се съгласяваш да ти правят биопсия по време на цикъл. Всякакви подобни манипулации доколкото разбрах от моя лекар се правят след цикъл, за да не се получат усложнения от друг гинекологичен характер.

# 453
  • Wolwedans
Карла М, моят съвет е да не се съгласяваш да ти правят биопсия по време на цикъл. Всякакви подобни манипулации доколкото разбрах от моя лекар се правят след цикъл, за да не се получат усложнения от друг гинекологичен характер.
Предвид факта, че всякакъв вид планови хирургични манипулации се отлагат ако на жената и дойде цикъла, не ми се струва редно да се прави по време на цикъл. Матката и малкия таз са по- кръвоснабдени в този период, риска от кървене е по-голям. Нищо няма да ти стане да изчакаш 3-4 дни. Успех!
И аз съм на контролна биопсия след този цикъл. Предната беше преди 1 година. Пак се вкарах във филм:-( Само психясвам и непрестанно си поставям диагнози...

# 454
  • София
Нещо на ендометриума ми се върти в главата, че можело да се получи  newsm78

# 455
А ЦИН 3 и Карцинома ин ситу припокриват ли се,според това,което прочетох не,но пък навсякъде ги споменават заедно....

# 456
  • Wolwedans
А ЦИН 3 и Карцинома ин ситу припокриват ли се,според това,което прочетох не,но пък навсякъде ги споменават заедно....
По принцип могат да означават и едно и също нещо. Ca in situ се поставя като диагноза на трайния препарат, т.е. след хистологичното изследване на изрязания конус или матка... ЦИН 3 е повече биопсично понятие, не винаги се припокрива с трайния препарат

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 17:28 от Ally_t

# 457

Чак толкова навътре в материята не съм, колкото сте и вие, но съм чела, че CIN3 предшества CIS  newsm78

# 458
ох момичета стана ми доста страшно, Praynig ми ако изрязаният конус покаже рак, понежи биопсията ми беше доста оскадна а с ЦИН 3 ,ужас Praynig

# 459
ох момичета стана ми доста страшно, Praynig ми ако изрязаният конус покаже рак, понежи биопсията ми беше доста оскадна а с ЦИН 3 ,ужас Praynig

Мисля си абсолютно същото  Sad

Даже си мисля, че биопсията ми е грешна и резултата ще е......мамка му, трябва да спрем  Shocked

Аса75, виж за ЦИН 3 какво пише
CIN 3

Ако тъканните измененя са сериозни (класифицирани като CIN 3), вероятността промените да се задълбочат е значителна. Затова на  всички жени с такива резултати се препоръчва лечение за отраняване на засегнатия участък, за да се намали риска от развитие на раково заболяване.
Аз го разбирам, че ЦИН3 не е рак, и моля те, недей да се притесняваш  Hug Hug Hug
Желая хубав уикенд, въпреки студа навън  Hug

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 15:02 от nefertari30

# 460
  • Wolwedans
В повечето случаи е точно обратно - при биопсия ЦИН 3 на трайния излиза ЦИН 1-2. Спокойно не се шашкайте. И да ви кажа нещо "от кухнята" - патолозите обикновено завишават лекичко биопсиите- така хем се подсигуряват, хем осигуряват пациенти на гинеколозите, имат си някакви договорки по между си.

# 461
ох, дай боже да е тай, но нали сме устроени да мислим най-лошото, ще се старая да мисля по позитивно Hug Hug

# 462
Да на се окаже че Цин 3 и Карцинома ин ситу са едно и също.
Успех с резултатите момичета!  Simple Smile

# 463

Тоест ти си имала CIS?

# 464
  • Wolwedans
Едно и също е! Писах по нагоре...

Общи условия

Активация на акаунт