Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 807
  • 839
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета надявам се , че сте добре всички!! Hug
Nelanciuska Току що разглеждах сайта на геника и научих много полезни неща от статиите им за изследването на HPV аз също не знам кой тип е моето и съм твърдо решена да го изследвам за да получа надявам се някакво спокойствие... Харесах си вариант, който е с течно базирана цитология + изследване на високорисковите типове. Средата на април на заплата отивам!
Желая Ви хубав следобед и само полужителни емоции Simple Smile  bouquet Hug

# 706
Момичета,днес бях при д-р Карагьозов,доволна съм от прегледа.
Ще правим лазерна конизация в първите чисти дни от цикъла.

Това,което ме притесни е,че ми каза,че измененията достигат и навлизат в канала...звучи ми много лошо,наистина... Shocked

# 707
  • София
Линето,не се притеснявай,всичко ще мине!С конизацията ,докторът ще премахне "лошите"клетки,които са навътре в канала.Сега мисли позитивно. Peace

# 708
Здравейте момичета надявам се , че сте добре всички!! Hug
Nelanciuska Току що разглеждах сайта на геника и научих много полезни неща от статиите им за изследването на HPV аз също не знам кой тип е моето и съм твърдо решена да го изследвам за да получа надявам се някакво спокойствие... Харесах си вариант, който е с течно базирана цитология + изследване на високорисковите типове. Средата на април на заплата отивам!
Желая Ви хубав следобед и само полужителни емоции Simple Smile  bouquet Hug
Какво успокоение ще получиш,ако ти кажат,че имаш тип 16 или 18 ,или може и два-три типа?

# 709
Момичета,днес бях при д-р Карагьозов,доволна съм от прегледа.
Ще правим лазерна конизация в първите чисти дни от цикъла.

Това,което ме притесни е,че ми каза,че измененията достигат и навлизат в канала...звучи ми много лошо,наистина... Shocked
При Карагьозов-син, предполагам? Защото аз утре съм при бащата и да видим какво ще излезе този път!
Поздравления на всички за добрите резултати и късмет на тези с предстоящи интервенции !

# 710
ДХ3 Имах в предвид, че поне ще имам някаква яснота от кой тип е и ще знам какво ми предстои от тук нататък,спокойствие след като знам, че вече го имам няма...винаги ще си имам едно наум независимо от резултатите Simple Smile

# 711
ДХ3 Имах в предвид, че поне ще имам някаква яснота от кой тип е и ще знам какво ми предстои от тук нататък,спокойствие след като знам, че вече го имам няма...винаги ще си имам едно наум независимо от резултатите Simple Smile
Знаеш ли какво стана,когато разбрах,че имам тип 16-откачих,само рак и катаклизми ми бяха в главата.
Е,вече го преодолях и не мисля за умиране,но само нещо да се случи и най-малкия гинекологичен проблем/кървене след секс или извън цикъл/ и ме стяга пак гърлото.
Не знам трябва ли ти да знаеш,това е информация,която лекарят изисква,ако прецени,по мое мнение.

# 712
Сигурно си права....но просто не мога да живея без да знам няма вечер да не заспивам и да не мисля за това....и аз не знам кое е правилно и кое не всеки път ходя със страх на прегледи особено след двете операции ще го направя пък после ще му мисля...Пожелавам ти с цялото си сърце много положителни емоции и много усмивки   bouquet

# 713
Привет момичета  Hug И на мен ми писна всяка сутрин и всяка вечер да мисля за шийката на матката си  Mr. Green Аз категорично НЕ мисля да се изследвам, просто не искам да знам. Каквото каже Ганчева - това ще правя  Peace В тая връзка тя все още не е в БГ, след 18-20 март евентуално  newsm78 Странно...дето вика една приятелка "Изпонаряза ви всички и литна в чужбина 20 дни" - това е в кръга на шегата разбира се  Laughing Тя все още не е виждала хистологията ми/или поне така си мисля/
lineto, ако аз бях на твое място бих се доверила на 100% на Д-р Карагьозов  Peace И няма смисъл да мислиш по тоя въпрос - човека знае как да премахне "лошите"клетки. Щом е предложил лазерна конизация, значи това е верния път.
Nelanuska, не съм компетентна и не мога да те посъветвам относно лекарството
zizivoli, на 19,03 ли ще е операцията?
Поздрави на всички други момичета - Gesika, Sweethoney, Besty, ДХЗ, utopia, normandia, Димяни, aca75 както казват по церемониите на Оскарите "Моля да ме извините ако съм проспуснала някой"  Crazy
Прегръдкииииии  Hug Hug Hug Hug

# 714
# 715
# 716
Здравейте скъпи момичета.
Чела съм изцяло някои от предните теми,  и съжалявам че от бързане и страх не прецених внимателно процедурата, която следваше да направя...  но това е дълга тема с много причини. Сторенето, сторено... за мое огромно съжаление.

Искам да попитам някой от вас  чувал ли е или срещал ли е подобен проблем след някоя от въпросните процедури конизация, лийп, лец, лазер, замразяване  за отстраняване на увредените клетки. При мен се получи рядко усложнение, с което не зная как да се преборя и се моля всеки ден да се намери решение, защото животът ми спря преди 4 месеца.

След процедура с ток с ултразвук /термокоагулация/ с който е работено и отвън на шийката и вътре в цервикалния канал до горе, цялата шийка е стопена /не беше това целта/ но цервикалният канал е страстнал напълно.
От 4 месеца съм с ретроградни менструации и ужасни болки, като първите два месеца след кошмарните болки и ходене по спешност в различни големи клиники/болници все ми казваха, че не е гинекологично и ми изписваха хапчета за предизвикване на цикъл /а цял живот ми е бил редовен/, въпреки огромните ми молби да се провери канала, защото частична или пълна стеноза е усложнение, което се среща след такива процедури.
Уви никой не искаше да провери дали няма проблем в канала и включително ме пратиха и в гастроентерология,  а на третия месец пак след преглед и опит за взимане на материал, като се видя че тотално е страстнал канала вече имам една неуспешна процедура под пълна упойка за намирането му /дилатация/. Процедурата не мина добре и имам един фалшив проход, който не води в матката. Опитвам се да пиша накратко, за да не ви занимавам с дълги подробности, но ако има някой който е изпитвал подобен проблем, моля ви пишете ми как сте го разрешили и къде. От сърце ви благодаря.

# 717
  • София
малинка калинка, много съжалявам за това, което преживяваш  Hug В темата имам момиче с подобно усложнение /но при нея нещатата стоят малко по-различно/. Прочети назад в тази тема и ще видиш. За съжаление, не мога да ти помогна с информация. Пожелавам ти да намериш решение възможно най-бързо и да забравиш този ужас.  Hug Все пак, би ли споделила къде ти е правена процедурата.
Nelanuska, доколкото съм запозната, тези препарати са едни от стандартните, които изписват при такива случаи.

# 718
Процедурата ми е правена в кабинета на доктора. Много доктори правят такива процедури като лийп, лец и термокоагулация в кабинета. През двете години видях че е чудесен човек, задено работихме за дете и за това не се поколебах да я направя, правил е и на други познати. Явно аз съм изключението, с което се получиха усложнения...
Причината за бързането ми беше, че чаках 1 година за час  в друга клиника за инвитро и този час наближаваше и не исках да го загубя или да отида там с този проблем /ЦИН1 на шийката и ЦИН2 в канала/.
Единствено ужасно съжалявам, че не послушах професор Карьгьозов, който пък искаше да прави нови изследвания и прегледи след като мине време от биопсията и ме караше да чакам още 1 месец... /при него ходих за второ мнение/ ама ...
Иначе за доктор Карагьозов син час имаше за след 5 месеца...

Затова каквито и причини да имате никога не бързайте и искайте много мнения.
Някъде в темите назад срещнах мнения за цитонамазките. Аз правих 4 цитонамазки на 4 различни места по едно и също време и въпреки че от три места ми се върна 3A, то от онкологията ми се върна първа група /цитолог Коева ли как беше.../, което беше невъзможно, така че правете на няколко места.

След като направих процедурата, от която следваше да отпаднат само по 1-2 мм отвън и отвътре от канала, се оказа че при мен явно органите по чувствителни... шийката я няма вече /седи като ампутирана/. Не зная дали ще имам шанс за дете...

Още на първия месец /бях чела много/ споменах за притеснения от стеноза... но нямаше реакция. Когато дойдоха и първите болки от ретроградния цикъл бях при двама лекари в Токуда, но нямаше реакция отново  на молбата ми за канала.

На третия месец вече дойде време за взимане на материал и се видя, че и канал няма, а взимането на материала беше почти невъзможно. След още две седмици отидох в друга клиника, където вече ми предложиха тази дилатация под ултразвуков контрол и пълна упойка. Там обаче много се чака за час... пак мина време... и след направения фалшив проход сега отново чакам за час. да не говорим, че не може да се прави и цитонамазка... че няма откъде.

Моят съвет към всички е ако на някой не му дойде цикъла на втория месец след процедурата, искайте и търсете мнения. Помолете да ви проверят канала дори с най-обикновен мек тъничък катетър за инсеминации. Ако има проблем с влизането, молете да ви сложат стент или ламинария превантивно, било то и катетър, който да постои поне две седмици до месец, /макар че ние у нас такъв тип катетри нямаме/ това ще спаси канала. Имах шанс това да не се случи...просто никой не искаше да ме чуе, а го казах на 4-ма доктори и ги умолявах да видят дали това не е причината. Докторите не обичат пациенти, които отиват с готови диагнози, макар че и пациентите може и да са прави.
Преди време в чужбина е било практика след тези процедури да се слага стент превантивно. Напоследък това е отпаднало и не се практикува навсякъде, но при най-малкото съмнение се слага веднага.

Принципно за цялата тази история с клетките, макар и да взех грешното решение за процедура, много ми помогна форума на inspire.com относно какви добавки, храни, линкове и книги да чета. За съжаление много късно започнах да чета и събирам информация, едва седмица преди процедурата, макар че цитонамазката ми не беше много добра още преди година... и ако тогава бях отделила тези два месеца да събирам инофрмация и да чета, то може би нямаше и да стигна и до тия неща. Събрах във файл с три страници линкове и информация и препоръки и го следвах... ама каква файда като стигнах до тук ...а и пак пропуших от нерви и оставих и диети и препоръки и медитации и книги...

Това са книжките, които аз четох... но трябваше много по-рано.
Womens Encyclopedia of Natural Medicine – Tori Hudson – има я в нета и по торент сайтовете
/стр. 31 – стр. 50/
Thank You for HPV The Entire Book second edition E-Book – срещу дарение от 5 долара в сайта на авторката
Д-р Хироми Шиния - ЕНЗИМНИЯТ ФАКТОР има я в спиралата – spiralata.net
Сбогувайте се с болестите - Майя Гогулан, Анна Соловьова

Еdit: Изчетох темата, намерих мненията, но да, случаят е друг. При мен този цикъл ще ме съсипе... дай боже да се намери решение, защото резултатите на гугъл за cervix scarred shut изобщо не са добри.

Също ми направи впечатление от предни теми и тази при нас всички пият само Изопринозин и Кориолус. На вън по форумите има цели протоколи от добавки, които се взимат в различни количества, като има противовирусни и отделно за клетките. Изключително важни са селен, ликопен, зелен чай, бетакаротин /естествен/ витамин Ц, витамин Д , лист от маслина, астрагалус, фолиева киселина, масло от сьомга, DIM и тн... още много има, като част от тях ги няма в БГ но може да се поръчат.  Също диетата е изключително важна никакво месо, млечни продукти и тн... повече алкални храни и жива вода.
Има хора, които с ЦИН1, че дори и с ЦИН3, които са се излекували естествено... /ако нямат навлезли лезии в канала/ разбира се са ходили и за компреси при натуропати плюс глобули - тук такова нещо не се практикува, но там поне хората имат шанс да избегнат всичко това още в ранен стадий.

И друго много важно нещо за което се сетих и никой  не е писал. Помолете да ви измерят шийката преди процедурата и след процедурата, особено ако планирате бременност. Искайте да знаете при конизация колко точно ще се отнеме от нея. Каква ще бъде конизацията ниска ли, висока ли... какъв ще е вида на конуса, интересувайте се повече, изглейдате филмчета в youtube и вижте как точно стои шийката и какво представлява, гледайте картинки, накарайте доктора да ви я нарисува ако трябва.

За типизацията на HPV аз лично съм силно за нея. При 16 и 18 нещата седят по съвсем различен начин отколкото при другите номерца. Навън има хора,при които измененията са настъпили само за година от Цин1 към Цин2.  Да, може и да има и такива които за 10 години да не видят промени... но рядко. Всичко може да е строго индивидуално и до имунна система, но при тези два номера и след 30 нещата стоят различно. 16  успява да излъже имунната система, за него има много писано специално за структурата му. Информацията може да е чудовищна като размер, но по-добре да се изчете и провери. В момента се разработват около три терапевтични ваксини, така че шанс има,  но са в различни стадии и в близките 6-7 години има да се чака.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 13:00 от malinka_kalinka

# 719
  • Wolwedans
malinka_kalinka,
Много съжалявам за това, което преживяваш. Конизацията не е толкова безвредна процедура, колкото ни се иска, особено при жени, които искат да имат деца след нея. Лекарите винаги говорят в проценти. Еди си какъв процент от това усложнение или друго... Но когато ти се случи за тебе си е 100%. Започваш да търсиш виновни, виниш и себе си. Никой не иска от пациентите си да са изчели всичката научна литература по даден проблем, нали за това всеки учи, квалифицира се, работи, трупа опит... не е нужно да знаем всичко.
Ретроградната менструация е нещо много сериозно. Менструалната кръв не трябва да се връща в корема през маточните тръби, това би довело до образуване на жестоки сраствания в корема и неистови болки. Непременно намери добър гинеколог-хирург, който да разреши проблема. Ако трябва да търсят канала по оперативен път, да направят пластика, нов цервикален канал, но така не може да остане!. Докато това се случи е по добре да приемаш средства блокиращи менструацията. След като възстановят канала ще ти поставят дилататор, ламинария или балон катетър и ще те натъпчат с антибиотици за да не се затвори отново, но няма друг начин... Трябва ти читав гинеколог-хирург, не разчитай в амбулаторни условия да могат да ти помогнат. Този фалшив канал е доказателство за това... но той ще срасне за месец.
Успех ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт